Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scott Kullanıcıları Kulübü

cda7ea7e9b6bbf8e380253999c0d4419.jpg

SM-G900F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
@volkan a

Hocam merhaba bisikletin ağırlığı nedir. Campy jantlarla tam bir tırmanış bisikleti, vision jantlarla tırmanışta düşüş oldumu, yada düz yolda değişiklik hissettiniz mi? Kazasız belasız kullanın çok güzel maşşallah.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@ayz0067 çok teşekkürler.
campy jantlarla ağırlık 6.7 kg civarı. aynısının sram red setli ve zipp jantlı hali bir abimde var, o da 5.5 kg kadar. uci standartlarının bile altında bir bisiklet.
tırmanış seviyorum, kadro tam da bunun için yapılmış ve bu haliyle de tırmanışa çok uygun bir bisiklet oldu.
vision jantların ağırlığı ise campy ile aynı. sürekli campy ile kullanıyorum, çok hafif, akıcı ve sağlam bir jant seti.
tırmanışta aralarında bir fark hissettiğimi söyleyemem. düz yolda ve inişte vision jantlar daha hızlı gibi geliyor. tabii estetik olarak katkısı da çok.

Scott kullanıcıları arasında,Scott Santa Curz trekking kullanıcısı varmı?

Bugün bir kaç güncelleme yaptım. Lastiklerin durumu iyi değildi kenarlardan ipler çıkmış ben de ne zamandır kojak almaya niyetleniyordum bahane oldu. Frenleri Deore ile değiştirdim bir de ikinci ön ışığı aldım araçlar artık yol vermeye başladı. :)

15895275_575300352675230_608942344843235777_n.jpg

Bende scott bisikletimi dün sabah itibarı ile aldım,Allah kazasız belasız kullanmayı nasip eder inşallah.

• Beğen
Tepkiler: Fatih.acar
@Semih34 Hayırlı olsun Rabbim kazasız sürüşler nasip etsin

• Beğen
Tepkiler: Semih34
@Hayatikiteker
Amin inşallah Allah razı olsun.Nerdeyse bir ay araştırdım en başından beri istediğim bir modeliydi disk fren diye bir ara vazgeçmiştim ama bisikletçi bir tanıdıkla konuştuktan sonra tekrar almaya karar verdim.Zaten renklerine ve dizaynına vuruldum;açıkçası o saatten sonra diskmi v frenmi diye pek göze gelmiyor :)

2009 sarı beyaz siyah scale 70. 2014 yeşil gri siyah scale 70 vardı ( tarihler 1-2 yıl oynayabilir tahmini yılları yazdım )

scott scale fanıyım ama son 2*3 yıldır.renk ve desenleri beni cezbetmediği için almıyorum. bakalım bu scott scale nin istediğim renk desen uyumları ne zaman ortaya çıkacak ( 3-4 bin liralık scale modelleri )

Sub sport 30 ile sub cross 30 arasındaki fark nedir acaba? Kodlar aynı ama bisikletler farklı. Neden öyle ki?

@redbl aşağıdaki linkleri kullanarak karşılaştırma yapabilirsiniz. hemen göze çarpan şey: sport 24, cross 27 vites.

(link)

(link)

@cahitakin teşekkür ederim. Siz de sport kullanıyorsunuz sanırım. 2017nin fiyat farkından dolayı sub cross 2016 daha mantıklı gibi görünüyor. Buna çamluk ve arka bagaj bağlayınca sport oluyor herhalde

Bikeandoutdoor'da 2017 modelin fiyatı 2400+kdv iken 2016'nın fiyatı 2845+kdv.

2016 model 2017'den daha mı üstün?

o kadar bilgim yok. ben cross 30 aldım temmuzda, 2700 km yol yaptım, her yerde kullandım, sıkıntı yaşamadım. ama 3 ay sonra schwalbe marathon plus smartguard 32 taktım. üzerinde gelen lastikler de iyi ama dikenlerle baş edemeyince değiştirdim, değiştirmişken de 32'ye düşürdüm, hızda biraz fark etti. bence model yılına fazla takılmayın, mümkünse hesaplı alın, almışken de 27 vites olsun. ben temmuzda 9 taksitle kdv dahil 2300'e almıştım. pazarlık yapın. sportu bilmiyorum ama cross'la her yere girer çıkar, her yola gidersiniz, hiç sıkıntı olmaz. şimdiden hayırlı olsun.

@cahitakin yardımınız için çok teşekkür ederim. Gereksiz detaylar olsa da iyi bir bisiklet sahibi olabilmek için biraz ince detayları da kurcalıyorum.

Bisikletinizdeki amortisör konusunda ne düşünüyorsunuz? Keşke amortisörlü olmasaydı dediğiniz oluyor mu?

@redbl

Başlangıçta çok faydasını gördüm, ama sonra sürüş tecrübesi kazanıp bisiklete alışınca çok az kullanır oldum. Bugünkü kafamla, amortisörsüz bisiklet alırdım. Çok zor arazi şartlarında faydasını görmediğimi söyleyemem tabii, ama işte, az ihtiyaaç duyuyorum.

Bikepedia sitesinden yaptığım incelemeye göre ; SCOOT markasının Speedster 50 Modelinin
Frame Tubing Material6061 Aluminum 2014

Frame Tubing MaterialAluminum 2013
Frame Tubing Material6061 Alloy 2012
Frame Tubing Material6061 Alloy 2011

Frame Tubing Material7005 Hydroformed Alloy 2010
Frame Tubing MaterialHydraformed 7005 Alloy 2009
yukarıda belirttiğim bilgileri vardır..
Yıllara göre alaşımlarındaki değişim bu şekilde oluşmuş olup bunlardan en sağlam hangisidir.
Teşekkürler.

Geri