Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@GKMDGN
Benim boy 1,65 bacak boyu 72cm. kadro boyu ile ilgili internet sitelerinde 47-48 kadroya karşılık geliyor.Ancak bende 51 kadro aldım. Suan tam oluyor. Büyüğünü alırdım ama daha küçüğünü almazdım.

Bu bisiklet bu fiyata alınır. Bence sen 100TL daha ver aksesuarlarda pedalda ustunde kalsın :)Gerisi artık sizin bileceğiniz iş.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Scudo
@serkan akta
Merhaba.Bende bisikletcim.comdan bugun siparisimi verdim.Üründe herhangi bi deformasyon hatalı paketleme yoktu insallah.Biraz tereddutlerim vardıda o sitede.Ayrıca siz 4 aydır sahipsiniz bu bisiklete.Şuan memnunmusunuz ? Hangi parcaları değiştirdiniz ? Özellikle jantların kalitesini çok merak ediyorum.Benimkide siyah kırmızı gelcek.Cevaplamanız dileğiyle :)

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
@erekarteks 2014 veya 2015 olmasına göre değişir değişecek parçalar.. Çok fazla mesaj var konu başlığı altında aslında okursanız genel bir intiba edinirsiniz.. 2015 te minimum gidon ( geometrisi bozuk olduğu için ) Bir de arka jantın göbeği ( QR olmadığı için ) bunlar değiştiği taktirde gayet binilir oluyor.. Bence direkt 2014 xrs 030 tiegraya bakın.. Herşey değişmiş halde tiegra setli.. 2014 te değişmesi gereken parça daha çok sanırım.. Yada minimum gidilirse gidona ek olarak gidon boğazınıda değiştiriyorlar genelde.. ASlında ben 2014 xrs 040 ı tavsiye etmem.. Parçaları çok ağır ve kalitesiz 2015 te genelde düzeltmişler.. ama yine de direkt 2014 xrs 030 yada biraz pazarlıkla 2015 xrs 030 .. başlangıç için daha iyi bir makina .. üstelik karbon maşa..

ben xrs040 aldim 2015 cok memnunum alindigi halde binilir cok rahat xrs030 almak yerine kalan parayla aksesuar ihtiyacinizi gorun derim ayrica bisiklet 1 kilo daha hafif olmasi icin verilen 500 lira hic bisey ifade etmez onun yerine 2 gun yemek yeme

@erekarteks hayırlı olsun güzel günlerde kullanmak nasip olur inşallah ben önce gidon ve gidon sargılarını sonra seleyi değiştirdim sonra bisikleti carraro crp 710 la değiştirdim şu an için benim sürüş tarzıma mtb daha uygun bence bisikletiniz çok güzel değişiklikleri hemen yapmayın zamanla kullandıkça ihtiyacınıza göre değiştirirsiniz sahibinden yada bu siteden ikinci el parçalara bakın özellikle gidon ve sele borusunu ikinci el olarak alabilirsiniz % 50 den fazla tasarruf edersiniz

@serkan akta
Yanit icin tesekkur ederim.benimkife sizinkinin aynisi.kadrosu ise 51.biraz kullaniyim ilk gidonu degistirmekle baslicam :) jantlari kiss vadede degistirmek istemiorum.cok tuzlu fiyatlari :)

• Beğen
Tepkiler: Can Oksuz
Beyler yaklaşık 1 aylık aradan sonra yeniden başladım gibi..
Acaip hamlamışım kondüsyon kalmamış.
Paraya kıyıp shimano R540 SPD-SL pedal ve Diadora SPD ayakkabı alacağım
Şu pedal
(link)

ve şu ayakkabı
(link)
Bu pedal ile bu ayakkabı birbirine uyar değil mi ?

Yıl sonuna doğru da ya "black friday" indirimlerinden ya da ebayden karbon bir kadro alıp her şeyi ona aktarmayı planlamaktayım.

Bir daha diyorum .. 2015 XRS 040 ın jant değiştirilmiş ve gidon değiştirilmiş hali ile çok tatmin edici bir bisiklet.. Eskileri satabilirseniz ve kendi parçalarınızı da hesaplı bulabilirseniz artı 150 ila 200 tl yazar.. Zaten 1620 tl yazdığına bakmayın. 1350 ila 1400 tl arası bir fiyata bulabilirsiniz. Yani son olarak size 1550 tl veya 1600 tl'ye çok güzel bir hobi antreman bisikleti çıkar.. Bütün bunları yapmaya üşenirseniz 1900 tl ye 2014 xrs 030 alın derim yada 2015 onu da 2000 ila 2100 tl arası alırsınız.. Hiç parçanın değişime ihtiyacı olmaz ve ön karbon maşa olur. Zaten 1550, 1600 tl'nin üzerine 300 ila 400 tl karbon maşa farkı koysanız 2000 tl civarına varıyorsunuz, grup setiniz de tiegra olur .. Durum budur.. Bence.. ! Şimdi bu birikimle almya kalksam direkt xrs 030 alırdım..

