Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Segment kovalamanın artıları ve eksileri

Arkadaslar malesef strava sapitabiliyor,asagiya iki ayri uygulamanin ayni rotadaki ozetlerini atiyorum.Strava max hizimi 115 km olcmus..GPS deki kopmalardan sonra olcumu cok yanlis verebiliyor.
Ironi veya degil bu kadar yuklenmeyelim birbirimize.
Bu spor lance amstrong'lari gordu..
4aa6a677416803c0367047a02c555a98.jpg
aef9970233ccb75e0156e17c469d6211.jpg

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Scudo
Benim öyle birinci olma gibi takıntılarım yok da şöyle bir ilk 1000 kişi arasına girsem yeter bana :islik:.kendimi de geliştiremiyorum ne yapsam boş. çok çabuk tükeniyorum. Bu gün 400 metre sprinte kalkmak istedim ilk 150 metrede nefesim kesildi bisikletten inmek zorunda kaldım.

Kom'ların öyle kolay alınabilecek bir şey olmadığını anladım. Sadece bisiklet sürmek yetmiyor. Uyku düzeni,beslenme de çok önemli. Harcanan o kadar eforu, zamanı ve onca emeği hiçe saymadan dalga geçmek hiç hoş bir şey değil.

Boş boş gezmektense turcular hariç. kom kovalamak daha iyidir sonuçta bir amaç için sürmüş oluyorsun. Strava beni bisiklet sürmeye teşvik ediyorsa benim gibi binlercesi Strava sayesinde daha çok bisiklete biniyor ve bu güzel bir şey. Bu arada bu Strava olmasa sanırım ortalama hızım hala 11 km/h civarı olacaktı ve yaptığım en uzun sürüş mesafesi 30 kilometreyi geçmeyecekti. Bana verdiğin değersizlik hissi için teşekkürler Strava :D

5Q6vqA.jpg

@ÇaNakkaLeRuHu

Millete ozenip atlamissin arabaya sonra aa nasil oldu bolmem ne yok bem kendimi yi ye aldim : )

Ben soyle soyleyim stravada segment almak icin cok igrasirim analiz yaparim ruzgara bakarim her sey uygunsa 50km uzakliktaki segmente giderim alirim gelirim ama o segmentteki siralamalardaki insanlara ve kullandiklari bisikletlere de bakarim biri benim 30la ciktigim yokusu 100 le falan ciktiysa flag lerim sikayet eder engellerim
falan filan
strava onemlidir
hergun antrenman onemlidir
king olmak ozeldir
milleti kiskanip ozenip aracla strava acmak ole ilgili bir sey yazmak istemiyorum ankara da olsan hemen flagi yersin yorumlarda saldirirlar israr edersen bisikletine karsi yaris teklif ederler
cok ugrasirsin cook

@A.Tahsin

Adam böyle bir şey yapmış olsa söylemeyecek bir insan değil takip ettiğim bir kişi. Hiçbir zaman böyle bir olaya tenezzül bile etmemiş strava kayıtlarına bakar iseniz. Zaten en başta bilerek yapmadım da demiş. Hala niye böyle insanlar alçalıyor bende onu anlamış değilim. Olabilir belki arabada açıldı strava. Nedenini araştırmak için konu açmış adam. Koskoca adamla 20 yaşındaki veletler dalga geçiyorlar akılları sıra. Hiç bir şey yazmayarak gerçekten en güzelini yapmış. Çünkü buradaki insanlar çok ileriye gidiyorlar.

• Beğen
Tepkiler: canovar
YHT de strava açmak???

ASUS_Z00ED cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Forumda iki üç yazısını okuyup böyle biri değil gibi kişilik analizi yapmak çok enteresan. 20 yaşında velet gibi laflarla tartışmaya girmek , bu kadar sinirlenmek daha da enteresan.
Aklıma konu başlığı gibi bir olay geliyor.

• Beğen
Tepkiler: 07yusuf
@Kayacik

Siz forumda yazdığı bir yalnış yada kusurlu ( size göre ) yazı ile adama nasıl bu kadar saldırdınız bunu açıklayın. Tanıyormusunuz kişiyi ? Ben forum yöneticisinden tutunda birçok eski forum demirbaşlarının nasılda seviyelerinin düştüklerine şahit oldum o kadar. Olabilir hatadır diyen çıkmamış bir iki kişi dışında. Hatta bu savunan kişilere bile cephe almaya çalışanlar çıkmış yazık. @ÇaNakkaLeRuHu helal olsun hiç birisinin seviyesine inmemiş. Şimdi biraz daha tanıdım ki sabırlı da bir insanmış. Bende bu saldırıda bulunanları acilen engelleyip hafızamdan siliyorum. Size seviyesiz forumlar.

