Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@amoush00
Çiğdem nedir yav, ben eski Balgatliyim. Çayan mahallesidir onun adı :)

• Beğen
Tepkiler: Nuri L.
Scudo
@x-rayted
@x-rayted
Hocam karakusunlar köyünün yeni ismi çiğdem mahallesi.. :harika::)

Fen lisesinin olduğu yer..

@amoush00
Yok yok resmi adı Çiğdem de 80 öncesi halk arasında Çayan diye bilinirdi :) neyse bu biraz off topic oldu.
Bir şey soracağım yedek bir ic lastik alayım dedim. Decathlondaki ucuz lar bitmiş. Bir tane michelin ultralight var 20 tl. Onu aldım. Hata mi ettim? Hani yarismiyoruz etmiyoruz 10 gr ağır olsa hafif olsa ne olur. Sağlamlığı daha önemli herhalde..

@x-rayted hocam ben aldım dün lastiğin canını okuyunca mecburen.. Levye seti artı iki iç lastik 23 tl ye .. neden yokmuş ki? Orada bir tane saçları briyantinli bisikleti bölümünün şefi var.. ( Ankara Decathlondan bahsediyorum sen istanbuldaymışsın . ) İstedim verdi.. ben de öyle düşünüyorum şampiyon mu olacağız diye de ben bu bisiklet uğruna bu ay iyi para harcadım. Bugün Eymir gölünde kullanırken arkamdan gelen geçen beni geçti. Dün de sürmüştüm onun yorgunluğu mudur, bilmem pedallara zor bastım. Ben de biraz jantlara buldum kabahatı gittim r500 leri taktırdım. Adamlar dağ bisikletleri ile geçtiler bugün beni hocam sorma.. :) :mad::mad::bsmagryr::bsmagryr:

Bu arada 2015 model xrs 040 mın jant setini ve gidonunu satıyorum ilgilenenlere duyurulur...

http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/06/7d99d0e454783c33aa2920a817d33c94.jpg Bisikletimin en son hali.. Baş baş paraları Salcano ' ya oldu resmen.. [emoji3]

Walla da daha bir kuruş harcamayacağım. .

@amoush00
Harika
Düzenleme; jantların inanılmaz güzel akıcılığı var. :)

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
@Silmarillia
Ya hocam sorma 2000 tl ye geldi bisiklet. . Tiegralı cr 052 mi alsaydım. Aynı Para. Lastikleri iyiydi. Frenler tiegraydı. Fakat bugün jant setini aldığım adam bundan ağır o dedi.

@amoush00
Olur abi masrafı çok oluyormuş bisikletin :) Ben daha aksesuarları tamamlayamadım. Bir telefon aparatı, sele altı çantası ve ön ışık kaldı :) al al bitmiyor. 052 güzel bisiklet. Ben onu alıyordum son anda 2. El triban 3 bulmuştum :)

@amoush00 10 numara 5 YILDIZ olmuş Gül'e Gül'e bin.bende 950 tl ye aldım 2014.600 tl masraf 1600 e geldi ama şu anda çok memnunum hani değişecek bir yeri kalmadı hepsini değiştim

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@Mondschein Çok teşekkür ederim ... ! Severek binelim de..!

Bu arada jant setimle eski gidonumu satıyorum.. Olur ya burada bu kadar eleştirmişken almak isteyen olursa.. İkisi 200 tl diyorum.. set artı gidon.. 2015 modelin biliyorsunuz çok az kullandım ve de 2015 in jant seti 2014 kadar kötü değil .. Trainer a felan kullanırım diyenler için... 2 el yol bisikleti satılık ilanlarına konu açtım fotoları da orada... Saygılar...

@Silmarillia Bugün biraz eymir'de sürüm dünden de Odtü kampüste sürmüştüm.. Yorgundum Walla binip süresim gelmedi artık başka bir zaman test edeceğim.. Sizin xrs 040 da mı 2015 ?

@Mondschein full resim var mı hocam ? Profil fotonuzdan detaylar pek belli olmuyor?

@Silmarillia Gerçekten bitmiyor. MTB varken yalnızca, daha iyiydi.. Bu yol bisikleti başka birşeymiş.. Çok para yedi.. namısız.. Daha alırken fiyatı öbürlerinin önünde..

arkadaşlar yaptığınız yükseltmeleri kalem kalem fiyatlarıyla yazabilir misiniz?

