Scudo Sports

Savunma sanayii ve askeri konular

Scudo
Evet arkadaslar. Bundan ötesi yok ve uretilemez :D Bu tanka atilan atom bombalari direk yavudilere gidiyor. Henuz atom bombasiyla denenmedi ancak oyle olacagina eminiz.
Onun disinda kursun gecirmez muskadan tutun da savas duasina kadar her turlu sey var bizde. Savas sanaayi bizden sorulur.104321 dosyayı görüntüle

@mehmetsunu

anladımsam arap olayım ,bu gün bir seleye geçtim ,hava acaip güzeldi, yarında seledeyim, bu hafta güneş var mehmet aga ,hafta sonu yağmur olur ondan sonra ben zil olurum irfan kaptan ile buluşamam,
ne diyon gardaş, türkçe konuş anlamirem,

:islik::islik::islik::islik:

@Atilla G. Müthiş!!! Çok merak ederdim, seslendirenler ne kadar özen göstermiş...Ne hoş doğrusu.

Bu arada diyanet bütçesinin millî savunma dan yüksek olduğu ülkede muska ve dua ile korunmayı beklerken... Hangi millî savunma:):)

@alper 76

yav şimdi siyasete kaçmadan şunu söyleyeyim bağımsız milletvekiliyim :komik::komik::komik:
mantıklı konuşacağım
araştırma ve geliştirme kurumu diye bir olay var ise buraya yatırdığınız kapital ne ona bakarım,
abd silahlanmaya kaç milyar dolar ayırmakta ya da trilyon dolar
rusya ne kadar
ingiltere ne kadar
fransa ne kadar
almanya ne kadar
çin ne kadar

bu dünyanın altıgenleri yarının leşleri olabilirmi,biraz zor,
bunlar bir müttefik olur ise halimiz yamandır, işin mizah yönü bu tabi
hali hazırda çinin uçak gemilerinden yoksun olduğu görünmekte
demekki pasifikte abd üstün bu konuda,
çinde efendim kaç adet nükleer füze var ona bakacağız ,atıyorum 800 tane
abd 'de kaç tane var 7500 tane hazır vaziyette, çin bir tane atar ise ayvayı yedi çin ulusu kalmaz
abd , gelen füzenin rotasını değiştirebilme teknolojisine sahip ise çin kaybetti demektir,
gelen haberlere göre trump çine pek sıcak bakmıyor,çin 2 trilyon doları elden çıkardı ve dünyada kendi parası ile ticaret yapacağını söyledi ,filipinlere abd yığınak yapıyor, ama filipinler başkanı buna karşı ,pasifik ısınabilir göreceğiz ,
kendimize bakalım 2 .dünya savaşına girmedik, dünya yıkıldı ,bir 3 'üncü dünya savaşına girer isek 4 'üncü dünya savaşını sopa ile yaparız ,peki ne yapacağız
şu saatten sonra ordunun gücü bellidir ,savaş para ile yapılır ,paranız kadar savaşırsınız, ürettiğiniz kadar savaşırsınız
birileri size yedek parça vermez ise yandınız ,
f-16 ların hepsi düşürüldü ,ne yapacaksınız yerine savaş uçağı koyabilecekmisiniz kaç adet savaş pilotunuz var bunları kim uçuracak ,
adamlar karşınıza bir sürü f-16 ile gelir ise ne yapacaksınız
eğri oturalım doğru konuşalım .
günümüzde artık cephe savaşlarının yerini özellikle ortadoğuda asimetrik savaşlar almıştır, bunun anlamı aynen terör örgütlerini silahlandırıp sizin üstünüze saldırtacaklar, malum pkk 'ya tank verilir ise şaşırmayın, bu gün haberlerde verdi zırhlı araçlar pkk 'ya verildi diye, artık açık açık konuşmanın zamanı
pkk ordu olacak yakında ,ve daeşte
ypg zati ordu, bu şu demektir 10 yıl kan akacak suriyede
vahim tabi
hem daeş ile savaştasınız hem pkk hem ypg hemde fetö ile
4 adet düşman vardır ,ayrıca dolarıda silah olarak kullanmaya devam edeceklerdir ,
sonuçları hep birlikte göreceğiz .
inşallah düzlüğe çıkacağız ümidimi kaybetmedim.

(link)

iran asimetrik savaşı aynen suudi arabistana uyguladı bile ,,sıcak haber ,2017 malesef sıcak çatışmalara gebedir..

