Scudo Sports

Şehir içinde sabit maşa ve amortisör farkı

Scudo
@Guanzo Güzel video. Bizde böyle bisiklete binen gençler var mı; daha doğrusu kaç tane var? (Elbette vardır sağda solda görüyoruz)

Israrla savunuyorum; her aracın üretilme amacı var. İsteyen istediğini alıp binsin. Önemli olan bunun zevkini alabilmek. Bizler ne yazarsak yazalım; herkes kendi bildiğini yapar doğru veya yanlış. Herkesin kendi doğrusu var.

Bize göre amortisör hammallık, gereksiz, dağ-bayır için olsa da kimileri de ya görünüşü için ya rahat olduğunu düşündüğü için yada başka sebeplerden ş.içinde seçebiliyor. Kimileri de videodaki gibi hem dağ,bayır hem de ş.içi kullanım için alabilir. Herkes kafasına göre takılsın.

Bizim gibi yol bisikleti kullananlar demek ki en büyük hatayı yapıyor

@danceros abi ben turcu değilim yaa sıkıntı orda. Ben uzun yolda sıkılıyorum valla bana göre değil. Benim ruhum mtb abi ekşiiiin ani, heycanlanmalar ani frenler hoplamalar zıplamalar.:D:D:D

@mariokaldato abi sesli gülüyorum 45 kat peçete koyarak yaptıgın amösöre :D şuan millet deli diyecek bana, kehkehkeh

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@BurakLEE
Kah kah keh :D

Sabit maşa meselesine ben de katılıyorum. Performansa etkisi çok hem ağırlık hem de pedala uygulanan kuvvetin emilmeden iletilmesi durumunda.

Ancak , ben kilitlemeli amortisörümün olmasından dolayı çok memnunum. Her yol durumuna göre bana opsiyonel olması daha özgür hissettiriyor. Antalya 'da yaşıyorum , yarı performans yarı tur şeklinde program yapmaya çalışıyorum.

Malesef yollar bile o kadar kötü ki bazı yerlerde , buraları bildiğimden girmeden önce durup maşayı açıyorum daha sakin ve konforlu geçiyorum -ki konfor çok ama çok artıyor kesinlikle.

Performans yapacağım zaman yola başlamadan maşayı kapıyorum sonra da basıyorum. Zaten amaç performansı artırmak olduğundan fazladan ağırlık olması aslında avantaja dönüyor , kaslar daha çok çalışıyor . Body building yaparken daha fazla kaldırmak gerekli ki kaslar çalışsın demiyor muyuz ? Aynı şey işte :)

Ben çok memnunum , ha ilerde ikinci bisiklet alırsam yol bisikleti sabit maşa alırım , her ikisini de zevkime göre kullanırım.

Salcano City Sport 40 kullanıcısıyım.

• Beğen
Tepkiler: Tini mini kedi
Herkes giriş seviyesi bir bisikletteki giriş seviyesi amortisörün görevini yapamayacağından ,boş yere ağırlık yapacağından ,bozulma ihtimalinden bahsetmiş haklı olarak.
Ancak amortisörlü maşalı bisikletin sürüş geometrisi sabit maşalıya göre çok farklıdır.Gidonu yükselttiği için bisiklet üzerindeki sürüş pozisyonu çok daha dik olacaktır.Bu da ağa gibi paşa gibi sürüş pozisyonu sağlar,konforu artırır.

Sabit masacilar sedona 410 nasıl alınır mı? Yorumlarınızı bekliyorum...

SM-A510F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

@runaway60 Çok da güzel alınır, paşa paşa binilir.

Arkadaşımda vardı, bir süre ben de kullandım tam bir fiyat performans bisikleti bence.

@runaway60 alınır güzel bisiklet, alternatif olarak mosso legarde ve carraro 324 de bakılabilir.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Anıl Erdoğan

Hocam sence süspansiyonlu dağ bisikletine karbon maşa takıp hem şehir hem de dağ olarak kullanılır mı? Alibaba üzerinde satılan hafif karbon maşalar var.

kendim carrraro sportive 321 ile 1700+ km deneyimim oldu her türlü yolda deneyimim oldu
700-35 70 psi
özellikle bilekleri ağrıtabiliyor onun için de bir jelli eldiven aldın mı tamamdır

-arnvaut kaldırımlı yolda pek rahatsızlık hissetmedim
-asfalt yol da zaten hiç sıkıntı yok
-en çok rahatsızlıgı toprak yol ve yolda irili ufaklı taşlar varsa çekiyorsun çok sarsılıyor,gerçi şehiriçinde toprak yol nerede bulursun o ayrı konu

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
ben de suntour xcr maşalı bisiklet aldım 100 km kullanmadım ama şimdilik memnunum. önceki bisikletim sabit maşalı demir bir bisikletti bilen bilir 92 model bisan ihlas mountain cat :D :D tabi sadece kadrosu 92 model...
sabit maşalı çok sarsıyor ve demir olduğu için benimki çok ağırdı o yüzden pek sizin bahsettiğiniz sabit maşalar gibi değildi...
Benimki görmemişin amortisörü olmuş durumu yani :D

• Beğen
Tepkiler: Anıl Erdoğan
Daha önce hem mtb hem amortisörlü bisiklet kullanmı ve en son düz maşalı fitness bisikleti almış biri olarak şunu söyleyebilirim dağ taş giden hariç amortisör boşuna ağırlık ...

Katılamıyorum malesef , gezi /tur yaparken şehirde arnavut taşlarında bile barizoğlu bariz fark var amortisörü açınca. Sırf ihtiyaç hız ve yüksek performans veya dümdüz kaymak yol ise sabit iyi. Tamamen ihtiyaçla ilgili ;)

@Anıl Erdoğan

1000 leva butcem var. Amortisorsuz ama konforlu , agir ama zalım bir bisiklet onerir misiniz ?
Ikinci elde guzel bi mtb buldum , ustunde modfiye bagaj ve kamyon direksonu var. Ustune bide pedal cevirecek dayi hediye. Alimmi ne dersin
33965478_2032752000130340_1295432724261109760_n.jpg

@Guanzo
kullanılır çok da örneği var ancak dağ inişlerinden ve şiddetli rampalarda ve ağır patikalarda amartisör her zaman avantajdır

@Desert Fox
aklın yolu bir ;)

@mariokaldato
kesinlikle alınır :D:D:D

Malesef bende amörtsörlü maşa kullananlardanım hemde katlanır bisikletimde ve sabit maşalı bir bisiklet sanırım tercih etmem.Ben amörtsörlü maşamın faydasını sürüş konforu olarak fazlası ile görüyorum sanırım biraz beklenti ile ilgili.Yakında bir tanede amörtsörlü sele borusu aldımmı çok daha güzel olacak.

Geri