Scudo Sports

Şehir bisikletiyle antrenman yapılabilir mi?

DevilBeen

Üye
Tepki
8
Arkadaşlar merhaba. 2 aydır boş boş bisiklet piyasasına bakmaktayım. baktıkça kafam karışıyor. şuan ki karışıklık ise yol bisikleti alıp spor yapmak istemem. ancak kilomdan ötürü kadrolara güvenemiyorum ve pek tabi ki lastiklere. Olur da yol bisikleti alırsam, 1000 1500 TL arası olacağı için kadroların kilomu kaldıramama olasılığı kafamı karıştırıyor. Benim asıl sorum şu ; Şehir bisikleti ile, misal Sportive Serisinden bir bisiklet alsam yol bisikleti ile aldığım sürüş performansını ve hızı, şehir bisikleti ile de alabilir miyim ? bu arada bisikleti alıp 4-5 sene kullanmayı amaçlıyorum, yani alıp senede bir değiştirme gibi bir düşüncem yok.1500 tl ve altı kaliteli yol bisiklet öneriniz var ise önerilere açık olduğumu belirteyim. ancak çoğu modeli gördüm. zaten kafa karışıklığı da bundan geliyor :) Bu arada 1.77 boyunda ortalama 95-100 arası kilodayım.

Scudo
Bence yapılabilir.

Zira ben yaklaşık 2 aydır her akşam 15-17 km tempolu sürüş yapıyorum kendimce. Başlarda 49-50 dk'ya varan sürüşlerim şimdilerde 41-42 dk aralığına indi. Kullandığım bisiklet ise çamurluklu, bagajlı, göbekten vitesli bir şehir bisikleti.

75 Kg idim yaz başında ve önceki gün tartıya çıktığımda 72.9 kg olduğumu gördüm. Faydası da oldu yani.

Elbette bir yol bisikleti gibi gitmiyoruz ama 20-22 km/h ortalama hız yetiyor bana.

He benim de aklımda Sedona 410 var ama bunu satmam gerek. Satılmazsa da binmeye devam sonuçta.

Kaliteli bir şehir bisikleti fazlasıyla işini görecektir diye düşünüyorum.

Neden yapılmasın? Benim şehir bisikletim var ve antrenman yapıyorum. Gittiğim mesafeler her ne kadar kısa olsa da çok güzel antrenman yapıp evime dönüyorum ve faydasını da görüyorum. Şehir bisikleti kullananların tek talihsiz yanı, yol ve mtb'ciler arasında üvey evlat gibi kalmasıdır. Başka da bir sıkıntısı yok. Her türlü kullanılabilir.

İlk bakınmaya başladığımda şehir bisikleti almaktan yanaydım. Yol bisiklet fotoğraflı malum konuyu görünce aklım döndü açıkcası. Yani Şehir bisikleti alırsam yol bisikleti gördüğümde ukte ile bakıcam. yol alırsam da tam tersi olabilir bilmiyorum. ikilemde kalmak kadar kötü bir şey yok sanırım. Allah kimseye yaşatmasın ne diyim. Yol bisikletinde bu giriş seviyesi dediğimiz bisikletlerin kadrolarına güvenebilsem gidip alıcam hemen ama güvenemiyorum. benden kilolu yol bisikleti süreni de gördüm ama adamda sağlam makine var. ne yapsam hiç bilmiyorum. almasam mı acaba ya :)

(link)
(link)
Şu ikiliden hangisi daha iyi ? ikisinin de donanımı aşağı yukarı aynı. SLR 200 ün kadrosun da "TRIPLE BUTTED" ibaresi var.
Triban 500 bunlardan daha iyi derseniz üşenirsem, bir ara decathlon'a gider bakarım. Triban 3 sitelerinde stokta yok diyor. mağazada var mıdır acaba bilgisi olan var mı ?

