Scudo Sports

Scott Aspect Serisi

Scudo
@Efetny

Keske konuya baslik atsaydin.
Bisiklet dunyasina ve foruma hosgeldin.
Baktiklarin dag bisikleti. Boyun cok uzun degilse ve arazi kosullarinda kullanacaksan 26 jant tavsiye ederim. Kıvrak, kontrolu daha kolay, tel boyu nedeniyle sarsintida dayanikliligi daha yuksek olur.
Yolda asfaltta turlayacaksan 29 jant al. Ivmelendikten sonra daha az eforla dah cok yol alirsin.
Boyun uzunsa 29 jant kontrolu arazide yine seni zorlamayabilir ;)

• Beğen
Tepkiler: Efetny
Öncelikle foruma hoşgeldin. Millet olarak okuma alışkanlığımız olmadığından kitapların önsözleri ve kuralları özellikle okumayız. Bence asıl okunması gereken yerlerdir onlar. Başlığa soru işareti koymak yerine arada kaldığınız bisikletleri yazsaydınız insanlar konu içinde ne yazdığını bilirlerdi.

Benim boyum 165 ve hep düz yolda kullanmayacağım gaziantepte yaşıyorum ve yollar düzgün olmadığından almak istiyorum aklım yol bisiklet inde kaldı ama düz yol olmadığından dolayısıyla buna karar verdim

Benim arkadaşımda scott aspect 930 var da 29 jant onun da bisikleti ve benim alacağım bisiklet kendisinin jant 26 ve ben buna 29 jant takabilirmiyim ??

Takabileceğini düşünmüyorum, o boya 26 jant gider, ancak yaşın dolayısıyla büyüme donemindesin, bence hem seni bisikletten soğutmayacak iyilikte hem de yaşın dolayısıyla sana satarken zarar ettirmeyecek 26 jant bir bisiklet sana gider.

aspect 720 den farkı ne

Herkese merhaba, 2 sene kadar Corelli Leone 4.1 Deore Hd 3x10 kullandıktan sonra hem donanım hem de kadro kalitesi yükseltme adına mtb bakarken bulunduğum yerdeki (Kdz. Ereğli) bisikletçimde Scott Aspect 710 gördüm, 1 tane kalmış elinde, hoşuma da gitti namısssız. Daha önce kullanan var mı yahut 5000tl civarı (2.el de olur) başka tavsiyeler gelir mi diye buraya yazmak istedim.
Donanım olarak deore ön aktarıcı. Xt arka aktarıcı, Rock shox 30tk silver air, kenda lastikler, diğer komponentler de shimano markalı. Spd kullandığım için pedal önemsiz, sele de önemli değil.. Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler.

Aspect 910, yani 29 jant olsa alınır, Pahalı, Ben Sedona black code 9 4000TL karbon bisiklet aldım, sırf temiz diye bisiklet alınmaz, 29 şart artık.

@Hakorman merhaba, ben geçen hafta 720 aldım. en son 4 yıl önce kullanmıştım kron xc250 marka bir mtb. lakin bu bisiklet (aspect 720) akıyor adeta. bana mtbyi sevdiren bisiklet. 710 daha üst tabi. bu fiyatı gözden çıkarmışsan başka alternatiflere bakmakta fayda var fakat bu en güçlü aday olacaktır.
ayrıca @yunusemreboz neden 29 jant şart artık açıklar mısın?

• Beğen
Tepkiler: Hakorman
@Türko
Yol bisiklet sadece yollarda kullanırsın, dağ bisikleti ise her yere girer, ama hızlı performans sağlamak için büyük jant şart, asıl 29 jant olması önemi, jantların 28 olmasıdır, kalın lastikleri söker ince dişsiz kullanırsan tur bisikleti gibi kullanabilirsin. 700cx32 dedikleri lastiklerle yani.

Yuksek meblali bir bisiklet ariyorsunuz. En az Rockshox Recon veya Fox Float 32 (muadil baska markalar da olabilir) fork tavsiye ederim. Diger komponentleri degistirme olanaginiz her zaman var, fakat fork kolay kolay degismiyor. Bir sene 2016 Scott Spark 960 sahibi oldum, memnun kalmadim. Scott bence fiyatlari fazla abartiyor.

Merhabalar 2.el scott aspect 740 almayı düşünüyorum km saati pompası kilidi balatası çantasıyla beraber 2100 lira fiyatı var 2016 model, sizce bu bisiklet bu paraya değer mi sorun çıkarır mı ? Yoksa yerine carraro 2927 veya 2727 mi almalıyım 0 olarak ? Teşekkürler

@seko28 Giresun'da yaşıyorsunuz sanırım. Şu an için ilanlar arasında en mantıklı bisiklet bu gibi duruyor mtb bazında ama şehir bisikleti almanız daha mantıklı olur gibi.

Aynen giresunda yaşıyorum, şehir bisikletlerine baktım da bi türlü ısınamadım onlara 😄 0 almak daha mı mantıklı olur acaba o fiyatlara da çok bi seçenek yok ekstra aksesuarların fiyatlarda uçmuş gitmiş karar veremedim bi türlü

İkinci el daha mantıklı gibi ama seçenek kısıtlı. Bence bisikletçilere bakın beğendiğiniz varsa sıfır alın içinize sinsin.

Geri