Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@kocaballı ben linki değiştirdim hata ondan kaynaklanıyor olabilir

Scudo
@kocaballı Gravel diye tabir ettiğimiz bisikletlere yakın. Sürüşü rahat ve keyifli. Triban 100den Triban 540'a kadar aynı kadro kullanılmış. Drop gidon olması farklı sürüş açıları için avantajlı. Yorulunca pozisyon değiştirebilyiorsunuz. Trafikte dar alanlarda da avantajlı. Tercih ettikleriniz düz gidonlu. Düz gidon en çok yoran gidondur. Drop gidon kullanan birisi olarak önermemin ilk sebebi de aslında budur.

Kişiden kişiye değişir tabi ama şehir/tur bisikleti için amortisör de şart değil. Ablamın amortisörlü şehir bisikletinin maşasıda 2-3 parmak çalışma mesafesi kaldı. Çok kaliteli değiller demek istiyorum. Düz maşa benim açımdan bakıldığında daha iyi.

Vites sayısı az olsa bile şehirde/kısa turlarda kullanacaklar için gayet yeterli. Arka rublenin en büyük dişlisi Mega range diye geçiyor 34 dişli. Yokuşlar da tamam. Çok hızlanmaya elverişli değil ama öyle bir beklentiniz de yok gibi duruyor. 27 Vites bir sistemde toplam kaç vitesi tam randımanlı kullanabiliyoruz ki? Bazı vites kombinasyonları da birbiri ile aynı diye kabul edersek. Elimizde çok vites kalmıyor. (hatta 27 viteslik bir sistem için tam sayısını bilen arkadaşlar yazarsa sevinirim)

Kaliper fren olmasına ramen 700/35-38c 'ye kadar lastik takılabiliyor. Bu da kullanım alanını genişletiyor.

Yükseltme önerisi olarak da Arka ve ön göbeği internette bulabileceğiniz oldukça ucuz fakat Shimano markasının bildiğim kadarıyla hiçbir göbeğine koymadığı Rulmanlı göbeklerle değiştirebilirsiniz. (link) (Ömürlük)

Tourney arka aktarıcıyı aynı göbeği kullanarak Altusla değiştirme şansınız var basit bir yükseltme de olsa yapılabilir.

Vites sayısı yetmez derseniz de 3lü aynakol ile değiştirebilirsiniz. Belki ilerde yol bisikleti olarak kullanmak istersiniz bu durumda yeni nesil claris ya da sora ile güncellersiniz. Ya da eski seri 105 - Tiagra

Alındığı gibi kullanılabileceği gibi potansiyeli de çok olan Fiyat/Performans ürünü. Yükseltme maliyeti size kalmış önerdiğim şekilde yaparsanız maliyeti düşük olacaktır.

Şehir/tur bisikleti arayan herkese önerdiğim ilk bisiklet budur.
Hocam senin yükseltme diye sunduklarin tamamen boşuna masraflik zaman kaybi seyler. Soyle misal vereyim ; Neskafe 3ü bir arada iceceksiniz ; Caddenin bu tarafinda Bim'de satilan 3ü bir arada var, karsida da yine market-gıda marketler zinciri cartelinin bir baska üyesinin yine kendine ait dandik bir kahvesi...
Yükseltme önerisi olarak da Arka ve ön göbeği internette bulabileceğiniz oldukça ucuz fakat Shimano markasının bildiğim kadarıyla hiçbir göbeğine koymadığı Rulmanlı göbeklerle değiştirebilirsiniz. (link) (Ömürlük)
Bu gobeklerin kaliteli oldugunu, hatta omurluk olduğunu nerden cikardiniz mesela ? Bunu soylemek icin dunyanin etrafini 5 tur attinsa ayri mesele tabi.

Bir gobegin kalitesini rulman belirlemez, kullanilan malzeme kalitesi belirler. Uzun uzun yazmiyacam ama bilyali olup kucuk capli bi araba fiyatina satilan jant takimlari var. Misal yani, yalan yanlis bilgiler vermeyin cok rica ederim

@mariokaldato yani asgari düzeyde tutmaya çalıştım. Siz böyle deyince yine asgari düzeyde bikaç ekleme/düzeltme daha yaptım. Mesajımın başında belirttiğim gibi benim için asıl farkı yaratan drop gidon ve düz maşa. Gerisi kolay.

