Scudo Sports

Savaşmalı mıyım yoksa pes mi edeyim?

@samuelbeckett kendiniz bile yapabilirsiniz competitivecyclist . com gibi bi site vardı orda ölçümleri manuel olarak yapabiliyosunuz. Ama bilen birinin yapması çok daha iyi.

Fotoğraflardan bana kadro biraz büyük gibi geldi ama kesin bişey diyemem. Sele boyu gidon boğazı ve yüksekliği çok önemli. Bunlar da kol bacak uzunluklarına göre ayarlanıyo.

Bi de kendinizi farketmeden fazla sıkıyo olabilirsiniz. Hepsi üst üste binince çok etki eder.

Scudo
@samuelbeckett gidona cok uzaksiniz :naslyany:
Sirtiniz dimdik oldugu icin de biraz zorluk cekiyorsunuz uzanmada. Sirtinizi biraz bukun, omuzlarinizi da ice dogru bukerek (omuzlarinizi kapatin) kollarinizin daha ileri, sorunsuz gidebilmelerine yardimci olun.
Bu basit cozumler basarisiz olursa gidon bolgesinde parca degisikligi yapmaniz sorunu cozebilir ancak.
Yeri gelmisken ve aklima gelmisken belirteyim, yol bisikletine yeni gecen ve yol bisikletini alir almaz, hatta ayni gun bike fit yaptiran kisilere itjafen yaziyorum; Yol bisikletine kullandikca alisirsiniz ve vucudunuz esneklesir arkadaslar. Siz, ilk zamanlar bisiklete uyum saglarsiniz. Omuzlarinizi buzmeyi, dirseklerinizi kaskati tutmamayi, bileklerinizi dogru kullanmayi ogrenirsiniz. Fakat bisikleti yeni satin aldiginizda bunlari bilemez, uygulayamazsiniz. Haliyle en amator halinizle cikarsiniz o bikefit sehpahasinin uzerinde. Ve sizin dogru durusu yapamiyor olmaniza ragmen o gorevli size bike fit yapar. Halbuki bisiklet belkide tam size goredir ama durusunuz sebebiyle uygun degil gibi bir his yaratiyordur, o personel sizin durusunuzla fazla ilgilenmeyip gidonda parca degisikligine yonelir. Cunku genel beklenti de bu yonde; bike fite gidince mutlaka parca degistirmek isterler. Tanidim, bizzat sahit oldum bu muhabbete, "bike fite gittim ama sadece selemi 1 cm geri aldi, bosuna gitmisim!" diyorlar :acpsnr: Yani bike fit yaptiran cogu kisi hem sele hem gidon bolgesinde uber degisiklikler uygulanmasini ister, ister ki bisikletin ona daha uygun hale getirildigine ikna olsun! Eh bike fitci arkadas da buna dunden raziysa alan razi satan razi durumu olur.
Uzun lafin kisasi, yol bisikleti alir almaz bike fit yaptirmayin arkadaslar. Once bisiklete alisin, hatta kendinize bakin, aynali bir binanin veya dukkanin onunden gecerken imkan varsa camdan kendi durusunuza bakin. "Garip" duran yeriniz (kol olur sirt olur bacak olur) varsa onlari degistirmeye calisin. Bu gariplikleri nasil, neye gore tespit edeceksiniz? Profesyonelleri baz alabilirsiniz arkadaslar :) Onlara benzemeye calisin ve hedefleyin. Gunden gune, bisikletle bir butun oldugunuzu siz de fark edeceksiniz. :):harika:

images (12).jpg

@Cem cm
Bu sitedeki yönergeler ile sele ayarınızı kontrol edip doğru gidon boğazını hesaplarsanız sonuca ulaşabilirsiniz gibi. Gidon boğazı uzun kalmış kollarınız çok gergin duruyor, kol ve boyun ağrıları normal bu durumda.

@Serkan Mıstınoğlu
Seleyi 1 cm geriye almak dünyaları değiştirir. :)

@samuelbeckett neden yol bisikletine geçtiniz merak ettim doğrusu? Biraz bahseder misin?

