Herkese Merhabalar,
Sedona 610'a hakim birisi olarak konuya girmek istedim. Tam 1,5 yıldır Sedona 610 kullanıcısıyım ve şu ana kadar rahatsız olduğum hususlar ve rahatsız olmadığım, memnun olduğum hususlar da oldu bu 1,5 yıllık zaman içerisinde.
Bisikleti 56 kadro olarak aldım. Boyum da 1.78 cm. Çalıştığım mağazada bir tek 56 cm kalmıştı o yüzden aldım. Bike fit ile boy ölçülerini en iyi verim alabileceğim, performansta pedallara en güzel güç aktarabileceğim düzeyde ayarladıktan sonra müthiş oldu. Gelelim kullanımına...
Bisiklet ile 1 yılda 5000 km'nin üzerinde yol yaptım. Bunun çoğunluğunu antrenman kısmında ve geri kalan km'leri commuter olarak yaptım.
Ağırlığı fabrika çıkışlı 10,5 kg
Jantları aliminyum ve yüksek profildir. Zaten 10,5 kg'ın 3 kg'ı buradan geliyor

Kadrosu hafif değil ama çok ağır da değil.
Ekipman olarak jant göbekleri de dahil Shimano Claris 3x8 set mevcut.
Drop bar uzunluğu ise 44 cm.
Kadro yapısı Endurance kadrodur. Yani racing kadroya göre vücudunuz için biraz daha insaflı

Fren bacakları Tektro'nun düşük seviye fren bacaklarından ibaret ve 5000 km'den sonra durdurma özelliğini yitirip sadece yavaşlatıyor
Gelelim vites ekipmanının ne kadar kullanışlı, ne kadar kullanışsız olduğuna.
Claris ekipman var demiştik.
3x8 demiştik. Yeterli mi ?
Yol/Yarış bisikletine yeni başlayan birisi için yeterli ama geliştikten sonra vites sayısının sizi yeteri düzeyde karşılamadığının farkına varacaksınız. Ne gibi ? Bisiklet üzerinde artık geliştiğinizi hissetmeye başlamışsınızdır ve ortama hızınız da 28km/h ya da 30km/h olarak çıkıyordur. Vitesin 8'li olmasının dezavantajı burada devreye giriyor. Hızını ve kadansınızı stabil olarak ayarlamanızda, vitesin 8'li olması biraz zorluyor sizi. Vites sayınız 10'lu olsa çok güzel olacak. Vites sayınızın 8'li olması şu gibi sonuçlar doğuracak:
PERFORMANSTA 2X5 HAFİF GELİRKEN
2X6 ÇOK AĞIR GELECEK
BU DA KADANSTA AYARSIZLIKLARA SEBEP OLACAK.
Vites sayısının 8'li olması bu yüzden biraz üzücü.
Jant setlerini değiştirerek ağırlığı hafifletebilirsiniz.
Bisiklet düşük seviye olduğu için R500 ya da Mavic Aksium önerebilirim jant seti için.
Ekipman bakımından yatırım yapılacak bisiklet değil.
Acemiliğinizi çok güzel yenebilirsiniz bu bisiklette ve sonra daha şık ve üst grup bisiklete geçiş yapabilirsiniz.
Zaten bir kere başlarsanız gerisi geliyor.
Ben ilk aldığımda böyleydi.
Şimdi ise böyle

Boyamadım, mat siyah streç ile kapladım.
Janlar R500 oldu ama daha dün Mavic Aksium'a geçtim.
Ekipman ise yine Claris