@Uptown Cyclist Teşekkür ederim. Ben de kendimi çok zorlayıp almıştım. Daha ilk haftasında mazgal yüzünden arka lastik yarıldı değiştirdim. Ön orjinal arka zaffiro kuru yolda hiç sorun olmadı. Bir keresinde lastik kuru yağmur başlayalı 15 dakika olmuş. Bisikleti sola az bir şey yatırdığım gibi yere vurdu beni. Sol omzumda ondan ötürü iz var.
Bunu her lastik yapardı. Kuru lastikle o yolda az bir şey bile yatırsan düşerdin ama öyle böyle değil. Bisiklet altımdan kaydı resmen. Buzda gidiyormuş gibi gitti. Zaten bisikletle aramda 1-1,5 metre fark vardı kalktığımda.
Esas lastiği değiştireceğim dediğim düşüşüm ise bundan 3-4 ay sonra gerçekleşti. 1 Saattir falan yağmur yağıyor, yerler ıslak ama temiz. Yokuş aşağı iniyorum frenle. Sağa dönmek için yavaşladım (o düşüten sonra çok temkinliyim yağmurlarda) ben dönmeyi beklerken yine yere yapıştım.
İçimi döktüm kusura bakmayın.
Yerler kuruysa lastik tutuyor ama ıslak zeminde yol tutuşu yok, mümkün olduğunda ıslak zeminde kullanılmamalı.
@Muhammed Çakın Sizin seleniz 2014'tekilerden farklı. Daha şık duruyor. Ben 2014 selesinden de rahatsız değilim fakat çok çirkin değiştirmeyi düşünüyorum.
Lastiklerin ıslak zeminde gerçekten yol tutuşu berbat ama frenleme v fren'in ıslak jantta çalışmamasından ötürüdür büyük ihtimal. Benim jantlar ıslandıktan sonra fren yok oluyor.