Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Salcano XRS 040 Sora Kullanıcıları Kulübü

@sait57 bir kaç yerinde boya kalkması mevcut, kullanmaya bağlı kalkmalar gibi duruyor. herhangi bir çatlağa rastlamadım.

Scudo
Konu ölmüş gibi, muhtemelen cevap gelmeyecek ancak sorayım: Geçici bisiklet olarak Salcano Xrs040 Sora 2015 kullanacağım.Selesi ve jantlar değişecek.Gidon ve boğazı zaten Fsa'nın Slk serisinden.Merak ettiğim şu: 2015 modeller için en azından Xrs040 ile xrs030 aynı kadroya mı sahip? Kendi bisikletim Lapierre Audacio 300'dü ve efsane bir kadro değildi.Çok çok düşmüş gibi hissedir miyim sizce 2015 Xrs040 kadrosuyla? Teşekkürler, şimdiden :srnsml:

Siz yazınca bende farkettim amoush. Emrah bey geotech karbona geçince ilgilenen kimse kalmamış. Xrs40 Benimilk yol bisikletim :) Kıyas yapacak deneyimim yok. Jantlari r501 yaptım seke,gidon,gidon boğazı nida değiştirince anca bir şeye benzedi :) Isparta-Antalya arasi uzun yol yaptım 1 kere bile olsun Sora donanım arıza çıkarmadı. Parasına göre süper bir tercih. Emperyalizme düşmansaniz az parayla aynı zevki alırım Uleynn :)diyorsanız buyrun satın alın. Kaliteli dış lastik edinin tek sorun yaşadığım kısım teker patlaklari :) Ben seviyorum xrs040 :) galiba aramizda duygusal bir bağ oluştu, Keske 10 sene önce tanışsaymişım yol bisikletiyle demeden edemiyorum. Boşa geçen yıllarım :) yaş 43 :) HyperTension hastası bir bisiklet tutkunu. Her gün 5mg Vasoxen.

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@I am the Uptown R.
Xrs 030 ile xrs 040 arasındaki fark xrs 030 karbon maşa. Ağır bir bisikletmiş. Boş kadro ve maşa 2300 gram gelmişti. Bir de sattığım kadro bana büyümüş. 52 cm geotech karbon kadroya sora seti ve diğer komponentleri taşıdım. Bisikletimden şu an oldukça memnunum. Sora set te sıkıntı yok. Kullanıyorum. Arada bir ayar istiyor. R501 i de sattım. Şu anda Dtswiss SPline R24 jant seti var. Erdoğanlar bisiklette indirim ürünüydü. Alü kadro bir daha sürmem. Yol bisikletinde. Mtb de alü ye devam. :) Şu dolar avro daki oynama fiyatları çok değiştirdi. Yol bisikletine xrs 040 ile başladığım için yeri ayrı. Salcano olacak ise yüksek modellerine binmek lazım.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: The UGUR
@amoush00 Çok teşekkürler detaylı cevap için ancak bir kısmı anlamadım.Xrs040 mı yoksa Xrs030 mu kadro + maşa 2300 gram gelmişti?

Ben cevap vereyim, 2015 xrs40 kadro+maşa 2300 gram. 2014xrslerde- ki bu benim kullanmakta olduğum model, birazcık daha ağir. Ama belli bir süre sonra alıyorsunuz :)

@ecelfeli Gayet iyiymiş.İyi bir jant seti, gidon boğazı, gidon gibi parçalar ile 8 kg civarı yapılabilir bu durumda.Çok teşekkürler :srnsml:

@I am the Uptown R.
Bilemedim.. !? Bana o kadronun o civara düşmesi zor gibi geldi.. Bence değmeyebilir.. Ben 890 gr civarında kadro. 380 gr civarında maşa ve de 190 gr civarında sele borusu ile boş pedalsız 8.4 kg a düşürmeyi başardım.. ( bu saydıklarım hep karbon ) sora set olduğu gibi geldi.. jant seti 1725 gr olduğu söylenen dt swiss r 24 spline, gidon boğazı pro alü 7 cm lik bir gidon boğazı .. kaç gram bilmiyorum.. gidon o zaman değiştirmiştim.. aerozine diye delta bisikletin bir markası.. o da alü.. onun da gramını bilmiyorum ama 170 180 gram sanırım.. bana göre bu bisiklet BENİM GEOTECH boş 7 kg civarına düşer ama bunun içinde bi en az 5000 tl harcarsın.. değermi bilmiyorum..!?? ama en büyük kazanımı jant setinden elde edebilirim.. iyi bir karbon jant seti alınır.. 1400 1300 gr civarında.. vs vs.. artık herşeyin gram gram hesaplanıp .. iyi paralar harcanan bir sınır 8 kg civarı..

