Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir bisikletinden yol bisikletine geçiş

iyi akşamlar,@archimonde trek7,3 fx kullanıcısı idim maalesef çalındı...Bende olmuş iken karbon kadro olsun diye düşünüyorum...Bu durumda araştırmalarım sonucu fiat kalite dengesi olarak Lapierre Sensium 500 bir tık öne çıkıyor...kadro 'nun boyası bile şekil olmuş...
(link) fena değil eksisi bence kabloları kadro içine almamış...
(link) eksisi Shimano Tiagra GS.... acizane kanaatim bu'dur bende 22.10.16 da bir aksilik olmazsa nihai kararımı verip alacağım...Decathlon'da zaten ürün yok bildiğim kadarı ile...

Scudo
@paradigma İyi akşamlar kusura bakmayın ama kıyaslamalar biraz yanlış olmuş gibi. Birisi safkan yol bisikleti diğeri endurance şehir bisikletinden geçiş yapacaksanız endurance tavsiye ederim.

@trainspotting35 öncelikle ilginiz için teşekkür ederim...kıyaslamalara gelince topik'de önerilen şıkları ''belirttiğim'' üzere acizane kendi pencerem'den değerlendirdim...benim önerim ve öne çıkarttığım Lapierre Sensium 500 'de zaten bu şıklar arasında idi ve endurance'dir...derdimiz zaten en doğru kararı vermek değilmi?...Lapierre'i arkadaşların elemeleri nin sebebi kablo girişin de bir forumdaşın çatlak oluşması ile ilgili durum zannımca...ha böyle bir vaka da olmuş...garanti prosedürleri ile uğraşıyor du umarım süreç ve netice'yi bildirir de bizede karar verme konusun da katkı sağlamış olur...

@paradigma Arkadaşa üst model kadro garanti kapsamında verildi.

• Beğen
Tepkiler: mehmet.ali
Cannondale Synapse 105'e iyice ısındım. Bütçeyi de ona göre arttırmayı düşünüyorum. Bu durumda karşıma Scott Solace 20 modeli de çıktı. Solace 20 daha iyi bir model gibi geldi ama aklım bir yandan Synapse'da kaldı.

Bir soru daha. Boyum 183, bacak boyu da 82-83 arası. Boyuma göre 56 beden almak mantıklı ama bacak boyunda 54 daha uygun gibi geldi. Hangisi daha mantıklı olur?

Benim bacak 83-84cm. 56 kadroyla çok rahatım.

Peki 54cm çok mu küçük olur? M beden (54cm) solace var ama boyu olur mu emin olamadım.

(link) sayfada "find your size" lingine bakınca

Scott kartına göre boyunuza L uygun ama bacak arası yüksekliğinize göre 12 cm gidon boğazı ile M uygun olabilir mi ? alacağınız bayi ya da forum içinden görüş almak faydalı olur.

Selamlar tekrardan,

Son durumda şöyle oldu, bütçenin son durumu yaklaşık 6bin lira. Seçenekler şöyle:

- sıfır 2016 Cannondale Synapse Carbon Tiagra
- ikinci el (400km) 2011 Cannondale Synapse Ultegra
- ikinci el (500km) 2017 Canyon Endurace C.F. 7.0. 105 grupset + Campagnolo Scirocco 35mm jant

Synapse'lar L (56) kadro, Canyon M kadro. Canyon'un kendi sitesindeki ölçüme göre bana M kadro uyuyor. (182 boy, 87 iç bacak boyu, biraz önce tekrar ölçtüm, doğrusu bu :)

Fiyatları birbirine çok yakın. Synapse Tiagra Euro'nun da uçması ile biraz daha pahalı oldu.

Bu üçü arasında kaldım şu anda. Synapse Ultegra'nın çok ufak 3-4 çiziği var, kaza sonucu değil yerinde otoparktayken çizilmiş. Hala değerlendiriyorum, başka öneriler de olur mu ya da fikir veren olur mu diye sorayım dedim.

Teşekkürler,

================= Yeni Mesaj =====================

Bu konuda 2015 model Specialized Roubaix kararı vermiş bulunuyorum.

Full ultegra setli, rigida xenti carboaluminium jant seti var.

