Mtb ile merdivenlerden inip, kaldirimlardan ziplayamayacaksan, kayalik toprak yuksek rakımdan hızlı inişler yapmayacaksan, neden Mtb kullanirsin ki? Cakilli yada stabilize yollardan tirmanislar surusler yada uzun tur tarzi surusler icin trekking bir bisiklet hayli hayli isini gorur.
Bazen videolar izliyorum, sehirde freestyle tarzi kullananlari goruyorum, uzun merdivenlerden ucarcasina iniyorlar kaldirimlardan atliyorlar, teker yapip ucuyorlar falan, yada dik inisler, kumlu tasli agacli patikalar, kayaliklar buralardan son sürat iniyorlar inanin canım cekiyor,keske yaş ve sagligim el versede yapabilseydim bunlari.
Her neyse amortisorsuz Mtb komik olur, sacma olur, zor parkurlarda kullanmiyorum deseniz bile Mtb tek teker ister, aksiyon ister arada. Amortisorsuz bir bisikletle mumkun degil bunlari yapmaniz. Kısa surede ya sagliginizdan ya bisikletinizden olursunuz yapmaya calissaniz bile.
Kıssadan hisse Amirtisorsuz Mtb yi savunmak havanda su dövmek gibidir. Gravel konusuna hic girmeyeyim zaten 😅 Drop bar olayi beni benden aliyor bisiklette en nefret ettigim gidon turudur, Mtb tarzi aksiyon kullanimlarinada hic ama hic uygun degildir, ee birde amortisor yok bu gravellerde sonuç; Kel başa şimşir tarak 😅
Genelde her mesajimin sonunda belirttigim gibi, kimseye ithafen bir dusuncem yoktur, yazdiklarim tamamen benim sahsi fikirlerim, ve dusuncelerimdir, kimseyi baglamaz, sadece beni baglar.
Saygılar.