@serhat1299 Strava hata yapmaz, sadece bağlantı problemi yaşar, o zaman da ölçemez. Bunun arkasına sığınıp "şakacı"yı savunmaya çalışanlardan sıkıldığım için açıklık getirmek istiyorum. Strava ölçerse doğru ölçer. ancak ölçemezse(GPS bağlantı hatası yaparsa), hata yapmış gibi görünür, ama hata yapmaz, yaptığı şey "ölçememek"tir. Bunu da zaten görürsünüz, ölçemediğini. Tıpkı hemen aşağıdaki örnekteki gibi dümdüz bir çizgi çıkar strava ölçemediğinde.
Sayfanın en başına çıkıp Strava'nın hata yaptığını söyleyerek 115 km/h gösterdiği için Strava'ya olan inancını yitiren forumdaşın aktivitesine bir bakın, Strava'nın uzun bir süre ölçüm yapmadığını, sadece son birkaç saniye ölçün yaptığını ve 115 km'h gibi bir değerin bu sebepten oluştuğunu göreceksiniz (görmek isterseniz tabi)
(link)
Bu tip örnekleri kastederek "Strava hatalı" diyorsunuz. Tamam hatalı ama burada strava ilk 5 km boyunca zaten "çalışmamış", veri gönderememiş karşıya. Strava saniyelik olarak veri gönderir ve bu veriler arasındaki zaman farkı hesaplanarak hız ölçülür. Veri gönderilemeyen 5 km'yi strava "yok" olarak kabul etmiş, çünkü GPS'e bağlantı problemi yaşamış.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Gelelim, arabaya binmediğine yemin eden şakacıya;
Burada Strava işini yapmış ve doğru ölçümler yapmış. Üstteki grafik ile bu grafiği kıyaslayan herkes, üstte Strava'nın bağlantı problemi yaşadığını, bu yüzden "hatalı" ölçüm yaptığını, alttaki grafiğin ise doğru bir ölçüm olduğunu görür.
Görmek istemeyenler de, yine bu şakacı arkadaşın ALLAH(C.C) yi cümlelerine katmasından etkilenmiş ve vicdan yapmışlardır. Şakacı arkadaşın bu ciddi cümleyi kurmasının sebebi zaten ona inanmamızı sağlamak. Fakat 5.5 km ile 6.5 km'ler arası ortalama hız 103 km/h arkadaşlar. Bisikletle bu hıza ulaşabilmek için %10 gibi, sürekli bir eğime ihtiyacımız var. Bu arazideki 5.5 ve 6.5 km'ler arası ortalama eğim %2 civarı. Bazı yerleri dümdüz, bazı yerleri ise %5 gibi bir eğime sahip. Mantık olarak zaten bisikletlinin dümdüz yerlerde biraz daha hız kaybetmesi, daha çok eğimli yerde hız kazanması, yani grafiğin dalgalanması gerekirdi. Fakat bu bir motorlu taşıt (malesef) olduğu için, vites sistemiyle çalıştığı için o an vites değiştirmediği için hızı çok ama çok sabit devam ediyor. Hız değişimi daha az oluyor, ve çok ama çok stabil bir çizgi çıkarıyor.
Aynı segmentteki gerçek KOM'un grafiğini hatırlayalım:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Anlayana gerçekten sivri sinek sazmış, onu gördüm. Anlamak istemeyene, bir yemine inanmak için imkanları zorlayana da davul zurna gerçekten az. Daha nasıl ispatlayayım, kaydın arabada açıldığını, söylediklerinin YALAN olduğunu (ki kendisi de itiraf edip, özür bile dilemeden üste çıkmaya çalıştı, bkz: şaka hehe)
Boş yere yemin eden, yalan yere yemin eden birini bana karşı savunmanızı anlayamıyorum. Üstelik yalan yere yemin ettiğini itiraf etmiş birinden bahsediyoruz