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@fthgzl79

Sadece profesyonel etaplarda yarış koşan sporcuları takip etmek için facebook gibi strava kullanır hale geldim :) . Fransa turunda koşan bir çok sporcu var takip ettiğim. Buradan elde ettikleri istatistikleri eminim kullanıyorlardır gelecek antremanlarına yön verebilmek için. Aslında o kadar da basit bir uygulama değil strava.

Bu strava dediğiniz şey bir sistem late araç ne derseniz deyin. illaki hata yapacak. konuyu açan arkadışımız da kendi derecelerini sorguluyor zaten. bu sitenin yöneticileri de bilir ki çanakkaleruhu şaka yolu ile yazan yorum yapan birisi.
yönetici olan kişi ise sanki bir fırsat kollarcasına hemen zıplamış ve hakaretler ile konu sahibine yüklenmeye ve itibarsızlaştırmaya çalışmış.
burası bir bisiklet forumu. bu forumda hırsızlık konuları açılıp duruyor. yönetici olan kişi bu bisikletleri çalanlar için bu kadar yorum yapmış mıdır yada hakaretlerde bulunmuş mudur?kime ne söylediğinize iyi bakın.

@serhat1299 Strava hata yapmaz, sadece bağlantı problemi yaşar, o zaman da ölçemez. Bunun arkasına sığınıp "şakacı"yı savunmaya çalışanlardan sıkıldığım için açıklık getirmek istiyorum. Strava ölçerse doğru ölçer. ancak ölçemezse(GPS bağlantı hatası yaparsa), hata yapmış gibi görünür, ama hata yapmaz, yaptığı şey "ölçememek"tir. Bunu da zaten görürsünüz, ölçemediğini. Tıpkı hemen aşağıdaki örnekteki gibi dümdüz bir çizgi çıkar strava ölçemediğinde.

Sayfanın en başına çıkıp Strava'nın hata yaptığını söyleyerek 115 km/h gösterdiği için Strava'ya olan inancını yitiren forumdaşın aktivitesine bir bakın, Strava'nın uzun bir süre ölçüm yapmadığını, sadece son birkaç saniye ölçün yaptığını ve 115 km'h gibi bir değerin bu sebepten oluştuğunu göreceksiniz (görmek isterseniz tabi)
(link)

wewqgfqwd.png

Bu tip örnekleri kastederek "Strava hatalı" diyorsunuz. Tamam hatalı ama burada strava ilk 5 km boyunca zaten "çalışmamış", veri gönderememiş karşıya. Strava saniyelik olarak veri gönderir ve bu veriler arasındaki zaman farkı hesaplanarak hız ölçülür. Veri gönderilemeyen 5 km'yi strava "yok" olarak kabul etmiş, çünkü GPS'e bağlantı problemi yaşamış.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Gelelim, arabaya binmediğine yemin eden şakacıya;
n1.png

Burada Strava işini yapmış ve doğru ölçümler yapmış. Üstteki grafik ile bu grafiği kıyaslayan herkes, üstte Strava'nın bağlantı problemi yaşadığını, bu yüzden "hatalı" ölçüm yaptığını, alttaki grafiğin ise doğru bir ölçüm olduğunu görür.

Görmek istemeyenler de, yine bu şakacı arkadaşın ALLAH(C.C) yi cümlelerine katmasından etkilenmiş ve vicdan yapmışlardır. Şakacı arkadaşın bu ciddi cümleyi kurmasının sebebi zaten ona inanmamızı sağlamak. Fakat 5.5 km ile 6.5 km'ler arası ortalama hız 103 km/h arkadaşlar. Bisikletle bu hıza ulaşabilmek için %10 gibi, sürekli bir eğime ihtiyacımız var. Bu arazideki 5.5 ve 6.5 km'ler arası ortalama eğim %2 civarı. Bazı yerleri dümdüz, bazı yerleri ise %5 gibi bir eğime sahip. Mantık olarak zaten bisikletlinin dümdüz yerlerde biraz daha hız kaybetmesi, daha çok eğimli yerde hız kazanması, yani grafiğin dalgalanması gerekirdi. Fakat bu bir motorlu taşıt (malesef) olduğu için, vites sistemiyle çalıştığı için o an vites değiştirmediği için hızı çok ama çok sabit devam ediyor. Hız değişimi daha az oluyor, ve çok ama çok stabil bir çizgi çıkarıyor.

