Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Bende yol bisikletine yeni başladım. İlk aldığımda arka tekerlekten çok çektim. Hem arka hem ön tekerleğin iç lastiklerini değiştirdim ve bir daha sorun çıkmadı. Diğer her şeyi orijinal. Ama okuduğum kadarıyla herkes jantlardan çekmiş.

Scudo
Ben jantlar dan çekmedi. Lastiklerde oldukça iyi aslında. Patlak sorunum yok Allah'a şükür. Compact bi giden almam gerekiyor sadece.

Benim de janttan pek bir sıkıntım olmadı açıkcası, iç bandı tahrip olmuştu elektrik bandı çektim kullanıyorum o gün bugündür.

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
Ben ne janttan ne lastikten çekmedim. Ama değiştirdim. Sırf şımarıklıktan değiştirdim :) İyi oldu bisikletin akıcılığı biraz arttı , ağırlığı azaldı eyvallah ama orjinal jant lastik de dayandığı yere kadar çok rahat sürülebilir. Sonuçta bu giriş seviye bisiklet...
15 anahtar da sorun değil. 5-6 TL bir şey , forma cebinde rahat taşınıyor. Ağırık falan yapmıyor hatta somunlu mil kapatırken QRdan daha kolay ayarlanıyor gibi geliyor bana.. Bence en büyük sorunlar gidon ve aynakol. Gidon değişimi şart onu da şımarıklıktan boğazla birlikte değiştirdim.Tek gidon değişimi de olurdu. Aynakola yapacak bir şey yok 175 mm aynakol 51 kadro bisiklete çok büyük üstüne de kendi kalpiyeli pedallarını takınca bisiklet sırf pedal oluyor. Ön lastiğe ve yere sürekli pedal sürtüyor. Altta kalan pedalda kalpiyeyi ayağına geçirememişsen ağırlık yaptığı için ters dönüyor ve düz yolda bile yere sürtüyor. 51 bisiklete 175 aynakol koymak büyük bir acemilik bana kalırsa ama buna yapacak bir şey yok.Aynakolu 167,5 veya 170likle değiştirsen dünya para tutar. Pedal ve ayakkabıyı son döviz yükselişi nedeniyle almaktan vazgeçtim ama belli olmaz yerli kaynaklardan daha ucuz opsiyonlara yönelebilirim belki de :D

EDİT: Şöyle bir şey var yalnız orijinal janta 25lik ultrasportları takınca çok patlak sorunu yaşadım. Kendi jant lastiği ile ya da R501+ultrasportlarla hiç patlak yaşamadım. Konuya yeni katılanlara hatırlatayım ..

@VeyselKobal İç bant olayını ben de yaşadım. Gittim yenisini aldım değiştirdim ama bir daha ki ne bende elektrik bandı çekeyim güzel çözümmüş :)

Bu gidon değişimi şart mı? Değiştirmesem sorun yaşar mıyım?

@Furkannn kadro boyu , size gore kucukse gidonu degismeye gerek yok bence.cunku gidon ileriye dogru fazla uzun.

Ustundeki jantlar profilli oldugundan daha dayanikli olmazlar mi ? Benin icin onemli olan jant dayanikliligii , bacaklar bisikleti akitiyor zaten.

• Beğen
Tepkiler: Furkannn
@erekarteks
Profilli jant daha dayanıklı olduğu için değil daha aerodinamik olduğu için daha yüksek hız/performans için kullanılıyor. Fakat yanal rüzgardan da daha fazla etkileniyor. Buna karşın 32 tel daha çok şehir/tur bisikletlerinde daha yüksek ağırlığı taşımak için kullanılıyor. Dolayısıyla burada hem aerodinamiyi bozuyor hem de ağırlık artıyor gereksiz yere. Uygun iç lastik bulamama sıkıntısı da var.24/28 telli bir aero jant daha mantıklı olurdu ama daha da pahalı olurdu. 32 telli 35 mm profilli jant başka markada sanmıyorum olsun ciddi çelişki çünkü..
Naçizane önerim gidonu değiştirin. Size rahat geldiyseniz değiştirmeyin. Fırsat bulursanız iyi bir jant seti alın işte bu kadar.Almasanız da yürür işte bu kadar :)

• Beğen
@x-rayted Gidon rahatsız , ilk fırsatta değiştircem . Demek aerodinami maksatlı bi jant.Bende kalın diye düşünüp ; akordu kolay kaçmaz yorumunu yapmıştım.Hiç sevmemde bisiklette akort işlerini.

