Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Savaşmalı mıyım yoksa pes mi edeyim?

Yol bisikleti bende de boyun bölgesinde ağrıya sebep oluyordu. Boynum leylek gibi olduğu için taşıması zor oluyor :)

• Beğen
Tepkiler: samuelbeckett
Scudo
@samuelbeckett
Bence yanlış yapıyor olabilirsiniz.Şehir bisikletimde bu jelli kılıflardan kullandım. Bu kılıf sağa sola kayınca bile ayarlarınızı değiştirebilir. Bu kılıf yüzünden daha önce hiç başıma gelmeyen diz ağrısı sorunu yaşamıştım.Çıkarınca sorunlar da ortadan kalktı.

@samuelbeckett
Ben zaten dağ bisikleti kullanıyorum :) Ağrının temel sebebi; ilgili kas grubuna dayanabileceğinden fazla yük bindirmekle oluyor. Kısa vadede bu yüke meydan okusa da uzun vadede direnç kaybına uğruyor kaslarımız.
Her türlü ağrının sebebi kaslardaki yorgunluğa dayanıyor genel anlamda. Bunu çözmenin de 2 yolu var; Ya kasları güçlendireceksin ya da o kas grubuna daha az yük bindireceksin.

Şimdi boynun ağrıyor ise bunun sebebi nedir? Düşme eğiliminde olan kafayı tutmak için uğraşan boynun; Çok aşağı eğildiğin vakit yolu görebilmek için iyice zorluyor sınırlarını. Yani çok aşağı eğildiğin vakit; Görüşün aşağı kayar. Görüşü yukarı çekmenin de tek yolu; Başını iyice yukarı kaldırmak - boynuna daha fazla yük bindirmektir. Haliyle 5-6 sürüşten sonra halen daha boyun ağrınız devam ediyorsa boyun kaslarını zorladığınız gerçeği vardır ortada. Çözüm nedir? Gidonu yükseltmek oluyor genelde. Gidonu yükselttikten sonra da; Boynu son limitlerine kadar zorlamamak. Kasları biraz gevşek bırakmak, arada dinlendirmek.
Mesela düz yollarda, güvenli alanlarda; Arada elini frenlerden çekip üst gidona koymak - üst gidonlardan fren yapmak. Sürekli sport modda gitmeyi kaldırmıyor her vücut. Boynunun yorulmasını bekleme mesela ekonomik moda geçmek için :)

Yol - yarış bisikleti sürdüğümde; Gerek olmadıkça, inişe geçmedikçe aşağı eğilmiyorum. Boynumu sonuna kadar kaldırmak için çabalamıyorum, gerekirse görüşümü düşürüp göz bebeklerimi yukarı dikiyorum. Kafam yerine gözlerimi yukarı kaldırıyorum, çok daha kolay oluyor :)

Kılıfdan ziyade daha rahat bi sele almak ve tayt giymek daha iyi bi çözüm olabilir hocam kılıf olayı sıkıntı yaratabiliyor

• Beğen
Bende kilifla kullaniyorum ve rahat ettim. Kilifla kullanmanin bir zarari mi var? Sele ve tayt almak yerine bu cozumun ne goturusu var

Sorunu çözdüm; Merak edenlere ve aynı dertten müzdarip olanlara bilgi vermek istedim.

1- Öncelikle Yoga’ya başladım.. Yoga hayat kalitemi arttırdı, stresimi azalttı, nefesimi düzene soktu, bedenimi esnetti ve moral verdi.. tabii tüm bunların toplamı bisiklete ve binişime yansıdı.
2- İkinci olarak vücut eğilimimi değiştirdim ve bunu stabil tuttum. (Biraz eğilerek,beli kambur yapmadan düz bir şekilde)

Sonuç olarak bel ağrısı,kol ağrısı,boyun ağrısı ve bilek ağrısını yok denecek kadar azalttım diyebilirim. Bugün 70 km yaparak teyit ettim. Yardımı olan, zaman ayırıp fikirlerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim!

Bir minik tavsiye: Herkese yoga tavsiye ederim.. hayatınız güzelleşecek!

@samuelbeckett

Yoga'nın çok faydaları var, ben de spor öncesi ve sonrası yoga programları uygularım. Ama bike fitting yaptırmanız lazım. :)

Yoga yaparak bike fitting'den kurtulamazsınız. İkisi farklı şeyler. :)

Şöle absürd ama gerçekçi bir örnek vereyim: Yoga yapıyorsunuz, vücudunuz gittikçe esnedi, kendinizi çok zinde ve dinç hissediyorsunuz, bütün hayat enerjiniz geri geldi. İki beden büyük pantalon giyebilir misiniz? Giyemezsiniz bedeniniz neyse onu giymeniz gerekir. Bike fitting de böyle bir şeydir. Bisikleti sizin vücut bedeninize göre ayarlamaktır. Bilmem anlatabildim mi?

• Beğen
@muratcolakoglu çok iyi anladım.. Bir süredir test ediyorum kendimi.. Sıkıntılarımı yok ettim gibi.. İnternet'ten yaptığım detaylı araştırmalarla tüm ölçüleri ayarladım.. Tekrar bir sıkıntı yaşarsam bike fitting yaptıracağım ancak şimdilik bir ihtiyacını hissetmiyorum.

• Beğen
Tepkiler: muratcolakoglu
ben boyun ağrısı için açılı gidon alıp gidonu hem yükselttim hem kendime doğru çektim o şekilde düzeltmeye calıstım suan için. daha yeni yaptım bu değişikliği düzelceğiini umuyorum. senin nası bi derdin vardı ki yogoyla gitti kardeş anlamadım :)

• Beğen
@samuelbeckett

Cağımızın sporu. Aklıma birden Badi Ekrem geldi. : - Çekirgelerin benim :):):)

Sorunu sağlıklı bir yoldan çözüp paylaşmanız da sevindirici.:harika::okyrm:

• Beğen
Geri