Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Scott Kullanıcıları Kulübü

@ghostt (link) ve (link) bunları bulabildim. Sanırım satışı yok veya hiç olmamış.

Scudo
@SpirituaL Boyunuz, iç bacak boyunuz ve kadronunuzun boyunu öğrenebilir miyim? Pek anlayamadım bu Scott'larin ölçümlerini.
Hocam scott'un kendi sitesinde kendi ölçülerini yazdığında hangi kadro ölçüsünü seçmen gerektiğini söylüyor. Düşündüğün modelin sayfasında kadro geometrisi sekmesi altında bulabilirsin.

• Beğen
Tepkiler: MuhammedAliK
@SpirituaL Boyunuz, iç bacak boyunuz ve kadronunuzun boyunu öğrenebilir miyim? Pek anlayamadım bu Scott'larin ölçümlerini.

Ben Scoot ın sitesinde istediğim modelin sayfasında beden ölçülerimi girerek aldım bisikleti. S ve XS arasında kalıyordum 1 cm ile falan. O yüzden satıcının da bilgilendirmesi ile S modelini seçtim. 200 km civarı oldu gayet memnunum.

• Beğen
Tepkiler: MuhammedAliK
  • Beğen
Tepkiler: ExKyotoo
Insallah yakinda bende 2020 Scott Genius ile araniza katilacagim ...

• Beğen
Tepkiler: TeamO2.cc
Scott Metrix 20 2020 model L beden bisiklet nereden bulabilirim arkadaşlar?

Hocam kadronun içinden geçen vites tellerine bakabilir misin? Bende olduğu gibibirbirine1 tur dolanmış mı?
239215 dosyayı görüntüle

Fotoğraftan net olarak nerden baktığınızı tam anlayamadım. Yardımcı olursanız, yapabileceğim bişey varsa bakayım. Bende, gidonu sağ sol yaptığım zaman ufakta olsa ses yapıyor, zamanla sorun etmedim. Sizde aynı sorun mu var?

Fotoğraftan net olarak nerden baktığınızı tam anlayamadım. Yardımcı olursanız, yapabileceğim bişey varsa bakayım. Bende, gidonu sağ sol yaptığım zaman ufakta olsa ses yapıyor, zamanla sorun etmedim. Sizde aynı sorun mu var?
Bisikleti ters çevirdiğinde orta göbeğin altından çıkan vites telleri.
20200901_151602.jpg

Sen de gidondan gelen sesi paylaşırsan duyulabilecek şekilde video ile yorum yapalım. Bende ses yok gidonda

@SpirituaL Şimdi baktım, kablolarda dolanma yok. Birbirine sağlı ve sollu olarak paralel.

Gidonu çevirince gelen seste bu şekilde. Video da biraz yüksek çıkmış ses.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
  • Beğen
Tepkiler: Scott Speedster 20
Eyvallah hocam, gerekli düzeltmeyi yaptım ancak herhangi bir değişiklik olmadı. Yine de olması gerektiği haline döndü.

Aynı ses bende de var. Tellerin geriliminin değişmesinden kaynaklanıyor gibi o yüzden sorun yapmadım hiç.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
@Osman Bayraktar @SpirituaL Öncelikle merhabalar. Aradığınız sorunun cevabı "Gidondan gelen çıt çıt sesler" adlı konu başlığında olabilir. Bisikleti toplayan kişi furş yatağını tork anahtarıyla mı sıktı, yoksa gelişi güzel numaralı bir anahtarla mı?
@MuhammedAliK Çünkü o sesler normal gelmedi bana.

furş yatağını tork anahtarıyla mı sıktı

Furş yatağı tork anahtarıyla sıkılmaz. Furş yatakları alın borusuna sıkı geçme olarak montajlanır.

Eğer kastettiğiniz çektirme vidası ise, o vidayı da tork anahtarıyla sıkmaya gerek yok. Gidonun dönüşünü zorlaştırmayacak bir ayarla sıkıp, daha sonra gidon boğazı vidalarını uygun torkla sıkarak montajı tamamlarsınız.

• Beğen
Tepkiler: Ceyhun Özkan
@Mehmet Altuğ Kastetmek istediğim noktayı anlamışsınız. Sizin kadar bilgi sahibi değilim, forumda da yeniyim. Sizin görüşünüz nedir? Bu sesin kaynağı ne olabilir?