• Beğen
Tepkiler: samuelbeckett
Sele boyunun gidon mesafesine uzak olduğu kadar birde sele boyu oldukça düşük gibime geldi. Fotoğraf ne kadar gözüme yanıltıcı gelebilir bilmiyorum ama sele boyu oldukça düşük geldi.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@bilalfidanboy

Bisiklet endurance kadro olduğu için sele boyu yüksekliğine,gidon yüksekliğini referans alarak bakıyorsanız sele boyu düşük gelebilir;kadro geometrisi biraz yanıltıcı olabiliyor.

Fotoğraflara yeniden bakınca ilk resimde sele boyu stabil gözüküyor, fakat ikinci resme baktığımda ise dizin bükülme Payı neredeyse kırım derecesi olması gerekenden yüksek gibi gözüküyor(diz ayak tarak kemigi pedal miline konduğunda 10 15 derece bir açı ile bükük olması gerekir, Belki yanılmış da olabilirim.

LG-D855 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@Yusuf'san hafif olmasını istedim, önceki bisikletim çok ağırdı.. daha çok yol yapmak.. rampalarda zorlanmamak.. ve karbonun hissiyatını yaşamak.. şimdilik aklıma gelenler bunlar..

@samuelbeckett

Resimlerden Bike fitting yaptırmanız gerektiğini çıkartıyorum. Fitting yaptırdığınız zaman bisiklet vücudunuzla bütünleşecek, bir organınızı nasıl hissetmezsiniz bisikleti de o şekilde hissetmeyeceksiniz (organınız gibi olacak). Fitting yapıldığında ayakkabı kalleri de ayarlanır.

Kendiniz fitting yapmakla vakit kaybetmeyin bilen birisine yaptırın.

• Beğen
@muratcolakoglu çok teşekkür ederim

İlk işim bike fitting yaptırmak olacak.. bisikleti bilgisayara bağlayıp değerlerini ayarlayan herhangi bir yere yaptırsam olur mu peki.. ? Yoksa özellikle bir yere mi yaptırmalıyım..

• Beğen
Tepkiler: muratcolakoglu
@samuelbeckett O kadar tavsiye ettik o zaman şunu da söylemek gerekiyor. Çok fazla para da harcamayın öyle bi israfa sebep olmak istemem. Ben bisikleti aldığımda bedava yapıp verdiler zaten. Bir sonraki sene istediğim agresifliğe göre fittingi modifiye ettiler. İstanbulda o işin piri aktif pedal diye biliyorum. Retül bike fit sistemi var. Çok daha pratik ve basit bir sistemi olan Shimano bikefitting bulabilirseniz o da işinizi görecektir ilk planda.

@samuelbeckett

Ben Terzioğlu'na yaptırmıştım ama Dubai'ye çalışmaya gitti. Aktif Pedal'ı arayıp yapıp yapmadıklarını sorun isterseniz. Aktif Pedal Retül fitting yapıyor.

• Beğen
@samuelbeckett Yeniköy Sedona Concept mağazasında idmatch sistemi getirildi. Çok başarılı ve operatör hatasına mahal vermeyen bir fit sistemi. 450 Tl fit fiyatı var. Eğer maddi olarak imkanınız varsa önerebilirim.

@samuelbeckett

Resimlere ikinci defa baktığımda farkettim ki hocam sizdeki duruş kimsede yok:harika: . Sakın bu duruşunuzu bozmayın. Forumdan kim var ki mutfakta bisiklete binebiliyor. :rolleyes:Üstelik bir de foto çektiriyor. :):):)

Not: Mesaj klasik kazak-kılıbık erkek muhabbetine atıfta bulunmak için yazılmıştır. Ciddiye almayınız. Sağlıcakla pedallayın

@Pamuk
he yani bir de öyle bir şey var. insan vücudu öyle güzel bir organizma ki bir şeye tepki veriyorsa illa ki bir sıkıntı vardır.

• Beğen
Geri