Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@x-rayted
Ona decathlondan ayak üstü koruyucu al derim. Soğuk hava ile ilgili bir başlık var. Onun altına benim donanımı yazdım.
Soğuk havalar :( şurada

Scudo
Bu arada benim xrs 040 Trainer moduna geçti, mtb ye dişsiz lastik aldım onu kullanıyorum.
http://images.tapatalk-cdn.com/15/11/05/7c9ef0e324eb2efb27ffac3531f7202e.jpghttp://images.tapatalk-cdn.com/15/11/05/71a7dbd274d5f33c831104dfee0f0cef.jpg

Herkese iyi akşamlar. 2014 modelin maşa ağırlığını ve ölçülerini bilen var mı acaba?
Teşekkürler

@Alper TEKE
Buldum bir yerde hemde biraz daha ucuz . (link)

Kışlık ürün arayanlar bisiklet formasındaki o cepler yerine freebag takarım derseniz yada arkada çanta ile gezerim. Tchibo'nun geçen hafta ki koşu ürünlerinde bize uyan ürünler var. Soft shell montlar, termal bereler, Rüzgarlık veya yağmurluklar veya termal üstler, içlikler vs.. Koşu ürünleri uyabiliyor ter ve diğer özellikleri bağımında.

(link) Rs501 315 lira, düşünen varsa...

satılık 2. el salcano xrs 040 2014 cock pit modifiye edildi 10.5 kilo temiz. 800 liradır. tercihim istanbul içi elden.6 aylık

Kliksada son kalan 57 kadroyu hemde uygun fiyata aldım diye seviniyordum kutudan sele ile sele borusu çıkmadı vay arkadaş.Pedalde yok ama sanırım dahil değil zaten.Eksik ürün kaydı yaptılar göndeririz dediler.Selem vardı zaten ama en azından borusu bari çıksaydı.Bu arada ilk yol bisikletim ön tekeri nasıl monte ederim? Alet edevat var aslında çözdüm gibide yanlış birşey yapmayayım.

@suzun7 Ön qr değil mi..!? Elinizle bile monte edebilirsiniz..!

Salcano ile bir iletişime geçin .. göndeririler sanırım..!

@amoush00 Yok bu eski sistem sanırım anahtar takımı ile açılan.Kliksayı aradım bakalım dönüş yapacaklarmış.

@suzun7 aslında basit te, ön qr değil mi ya!? 2014 mü, 2015 model mi? Bence qr mil alın.. 15 lik anahtar diye biliyorum ben .. Normalde yalnızca arka vidalı ön qr.. Çok ucuza aldıysanız jant setini değiştirin.. zaten bu konuyu okursanız çoğu kişi ya bunu değiştiriyor yada göbekleri .. bir de gidon sorunsalı var.. dediğim gibi çok ucuza aldıysanız o farka bunları değiştirin güzel bir makina oluyor.. sora sisteme aldık hepimiz bu bisikleti zaten.. komponentlerden jantlar ve gidon hoşnut etmiyor insanları.. 2014 se bir ya 21,8 gidon alacaksınız yada 31,8 için gidon boğazı falanda değişecek haberiniz olsun.. yada bir süre böyle binip sonra değiştirirsiniz..

5 gün önce ilk yol bisikletim olan 2015 xrs 040 ı sundu dan aldım.İlk gün heyecanı ile mazgalların ne anlama geldiğini sadece arka jant ve arka lastik kaybederek anladım. İzmir B.B. yi anıyorum bu arada.... Carraro 022 den çıkma jantlar ile kullanmaya başladık ilk günden demek lazım. Carraro big 729 dan sonra bu hız makinası dehşet geldi. Ben pedal basmıyorum ki ayağımın ağırlığı ile hızlanıyor meret. Gidon boğazı ters çevrili gidon da rahatımıza göre ayarlandıktan sonra Son 4 günde yapılan 200 km ile mutluluk hormonu salgılıyorum. Yol bisikleti canmış gerisi ise heyecan... Bu arada Konak tünel de 77 km hız gördüm. Ben ben kendimden bahsediyorum. Hanı o mtb ile 43 göremeyen ben...

@suzun7

Aynısını yaşadım.Başka bir foruma yazdıklarımı kopyalıyorum.

Arkadaşlar merhaba,

Yaklaşık 15 gün önce Kliksa'dan 1.100 (link) karşılığında Salcano XRS040 aldım.5 gün bekleme süresi sonunda nihayet ürün geldi.Ama nasıl geldi ?

