Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir içinde dolaşırken sizi en çok gıcık eden şeyler neler?

@PELİN

Sevgili arkadaşlar sevgili mod.yardımcısı arkadaşlarım. Alınıyorum bozuluyorum.Ben 20 küsur yıllık bir taksi şoförünün bisikletçi oğluyum. Öyle bir yazmışsınız ki bütün dolmuşçular, kamyoncular, taksiciler aynı şeyleri yapıyor sanki. Hiç adam akıllı şoförlerden bahsetmiyorsunuz. Lütfen bu kadar genelleyici olmayın. Aramızda şoförleri gıcık eden hiç mi bisikletçi yok? Sanki biz sütten çıkmış ak kaşık... :( :( :( :( :( Bu mesajı da yönetici arkadaştan alıntı yaparak cevaplamamın nedeni biraz daha objektif olmamız. Lütfen biraz özeleştiri yapalım.
 
Scudo
Gezinti için şehir içi olabilir, zaten 3-5 defa dursanız da, diğer araçlara yol verseniz de siz zaten gezintidesiniz, pek fazla sinir, stres yapmaya gerek yok..
Ama söz konusu olan spor ise (ve özellikle uzun yol ise) o zaman, ille de TEM diyorum..:)
 
@buyukbulut25

ben 33 yıllık bisiklet,25 yıllıkta motosiklet ve otomobil sürücüsüyüm ve devamlıda işim gereği trafik içerisinde olabilen bir insanım .ama şimdi bisikletliler adına cevap vereceğim .tamam biz bisikletlilerinde bir takım ufak tefek kusurları olabiliyor ama bunun bedelini çok ağır ödeyebiliyoruz.çünki dış tehlikelere tamamen açık ve hasas bir dengede ilerliyoruz.fakat onların bunun farkında olduğunu ve yazıkki bisikletlilere karşı çok hoşğörülü olduklarını söyleyemeyeceğim. senin baban ve onun gibi çok az azınlık taksici ,dolmuşçu vs istisna olabilir tabiki genelleme yapmak yanlış olur .ama ne yazıkki istisnalar kaideyi bozmuyor.
 
@gokdaltercume

macaristan gibi yeni yeni gelişmeye başlamış, avrupa ulkesi olmuş bir ülke dahi
mukemmel bisiklet yollarıyla döşenmiş...trafik ışıkları bile düşünülmüş bisiletliler için...
 
@buyukbulut25


Mesajınızı şimdi gördüm.Ben bu msjı mod.yardımcısı olmadan önce yazmıştım birincisi.Tabiki taksicilerin hepsi aynı değil benimde ailemde eniştem taksicilik yapıyor.Ben orda başımdan geçen bir olayı yazmıştım ve hiç bir zamanda çenemdeki o dikişli kalın et parçası gitmeyecek.Taksiciler olarak yazdım çünkü genelde taksiciler yüzünden trafikde rahat gidemiyorum hem söz hemde kenara sıkıştırmalar yüzünden.Tabikide herkes kesinlikle bir değildir.,eğer üzerinize alındıysanız sizden özür dilerim.Benim o mesajı yazmamdaki amaç kimseyi kırmak değildi.
Ve kendi adıma konuşayım trafikde araçlara engel olacak şekilde kesinlikle bisiklet kullanmıyorum.Kimseyi gıcık etmedim eğer benim yaptığım bir hata olsaydı kesinlikle buraya böyle yazmazdım hatamı kabul etmesinide bilirim.
 
@PELİN

öncelikle duyarlılığın için teşekkürler
ben şahsını hedef alıp yazmadımm.ben sadece senın mesajın üzerinden herkese şunu söylemeye çalıştım;trafikte bazı kaba otomobil sürücülerinin olabileceği gibi kaba veya kuralsız davranan bisiklet sürücüleride olabilir.bunu belirtmeye çalıştım fakat senin mesajından alıntı yapmam yanlış oldu galiba.BU YÜZDEN DE SENDEN ÖZÜR DİLERİM.tekrar ediyorum amacım kımseyi hedef almak değildi.söylediklerim genele.öz eleştiri
 
