Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

@MBB Bisikleti almak isteyen kisiyi zaten Maltepe sahile cagiracagim. Orda binsin, kontrol etsin, baksin, incelesin. Ondan sonra versin kararini. Sifir tercih edene de saygimiz sonsuz tabi ki, ayni yollardan bizde gectik :) Suan 2.el dahon bakiyorum. Carraro, ve Salcanonun katlanir sifirlarina 900 vermektense Dahon'un 2.eline 1000-1200 vermek daha mantikli geliyor bana.

• Beğen
Tepkiler: Yuppata
Scudo
Arkadaşlar bisikleti şehir içi ulaşım amacıyla da kullanmaktayım. Hem pazara markete gidip içine meyve sebze alışverişlerini koymak hemde olası turlarda kullanmak üzere heybe arıyorum. Aşağıdaki linkleri inceleyip karar vermemde yardımcı olur musunuz?
Şu ikisi kombin yapmayı düşünüyorum.
(link)
(link)
Diğer alternatif
(link)
Bir diğeri
(link)

Ve sizin önerileriniz....

@1dost
Hocam merhaba. Konnixi eledim çünkü tur için hiç kullanışlı değil, şehir içi kullanacaksanız başka tabi ama yine de değmez diyorum.
Ürünlerde su geçirmez özelliği aranır fakat bu sizin gideceğiniz bölge ve mevsim ile alakalıdır.
Diğer konu ne kadar süre gezi yapacaksınız eğer 1 haftaya kadar ise toplamda 35-40lt yeterlidir. Fakat derseniz ben bi 2-3 hafta arazi olucam. O zaman 50lt-60 lt yada arkaya 40, öne 20lt heybe alınabilir. İhtiyaçlar be ise ona göre adım atmak lazım.
Bu arada o ürünleri iyi bi araştırın derim incelemelerine kullanıcı yorumlara... Kimsenin kullanmadığı ürünü almayın yada elinize alıp incelemeden karar vermeyin. Sonuçta 1 kere alınıyor bu tarz ürünler ve memnun kalmayıp satmak istediğinizde de başınız ağrıyabilir.
Bende ortlieb city modeli var hem önde hem arkada yurt dışı uygun fiyata aldım, size önermek isterdim ama fiyatları bu ara uçtu. İsterseniz ortlieb ayarında xlc nin 40lt mandallı sistem çift şekilde olan heybelerini öneririm fiyatları zannedersem 220-240 civarıydı memnun kalırsınız. Ayrıca tekli olarakta kullanabilirsiniz bilginiz olsun.
Bu heybeler üzerine baya araştırmıştım kafa yedirtir. Dikkatli olun yalnız pişman olmayın. Saygılar

@1dost ayrıca yekpare heybeler daha fazla yer kaplıyor. Ev için söylüyorum benim evim müsait değil mesela ama heybeler katlanınca normal bi poşete giriyor ama büyük heybelerden olsaydı durum biraz daha farklı olabilirdi. Ayrıca bu tur işini tek taraflı düşünmeyin çadır, uyku tulumu ve mat ı da işin içine katınca olay daha da büyüyor. yani evde kapladığı alanda önemli olabiliyor kimisi için :)
Not: heybelerin birine uyku tulumunu koyunca %60lık alan kalıyor. Dışarıda mat ve çadır kalıyor. Onlara da bi çare düşünülecek artık.

Bugün asfaltta lastiğe cam girmesiyle 2.patlak vakami yaşadım. Zefal z liner almaya karar verdim.

(link)33971685579526223912.jpg

Benim ön lastik bir defa yılan ısırığı şeklinde patladı. O da hızla rampa aşşağı inerken ufak çukura denk geldiğim için patladı ( malum ağırızda :) ) havayı 60 vuruyorum, çok çamdan geçtim ama patlamadı. Havayı az mı basıyorsun acaba.

@1dost

konu dışı bir soru olucak ama sedona 610 ile takas edermiydiniz? yol bisikleti ile takasda nasıl bir fikir sizce, böyle bir fırsat geçti de elime.

Fiyat olarak aynı grupta sayılır ama 410 kullanma amacı olarak şehir ve tur amaçlı kullanıldığında işini çok iyi yapar. 610 görselliği hoş bisiklet ama yol sınıfında olduğundan claris zayıf kalır diye düşünmekteyim.ama kullanan bir kaç arkadaş memnun.

@menderes26

@1dost lastik basınçlarına dikkat edin 3000km de 3defa patladı benimkiler. İki tekere de 60 ın altında basmayın. 3200km kullandım üzerinde gelen lastikleri, ıslak zeminde hem kaygan hemde çok çabuk patlıyor yağmurda anlam veremedim. Yeni lastikler gelince üzerindekiler bi 500km daha götürürdü fakat sıktı baya. Marathon plus tour toplamda 16000-20000km arası gittiğinden önemsemedim 200km sürdüm bi sorun çıkarmadı şuana kadar.
Bu arada schwalbe road cruiser toplamda 5000ila 6500km arasında gidiyormuş ben baya hor kullanmıştım sizin bilginiz olsun.

@menderes26
Tur yapmayı kafanızdan çıkardıysanız olabilir. Fakat bilginiz olsun yol bisikleti narindir 410 gibi paldır küldür gitmez. Bakımı falan filan bence girmeyin. Yarın öbür gün bagaj atarsınız arkaya canınız nereye isterse dolaşırsınız. Ufak bi hız için gerek yok bence, 410da 68.8km hıza çıkmıştım. Lastikleri 28 boyutuyla değişirse uçar baya baya tek farkı gidon olur. Yine de siz bilirsiniz.

@1dost

@MBB

Bende 60 vuruyorum. limitlere yakın basılan hava patlamasına engel oluyor.

Dostlar 410 için spd pedal düşünmekteyim. Tercih yaparken neye dikkat etmeliyim? Bu pedaller her spd ayakkabıya uygun oluyor mu?

Merhaba uzun süreler sonra bende bisiklet alma aşamasındayım.Konuyu baştan sona okudum bisikletin artıları eksileri hepsinin farkındayım.Renk olarak sarı-gri hoşuma gitti.2016 modelindeki renkler hoşuma gitmedi ve maliyeti düşürmek için örn. lastikleri değiştirmişler.2015 sedona 410 almak için sizce geçmi kaldım 2016 başka modellere bakmamı önerir misiniz.Yoksa direk git al mı dersiniz.

@Lato Kendine uygun kadro boyu bulursan 2015 de alabilirsin bence, zevk meselesedir belki ama mavi-gri rengi çok daha hoş :)

@menderes26 bayisine gittim 2 renkte mevcuttu kadro boyu olarakda 52 kadro ellerinde var ama dediğim gibi bir sene öncesinin bisikleti almamda herhangi bir sıkıntı olur mu ? 2016 modellere yönelmelimiyim? Görüşünüz için ayrıca teşekkür ederim dediğiniz gibi zevk meselesi :)

@Lato ben 2016 modelini incelemedim sizi yanlış yönlendirmek istemem ama 2015 modelinin lastikleri falan, donanım oloarak daha iyi sanki kağıt üzerinde.

Geri