Ben oldschool biriym
Dragunov
Rpg 7
Bixi
F4 Phantom
Bunlar favorimdir benim

(link)

sıcak haber ,
iki cephe

1- yunan cephesi
2- suriye cephesi

hazır olun denizciler savaşa bakalım ,,
inşallah çıkmaz
5 'inci düşman belli oldu ,
hazır natodan sizi şutlayacaklar ,durum vahimdir ,çok insan gider benden söylemesi ülkede aynen biter, ne seçim kalır ne de geçim ,allah bizi korusun

çocukken sapanla kuş vurmuştum istemeden vurmamak için atmıştım aslında ama oda denk geldi hala aklımdan çıkmaz

keşke silah icad edilmeseydi

@Über_Yavuz

savaş savunulacak bir durum değil ama bir kere bulaşırsanız ,gitti geçmiş olsun hepimize ,,
diplomasi bu açıdan çok önemli

@Kudret Kurtcebe Kudret bey zamanıında çanakkaleye gelen bu arkadaşlar yine gelirmi bilinmez elbet! ama gelirlerse onları yine durduracak babayiğitler varmı artık bu toplumda işte ondan pek emin değilim.

@barış barış

barış doğru dersin ama 1 milyon yıl önce ilk insan hem cinsini öldürdü ,su kavgası yüzünden ,ayrıca afrikadan çıkan zeki homo sapiensler aynen avrupaya geldiklerinde karşılarında mağara adamı neandertali gördüler ve soyunu kuruttular ..
zihnen insanlık ilerlemedi ama teknoloji o biçim, esas ürkütücü olanda bu zati ,bu acaip silah teknolojileri amansızca uygulanabilir garantisi yok artık.

@Über_Yavuz

valla iş cephe savaşından öte ,gördüğüm kadarı ile ,asimetreik savaşta (suriyede )
türkiyeyi asimetrik savaş ile vurmak istediler ve bunu başardılar ,malum fetö ,içimizi oymuş ama geçmiş hükümetlerin suçu vardır siyasete girmeden hemen çıktım,buraya girmeyeceğim,
özellikle mit çok önemli asimetrik savaşta, erken haber alma olayınız yok ise yandınız ,
bu yunanistana gelince hırlar fakat o kadar ,başkada bir şey olmaz diyorum ,ama zayıflar isek, o vakit yunan uyanabilir megalo ege zihniyeti ile,
türkiye bence kaybetmeyecek ,bu milletin içinde esir olmak asla yoktur bu millet asla köle olmaz
açıkça yenikapıda gördüm bu olayı millet bütünleşti vatan dendiği an ben aynen koşarım .
vatansız ne yapabilirimki.

@Kuzey Ege
peşinen siyasete girmemeniz söylenmiş. cevabınızı aldınız sanırım. bakın şu başlıkta sizden sonra gram siyaset kalmadı. (silinen mesajlarınızı okumadım bu arada :))

trafikte bisikletimizle giderken sizi gasp edip bisikletinizi ve paranızı elinizden almaya çalışan bir serserinin karşınıza çıktığını düşünün. o an serseriye karşı bir silahınız olmasını veya onu alt edebilecek güçte olmanızı isterdiniz değil mi? olaya bir de bu açıdan bakın. eğer bir caydırıcılığınız, bir gücünüz yoksa siz bir hiçsiniz. kaldı ki silahınız olduğu için kimseye saldırmak zarar vermek zorunda değilsiniz. bence ülkelerin(ülkemizin) caydırıcı gücü olmalı

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@BerkEvren
Aslında günümüzün en etkili silahı "KALEM" dir....:cool:

• Beğen
Tepkiler: dodurgalı_06
@devr-i cihan

caydırıcı güce katılıyorum savaşa ne kadar karşıda olsam ,dünya gerçekleri karşısında uyanık olmak durumundayız ,
idealislik bir yere kadar ama gerçekler başka tabi,dünya vahşi bir ormandır bu ormanda avlanan olmamak için silahınız teknolojiniz üstün olmalı,mecburen olmalı,sadece silah teknolojisinde ileri olmakla kalmayarak günümüz asimetrik savaşa hazır olmalıyız ,derin devlete karşı olabilirsiniz ,ama derin devlet sadece kendi devletini korumak ve kollamak için var olmalıdır gerekirse sizin derin devletiniz dış ülkelerde operasyonlara hazır olmalı
burada bu düşünceme karşı olanlar olabilir ,ama birileri sizin evinizde bomba patlatarak polislerinizi vuruyor ise bedeli olmalıdır, mit iç istihbarata bakarken ayrıca dış istihbaratınızda en az cıa kadar güçlü olmak durumundadır .

FB_IMG_1485888171285.jpg
Asker demek silahı ve adam öldürmeyi seven insan demek değildir.
Türk askerinin yüreği en büyük silahıdır.

Geri