Scudo Sports

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Scudo
@Isabado Aynısı 3 hafta önce bana oldu. Dengesizin biri, daha doğrusu iki kişi motorla geçerken sırtıma vurdu. Normalde çanta kullanmam ama o gün ekstrem bi durumdan dolayı çantam vardı darbeyi hafifletti. O an bikaç saniye sersemleyip öndeki arkadaşa bağırdım yolunu kes diye duymadı bende basdım ve yakaladım ışıklarda. Bildiğin dengesiz. Kaskı yok, baksan ehliyeti de yoktur. Ben dellendim açtım ağzımı yudum gözümü o sıra. Adam hala gülüyo 'nolcak bişey olmaz' diyo. Bayağı bi saydırdım düm düz falan öndekinin surat düştü sinirlendi arkadaki tamam deva met falan diyo beni yatıştırma derdinde. Motordan inip tek hamle yapsa kaskımla burnunu tanıştırıcaktım o an aklımdan geçen o ama yürüyüp gittiler sonradan..:mad:

Ayrıca haydarı napcan sele borun var;)

@Isabado
Sırtınma vurmak değilde, bir kaç kere kastırmış giderken beni çok kolay geçen yol bisikletçileri oldu. Ama seni taciz etmiş. Bu gibi durumlarda söyle şeyler yapılır mesala adam sağından veya solundan sen ne kadar basarsan bas ayrılmıyor. Geçip, arkada kalıp tekrar geçiyor falan. Sudan bir ağız dolusu alıp olduğu tarafa bir püskürteceksin. Sorarsa suluğun ağzına böcek gelmiş pardon diyeceksin. Ama daha performanslı insanlar var. Yokuş ta bir sprinte kalkıyor adam, patinajla. Güçlü ve bisikleti daha iyi. Saygılar abi diyeceksin. Daha çok antreman yapacaksın. Dediğim gibi seninki taciz etmiş. Kavgaya sebep yok. Oha amk.. desen yeterli. Devamı da gelebilir. O zaman alındıysa durur. Neyse. Trafikte olduğu gibi saygılı olunmalı.

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
@lealtad dostum sele borusu uzun iş çıkarması falan. O an cidden sinirlendim. Şöyle elimin altında bişey olacaktı yanına gittiğim gibi sallayacaktım. Normalde hiç gelemem böyle şeylere alttan alamıyorum. Işıklarda yakalayınca ayıp değil mi lan yaptığınız diyebildim. Elemanlar kendilerince eğlence arıyorlar görünce bastılar gittiler direk zaten.

@zahiddd61 motor dostum.

@Isabado
Terbiyesizlik yapmışlar. ! Walla ne desem ki! Sprey yağı alcan, disklere güzelce sıkıcan. Basıp gidicen. Durabilirse, dursun.. ! :))

• Beğen
Tepkiler: erekarteks
lastikler swallow marka endonezya malı, hiçte fena değil bence. tabiki kuru zeminde yol tutuğu felan çok güzel. zaten salcano 2015 tede aynı lastikleri kullanmış.

@amoush00 düşününce çok şükür kimseye bişey olmadı. anıdır geçti gitti demek lazım sanırım.
Benim için şu an daha önemli birşey var. bu bizim orjinal jantlar max. kac mmlik lastik alıyor :D :D

Bu gibi durumlarda sagduyu cok onemli. Cunku burasi turkiye. Sinir hali adama bir sey olur neden kendi hukukunu saglamaya calistin diye suclanirsin. Hakkini arasan arayamazsin. Bom bok bir yer iste.

Kisaca bi olay anlatayim. Arkadasimin basina geldi. Alacagini istedikleri adam telefonda kufur etmis ana avrat. Bunlar iki kardes adami gitmis dovmusler hakli olarak. Adam bunlari dava etmis. Iki sene gidip gelmisler. Sonucta bisi olmamis ama bundan sonra daha yapmam diyor. Cok ugrastirmislar cocuklari. Allahtan adamin yuzunde iz kalmamis. Yuzunde iz kalirsa buyuk suc. Kavga ani ne olacagi belli olmaz. Dikkat edin bence.

