Bi dakka bi dakka 54 cm de gidon nasıl 44 cm. Dıştan dışa ölçtünüz değil mi ?
Ben cumartesi aldım 15 km yaptım opazar günü de 25 km yaptım. Bi içimdekileri kusayım okursanız.
Salcano rezil ötesi bir firma . Dünyada bisikletlerinin gemoterisini yayınlamayan başka firma var mıdır bilmiyorum. Ben sizlerden yalşıyım 48 yaşındayım 95 kiloyum (14 idim de 95 e indim bakalım 90 altını hedefliyorum) . İçimmde acaip bir yol aşkı var. Aylardır 3-5 binlik alü veya karbon bir sürü bisiklete bakıyorum. Kullanıp kullanamayacağımdan emin olamadığımdan en düşük bütçelisini alayım dedim. XRS040 ı aldım.
Salcano listesindeki bir servisi aradım işyerimin yakınındaki başka birine gittim. İkisi de sadece sattıklarımızı kurarız, internetten aldığınızı kurmak için para isteriz dediler. Dedim şikayet ederim et dediler biz servis değil satıcıyız. Salcanoda şikayet maili bile yok. Mecburen eve yakın birine götürdüm. O para almıyor ama üstünkörü birleştirip veriyor. Ön teker yalpa yapıyor, arka fren ayarsız , gidon boğazı belki 10 derece sola bakıyor onu bile ayarlamaktan aciz. Kendim bişeyler yaptım ki tecrübeli ve becerikli değilim.
Şimdi bu bisikletin geometrisinde bir enayilik var. Sele borusu ile üst boru eşit. İkisi de 51 cm . VeyselKobalın 57 sine baktık onda da sele borusu ile üst boru eşit 57 cm . Dedim ya 6 aydır bisiklet bakıyorum. Hiç bir markada bunu görmedim. Sele borusu 51 olanlarda üst boru genelde 54-55 cm , sele borusu 49 cm olanlarda üst boru 52 -53. Ölçmedim ama sele borusu açısı da dik gibi insan eğilince sele daha geride olmalıydı diyor.
Başka enayilikler de var. Birincisi krank kolu: kimse yazmamış. Bisiklet firmaları genelde 48-51 civarı kadrolara 170 mm krank kolu koyuyor, 54 civarı kadrolara 172,5 cm daha büyüklere 175 koyuyor. Burada 51e bile 175 koymuş. BU krank kolu çok uzun en ufak dönüşte yere değiyor ve daha önemlisi pedal öndeyken ayak tekere değiyor. 51 cm kadroda 170 mm kullanılmalıydı. Hadi sele gidon şu bu değişirsin ama krank kolunu nasıl değiştireceksin (değişir de masraflı olur)
İkincisi gidon da standart herhalde tüm kadrolara aynı gidon konmuş 46 cm ve boğaz 95 mm. Çoğu firma küçük kadrolara 90 boğaz 42 gidon koyuyor. Bana gidon kısmı büyük geliyor. Omuz ölçümüm 41 cm bana ideal gidon 43 olmalı (dıştan dışa) ama öyle bir ölçü yok ya 42 ya 44 var. 80 lik boğaz ile 44 gidon mu alsam 90luk boğazla 42 gidon mu alsam larar vermedim.
Sele bana o kadar rahatsız gelmedi. Onla devam edebilirim.
Ancak akıcılık buna rağmen çok başarılı. Bir pedal basıyorsunuz bisiklet durmak bilmiyor sürekli gidiyor hiç direnç yok gibi. Hibrit bisikletim 48 38 28 üçlü aynakoldu ama düz yolda büyük aynaya hiç alamazdım çok zorlardı pedal. Bunda dün çok rahat 50 de düz yolda gezdim.
Yola başlangıç bisikleti olarak alınabilir ama orta seviye kullanıcılar için bile yanlış bir seçim olur diye düşünüyorum..