Merhabalar.Bisiklete başladıktan 5 ay sonra kilo aldım 95-97 kiloya çıktım benimde boyum 177 cm.Dağ bisikletim vardı.Sonradan üzerinde değişiklikler yaparak yol bisikleti haline getirdim.Kendi yaptığım antreman turları ve sonrasına eklediğim koşu,yüzme ,fitnıs antremanlarıyla 6 ay sonra 85 kiloya düştüm.Yemeden içmeden kesmedim ama sağlıklı beslendim.Bu durum 1 yıl önce ki halimdi şuan daha az spor yapıyorum ve 80 kiloyum.Diyeceğim o ki ,antreman yapamaya musait sportif şehir bisikletleri var.Onlardan tercih ederseniz gayet iyi antreman yapabilirsiniz.Ama hız ve performans odaklı olmaz.

Sanırım yol bisikleti alıp hayatıma bakıcam. Peki bu bisiklet kadrolarının çatlama kırılma vb. gibi durumlarında servis destek sağlıyor mu ? ve kaç yıl destekli bu bisikletler, ve unutmadan salcano marka bisikletlerde ömür boyu kadro garantisi mi var ? var ise salcano almayı düşünebilirim.

Bu arada Carraro yeni bir yol bisikleti çıkartmış sanırım sitesinde gördüm az evvel. Cyclo-Cross tarzında bi bisiklet gibi. dişli lastiği var. 3bin tele kendisi :( Okuyanlar isterlerse bakabilir.
(link)

Yeni başlayan biri için yol bisikleti zor olabilir. Vites dişli oranları çoğu yokuşta sizi yolda bırakabilir. Şehir bisikletinde çok daha yavaş vites seçenekleri vardır ve başlangıçta onlarla bile zorlanırsınız. Yüz kilo kadroya hiçbir zarar vermez. Turlarda toplamda yüz kilonun çok üzerine çıkıyoruz çoğu zaman. Bir şey olmuyor.

• Beğen
Tepkiler: DevilBeen
Bisiklete ilk başlayışım değil bu. Daha önce dağ taşda mtb tarzı bir bisikleti 3-4 sene kullanmıştım. Yol bisikleti başta zorlayabilir beni. ama bir yere kadar zorlar, sonrasında alışırız zaten. Yokuşlarda zorlaması iyi bir şey bence. kondisyonum artar fenamı :)

Birde bir şey sormak istiyorum, yol bisikletlerine ayna takmanın herhangi bir yolu var mı ? Sağ ve sol kontrol tamamen bizemi ait ?

arkadaşım bende 95kg yum,boyum 186cm yol bisikleti kullanıyorum. kilonu cok takma al bi bisiklet surmeye basla kiloda verirsin. Sedona 610 kullanıyorum ve cok memnunum...

@DevilBeen bende o ikilemdeydim bizim caminin hocasından klasik yol bisikleti vardı rica ettim kendisinden biraz sürdüm çok güzel biseydi çarşıya çıkıp bisiklet bakmaya gittiğimde de yol bisikletlerini de görünce şuan aklımın ucundan bile gecmiyo şehir bisikleti :)

• Beğen
Tepkiler: DevilBeen
@samuray Şanslısınız ki deneme şansınız olmuş. benim öyle bir olanağım da yok :) En iyisini almak nasip olur inşallah.

Gayet yapılır, ben yapıyorum :) Sedona 410 şehir-tur bisikletim ile 20 kmye kadar turlar yapıyorum. Bence şehir bisikleti alın, kilolarınızı verdikten sonra duruma bir daha bakarsınız :)

@DevilBeen
Var. Dropbarın ucuna takılıyor. Veya kask aynası kullanılabilir.

@DevilBeen
:) Daha çok şehir içi ulaşım için aldım 410'u. Eğer uzun vadeli düşünüyorsanız yol bisikleti alın

Trek fx 7.0 şehir bisikletim var ve düzenli antrenman yapıyorum her gün. Gayet de oluyor.

Geri