@Furkannn gidon değişimi şart bence, niye şart olduğunu da değiştirince anlıyorsunuz:D

Üzerinde gelen gidon anatomik olarak uygun değil ama ben böyle iyi ve rahatım diyorsanız siz bilirsiniz.

• Beğen
Acemiyim bisikleti alali 2 haftaya yakin oldu 300 kilometre yol yapdim bisiklete alisdim ancak bizim buralar tenha carsiya indim bisikletle tranway rayina on jant sikisdi takla atiyodum zor kuruldum yolun ortasinda kaldim allahdan isik yaniyodu zincir falan attim kurtardim 5 dk sonrada o panigi atamadan merdivenlerden indim yol bisikletiyle tak tak tak diye bisiklet saglam bisey olmadi ama sehir icinde bisiklet bana gore degil dolmuscular basi basina bir olum tehlikesi allah hepimizi korusun kazasiz belasin binelim insallah

Merhaba boyum 1 75 civarı ve xrs 040ı qlmayı düşünüyorum ama kaç boy almalıyım? Bi de jantlar ufak çukurlara ve hafif kaldırım çıkma inmelere dayanır mı yoksa 2. Günden kırar mıyım bisikleti?

@zahiddd61
Abi ne yaptın öyle? Bu mtb değil ki ! Yol da kullan. Benim içim gitti. Akort ayarlarını bozarsın. Küçük yerdeymişsin, iyi usta da bulamazsın, sıkıntı olur. Şehiriçi zordur. Ben sabah erken saate şehirler arası yollara çıkıyorum. Bu arada Mazgal ıvır zıvır, kasis dikkat. Mümkünse yavaşlayıp, poponuzu selden kaldırıp geçin. Yol bisikletleri göründülerinden daha sağlamdır ama o kadar da değil. Lastik basıncınız yüksek olsun. En az 100 ila 110 psi.

• Beğen
Tepkiler: oktayakgoz
@İhsnn_zyvl bisiklet saglam fakat mtb degil. Zorunlu olmadikca kaldirrim vs cikip inmiyorum. 51 kadro uygun olur sana. Lealtad satiyor bisikletini ona bak bence.

• Beğen
Tepkiler: lealtad
abi bi yere sıkıştırmadığınız sürece her türlü gideri var. taşlı köy yolunda da gidiyor meret, stabilizede de, kaldırımdan da atlıyorum birşey olmuyor. mazgala vs. girmeyin gerisi sıkıntı değil.
he bisikletin alumınyum maşası ve genel olarak yol bisikletinin özelliği sebebiyle en ufak sallantıyı tüm vücut hissediyor o ayrı. gidiyor mu gidiyor ama. :D

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@İhsnn_zyvl @İhsnn_zyvl

Bir mtb degil ancak on numara bisiklet cok korkuyodum bisikleti almadan once en ufak cukurda akort bozacaz diye kaldirimlardan iniyorum cukutlar sikinti etmiyo merdivenden idndim yav bisey olmadi akordlar hala iyi durumda daha ilk bakimini yaptirmadim biraz akordu bozayim yaptitacam ama bisikleti alacak arkadaslar gonul rahatligiyla alsin forumlarda okudugum gibi gidon sorun degil jantlarda baslangic seviyesi icin ideal saglam oldugu icin kolay kolay bisey olmuyo alisana kadar

@Isabado
Ben sert girince bir yere içim gidiyor. Geçen köprü bağlantı demirlerinden sert geçtim lastik patladı.

arkadaşlar konuyla alakasız olacak ama sizlerden bir şey isticem ben arkadaşımla beraber btwin t 3 kullanıyorum ve yeni başladık bisiklet kullanmaya arkadaşım yüksek profilli jantları çok seviyor ama bütçesi el vermiyor yeni jant almaya ben ona doğum günü nedeniyle bi hediye almak istedim ve aklıma 2 seçenek geldi xrs 040 jantı yada sedono 610 jantı ama ikisinide bulamadım bende buraya danışayım dedim eğer jantı değiştirip orjinal jantı boşta olup bana yardımcı olabilecek var mı acaba .

ben jantı değiştireceğim daha değiştirmedim henüz.
değiştirince boşa çıkacak orjinal jantı.
almak isterseniz verebilirim

eğer bana fiyatta yardımcı olursanız anlaşabiliriz :)

Geri