Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona 345 - Carraro Sportive 227 karşılaştırması!

Siz olsanız hangi bisikleti seçerdiniz?

• Toplam katılım
    50
  • Anket kapanışı .
Scudo
Arkadaşlar ben sedona 345 almaya karar verdim tasarımı,görünüşü,maşası vs vites sistemi 227deki kadar olmasa da iyi.Aldıktan sonra ilerleyen zamanlarda sram x5 veya x7 30 vites sete geçerim.Bence kafanıza hangisi yatarsa onu alın sonuçta ikisi de pişman etmez :)

• Beğen
Tepkiler: serhat uslu
Ömer Karan açıklamalarına katılıyorum. Sedona'da kaliteli lastikte olsa lastiğin ömrü diğer donanımlara göre çok azdır. Patlamaya dirençli lastikler genelde 1000 km kadar işlevini yaptığını bayisi söylüyor. Lastiğin fiyatı 180 TL de olsa ,diğer donanımlarının bence daha önemli olduğunu söyleyebilirim. Kadroda pivot deliklerinin olması, aynakol,maşa,vites kol,fren,aktarıcı vs.

@gok
hocam dikkatle bakarsanız sedonanın vites grubu hariç diğer donanımlarının daha iyi olduğunu söyleyebiliriz zaten carraronun diğer donanımları yazılmamış dediğim gibi sedona daha kaliteli vitesler hariç

Carraro'nun vites grubu arka deore tamam ama ön tarafta altus hocam birde bu konuştuğumuz mesela deore ile alivio arasında uçurum fark var mıdır?

@Safa Arslaner
deore 150 alivio 75 lira performans olarak fazla bir fark olmaz hissedilmez bence sonuçta şehir bisikleti ancak uzun yolda anlaşılır sanırım

Carraro 227 de arka vites deore diye vites sistemi üstün demek çok yanlış. Komple sistem göz önüne alındığında sedona 345 in üstünlüğü gözüküyor zaten .

Sedona 750 dolar yazıyor. Arada fark var. (link) salcano city sport 01 modeli. Fotoğraftaki alanya modeliyle karışmasın.Salcano bu fiyatlarda daha iyi donanım var. Aynı fiyatlar için iki bisiklet arasında kıyaslama daha iyi olur. Carraro fiyatına göre uygun.

@Barış Şentürk

Deore+altus ile alivio+acera sistemi fiyat olarak neye denk geliyor...
@Emre GÜLEN

Hocam herkes farklı birşey diyor o yüzden öyle konuşuluyor.

@gok

Salcano düşünmüyorum hocam açıkcası...

Anket katılım sayısı: 36 kişi şu anda...

Sonuçları görebiliyor musunuz arkadaşlar aktarmama gerek var mı?

@Safa Arslaner

Hocam herkes farklı birşey diyor o yüzden öyle konuşuluyor.
Carraro
Deore arka aktarıcı:150 lira
Altus aynakol:40 lira
Altus Ön aktarıcı:30 lira
Sedona
Alivio arka aktarıcı:70 lira
Acera ön aktarıcı:50 lira
Acera aynakol:150 lira Hatam varsa kusura bakmayın.Bu arada bu değerlendirmeye sadece vites sistemine bakıyormuşuz gibi geldi ben 345i alıyorum yakın zamanda siz takılın hala burda :D İyi akşamlar

• Beğen
Tepkiler: Safa Arslaner
@Barış Şentürk

fiyat konusunda ve nereden alacağına karar verdiniz mi hocam nisan başında bende geleceğim memnun kalırsanız aynı yerden alabilirim o nedenle soruyorum...

Son olarak ne kadar olur diyorlar fiyat için.

Ayrıca
Kaç inch tercih edeceksiniz boyunuzu ve bacak boyunuzu öğrenebilir miyim?

Benim

173 boy
bacak boyu 77-78 hangi boyutu tercih etmeliyim sizce?

Oylarınızı ve yorumlarınızı bekliyoruz bisiklet aşıkları :)

@Safa Arslaner
nakit olarak 1500 1450 lira gibi fiyata iniyolar 2 kişi gidip alacağım belki biraz daha inerler :)
21'' tercih edeceğim 60 cm oluyor sanırım. Boyum 187 bacak boyum 110 sizin tercih edeceğiniz 55-57 17'' sanırım önce deneyin öyle alın :)

Sitelerde bana 21' çıkıyor hocam...

CArraro alacak olsam 51 cm olanı alacağım o da yaklaşık olarak 21 inch yapmıyor mu

@Safa Arslaner

Dağ bisikleti ile şehir bisikleti kadrolarında fark var bir araştırın anlarsınız

Araştırdım ama tam bulamadım neyse hocam bu konuda kimse bişey diyemiyor ben büyük ihtimal 50 cm civarına denk geleni alacağım şehir-tur kategorisinde

@Barış Cenk Ş.

Tam karar verince söyleyeceğim onu hocam...

Gereksiz yere özel mesaj atan Barış Cenk, arkadaş sen bir daha konuma da yazma mesaj da atma, adam durduk yere mesaj atmış mesaj mı kasıyorsun diye senden 4 yıl önce üye olmuşum neyin peşindesin anlamadım ki verdiğin link iş görmedi diye mi böyle yapıyorsun...

Konuda tartışmak istemiyorum konuma lütfen yazma senin gibilerden yardım falan istemiyorum...

Geri