İlk rezillil burada başlıyor.UPS kargo kutuyu evin dış kapısına koyup gitmiş.Ne bir arama nede başka şey.Cumartesi getirmişler Pazar günüde evde yoktuk Pazartesi eve geldiğimizde kapı önünde bulduk.Sinirle kutuyu incelerken bişey farkettim.Kutu üstünde 4 parmak kadar yırtık vardı.Acaba bisiklette zarar var mı ? açsam mı ? soruları i(link)de kutuyu açtım.Kutu üzerinde "sadece servis açabilir" gibi bir ibare yoktu üstelik aldığım sitede "kurulum için sarvis bilgileri kutu içerisindedir" yazmaktaydı.Baktım bisiklete sorun yoktu.

Rezilliğin 2. perdesi burada başladı.Ürünün faturası yoktu.Dahada önemlisi kutuda pedallar ve se(link)e yoktu !

Elimde koca (link) kutusu sağnak yağmur altında servise gittim.Servisleri tek kelime ile rezalet ötesi.Önce 30 TL kurulum ücreti talep ettiler.Çağresiz kabul ettim.Eksik parçadan bahsedince gayet lakayıt ve alaycı bir tavırla beni 150 m. ötedeki başka bir servise yolladılar.Ama yolladığı servis Bianchi servisiydi , kapıdan girince anladım.

"Allah belanızı versin" iç seslerim eşliğinde ne yapsam diye düşündüm , azim ettik bir kere , taa 40 KM ötedeki başka bir servise gittim.Burada da bu sefer kutuyu niye açtınız sorusuyla karşılaştım , adam kurulumu yapmayı red etti.Bisiklet kargoda zarar görse daha büyük sıkıntı olacağını anlatmaya çalıştım olmadı.

Böylelikle Salcano müşteri hizmetleri ile olan dialogum başladı.Adını Hasan olduğunu söyleyen biriyle muattap oludum 2 günde bir aramama rağmen klasik gönderiyoruz , bugün çıkacak , yarın gönderiyorum vs..

Kliksa'yı ne zaman arasam problem inc(link)eniyor efendim...

10 günü geçti 1.100 TL verdiğim bisiklet arabanın arkasında bekliyor.

Ne önerirsiniz dostlar ?

Teşekkür ederim.

Sonuç olarak bisikleti olduğu gibi geri gönderdim , azim ettim tekrar sipariş ettim.Bu sefer tam geldi ,rezalette sınır tanımayan bir bisiklet servisinde kurulum yaptık.Salcona ile ilk ve son maceramdı.

• Beğen
Tepkiler: suzun7
@erginsak Aynen aradım söyledim sele sele borusu pedal yok diye.Not aldık biraz zaman alabilir tarzı klasik cevaplar.Hadi herşeyi geçtim zaten ben salcano servislerini biliyorum baştan kendim kuracağım diye aldım hadi sele borusu sele pedalde tamam zaten değiştireceğim ama ya hiç anlamayan ilk alan ne yapsın ? El insaf yahu sele + sele borusu + pedal yok.Bu kadar mı körsünüz dikkatsizsiniz.Bugün hafiften toplamaya başladım zaten belli ediyor kendini gidon sargısı paçavra olmuş kenardan yırtık.Zaten kadro + sora set için almıştım upgrade kendim yapmak istiyordum ama daha upgrade edilecek parça bile gelmiyor ki biz gidip yenisini alalım.:koptum: Eğer dediğin gibi 10 günü geçiyorsa hiç beklemeyeyim ben yavaştan alayım eksikleri.

@erginsak @suzun7 ne yazık ki salcano bu konularda fazla gevşek. İlk bisikletim kawasaki idi. Marka bisiklet konusunda acemi d olsa en azından müşteri hizmetleri çok iyiydi. Eksik parça ve diğer konularda da ilgililerdi. Sanırım salcano bu tavrı değiştirmedikçe, tasarımdan çok müşteri hizmetlerinden dolayı müşteri kaybedecek..

Sele borusunun ölçüsü nedir acaba ? Hazır kliksa sele borusunu göndermemişken (lazım sanırım) kendim alayım diyorum selem var zaten.

Edit:Bulundu.

Gerçekten harikulade. Gidon olsun, jant seti olsun, mavi renk uyumu olsun, sele olsun daha ne olsun. Hayallerimizi süsleyen bir bisiklet olmuş.

Geri