Bu da xrs 040 grubunda biraz ihanet gibi oluyor ama gerçek budur..

• Beğen
Tepkiler: mzerenoglu
@amoush00 hocam güzel şeyler diyorsunuz ama bu bi kısır döngü bence, üstüne 300 lira ver şu markanın şu modelini al, yok 200 lira daha ver şu markanın şu modelini al diye diye 1000 liradan 3000 bin liraya çıkıyor insan :) dediğiniz mantıklı 030 için ama dediğim gibi işte, iş bi yerde tamamen bütçeye bakıyor.

• Beğen
Tepkiler: StratoMaster
@mzerenoglu aynen öyle bende alırken bütçe üzerinden gittim.. Ama kullanırken gördüm en temel ihtiyaçların ne düzeyde olması gerektiğini.. zaten iyi bisiklet sürenler ve bilenler tiegra set ile başlanmasını tavsiye ediyorlar yol bisikletine. ama ben en son düzeltmelerle bisikletimden son derece menunum.. bir süre binerim.. ve bundan sonra eğer param olur ve ciddi bir şekilde devem ediyor olursam en az 105 setli karbon bir makinaya sıçrarım.. yani bir 4000 tl si taş bundan sonraki bisikletin o da bugün ki fiyatlarla.. bakalım nasip.. ayrıca bu bisiklet işi kendinizi kaptırırsanız eksiği hiç bitmiyor.. her ay bir 50 100 yiyyor bazı aylar 200 300 de gidiyor ihtiyacınızın ne olduğuna göre.. mesala spd kilitli pedal düşünmeye başladım en dip fiyatlarla 300 tl ister.. erteliyorum çünkü hanım ciddi vuracak.. :):):)

• Beğen
Tepkiler: lealtad
Arkadaşlar ben yol bisikletcisi değilim ama gezinirken kampanyayı gördüm. Forum arkadaşlarım faydalansın isterim. Bir bakınız aşağıdaki linke. 2014 model diye yapılmış kampanya :)

(link)

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
@Aryel
Teşekkür ederiz ..aşağı yukarı bu konudaki üyelerin yarısı bu arkadaşlardan almıştır. Sivasta olmalarına rağmen benimki istanbula 24 saatte teslim edilmişti.
Başta bunu 999 TLye indirdiler. Nakit alanlar 930lu rakamlara kadar aldı. Baktılar 999dan talep çok 1049 yaptılar. Bazı bedenleri bitirdiler. Ben o zaman almıştım.. Şimdi de 1099a çıkarmışlar. Artık tek tük kalmıştır. Tabii istedikleri fiyatı çekmek onların hakkı ve bu başlığın çoğu onlar sayesinde yolcu oldu.

Arkadaşlar 2014 xrs 040 kullanıyorum. gidon dışında bir şey degistirmedim. Gecen hafta 433km yaptım. Yaş 39. Kalitesiz parçalar kendini zamanla belli ediyor. Yetersiz gelmeye başlıyor. Sen kendini parçalamana rağmen yanından daha az enerji sarf ederek geçenleri görünce hata yaptığını anlıyorsun. Yol bisikletinde en az tiagralı, kaliteli bir janta sahip 2000TL ve üzeri bir bisiklet almak lazım. Bütçe yoksa da ikinci ele yönelmek. Gercekler acıdır. Tecrübe en iyi öğretmendir.

• Beğen
Tepkiler: liteon ve amoush00
@lcatal hocam bence vites sistemi Sora tiagra bisikletin diğer komponentlerini düşününce o kadar fark yaratmıyor. Jant çok sıkıntı. Jantı ilk değiştirdiğimde asfaltta aktığımı hissettim resmen. Karbon maşa da çok önemli hafif stabilize bir yola girince illallah ediyorsun aluminyum masa ile. İlk aldığım dönem forumu pek bilmiyordum. Şimdiki aklım olsa Forumdan 1500 liraya Sora sistem de olsa kaliteli kadro-jant Seti olan bir bisiklet alırdım. Vites sisteminden öte sürdüğüm kadarıyla bence sıkıntılı parçalar bunlar.

@Isabado hocam siz hangi jant setini aldınız acaba, birde aydan aya parçaları yükseltmek istiyorum , önce hangi parçayı değiştirsem performans alırım jant mı?

@mzerenoglu önce Gidon dostum değişmediysen. Daha sonra jant. Ben uyumlu olması açısından bir de sele değiştirdim kırmızı siyah bir sele aldım ama o keyfiydi. Olmasa da olur. Ben fsa nın Team Vision modelinin 25 mm profilli olanını kullanıyorum ikinci el aldım bir arkadaştan

Geri