@samuelbeckett gidona cok uzaksiniz

Sirtiniz dimdik oldugu icin de biraz zorluk cekiyorsunuz uzanmada. Sirtinizi biraz bukun, omuzlarinizi da ice dogru bukerek (omuzlarinizi kapatin) kollarinizin daha ileri, sorunsuz gidebilmelerine yardimci olun.
Bu basit cozumler basarisiz olursa gidon bolgesinde parca degisikligi yapmaniz sorunu cozebilir ancak.
Yeri gelmisken ve aklima gelmisken belirteyim, yol bisikletine yeni gecen ve yol bisikletini alir almaz, hatta ayni gun bike fit yaptiran kisilere itjafen yaziyorum; Yol bisikletine kullandikca alisirsiniz ve vucudunuz esneklesir arkadaslar. Siz, ilk zamanlar bisiklete uyum saglarsiniz. Omuzlarinizi buzmeyi, dirseklerinizi kaskati tutmamayi, bileklerinizi dogru kullanmayi ogrenirsiniz. Fakat bisikleti yeni satin aldiginizda bunlari bilemez, uygulayamazsiniz. Haliyle en amator halinizle cikarsiniz o bikefit sehpahasinin uzerinde. Ve sizin dogru durusu yapamiyor olmaniza ragmen o gorevli size bike fit yapar. Halbuki bisiklet belkide tam size goredir ama durusunuz sebebiyle uygun degil gibi bir his yaratiyordur, o personel sizin durusunuzla fazla ilgilenmeyip gidonda parca degisikligine yonelir. Cunku genel beklenti de bu yonde; bike fite gidince mutlaka parca degistirmek isterler. Tanidim, bizzat sahit oldum bu muhabbete, "bike fite gittim ama sadece selemi 1 cm geri aldi, bosuna gitmisim!" diyorlar

Yani bike fit yaptiran cogu kisi hem sele hem gidon bolgesinde uber degisiklikler uygulanmasini ister, ister ki bisikletin ona daha uygun hale getirildigine ikna olsun! Eh bike fitci arkadas da buna dunden raziysa alan razi satan razi durumu olur.
Uzun lafin kisasi, yol bisikleti alir almaz bike fit yaptirmayin arkadaslar. Once bisiklete alisin, hatta kendinize bakin, aynali bir binanin veya dukkanin onunden gecerken imkan varsa camdan kendi durusunuza bakin. "Garip" duran yeriniz (kol olur sirt olur bacak olur) varsa onlari degistirmeye calisin. Bu gariplikleri nasil, neye gore tespit edeceksiniz? Profesyonelleri baz alabilirsiniz arkadaslar

Onlara benzemeye calisin ve hedefleyin. Gunden gune, bisikletle bir butun oldugunuzu siz de fark edeceksiniz.