şimdi tam gaz önce ayak pompası (şimdilik el pompası var) sonrasında da yol bilgisayarı arayışlarım devam edecek :)

cevaplar için teşekkürler tekrardan

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@archimonde
Dostum sormusun yanitlamisin ben bsey anlamadim :)

@mariokaldato

Sorduktan 4 gün sonra yanıtladım aslında ama aynı mesaj altına gitmiş :). Şimdi mesajı biraz düzenledim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Serkan Mıstınoğlu

Mesajda benimli ilgili bölüm geçtiği için yazmak istedim :)

Evet sensium race geometriye yakın bir endurance haklısınız.

Kadro çatlağı konusunu örnek göstermişiniz. Doğru, kullanıcılar bu konuya bakarak çekinebilir sensium almaktan. Fakat şöylede bir mevzu var, accell gerçekten bu konunun arkasında durdu.
Çatlak haberini almalarından itibaren sürekli arayıp beni gelişmelerden haberdar ettiler (kadronun değişeceği haberinden, o değişimin hangi evre olduğuna dair 5-6 kez aradılar) Dahası kadrom pulsium ile değiştikten sonra sensium kadrodan çıkan furç takımı yeni kadroya uymadı ve ben foruma konu açtım. Değişen kadro ve elde kalan furç takımı uyumsuzluğu.
Bu konuya forumdan yanıt gelmedi ama 2 gün sonra accellden Bali bey aradı forumdaki konuyu görmüş ona istinaden aramış ve telefonla uzun görüşmemiz sonrasında çözüme kavuşturduk.
Evet accell satış sonrası ekibi forumu takip ediyor :)

Yani kısacası, benim kadromun çatlamasından kaynaklı hiç bir mağduriyetim olmadı accell sayesinde.
Bu olayda şunu gördüm satış sonrası hizmet kesinlikle diğer herşeyin önünde geliyor.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Merhabalar kullanmakta oldugum claoud butler explorer 100 modelı bısıkletım var lastıklerı 700x35c den 700x23c ye masayı alımınyum sabıt masa takdırdım gecırdım yol bısıketı spd-sl pedal aldım ayakkabı ıle uzun turlarda kullanmak ıcın boyle modıfıkasyonlar yaptım soyle bır sorum olacak hergun ıs geregı 11 km gıdıyorum 25 dk da hafta sonları da 42 km gıdıs olarak tura cıkıyorum 1 saat 50 dk fılan suruyor komple yol bısıkletıne gecme gıbı nıyetım var ama suan kullanmakta oldugum bısıkletten barız sekılde hız farkı olurmu ortalama hızım 25-30km cıvarında gecmeye degermı sızce kullandıgım yol ıcın

@joker669 şehirden yola geçtim..1 aydır yol kullanıyorum..Arada ciddi fark var..
Bence hiç oynamayın bisikletle..Satın,yol alın..Tabi derdiniz performanssa veya bisikletinizin yeterli gelmediğini düşünüyorsanız..

@ahlaksız sımdı letgodan salcano xrs 700 buldum 450 lıraya baslangıc ıcın yeterlımıdır

@joker669 450 liraya lastik satıyorlar:D
Bütçeniz neye yetiyorsa onu alın..Yalnız bu model,en düşük model..Daha aşağısı yok sanırım..Çelik kadro/maşa,12 kg ağırlık ama herşeye rağmen vasat bir şehir bisikletinden daha iyidir..

@ahlaksız suan kı bısıletın tum bakımlarını yaptım yarın bısıkletı alım onun da bakımları yapım salcano xrs070 den ve btwın trıban 100 den daha ıyıdır onların vıtesı gıdonda bunda sora takmıs adam fren vıtes bır uzun yolda bunu kullanırım eskısını kalın lastıklerı takıp sehır ıcınde kullanırım ıkı bısoklet bana 1100 liraya gelmıs olacak;-)

@joker669 bisikletiniz kötü değildir tabi ama yol başka işte..Yol daha çabuk hızlanıyor,yokuşlara daha rahat çıkıyor,rüzgarı daha az hissediyorsunuz,..vb

;)@ahlaksız 450 lıraya salcano xrs700 shıman tourney den shımano sora uograde etmıs al dersen alacam :)

Meridaya da bak derim

SM-G935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Geri