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
Bende yeni model olanı aldım bir kaç hafta oldu bisiklet bence çok hafif 9 kg civarı ve yeni kadro internette göründüğü gibi değil gerçekten güzel. Şimdilik memnunum

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
Mtbden sonra yol bisikleti daha keyifli geldi bütçeye göre sora set gayet başarılı, tabiki lastikler güven vermiyor. Yakında kilitli pedalla daha iyi olucak..
8ceffa7971969b7ebb885b362bea9b03.jpg

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayırlı uğurlu olsun Yakup bey, güle güle iyi günlerde kullanın.hele ilk yol bildiklerinizse asla pişman olmazsınız. Yol bisikletinde birara fiyat/performans canavariydi.Sora setin zaten maşallahı var.Spd için bir an bile düşünmeyin hemen alın. Tırmanışlarda ve uzun turlarda faydasını göreceksiniz. Gerçi bu işin sonu yok onu al bunu al. Hepsini almaya kalksak 2 bisiklet parasıda dış donanımlara gidiyor. Yavaş yavaş nefs çektikce alınabilir :) misal: Ben :)

Teşekkür ederim :)) yavaş yavaş şekillendirmeye başlıyorum öncelikli hedef zaten pedal ve lastik sonrası gelir zaten. Almayı düşündükten sonra buraya iyice bakmıştım. En çok janttan şikayet var bende ilerde birşeyler bulurum inşallah

Arkadaşlar herkese merhaba yol bisikletini Salcano NG450 mtb ile takaslamayı düşünen olursa mesaj atabilir.. İyi forumlar

Hocam jantlar, bizim gibi yeni başlayan kullanicilar için çok da dert değil. Hiç unutmam ben 87 kiloyum, Arkadasim 65kg. Isparta' dan Antalya'ya tura gitmistik. Haliyle 1000m irtifa var. Yokuş aşağı inişlerin hiç birinde R500 janta sahib olmasına rağmen. Yanıma bile yaklaşamamıştı :) acemilik atilincaya kadar, bol bol sürün. Hemen her gün bir fırsatını bulup sürüş yapmaya çalışın. Hem vucudunuz SELE'ye :) alışsın ( 1saatin üzeri pedli tayt şart hele benim gibi kiloluysaniz :) sizliyor.) hem siz bisiklete alışın. Zamanla kondüsyon artıyor fakat bırakınca hemen düşüyor. Zevkli sürüşler dilerim.

Buda benim Karaoğlan. İkinci resim Pazar çantasi ve Spd ile Ana evinden, Eve dönüş kombinisi.
5030a71663dee44f47c4ee1fad82f3c8.jpg
c0a76eac51718b83853716234282d02e.jpg

• Beğen
Tepkiler: amoush00
Üstünde ne değişikler yaptınız?

Önce Sele, gidon, gidon boğazı.schwalbe lastikler. Sonraki etap R501 jant seti.kalp monitor+kadansli hiz gostergesi En son spd pedal ve ayakkabılar. Ne zaman bir daha para harcamayacagim buna desem 1 haftaya kalmaz Netten bir şeyler sipariş veriyorum :) Büyük konuşmamak lazım. :)

[emoji1] yavaş yavaş bende yapmayı düşünüyorum artık yaptıkça paylaşirim bende

• Beğen
Tepkiler: ecelfeli
@ecelfeli '' Önce Sele, gidon, gidon boğazı.schwalbe lastikler. Sonraki etap R501 jant seti.kalp monitor+kadansli hiz gostergesi En son spd pedal ve ayakkabılar. Ne zaman bir daha para harcamayacagim buna desem 1 haftaya kalmaz Netten bir şeyler sipariş veriyorum :) Büyük konuşmamak lazım. :) ''

Aldırtıyor maalesef..! :)))

Aslında salcano olacaksa başlangıç için xrs 030 en iyisi. Jantlar zaten r500. Grup set tiagra ve gidon problemi yok. Ritchey gidon ve boğazı ile geliyor. Bunu adam edeceğim diye zaten aradaki farkı veriyorsunuz. Ön maşa da karbon. Bu bisiklet zamanında tam bir fiyat performans ürünüydü. 2015 te, 2014 modeli 950 tl ye alan oldu. Şaka gibi ya.. ! Vay be enflasyon sen nelere kadirsin şimdi 2000 tl ye ancak alırsın. Bu arada Salcano iyice boşladı. Ne kadro değişiyor, ne Setler. Fiyatlar da artıyor. Bazı ara modeller yok zaten. Hani bir daha Salcano almam diyemem ama alırsam gözüm yükseklerde olur. O da şok para be.. ! :) Aslında iyi bir yurt dışı bağlantınız olursa burada bir arkadaş bir makina toplamış. Çok hoşuma gitti.

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri