@ahmetyavuz abi selamlar 8000km deyiz ama ekstrem bişey olmadı şükür
3000kmde schwalbe marathon plus tour lastikleri takmıştım şuan 5000kmdir kullanıyorum ön arka değişmedim hiç 2bin daha böyle gider sonra ön arka değişirim büyük ihtimalle. 1 kere patladı o da ön tekerin havası inikti bayağı kemik girdi. Daha da hiç patlamadı yama setim çürüdü resmen
Arttırıcılarda problem yok çok şükür sadece ara ara kadro kulağı esnemiştir belki diye kontrol ediyorum.
Baradine siyah kırmızı modeli olan pabuçları 1800km de arkaya takmıştım hala değiştirmedim. Yarıya geldi.
Ön tarafı 1200kmde siyah kırmızı almıştım. 3750kmde 3renk olan kartuşları taktım hala kullanıyorum yarıdalar.
Saymadım ama ön arka göbeklerin bakımını 1500'de veya 2000'de bir yapıyorum. Zaten yapmazsanız kendisi sizi uyarır ama fena uyarır. Tekeri çevirince sürtme gibi bişey yapar anlayınki gresle beni diyor
Şuana kadar sadece bir kere janta akor yapıldı o da bagajda arkadaş beni taşıyordu ayakkabı janta girince küt bir adet nur topu gibi teli kırdım. Hamza abiye(esta bisiklet) gittim ufaktan tellere dokunayım dedim 3tel kırdım ellerim dert görmesin
sonuç olarak akor işi böyle mecburiyeten oldu 4000lerdeydi yaptırdığım zaman.
Zinciri 1200kmde iken kardeşime verdim sağolsun 500metre gitmeden zinciri kırdı bakla ekletip devam ettim ve hiç kırılmadı.
Ruble 4800 e kadar hiç atlama yapmadı daş gibiydi maşallah yalnız zincir öyle durmuyordu eklem yerindeki halkalar göbek atıyordu resmen. Yedekte zincir rublem olduğundan vede bir yere giderken başım ağrımasın diye değiştireyim dedim. 11-34shimano acera ruble, KMC zincir ile yeniledim.
İki kere ön attırıcının teli koptu huy edindi kendine galiba. İlk 4500km de koptu bütün telleri yeniledim. Daha sonrasında da ön attırıcının teli yine koptu 7000de o değişti.
Elcikler neredeyse delinecekti 7200de de 30tlye iki taraftan vidalı elcik buldum iş görür vaziyette onu kullanıyorum yetiyor. Boynuzlu elcikler pek hoşuma gitmediğinden bizimkine benzer şekilde ama dönmeyeninden aldım.
Pedallar, gidon boğazı, gidon, park ayağını değiştirmedim olduğu gibi kullanıyorum.
Sormak istediğin(iz) bir soru varsa alabilirim abi