Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sedona 345 - Carraro Sportive 227 karşılaştırması!

Siz olsanız hangi bisikleti seçerdiniz?

• Toplam katılım
    50
  • Anket kapanışı .
Herkese merhaba,

Yeni bir şehir bisikleti ile aranıza katılmak istiyorum ve yaklaşık 1-2 haftadır araştırma yapıyorum.
Carraro sprotive 227 yi dün biraz inceledim, gerçekten güzel duruyor.
Fakat donanım ve teknik bilgim fazla olmadığı için sizlere danışmak istedim.
Eşim içinde almayı düşündüğüm için kendime almayı planladığım bisiklet için bütçem zaten maksimum 1.200-1.300 tl olacak (2 bisiklete toplam 2000-2300 tl)
Bu nedenle sedonayı zaten elemiş oluyorum.
Kaçkar bisikletin sitesinde 2013 Giant Seek 3 şuan 1.323 tl.
Genelde anadolu yakası sahil yolunda kullanmayı planladığım için gidonun amortisörlü olmaması çok sıkıntı yaratmayacaktır benim için.
Konuyu çok saptırmak istemiyorum ama teknik bilgisi yüksek arkadaşlar (fiyat olarak yakın oldukları için) giant seek 3 ile sportive 227 yi donanımsal açıdan değerlendirebilir mi?
Siz hangisini almamı önerirsiniz?

(link)

(link)

Selamlar..

Scudo
Giant ünlü markalar içinde yer alan bisiklettir..Giant ön maşası rijit ve pivot deliklerinin olması açısından 4 heybe çanta takılır. Shimano alt serisi olsun sağlam donanımlardır. Bisiklette donanımlar zamanla deforme olur. Takıntı yapılacak mevzu değildir. Kadro uzun yıllar hizmet verir. Kendi açımdan bisiklette konfor açısından ergonomik elcik,sele,açı ayar boğaz,uzun tur için belki ön dinamolu telefon şarj edilebilir özellikte göbek, akıcı göbek seti, yokuşlar için belki krank setini 22-32-44 seçebilirim. Kısacası ihtiyaca göre kadromu sevdikten sonra her tür modifiyeyi yaparım. Kendim açımdan yazısız,,cafcaflı olmayan sade kadroları severim. Kadrosu olarak sade yapılı giantı beğendim. Carraro bisiklette güzeldir. Çamur atmak gibi olmasın:D. Sadece sahil yolu için gezinmek için aslında o kadar fazla ayrıntı düşünmenize hiç gerek yok. Katlamalı bisikletler bile fazlasıyla işinizi görür. Seçtiğiniz bisikletler şehirler arası ulaşım sağlayacak uzun tur bisikletleridir. Bence her iki bisiklet için haksızlık yapılıyor:D.

aslında sadece sahilde kullanmayı planlıyorum ve belirtmiş olduğunuz gibi bu bisikletler özellik olarak fazla gelebilir. ama biraz titiz biriyim, kullanırken keyif almak istiyorum ve sağından solundan ses gelmesi beni rahatsız eder.. kadro olarak giant daha iyi.. peki donanım olarak (vites, fren, vb.) seek 3 ile sportive 227 çok farklı mıdır?

Kadro boyu hakkında tam olarak bilgi vermek isteyen yok mu hocam

şehir tur bisikleti
173 boy
77-78 bacak boyu hangi kadroyu seçmeliyim carraro alırsam muhtemelen 51 cm olur dediler peki sedona alırsam?

17 19 21 inch var galiba onda da

arkadaşlar kadro boyu hakkında ve bisikletler hakkında hâla yorumlarınızı bekliyorum şimdiye kadar oy kullanan cevap yazan herkese tekrar teşekkür ederim.

hiç anlamam ama anket olduğu için konuya girdim yeniyim sadece görüntü olarak değerlendisem olur mu?

@M Manus

tabiiki olur hocam. Görünüm olarakta oy kullanıp yorumda bulunabilirsiniz

Son kez güncel++ Yorum yapacak ve ankete katılacak arkadaşlar şimdiden teşekkürler.

2 hafta 200+ küsür km oldu. Günlük işe de gidip geliyorum , izin günlerimde sahil yolunda turluyorum. Bisikletin kendisi sessiz,vitesleri sessiz, güzel akıyor yolda. İş yeri güzergahı gereği çok dik rampa da çıkıyorum ufak kaldırımlarda da zıplıyorum hergün yormuyor da. Kilitli maşada işini iyi yapıyor. Daha ne olsun uçsun mu :D. Ha 345 de alsan pişman olmazsın. Belki daha kalitelidir bilmiyorum ama ben 227 yi sevdim iyikide almışım diyorum.

Birde sportive sayfasını takip ediyormusun sportive serisi alanlar ve özellikle son bir kaç günde 227 ler bayağı çoğaldı. Bu kadar insan da alıyorsa var demekki bişey. :eek:

@Oğuz han T

Hocam valla 227alırsam o da sırf senin sayende olacak... :) Bu arada bu ara bakmadım konuya ama resim paylaşan yok galiba :)

bir de bu 227'nin farklı rengi var mı hocam?

ben olsam bu ikisi arasında Sedonaéyı seçerdim daha hoş görünüyor.

@Safa Arslaner

evet war bir rengi daha. 225 e benzer bir renk daha varda onu fuar harici hiç görmedim.

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hayırlı olsun resimleri bekliyoruz

guzel paylasim carraro konusundan linkle bu konuyu da gorms olduk

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri