Lastikle ilgili bilgileri aklımda bulunduracağım, seçim aşamasında belirttiğiniz basınç aralığını da göz önünde bulunduracağım.
Kilitli pedalın amaçlarından biri yukarı çekmeyi sağlaması olarak biliyorum. Ayağın kendi ağırlığını taşıyacak kadar yukarı kuvvet uygulamak yeterli olsa kilitli pedala ihtiyaç olmazdı veya performanstan ziyade sadece ayak pedaldan kaymasın gibi bir amaçla kullanılıyor olurdu diye düşünüyorum. Ben uzman değilim elbet, yanlışım varsa daha bilgili tecrübeli arkadaşlar düzeltirler. Ancak yarış videolarında da görüyorum, adamlar kilitli pedal kullanmalarına rağmen pedalı yukarı çekerken ayakları pedaldan çıkabiliyor, artık nasıl bir güçle ayağı yukarı çekiyorlarsa. Sizin kilitli pedalda önemli bir fark görmemeniz belki yukarı çekme üzerine fazla antreman yapmamanızdan, bu kasları geliştirmemenizden kaynaklanıyor olabilir. Ben aşağı basmada olduğu gibi yukarı çekmede de düzenli olarak kuvvet uygulanıp kaslar geliştirilirse uzun vadede alınan verimin artacağını düşünüyorum.
Shimano M520 pedal ve MT33 ayakkabıyı bugün aldım ve kullanmaya başladım. Hava rüzgarlı olduğu için net bir karşılaştırma yapamıyorum ancak 1 saatte 25.2 km/s ortalama yapabildim. Rüzgarsız bir havada 1 saatte 26 km/s'in üzerine çıkabileceğimi düşünüyorum. Hıza şu aşamada mucizevi bir katkısı olmasa da, zaten bunu beklemesem de, yine de 1-2 km/s civarı katkı sağlayabilir gibi hissetim. Hıza sağlayacağı katkının dışında ayakkabının pedalla bütünleşmesi, ileri gitti geri geldi sağa sola kaydı pedaldan havalandı gibi dertleri ortadan kaldırması büyük rahatlıkmış, konfor anlamında çok faydalı buldum.
Biraz takma çıkarma alıştırması yapmak gerek ama. Cep telefonunun kulaklığıyla uğraşırken sürerken yapmayayım da kenarı çekeyim dedim, demez olaydım. Pedalı tamamen unutmuşum, kaldırıma 90 derecelik açıyla yatay geçiş yaparak siftahı yapmış oldum
Böylece düşer miyim düşmez miyim ne zaman düşerim gibi sorular da yanıtlandı, merak ettiğimiz bir şey kalmadı