Aynı segmentteki gerçek KOM'un grafiğini hatırlayalım:
n2.png

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anlayana gerçekten sivri sinek sazmış, onu gördüm. Anlamak istemeyene, bir yemine inanmak için imkanları zorlayana da davul zurna gerçekten az. Daha nasıl ispatlayayım, kaydın arabada açıldığını, söylediklerinin YALAN olduğunu (ki kendisi de itiraf edip, özür bile dilemeden üste çıkmaya çalıştı, bkz: şaka hehe)

Boş yere yemin eden, yalan yere yemin eden birini bana karşı savunmanızı anlayamıyorum. Üstelik yalan yere yemin ettiğini itiraf etmiş birinden bahsediyoruz :snzdglsn::acpsnr:

@Serkan Mıstınoğlu@Serkan mistinoglu ,ben strava ya inancimi kaybettim gibi birsey soylemedim paylasimimda.En basinda GPS kopmalarinda sapitiyor dedim.Ne yapalim sadece Suadiye-Pendik arasinda mi kullanacagiz bisikleti? Ama emin olun ben ve benim gibi onlarcasi kibir ve ukalalik dolu paylasimlar nedeniyle foruma olan inancimizi kaybediyoruz!
Sizin moderator olarak cok daha yapici cok daha hosgorulu olmaniz gerekir.
Arkadas bir hata yaptiysa verirsiniz uyarisini , gonderiniz yanlis bilgilerden dolayi silinmistir dersiniz vs vs..Hakaret etme hakkiniz yok.Ha burasi birkac kisinin ego tatmin etme platformuysa bilelim isimizin gucumuzun arasinda bosuna zaman kaybetmeyelim.Yurt disi cok daha bilgi alabilecegimiz forumlar da var.Benim amacim bu foruma uye olurken hem bilgilenmek hem de benzer sorunlar yasayanlara bir nebze olsun bilgi veremekti..Yaptigim paylasim da size ithafen degil cok sevdiginiz uygulamanin hata yapabildigini gostermek icindi.Olcum yapamamak "hatadir".Olcum yapamadiysan 115 km gostermezsin.Error mesaji verirsin.Yuce Stravanin yapamadigi olcumu diger uygulama (map my ride) nasil yapmis acaba.Ikisi de ayni telefon uzerinde calisiyor oysa...
Ben de buraya gelip bakin ben de 115 km hiz yapmisim diye bir iddia da bulunmadim strava niza guvenip.Hata yapmis dedim guldum gectim.

@serhat1299

Bisiklet çalan kişi foruma gelip "sabah bir uyandım evde yepyeni bisiklet duruyor, nasıl oldu anlamadım" diye başlık açsa, yalanları ile aynı cümle içinde Allah(C.C.)'ın adını verse, çok daha sert tepki görür; bundan şüpheniz olmasın.

@hayriünal Strava'nın hata yaptığını söyleme amacınız şakacı arkadaşı savunmak değil miydi yani? "Ona yüklenmeyin, Strava zaten yanlış ölçen, ciddiye alınmaması gereken, dandik bir program" demek için yapmadınız mı o yorumu?

Ben de size, sizin yaşadığınız bağlantı problemiyle, şakacı arkadaşın yaşadığı motorlu taşıt tecrübesinin bir olmadığını, boşu boşuna kendinizi birbirinize yakın hissetmemeniz gerektiğini ispatladım. Sizinki ayrı bir durum, onunki çok ayrı bir durum.

Ego tatmini kısmı için, araca binip Strava açanları kastettiğiniz açık, katılıyorum kesinlikle.

• Beğen
Tepkiler: Serrchi
@Serkan MıstınoğluBenim mesajim gayet acikti ..Her ikinizi de mesaj vardi..Alintilayayim mesajimdan tekrar :
"Ironi veya degil bu kadar yuklenmeyelim birbirimize"
Diger arkadasla da sizinle de tek ortak noktam bisiklet ve bu forum.Ikinizi de tanimam etmem. Sadece hem diger arkadasin hem de sizin paylasimlariniz da duzeltilmesi gereken yerler olduguna inaniyorum.
Benim mesajim suydu birbirimize bu kadar yuklenmenin bir anlami yok..Isteyen istedigi gibi alsin.Bence hayatta Strava dan da,segment ten de kom dan da onemli sey var; o da toplumsal saygi ve kurallar.
Birinin kurallari cigmesi bizim saygisizlik yapmamiza mazeret olmamali...

• Beğen
Tepkiler: ÇaNakkaLeRuHu
@hayriünal bos yere yemin etmesi sizin icin hicbir sey ifade etmemis demek, normal gelmis. Cok ilginc, benim asil tepkim bunaydi halbuki.