  • Beğen
Tepkiler: Pelin
tabiri caizse öküz yayalar :) belki öküzlere hakaret oluyor ama elimizden gelen bu :) geçen hafta kaldırımda sürüyorum bisikleti kaldırımda 2.5-3 kişinin geçebilceği kadar. karşıdan 3 tane kadın geliyor bende vurmuşum pedala gidiyorum. ne özüklüktür ki 3 kişilik kaldırımın 4 kişilik kısmını :) kaplamışlar ve tren-öküz misali bana bakıyorlar ama sağa-sola çekilme şeklinde bir hareket yok. sinirlendim bende vitesi yükselttim kalktım seleden son gazla gidiyorum 20 metre kala "whoaaa" gibisinden bi bağırmışım :D 3 kişilik yolun hepsi bana kaldı kadınlar yandaki çimenlere atladı :D
bugün de bi tane daha öküz dolmuş şöförlerinden biri( istisnalar muhakkak vardır) sıkıştırdı kaldırıma yapışıyodum nerdeyse frenleyip kurtuldum. sonra ilerde yanan kırmızı ışıkta gittim yanına çıkardım "Pro" "2 way" :D pompamı arkasıyla bi güzel okşadım dolmuşu :D hafiften içine göçmüş olabilir (belki hafiften biraz daha fazla :D) ama o kadar öküzlük yapıyosan sonucuna katlanmak senin görevin :D
 
@metalman133
Arkadaşım, peki senin kaldırımda ne işin var?
Dolmuş için soracağım soru yok, teşekkür ederim!
 
@metalman133


Bisiklet yolları olsaydı belki bunlar yaşanmazdı ama ülkemizde ne yazık ki yok :(
 
@KoraY1459 Bisiklet yolu olmayan yerde de kaldırımdan gitmek gerekmez. Kaldırımdan gitmek durumunda kaldın diyelim (ne zaman gereklidir hiç bilmiyorum) kaldırımın öncelikli kullanıcıları olan yayaları rahatsız etmek de ne oluyor.
  • Kaldırımda giderken bisikletli gelecek ve beni rahatsız edecek (...)
  • Bisiklet yolunda bisikletimle giderken yaya karşımda dikilecek (...)
Boşlukların nasıl dolacağını, beni tanıyanlar da nasıl doldurduğumu iyi bilirler.

Haklarımızı ve Sorumluluklarımızı bilelim ve uygulayalım.
 
@ozgurtex

sorumlulk meselesi hocam. bisiklet yolumuz yok araba yolundan geçincede bilinen sinir manzaralar yaşanıyor. yaya bisiklet yolundan gider bize laf eder biz araba yolundan gideriz laf işitiriz kaldırımdan gideriz bakarlar :) Sürmeyelim mi yani :( yada 15-20 m 'lik boş yerler var orda mı sürelim sadece ? o zaman ne anladım ben bisikletten hocam bide forumda birsürü kaldırıma çıkma konusu var o zaman onlarada kaldırımdan bisiklet sürmemeliyiz diye kapattırmak lazım :) tabi o teknikler başka işlerde de çok işe yarıyor ama... :eek:
neyse hocam iyi pedallamalar :cool: ...
 
Urban binen herkes gibi arada sırada kaldırıma çıkmak zorunda kalmışızdır. Ama kaldırımdayken öncelik hakkı yayanındır. Tek bir kişi bile bütün kaldırımı kapatarak yürüse de ondan izin istiyerek yol alınmalıdır. Ben kendim yayayken kaldırımda üzerime süren bir bisikletliyi sinir etmek için her şeyi yaparım. Adam gibi kullansın efendim. :)
 