@Mondschein iyi günlerde kullanın.. Diğer eksiklerinizi de zamanla tamamlarsınız.. aydınlatma adına ben decathlondan aldım birşeyler. ön aydınlatmaya 84 tl verdim. arka 25 tl sele çantasına monte edilebilir. USB şarjlı. Orta kademe idare eder.. sele altı çanta pro cycle diye bir marka aldım.. 40 tl ye aynısı sanırım doğa bisiklette 33 tl. Telefon tutucuyu 80 tl ye aldım.. 6 inç ler için .. note 3 kullanıyorum. su geçirmez birşey güzel. toppeak marka.. giyim konusunda daha önceden bir pedli tightım vardı ama bir tane de uzun aldım 47 tl ye decathlondan.. Üsütüme bisikletçi forması giymiyorum. Koşu formalarım var. Arada sırada koşuyorum. Onlar ter bakımından idare eder şeyler. yanlız cepleri yok.. Pompa mtbninki uymadı basınç yüzünden 55 tl ye zefalin yüksek basınçlı pompasını aldım. suluk xlc 10 tl.. şimdilik 2. ye gerek yok. o kadar uzun yol yapmıyorum... yani yan ekipmanlarda öyle kategorisinin idaalı ürünlerine bakmıyorum anlayacağınız.. Kasklarım felanda öyle hatta birini tchibo nun seri sonu mağzasından 18 tl ye aldım kaskın.. Eldivenler yine decathlonun en düşük düzey eldiveni mtb kullanırken almıştım.. vs... uzun lafın kısası bu iş hobby olarak para yiyor...

@Ozan Dönmez Bugün gaza geldim yazacağım... :)

1. Aerozine gidon : 130 tl delta bisiklet üzerinde bazı çizikler olduğu için indirim yaptırdım... Yoksa liste fiyatı 170 tl.
2. Gidon bandı : 20 tl delta bisikletin kendi ürettirdiği mantar bant..
3 R500 jant seti : 385 tl Doğa bisiklet ( Delta da aynı fiyatı vermişlerdi .. Ama 299 tl ye alan arkadaş var. Ben dükkanında montajı da yaptırdım
4 pedallar : 20 tl turuncu bisiklet Basit alüminyum pedallar. Kalli pedallar kullanması çok zordu.

Ben sele değiştirmedim. Bu orjinal sele pedli taytla gayet iyi.. Bir ara jelli sele almıştım.. Daha çok ağrı yaptı.

Bunun dışında elzem olmayan aksesuarları da yukarı da yazdım ne kadara mal olduğunu.. yani temel parçalara 550 tl ek harcama yapmışım. Bisiklet 2015 model 1400 tl ye aldım ... Bana bu bisikletin sonuç itibari ile malliyeti 1950 tl yi buldu.. Ha biraz daha kısıp ikinci el felan yapabilirdim ama temiz olsun benim olsun dedim.. Şimdi çıkan iki parçayı satmaya çalışıyorum bakalım ne olacak... !?

Bu mantıkla belki 999 tl ye 2014 alıp aynısını yapmak vardı... ama bisikletçim.com un olumlu bir intibası yok anladığım kadarıyla .. sonra göre göre alayım arkadaş dedim.. Gittiğim mağazada 2014 yoktu. 2015 1620 tl diyordu ama 1400 tl olur denip bir de 9 a böleriz deyince aldım çıktım walla.. Bir de 2014 e göre 2015 daha estetik geldi gözüme...

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
@amoush00 bende Triban 3 var, bir ara salcano'yu düşündüm ama vazgeçtim. :)

@Silmarilla ama bizim gruba meraklısınız.

@amoush00 almayı düşündüğümde takip etmiştim konuyu, sonra takiplerimde bazılarının bisikletten rahatsız olduğunu görünce vazgeçtim. :) Jantlarınızı test edin gerçekten pişman olmayacaksınız :)

• Beğen
500 lira masraf yapmak yerine xrs030 2015 model almak daha iyi değil mi sizce? Sora-tiagra kıyaslaması yapacak kadar bilgim yok ama benim gözüm xrs030'da. Hanımdan izni koparamiyoruz yalnız. :D

• Beğen
@Ahmet Ayaz Ben de bunu diyorum. Evet aynen öyle olur. O paraya tiegralı makine alınır. Ama xrs 030 nasıldır bilemiyorum. Onda da kronik sıkıntılı birsey var mı acaba? Cr 052 için ağır yorumunu duydum. Bir bisikletçiden. Mesala Sora li Bianchi 1800 tl di . Daha mı düzgün bilemedim o zaman.

Geri