Sizin de bahsettiginiz gibi boylesine "basit" bir gps uygulamasindaki derecesini ispatlayabilmek, bununla mutlu olabilmek icin yalan yere yemin etmeyi goze alan biri, gercekten onemli veya hayati bir olayda, ne tip beyanatlar verir, ne tip yeminler eder ve me kadar dogruyu soyler, tartismaya acik elbette. Bizi enayi yerine koyma cabasindan, saka deyip gecistirmeye calisip ozur bile dilememesinden bahsetmiyorum bile :snzdglsn:

Sevgili serkan bu ulkede en ucuz sey yemin uzun sureden beri..
Ben yemin,Allah ve dini terminalojiyi gorunce zaten iki kere geri duruyorum.Herkese tavsiye ederim.Allah in isi yok bizim Strava kayitlarini mi takip edecek :)

@Serkan Mıstınoğlu

serkan yukarıda destan yazıp durmuşsun. ben senin gibi makinanın ne dediğine değil insanın ne dediğine bakarım.kaldı ki ben canakkaleruhunu şahsen tanıyorum.sen tanımadığın bir insan hakkında ileri geri yorum yapamazsın. kaldı ki nerdeyse ilah diye tapacağınız strava çok güvenme senide yarı yolda bırakabilir.

sen yazıyı tam okumadan hemen damlamışsın yazı yazmaya. dur bir hele bak bakalım başkaları ne yazıyor ne söylüyor .sonrasında adam akıllı bir gerekçe yazarsın. ama sen art niyetlisin. gözün dönmüş hemen ilk yorumu yapmışsın. ne acelen vardı. çanakkaleruhu nun yazdığı yazıyı okuyup duruyorum ama hiçbir satırında birtane yalan yanlış yok. sen sadece grafiklere göre yorum yapıyorsun.
bana yazısından alıntı yap öyle karşılğında bir yazı yaz bakalım da görelim .seni üstün zekanın gördüğünü biz nasıl göremiyoruz.

@Murat B.

senin mantığınla strava dese ki ''ALLAH(C.C.)adına yemin ederim ki bende anlamadım'' dese ne olacak peki.

@serhat1299

Serhat kardeşim ve olayı anlayan diğer arkadaşlar anlayışınız için çok teşekkür ederim. Yalnız bu yönetici sıfatı ile burayı kendi çöplüğü belleyen kişi ile gerçekten benim için muhattap olmanıza bile gerek yok. Kaldı ki ben yazımın hiçbir yerinde yemin etmedim. İftiralarına devam ediyor sadece. Bırakalım bana olan gizli kininin tüm çıkarımlarını burada yapsın. Çünkü bu konuda bu kadar üstelemesine başka mana veremiyorum. O strava kaydı araçda da açılmış olabilir. Ben hiçbir zaman araçta açılmadığını iddia etmedim ki. Açmam dedim. Yalnışlıkla açılmış olabilir. Ben zaten bunun neden olduğunu, mizahi bir tarz ile kendimi ti ye alarak, tamamen bu hissiyatlar ile konuyu açtım. Lakin ne yalancılığımız kaldı, ne yemediğimiz hakaret. Adam bize " eşek " bile dedi ( @07yusuf ) karşılığını görmedi. Sahtekarlık, yalancılık her türlü yafta üstüme yapıştırıldı. Bana bu sahtekarlığı yapan güncel hayatta neler yapmaz diyen @NKurtuldu denen şahıs. Dedektif Serkan ile birlikte Stravadan adresimi bulun yada uğraşmayın ben size direk vereyim. Beraber gelin benim insanlığımı çevremden analiz edin sorun soruşturun bakalım. Bunları anlatmamda ki gaye sadece belki bundan sonra hal ve hareketlerinize dikkat edip bir kişiyi böylesi yargılamadan önce düşünmenize sebep olur diyedir. Ben 15 senedir Özel bir makina imalatı şirketinde Satınalma Müdürü olarak çalışmaktayım. Şu an size 250 tane tedarikçi ismi ve firma ismi vereyim ve hepsini şu an arayıp benim kim olduğumu nasıl bir insan olduğumu sorun ki bu insanlar ile toplamda trilyonlarca lira ticaret yapmışlığım malzeme almışlığım vardır. Hayatta bir kez onlara karşı yalan konuşmuşmuyum bir sorun bakalım. He birde sizde bana Böyle 250 kişi referans verin hayatınızdan birde ben soruşturayım ne dersiniz ? Kaldı ki bu kadar referans aramanıza gerek yok sizin hakkınızda ( Serkan ) bana gönderilen bu forumdaki destek mesajları yeterli. Ben hayatım boyunca hep dürüst yaşadım. Bunu ne siz nede bir başkası değiştirebilir. Normalde şu an bu seviyesiz forum ortamını terketmek sizi iftiralarınzla başbaşa bırakmak istyorum fakat siz bunu da kullanır bakın çekti gitti diye yaftalarsınız. Bu yüzden sizi sevindirmeyeceğim. Güzel insanlar ile güzel muhabbetler etmek ümidi ile forumda kalmaya devam edeceğim İnşaAllah. Selam ve dua ile.

• Beğen
Tepkiler: 1 kişi
Geri