@Osman Bayraktar @SpirituaL Öncelikle merhabalar. Aradığınız sorunun cevabı "Gidondan gelen çıt çıt sesler" adlı konu başlığında olabilir. Bisikleti toplayan kişi furş yatağını tork anahtarıyla mı sıktı, yoksa gelişi güzel numaralı bir anahtarla mı?
@MuhammedAliK Çünkü o sesler normal gelmedi bana.
Merhaba hocam,

Alın borusunu kestikten sonra furş yatağını, çektirme vidasını kendim sıktım. Tork anahtarı kullanacağım bir bölge değil. Hoş bisikletimin her bakımını kendim yapmama rağmen hiç tork anahtarı kullanmadım.
Bu sesler dikkatli dinlendiğinde kadronun içinden taşınarak geliyor tam kaynağından emin olamıyorum. Zaten sürüş esnasında gelmiyor, boşta döndürürken geliyor. Bahsettiğin başlığa bakacağım, sağol.

Herkese merhaba! Acaba Scott Addict 10 Disc 2019 yada 2020 versiyonundan kullanan kimse var mıdır? Yorumlarını, eleştirilerini vs paylaşabilecek biri olursa çok sevinirim. Yabancı sitelerde incelemeleri okudum ancak ilk ağızdan duymak daha iyi olur diye düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: ensbykds
Herkese merhaba! Acaba Scott Addict 10 Disc 2019 yada 2020 versiyonundan kullanan kimse var mıdır? Yorumlarını, eleştirilerini vs paylaşabilecek biri olursa çok sevinirim. Yabancı sitelerde incelemeleri okudum ancak ilk ağızdan duymak daha iyi olur diye düşünüyorum.
6 Aydır kullanıyorum , endurance geometri 2019 model ile 2020 modeli aynı sadece renkler farklı . Genel olarak memnunum , ben karbon Jant taktım ama üstündeki jantlar gayet iyi hub sesi güzel . Sokma mil geliyor 32c ye kadar lastik destekliyor . Disk fren çok güven veriyor , şimdiki aklım olsa addict 20 alırdım 105 set yeterli bence bi de mavi renk güzel hoşuma gitti . Genel olarak f/p ürünü benzer markalarda aynı donanım %30 daha pahalı

Merhabalar öncelikle ben Taha gurupta yeniyim. Büyüklerimin ellerinden küçüklerimin gözlerinden öperim. Arkadaşlar Scott Aspect 950 2017 model bisikletim var. Alalı çok olmadı 4-5 ay geçmiştir.

Erciyes Bike Parka vs. gitmek için almıştım fakat satan kişi 2020 model diyip ve kadrosu sağlam bu seni götürür diyip bana bunu verdi. (Sıfır Aldım)

Bugün başka bir yere zirve bisiklete gittiğimde ise oradaki çalışan dosttum kadronun geometrisi,aktarıcılar ve bike park için iyi değil kadroyu kırarsın dedi.

Peki çarpmasını engelleyemem dediğimde ise engellersin ama orta göbeği tek yapman arka aktarıcıyı ise değiştirmen gerekir dedi. Gidon boğazını 50mm yapmam gerektiğini,Aynakolu değiştirmem gerektiğini,Aktarıcıyı kısa bacak yapmamı ve arka rubleyi değiştirmemi söyledi tahminen 2000TL'yi bulurmuş.

Bunun için Dirt Jump veya Enduro tarzı bisikletlere bakmalısın dedi. Ufak bir yerden atladığımda veya indiğimde karka aktarıcı kadroya çarpıyor. Zincir ise sarsılmalarda yer değiştirip vitesin değişmesine neden oluyor. Kafam çok karışıp neden der iseniz bununla bike parka katılsam daha doğrusu 3-4 defa parkurdan (Amatör) indim şuanlık bisiklette bir sorun yok.

Bunu satıp 2. el toplamamı veya sıfır toplamam gerektiğini söyledi. Fakat bisikletin borcu henüz bitmedi ailem ise satmama pek hoş görü ile yaklaşmaz. Sizce ne yapmalıyım?

Bisikletim bu buradan bakabilirsiniz:

(link)

Özellikleri ise burada:

Kadro : Aspect 700 - 900 series Alloy 6061 DB - Performance geometry Internal cable routing
Materyal : Aliminyum
Vites Sayısı : 24
Amortisör - Maşa : Suntour XCT - HLO Hyd. Lockout - 100mm travel
Fren Sistemi : Shimano BR 315 - Hydr. Disc SM - RT10 CL Rotor - 160F - 160R
Fren Kolları : Shimano BR 315 - Hydr. Disc SM - RT10 CL Rotor - 160F - 160R
Ayna Kol : Shimano FC - TY701 42x34x24 w - CG
Vites Kolları : Shimano STEF 505 8R
Arka Aktarıcı : Shimano Altus RD 2000 24 Speed
Ön Aktarıcı : Shimano FD - TY700 - TS6 - 31.8mm
Ruble : Shimano C HG31 - 8 - 11 - 32T
Zincir : KMC Z - 7
Jant Seti - Çemberi : Syncros X - 20 Disc 32H - black