topik 2 ocak 2011 'de açılmış ,konu eski,ama gündem aynı,15 haziran 2015 'de yol aldım ,8 aydır,istanbul dışı ve istanbul içi kullandım,bi kere kesinlikle sahillerde artık işim olmaz,en emniyetli yollar bıçkıdere yollarıda buraya erkenden gitmek gerekir,güzergah emniyeti açısından şile yoluna alternatif yol,bostancıdan iç erenköye ordan kayışdağı eteklerinden aydosa,oradan viaporta devamla göçbeyli ve devamla bıçkıderedir, bu yolun tersi alınır,göçbeyliden sonra istanbul bulvar yolundan malesef viaporta gelince trafik başlar burda yollar geniştir,ancak aydosa doğru yollar daralır '(aydos cami )
göçbeyli-bıçkıdere istikamette kısmen yollar iyidir,bozuk olan yerler vardır,giderken bostancı sanayiden iç erenköye mazgallar vardır bunlar yola paraleldir ,tekerin girmesi zordur,(25 hacim kullanıyorum )ayrıca kayışdağı caddesi çok geniştir.avrupa yaka bence trafik açısından çok daha riskli,kayışdağından uğur mumcuya doğru yollar güzel,aydosa doğru sert tırmanış sonrası inişler vardır ve viaporta bağlanılır,viaporta gidenyol paso iniştir ,yollar geniştir,viaporttan formula yolları on numaradır keza formula-göçbeyli.