Kapalı rulmanların bilya yataklı göbeklerin çoğuna göre daha sağlam ve akıcı olduğunu belirtmek istedim. Ali beyin kullanım amaçları çerçevesinde bilyalı göbekler de muhtemelen ömürlük olacaktır.

Son düzenleme:
@mariokaldato selamlar,
profilinizde Merida yazıyor, ilk mesajımda verdiğim crossway 40D var 2.el 2017 modelmiş, 2500tl fiyat yazmış satıcı, sizce nasıl, fikriniz nedir?

Dosyalar

• m1.JPG
    m1.JPG
    99,2 KB · Okunma: 41
  • m2.JPG
    m2.JPG
    84,9 KB · Okunma: 40
@mariokaldato selamlar,
profilinizde Merida yazıyor, ilk mesajımda verdiğim crossway 40D var 2.el 2017 modelmiş, 2500tl fiyat yazmış satıcı, sizce nasıl, fikriniz nedir?
Bu konu, yuzlerce farkli yone giden soru isaretlerinde birlesen bir mesele. Bir resme bakıp bu fiyat olur demek yanlistir. Ama en basit mantik şudur ; ; ;Sıfır fiyatina bakarak maksimum yari fiyatina almanin adil olmasi en adil cozumdur. Oda uretim yili geriye gittikce fiyatinda ayni dengede dusmesi kaydiyla tabi
@mariokaldato yani asgari düzeyde tutmaya çalıştım. Siz böyle deyince yine asgari düzeyde bikaç ekleme/düzeltme daha yaptım. Mesajımın başında belirttiğim gibi benim için asıl farkı yaratan drop gidon ve düz maşa. Gerisi kolay.

Kapalı rulmanların bilya yataklı göbeklerin çoğuna göre daha sağlam ve akıcı olduğunu belirtmek istedim. Ali beyin kullanım amaçları çerçevesinde bilyalı göbekler de muhtemelen ömürlük olacaktır.
Meseleye cok yanlis bir noktadan, yanlis bir açidan yaklaşıyorsun. Cogu zaman bir seyin kalitesini yükseltmeyle uğraşırken , harcanan emek-zaman ve para çöpe gitmektedir. Tamamen yalan yanlis bilgilerden ve çöpe dönmüş bu internet çukurundan.

@mariokaldato bu bisiklet özelinde olmasa da bu model için yorumlarınızı öğrenmek istesem?

@kocaballı Merida s-presso ilanı ararken şöyle bir ilan buldum numarası 774717296 Sahibinden.com belki hoşunuza gider. Bu da Merida'nın speeder serisinden.

Not: İlanda Tiagra arka aktarıcının Alivio kollar ile kullanıldığını söylüyor Tiagra'lı yol bisikleti kullanıp fitness bisikletine çevirmek isteyenlere duyurulur. (tabi varsa)

@mariokaldato haklısınız

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@denizt ilginize teşekkürler, ancak ben samsundayım, izmirdeki bisikleti almam bu aşamada mümkün değil...

@alisrc Ankabike'tan aldık. Ellerinde 52 kadro olmadığı için fabrikadan sipariş verdiler 3-4 günde mağazaya geldi. Ankarada olduğumuz için arkadaş gidip mağazadan aldı. fiyat 2500 görünüyordu peşin verince 2250e düştü

herkese merhaba şehirde kullanmak için bisiklet arıyorum ancak bütçem çok değil sizce düşük bütçeyle şuan bisiklet alınabilir mi? düşük bütçe dediğim sanırım 500-600 tl gibi bir fiyat belki destek alırsam artabılır ancak kestiremiyorum. kusura bakmayın direkt foruma girip bana bisiklet önerin yazmak istemezdim umarım saygısızlık olarak algılamazsınız. şimdiden yanıtlar için teşekkürler.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
@furkkancan sahibinden o aralıklarda bisiklek var. 600 liraya kron xc 100 26 jant V fren 2017 modeldi galiba bir arkadaşa aldım 1 ay önce, şehir bisikleti katogorisindede var sahibinden sen ilk önce seçimini yap linkini buraya at birçok arkadaş yardımcı olur :harika:

Biraz araştır sahibinden furkancan.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@furkkancan sahibinden o aralıklarda bisiklek var. 600 liraya kron xc 100 26 jant V fren 2017 modeldi galiba bir arkadaşa aldım 1 ay önce, şehir bisikleti katogorisindede var sahibinden sen ilk önce seçimini yap linkini buraya at birçok arkadaş yardımcı olur :harika:

Biraz araştır sahibinden furkancan.
yanıtınız için çok teşekkür ederim bahsettiğiniz modele baktım letgo ve sahıbınden üzerinden sanırım bütçemin üzerinde görünüyor ve izmirde çok olmadıgından alamayacagım. akşamları sürüp kardio yapayım istemiştim ama sanırım bu ülkede öğrenciyken onu da yapamayacağım. ilginiz için teşekkür ederim.
vision champion, vision venus 26 (link paylaşamıyorum yeni uye oldugum ıcın) sizce bu fiyatta bisikletler işe yaramaz mı? yani ben akşamları cıkıp arkadaslarımla 5-10 km yol yapıcam git gel 20 km olsun sizce benı kısa surede uzer mı bu bisikletler

@furkkancan ben sahibinden baktım bir dünya var hepsini araştır link atma işi eski yeni üye farketmez. Beğendiğin bisikletin lingini atki yardımcı olalım. Aynı zamanda kadro ölçüleri için boy ve bacak ölçülerin önemli , burada birçok kişi sana yardımcı olur.

Fakat senin biraz araştırma yapman lazım. Hani bisiklet ismi yazdığında ancak bildiğimiz markaları yorumlarız. Link atarsan 3- aşağı 5 yukarı inceler olur yada olmaz deyip yönlendirme yaparız. İzmirde sana yardımcı olacak bir çok ağabeyin yada yaşıtın bisikletçi forumda dolu. Yanlış anlama daha gençsin her ne olursa olsun karamsarlığa kapılma her işin bir hal yolu vardır. :harika:

• Beğen
Tepkiler: abidin3714
Ankarada olupta Carraro Sportive 227 bakan varsa ben henüz 200km kullandığım bisikletimi satmayı düşünebilirim. Forumdakiler yüzünden sabit maşalı Bisan trx8600le peugeot t11 çok gözüme ilişiyor bu aralar. niye almadan bakmadıysam :/

Ankarada olupta Carraro Sportive 227 bakan varsa ben henüz 200km kullandığım bisikletimi satmayı düşünebilirim. Forumdakiler yüzünden sabit maşalı Bisan trx8600le peugeot t11 çok gözüme ilişiyor bu aralar. niye almadan bakmadıysam :/
Bisikletin gayet güzel, sabit maşa istiyorsan maşayı kilitle kullan kardeşim. Foruma uyduktan sonra nasıl olsa bir süre sonra yol bisikletine geçeceksin boşuna masrafını arttırma.

Hocam nereden sipariş verdiniz bu fiyata ve bisiklet geldi mi?

Gittigidiyorda Carraro Sportive 327 model bisiklet 2508 lira, aynı satıcıda 44-52-56 kadro boyu ilanları mevcut.
(Forum yeni üye olduğum için link paylaşmama izin vermiyor)
Bugün ve yarın Gittigidiyorda spor ve outdoor ürünlerinde %8 indirim kampanyası var.
Kazananlar kulübü üyesi iseniz 200 lira, değilseniz maksimum 150 lira indirim yapıyor.
Worldcardınız varsa bu alışverişten 75 liraya kadar worldpuan kazanabilirsiniz.
%8'lik spor ve outdoor indirimiyle birleşeceğini sanmıyorum ancak ödeme ekranında Visa özellikli kredi kartıyla ödeme yaparsanız, sepette 50 lira indirim yapıyormuş. Kartı kaydetmeniz şartıyla.

Bu şekilde 2508 liralık bisiklet %8'lik indirimle kazananlar kulübü üyesi iseniz 2308 liraya, 75 worldpuan ile 2233 liraya gelir, hem de 9 taksitle ödeyebilirsiniz.
Diğer tüm bisiklet modellerinde aynı kombinasyonu kullanabilirsiniz. Ancak %8'lik indirim 200 lira üst limit ile sınırlı.
Benim takip ettiğim bir ilan vardı, satıcı Gittigidiyor bisikletlerde %8 indirim yapınca ilanın fiyatını yükseltti. Gün içinde erken alım yaparsanız iyi olur.
Yoksa satıcılarda talep olunca hemen fiyatlarını yükseltiyorlar ne yazık ki.

• Beğen
Tepkiler: bonder76
@akyuzmk teşekkürler bilgi için bende takip ediyorum ama pazarlık ile daha indirim olabileceğini düşünüyorum, gerekirse peşin para ile daha da uygun olabilir. Bugün bi gezeceğim bakacağım artık.

Geri