  • Beğen
Tepkiler: ozgurtex
@metalman133 Tabi bisikletliyi pasifize edecek ve her olasılıkğı aleyhinde sonuçlandıracak şekilde yazarsan 15-20 m'lik yerlerde kalırız. Peki hiç 15-20m'lik yerde kalan var mı? (bence yok)
Tabiki kolay olmayacak bisiklet yolunda gitmek (aslında böyle bir olasılık yok şöyle ki)
Türkiye'de Bisiklet Yolu yok, bişeyler var ama onlar Bisikletli Gezinti Yolu. Ne demek bu; ulaşımını kesintisiz olarak bisiklete özel yoldan sağlayan var mı? mevcut yollarda gezinti yapılabilir, yani mevcut yollarda bile giderken acelenin olmaması gerekiyor çünkü ulaşım sağlamıyorsun gezintidesin. (4. Yaya-Bisiklet Arama Konferansından)
Şimdi müsadenle olasılıkları ele alacağım.
  1. Yaya bisiklet yolundan gider; bize laf edemez, bisiklet yolu diye anormal bir sürüş tarzında gitmiyorsak veya bisiklet yolu olduğunu yayaya izah ediyorsak laf eden istisnai bir türdür.
  2. Araba yolundan gideriz; ben hiç laf işitmedim (tabi bayanlar için pek geçerli olmuyor malesef). Trafikteki bir taşıt olarak kurallara uyarak gittiğimde öyle aman aman bir sorun olmuyor. (Grup halindeysek daha da azalıyor, tabi bu sefer artan sorumluluklarımızı da yerine getirdiğimiz için)
  3. Kaldırımdan gideriz; şahsen ben kaldırımda bisikletle gitmem, gitsem de laf işitmeyi göze alırım ve yayalara öncelik verirerek kenardan giderim; yaya olarak gidiyorsam da bisikletlinin beni rahatsız etmesine izin vermem, gerek görürsem ben rahatsız ederim.
  4. Bisikletten bişey anlamak; bisikletten bişey anlamak için bence doğaya çıkacaksın, o zaman baş başa kalırsın bişey anlarsın; trafikte bisikleti araç olarak görmek gerekir, trafikte bişey anlamaya çalışırsan sürüşüne kendi yorumunu katarsın ama sürüşün için kurallar bellidir yorumunu katarsan sorununu alırsın.
  5. Forumdaki kaldırıma çıkma konuları; vardır herhalde ben her tarafını incelemedim forumun, konuyu kapatmamak lazım tabiki doğrusunu bilenlerin yorumlardaki yanlış düşünceleri izahıyla düzeltirlerse bu konular da doğru bilgiyi aktarmış olur. Burada olduğu gibi
Sevgi ve Saygılarımla...
 
tabiki hocam herkesin kendi düşüncesi saygı duymak lazım tartışma & laf sokma şekilnde bilgi paylaşımına gerek yok sanırım ...
iyi sürüşler...
 
@ozgurtex
+1 :)
bu 2 sey benım de yaptıgım ve yapmaktan hosladım seyler. ama malesef bır cok kısı hakları onemsemıyor ve burada ısın ıcıne 2. madde gırıyor:)

tabi bir de şu var keske aynı seyı yaya yolu boş boş dururken bısıklet yolundan gıden yayalara da yapabılsem
 
teyzeler beni çok gıcık ediyo, bence teyzeler bisikletlileri hiç sevmiyo hem de hiç!! hayır birisi değil ki bisürü hep aynı..
 
@07 rider

Aşağı yukarı herkezin derdi aynı.

Hiç kimse bisikletlerin varlığından haberdar değiller. Sen yokmuşsun gibi davranıyorlar arabalr yayalar herkez. Birtek motosiklet sürücüleri sana yol veriyor oda burada diğer illerde nasıldır bilemem.

* Birde gözlük takarak şehir içinden giderken herkez bana bakıp gülüyor " aa çocuğa bak bisiklete binmiş hava atıyo" diye.

* Hani bisiklet çocukları karneyi alınca mutlu etmek için alınan bir oyuncak ya :boese157:
 
Şehir içindeykeneeee iunlardan tiksinirim;)
1-sigara dumanı(Egzos dumanı ve diger zararlı fabrikasyon atıkları dahil)
2-Asfalttaki ıslak zeminden dolayı kayma riskinden dolayı kontrollü gitmek:( (Toprak olsaydı camur olurdu, çamur lastiklerimle kayma gibi bir risk yok denecek kadar azdır:))
3-Trafik yogunsa daha dogrusu yayalar yogun ve kalabalıksa bisikletli olarak yaya gibi ilerleyebilmenizden dolayı can sıkıntısı:(.. gibi olabilir..
 
@BMX_rider07

aynen katılıyorum duygularımı tercümane olmuşsusuz brrravo saygılar
 
Geri