Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir içi bozuk yollarda yol bisikleti kullanmak

Scudo
@AliMurat bana göre en büyük fark, düz gidona göre ani manevralar yapma imkanı yol gidonunda daha az, gerekli mi peki? Kişiye göre değişir..
Ben uzun zamandır yol gidonu kullanıyorum, düz gidonu unuttum desem yeridir, benim için normali bu oldu artık :) o yüzden aradaki farklardan çok bahsedemem.

• Beğen
Tepkiler: Sarp X ve AliMurat
gidon olayı kişiden kişiye göre değişir.. eminim kimileri ben yol gidonu ile çok iyi manevralar yapabiliyor diyecek. tabi bunun aksini söyleyecek olan düz gidoncularda olucak.

istanbulun en kalabalık yerinde oturuyorum (şişli-osmanbey) en yogun trafik bölgelerinden biri olması yanında insan trafiği de çok fazla. bu zamana kadar manevra kabiliyeti yüzünden bi sorun yaşamadım.

bende 23mm lastik oldugundan mıcırlı veya düz yollarda gitmek işkence oluyor. bisikletle çınarcıka gitmiştim. yalova-çınarcık arasındaki yol yeni yapılmıştı sanırım. ben hızlandıkça sağ sola taş atıyordu lastikler. tabi bu sırada baya da titreşim yemiştim.

Ben'ki amortisör sevmez idim herhalde büyük konuşdum! uzun zamandır'da yol kullanıyorum artık bir kenarda dinlensin sevgili emektarım 15-18 yaş aralığında kullandığımki oda uzun zaman yatıyordu çift amortisörlü bisikletime döneceğim takabileceğim en kalın lastiği taktım şu an kadroya yavaş,yavaş tadını çıkara,çıkara süreceğim artık mazgal,çukur tümsek korkum olmasın artık birazda etrafın tadına varayım yaa.

topik 2 ocak 2011 'de açılmış ,konu eski,ama gündem aynı,15 haziran 2015 'de yol aldım ,8 aydır,istanbul dışı ve istanbul içi kullandım,bi kere kesinlikle sahillerde artık işim olmaz,en emniyetli yollar bıçkıdere yollarıda buraya erkenden gitmek gerekir,güzergah emniyeti açısından şile yoluna alternatif yol,bostancıdan iç erenköye ordan kayışdağı eteklerinden aydosa,oradan viaporta devamla göçbeyli ve devamla bıçkıderedir, bu yolun tersi alınır,göçbeyliden sonra istanbul bulvar yolundan malesef viaporta gelince trafik başlar burda yollar geniştir,ancak aydosa doğru yollar daralır '(aydos cami )
göçbeyli-bıçkıdere istikamette kısmen yollar iyidir,bozuk olan yerler vardır,giderken bostancı sanayiden iç erenköye mazgallar vardır bunlar yola paraleldir ,tekerin girmesi zordur,(25 hacim kullanıyorum )ayrıca kayışdağı caddesi çok geniştir.avrupa yaka bence trafik açısından çok daha riskli,kayışdağından uğur mumcuya doğru yollar güzel,aydosa doğru sert tırmanış sonrası inişler vardır ve viaporta bağlanılır,viaporta gidenyol paso iniştir ,yollar geniştir,viaporttan formula yolları on numaradır keza formula-göçbeyli.

Ya beyler cok kararsizim bi yardim edin istanbul icinde surucem daga felan cikmam cok kararsizim sedona 640 mi yoksa 350 mi bi bakarsaniz memnun olurum beyler yada max butce 3300 olacak sekilde tavsiye verirmisiniz

@SyndromeUser 29 jant bi dağ bisikleti alın. şehirde kullanacağınız zaman tur bisikletlerinde kullanılan lastiklerden takarsınız, dağda kullanacaksanız dağ lastiklerini takarsınız. 29 jantlı mtb ler bu yönden avantajlı

kaliteli jant seti ve lastiklerle girildiğinde insanın içini cız ettiren, doğduğuna, girdiğine pişman ettiren, "city bike'a mı dönsek" dedirten yollardır bunlar.
kısa bir süre önce yol bisikletimle vedalaştım, aldım bi city bike, tangır tungur dalıyorum oh miss, lastikler de maxxis detonator, bana mısın demiyor.
evet hız düşüyor tabii ama rahatlık da bambaşka birşey.

