Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

Geçen arkadaşlarla turda 2 kere arka lastik patlattım çok vakit kaybettim.Arkaya schwalbe greenguard 700x25 düşünüyorum erdoğanlarda 86 tl imiş indirimde.Patlak korumalı başka lastik önerisi olan var mı bu fiyat aralığında ? Birde yama tavsiyesi olan var mı bendekiler büyük geliyor yandan atıyor yahu.

Scudo
@suzun7
Lastik değiştirdikten sonra iç lastiği elinizle kontrol edin. Diken tel vs kalabiliyor. Bu ikinci patlamaya sebeb oluyor. Çapı daha küçük yama alacaksınız o iş basit. Jant içi patlak önleyici şerit te alabilirsiniz. Ama sabitlemek için elektirikçi bandı kullanın. Lastik tavsiyem yok çünkü ben hala bisikletle gelen lastiği kullanıyorum. 300 400 km de korumaya rağmen bir patlama yaşıyorum. Malum yolların kenarında çok atık oluyor. Bir şey denk geliyor.

• Beğen
Tepkiler: suzun7
@amoush00 Önlemleri aldım elektrik bandı falan ama arkayı 25 e çevirmek istiyorum çünkü 2 patlak hafif çukurda oldu jant yaptı.Birde 107 kilo olmamda sıkıntı boy desen 1.92.Daha sağlam bi dış lastik şart oldu bana.:koptum:

• Beğen
Tepkiler: amoush00
@suzun7
Allah ne verdiyse basın lastiğe. 120 130 psi mesala.

@amoush00 Çakmaklığa takılan küçük pompalar çok işime yaradı o konuda pır pır pır hemen basıyor.

Bugün schwalbe Lugano 700x28c lastiklerimi mavic Çemberli dtswiss jant telli shimano göbekli jant setine taktım. Tam deneyemedim ama kilitparke de güzel geldi. Kısmetse yarın raporumu eksiksiz veririm.

@suzun7 Ne kadar bastığını ayarlayabiliyorsanız yada görebiliyorsanız sorun olmaması lazım çünkü sizin bahsettiğiniz patlama tarzı yılan ısırığı denilen jantın kesmesi ile olan cinsten bu da genelde düşük basınçtan olur. bir de uzun ve ağırım demişsiniz ben 100 ila 110 psi basabiliyorum ve genelde yeterli oluyor.. El pompası ile daha fazla basmak zorluyor zaten.. Kasis çukur vs.. geçerken oturur pozisyonda olmamaya dikkat edin..

@amoush00 İşte evde arabanın dibinde şişirmek sıkıntı olmuyor zatende dışarıda sıkıntı var.İlk patlak küçük dikenden oldu e zaten şişiremedik yedek lastiği takınca,gerçi topeak micro rockey al pompam hakkını yemeyelim boyuna göre çok iyi iş çıkarıyor ama benim ağırlığıma yetmiyor.O yüzden yılan ısırığından çok ilk önce dikenlere falan önlem alırsak daha mantıklı olacak şu an.:D

• Beğen
Tepkiler: Mondschein
@suzun7 bunlar da bu işin cilveleri.. (link) burada yol bisikleti lastiklerinin karşılaştırması var tpı değerinin yüksek olması daha dayanaklı olması anlamına geliyor diye biliyorum.. alternatif lastikler sormuşdunuz yanılmıyorsam..

20151230_215149.jpg Hocam herkese iyi günler. Temmuzda aldığım bisikletimi binmeye vakit bulamadığım için satıyorum.

(link)

Fiyatını da böyle yazdık ama fiyat üzerinde anlaşırız. arayın ayrıntılı konuşalım .

• Beğen
Tepkiler: serkan akta
@suzun7

Tekrar bi güncelleme yapayım.Maşam benden kaynaklanmayan sebeplerden dolayı sivri taşlarında yardımıyla çok kötü şekilde boyası zarar gördü.Ferrari kırmızısı ve vernikle değişik birşey yaptık.
Xlc yi ritchey gidon bandı ile değiştirdim çok kaba duruyordu.
Selede eskiydi renginden dolayı ve Erdoğanlarda indirim vardı kaptım hemen.
Janttaki yazılarına deneme amaçlı söktüm hoşuma gitti yarın diğerinide sökerim ama cidden dandik jantlar birleşme yerlerine tırnak giriyor neredeyse.
Bu haftada conti 25c lastikler gelicek kararımı değiltirmessem eğer.
Tek eksik yeni jant seti ve spd-sl kalıyor onuda şu soğuklardan sonraya bıraktım artık.

Dosyalar

• DSC_0105.JPG
    DSC_0105.JPG
    110,4 KB · Okunma: 49
Arkadaşlar bu arkadaki göbeği mandallı yapmak için ne yapmak gerekli direk jantı mı değiştirmemiz gerekir bilgisi olanlardan yardım bekliyorum

@furkan k. Göbek milini değiştirmen yeterli.Yani delikli olanı alacaksın o kadar.Çokta ucuzdur fiyatı pahalı birşey değil.

merhaba xrs 040 kullanıcı arkadaslar sızın bu jantar kac mm acaba ?

@dincer_colak 2014 ile 2015 modelin jant modelleri farklı.. Hangisi için istiyorsunuz bu bilgiyi? Aslında tam olarak ben de bilmiyorum ama birisi geniş profilli bir jant diğeri daha klasik jantlar.. Ama söz jantlardan açılmışken.. Göbeklerin akıcılığı kötü diğer taraftan bildiğim kadarı ile 2014 modelin jantlarında işçilik te kötü. Çoğu sürmek isteyen arkadaş daha sonra çeşitli jant modelleri ile değiştirdik bu jantları, ben de dahil olmak üzere.. Şu anda R501 jant takımı var bisikletimde.

• Beğen
Tepkiler: dincer_colak
@amoush00 merak ettigim profıl jant setı nın mm sı tahmın edebılıyorum kotu olcagını bısıklet zaten jant setı fıyatına ama gorselı cok guzel kalın ya

@dincer_colak bey kulaktan dolma 23 mm diye birşey biliyorum ama benim bisikletim 2015 modeldi. 2014 model olan arkadaşlar daha net bir cevap verebilir belki de.. Evet bisiklet iyi bir jant seti fiyatına, çoğumuz sora setin gözü hürmetine aldık. 2014 modeli geçtiğimiz yaz tam bir f/p ürünüydü.. 950 TL ye kadar alıcı buldu bir ara.. Bu durumda en iyi jant seti opsiyonu da o zaman için 300 ila 380 TL arasına bulabileceğiniz R501 lerdi.. Bir grup arkadaş alması ile satması bir oldu neredeyse.. Bence görünüşü için alnır mı ? Bilemedim? Ağırlığı akıcılığı iyi değil. Orjinallerinde arka qr değil.. En azından bir göbek değiştirip kullanmanız gerekir diye düşünüyorum..

@dincer_colak 2014 modelini kullanıyorum ben bende yaklaşık 1000 km sonunda jantları r501 ile değiştirdim eski jantlar ise 40 mm diye biliyorum 2014 model için...

Geri