Scudo Sports

İnceleme Sedona 410

@ALTAY 55
İş iyice karıştı şimdi. Peki kaç bar hava ile ölçüm yaptınız?

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: ALTAY 55
Scudo
Herkez yazmis sormus tek tek okudum ama gercekten herkez farkli bisey diyo bende tekrar sorucam kusuruma bakmayin
175 boy ve 76cm bacak arasi uzunluk bana 17" in uygun gelecegi soyleniyo dogrumudur bu 48 kadro boyunami denk gelir 44mu ? Sedona410da

Arkadaslar burada yazilmisti bulamadim bi arkadasim camurluk kullaniyordu polisport georgia marka memnunmuydu? Kesmek falan gerekti mi? Ayrica goruntuyu bozdu mu? Aklimda deli sorular [emoji12]

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: kaydogdu
2160 mı 2180 mi gircez km hangisi doğru söyler?

@honeybadger Merhaba, ben bahsettiğiniz çamurluğu kullanıyorum, muhafazası gayet iyi, sizi çamurdan güzel koruyor. Montajı biraz el becerisi gerektiriyor. Ben arka tekeri sökmeden takamadım, en alttaki vidayı takmak için tekeri sökmek gerekiyor. Ön çamurluk için gelen vidanın boyu yetmiyor, daha uzun bir vida bulmak gerekiyor. Çamurluğu tutan metal telleri ise boylarını ayarladıktan sonra kesmeniz gerekiyor ancak bu durum tahminim diğer çamurluklar için de böyle (teknik olarak öyle olması gerekiyor) biraz teknik biraz da alet edevat gerekli ben bu işlerden anlamam derseniz uğraşmadan bir bisikletçiye de taktırabilirsiniz. Ürün uygun fiyatlı ve iş yapıyor. Plastik ve hafif ancak kaliteli diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: honeybadger
Selamlar. 130 kiloluk bir arkadaş için Sedona 410 alalım diyoruz. Ne dersiniz? Kaldırır mı? Lastiği Schwalbe Maraton yapcağız.

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
Bir arkadaşım 120 kilo, 410 u var. Ben de ondan görüp aldım 1 hafta oluyor.
Sizinki de kullanır ama hiç keyifli olmaz.

• Beğen
Tepkiler: sercanbaltalı
Arkadaşlar bayan bi arkadaşıma işe gidip gelirken heybe aldık. Bagajada bağladık fakat arkadasım bu heybeyi cıkartıp takmak istiyor fakat heybe cırt cırtlarla bagaja bağlanıyor. Hepsinde sokup takma sorunlumu? Bunun başka çözümü yada önerebileceğiniz bir heybe var mı? Gerekirse iade edecez.
(link)

@honeybadger
Ortlieb city kullanıyorum. Tavsiye ederim.
(link)

@poet
Yapmadım ama 28 yapmayı düsundum kullanım amacına gore uygun olmaz dedıler ama bunlar omurlerını bıtırınce 28 yapmayı dusunuyorum. Bence 32 yapılır cokta guzel olur. Yaparsanız deneyımlerınızı burayada yazarsanız sevınırım :)

• Beğen
Tepkiler: poet
ben 32 yapacağım road cruiser lar bitince. michelin, continental, rubena ya da schwalbe bilmiyorum. 28 e kadar cesaret edemiyorum zira toprak yola girdiğim de oluyor çok rahatsız eder diye düşünüyorum 28 için ama şahsi fikrim tabi ki.

410 un abisi (link)

bunlar da 410 un elcikleri (link)

2014 model 310 ve 2015 model 410 arasında bu kadar fark olduğunu bilseydim bu bisikleti asla almazdım. Sürekli kırpmışlar. Bundan sonra ithal bisikletten başka bisiklet asla almam.

@poet toprak yola giriyorsanız 32 daha iyi olur bencede, ben asfalt kullanımı için düşünüyorum 28 liği. Bisikletten memnunum açıkçası fakat bahsettiğiniz gibi sürekli fiyatı artmakta ve özellikleri azaltılmakta. 2015 modeli bence iyi özelliklerine göre fiyatı fakat 2016 da 280 tl zam ve üstüne birde lastikleri ne olduğu bilinmez bir markayla değiştirmeleri hiç hoş olmamış. 1380 tl yi asla vermezdim. Zaten yakın zamanda bir yol bisikleti alma planım var bunuda kışlık bisiklet haline çevireceğim o şekilde kullanmaya devam edeceğim.

• Beğen
Tepkiler: poet
@Şükrü Güllüoğlu

@Şükrü Güllüoğlu selamlar,

@kutsaruzgar ın bahsettiği arkadaş benim. 410'u 4 aydır kullanıyorum, yaklaşık 3000 km oldu. Arka lastiği yaklaşık 2500km'de, aşınmış olması nedeniyle değiştirdim.

Ben de 122 kiloyum, 130 kiloluk arkadaşınız için 410'u tavsiye edebilirim. Ağırlığın sebep olabileceği herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Sercan 410 senin ikinci bisikletin. Ciddi bir alışma safhası geçirdikten sonra almışsın. Benim ise ilk bisikletim. 95 kg civarındayım. Parke taşlar tırrrr tırrr yokmu... Arnavut kaldırımı yollardan bahsetmiyorum bile.

Ha 410 dan pişmanmıyım, hayır. Ama şunu bilmekte fayda var, 410 şehir ve fitness bisikleti arasında. Fİtness e daha yakın.

Ya standart beden olacaksın, yada kilolu isen de spor geçmişin olacak. Ve ya bisiklete antrenmanlı olmalısın. Hem kilolu hem sporla alakası olmayan ve bisiklette acemi biri için keyif vermez diye düşünüyorum . benim nacizane tavsiyem arkadaşınız ucuz, düz maşalı, kalın lastikli sıradan bir tane tercih etsin. Hem keyifle biner. Bir tarafları bozuldumu üzülmez. Severse de, dağ, şehir fitness ne ye gönlü yatıyorsa, 2. bisikletini hem model hem de kadro boyu olarak, kafası net bir şekilde alır.

@poet

Biz ne kadar kaliteliyiz demekle kaliteli olmaz:) Vakko, Vakko olduğu için Vakko'dur.
Cannondale beyaz, fıstık yeşili fena çekiyor ama önce şu market bisikletin hakkında gelelim:) ( Bu arada bisiklette bir tek schwalbe road curuser lastiklere lafım yok,ü işlerini marka gibi yapıyorlar )

Geri