@Fakir Kemancı ben bulursam alirim bu lastiklerden . islak zeminde bile iyi. Daha ne olsun

Beyler aşağıda resimlerde görüldüğü gibi bi sorunum var, ön frende bi taraf janta değmeye başladı, diğer taraf çok açık, bunu nasıl ortalayabilirim ? bi anda olmadı yavaş yavaş bu şekile geldi.

Dosyalar

• IMAG1141.jpg
    IMAG1141.jpg
    60,3 KB · Okunma: 30
  • IMAG1142.jpg
    IMAG1142.jpg
    74,4 KB · Okunma: 26
  • IMAG1143.jpg
    IMAG1143.jpg
    68,4 KB · Okunma: 24
  • IMAG1144.jpg
    IMAG1144.jpg
    66,8 KB · Okunma: 24
@mzerenoglu tekerleğini yamuk yerleştirmişsin. Tekerleğinin somununu genişlet ve yerini iyi ayarla. Daha sonra dengeli bir şekilde yeniden somunları sık. Aynısı bende de olmuştu :D

• Beğen
Tepkiler: mzerenoglu
Burada bu kadar kullanici var, elbette birileri yardimci olur, fikir verir. Arkadaslar sora grupsetten memnun musunuz? Vites gecisleri nasil? Arkadasima bir kadro bulduk, bisiklet toplayacagiz, fikirlerinize ihtiyacimiz var.
105, tiagra falan onermeyin onlarin iyi oldugunun biz de farkindayiz, ama butcemiz kisitli...
Simdiden tesekkurler...

@Kuzey Ege hazır sizde sormuşken bende aklıma takılan bi soruyu sorayım, düz yolda vites değiştirirken hiç sıkıntı yaşamıyorum ama rampa çıkarken çıkmaya başlamadan önce vitesi küçülttüğümde, o an vites bi çıkıyor tamam, sonra hafif yukarı çıktığımda tekrar bi iniyo yada 2 yukarı çıkıyor öyle bişeyler oluyor, rampa yukarı çıktığım içinde bakamıyorum. rampa da bu olan bişey mi yoksa bende mi bi sıkıntı var

@Kuzey Ege sora kullanmıyorum ama bütceniz kısıtlıysa microshift önerebilirim şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım geçişleri gayet güzel bence:)

@mzerenoglu
Yahu daha ne istiyorsun, otomatik vites iste :)
Saka bir yana, rampa yukari biraz daha sert bir sekilde zorladigimizdan olabilir, zincir yagsiz olabilir, vites ayarsiz olabilir.
Zinciri yagla, vitesin ince ayarlarini yap, tekrar olursa yine konusalim.

• Beğen
Tepkiler: mzerenoglu
@lcatal
gidon şahane hocam hangi site aracılığıyla aldın bir tahminim var ama güvenemiyorum tedarikçi hakkında bilgi verebilirmisiniz

@Kuzey Ege sora başlangıç için gayet ideal diye düşünüyorum. bu benım ilk yol bisikletimdi. sora sistem arkadaşınız da yeni başlıyorsa, "en az" bir sene idare edilebilecek bir sistem. geçişler sıkıntılı değil kesinlikle ben gayet memnunum. ama tabi bir 105 sistem gibi serilik yok bekleyemezsin de.

@Kuzey Ege 3400 pek iyi değil ama 3500 fren, vites, aynakol, ruble olarak giriş için yeterli düzeyde. Sadece ince ayarının iyi yapılması lazım;)

@mzerenoglu jant tam oturmamış olabilir. Onun dışında freni gövdeden tutup sağa yada sola kaydırabilirsin. Yada arkadan vidasını gevşetip tam ortalyıp da sıkabilirsin;) Freni tek bida tutuyor oda zamanla gevşemişse sarsıntılar sonucu gövdeden kayma yapmış olabilir

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Beyler decathlondan R065 yol ayakkabısı aldım. Merlinden R054 yol pedalı sipariş ettim.
Gelince resimlerim :)

Geri