Avrupa yakasında yaşayan biri olarak şehir bisikletinden yola geçtim pür dikkat gidiyorum yollar gerçekten çok bozuk yol kenarları özellikle sahil yolunda bulunan mazgallar çok kötü önceden şehir bisikletimde önemsemiyordum yola geçtikten sonra anladımki istanbulda en ideal bisiklet kullanım şehir bisikleti

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@NewStyle
ben de avrupa yakasındayım, fark ettim ki bisiklete binerken beni yoran şey rampalar veya araçlar değil. pür dikkat zemine bakmakmış.
tabii şimdi de bisiklet kullanırken havalara bakmıyoruz ama camdır, çukurdur, pek önemsemiyorum eskisi kadar. daha rahat.

Merhabalar,
Eğer hızlı gideyim, sportif olarak bisiklete bineyim diyorsanız yol bisikleti alın derim ama yok amacım ulaşım rahat olsun sarsılmayayım diyorsanız şehir bisikletini almanızı öneririm. Yol bisikleti pütürlü yollarda cidden yoruyor kol eklemlerinizi. Alternatif olarak 28lik lastik de takabilirsiniz yol bisikletine ama yine de şehir bisikletinin rahatlığı yok yol bisikletinde.
Saygılar...

kardeşim yol bisikleti alındığından beri (2ay) hep asfalttaydı. yol bisikletini abartıyolar seleninde hiçbişeyi yok bence gayet rahat (prologo naga evo) diyodu. geçen arnavut kaldırımlı yoldan geçmiş; sokağın sonunda durup dinlendim resmen , god damn it öyle yer kaplamasına diyerek geldi eve :D:D hakkaten yol kalitesi düşünce yol bisikleti çekilmez oluyor. bununda bütün sebebi yüksek lastik basıncı. ben mtb de de yol lastiği kullanıyorum 90psi basıyorum lastiklere. onda da artık arnavut kaldırımı görünce bana müsade diyip başka yerden gidiyorum gideceğim yere. bisiklette rahatlık rahatsızlık durumunu belirleyen en önemli şey bisikletin uygun kadro gidon ve sele borusu seçimi ve ayarları ondan sonrasında ise kullanılan lastik basıncı. yol bisikleti doğası gereği 100psi ın üzerine çıkmak zorunda olduğu için bozuk yolda hiç kullanılası bişey değil. yol bisikletini ben alınca direk şehrin çıkışına yöneliyorum.

Dün bostanci köprüsünden aşağıya sahile inerken tünele girdim tünel çıkışında cam kırıkları vardi uzerinden geçtim istemeden aklım çıktı resmen yanimda yedek ic lastik yama vs. hicbirsey yoktu ama korktuğum başıma gelmedi çok şükür :)

Benim tek korkum mazgallar, patlak falan hikaye. Ne cam kırığı nede başka birşey önemli değil mazgalda takla atmaktan. Bu arada hiç lastiğüm patlamıyor oda ayrı bşr zevk. Lastiğüm pro4 endurance 23 lük

Mazgallara dikkat ettiginiz surece ve onunuzdeki araba ile yeterli mesafeyi saglarsaniz sikinti yasamazsiniz

@SyndromeUser 3300 bütçe varsa sedona değil de, sirrus veya trek tarzı birşeyler düşünün derim.

@çağrı can kesinlikle mazgal konusuna katılıyorum
Antreman ve sağa sola gitme,işe gitme amaçlı Btwin Triban 3 var .Kaldırım,taşlı yol,ıvır zıvır hiçbişey dinlemiyor :)

Geri