Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Normalde ben de o fiyatlara bir bisiklet bakıyordum fakat biraz yükseltip Bisan trx 8600 yada peugeot t11-28 e kaymıştım lakin bugün attığım maillere dönüş yapmışlar. Bisan bisikletin hala üretimde olduğunu ve satış için tarih veremediğini söyledi. Peugeot içinde keza veremediler tarih. Bende 2. ellere yöneldim 3.000 TL ye kadar bulacağım bir tane. Bisiklet yok olmuş piyasada tıpki diğer herşey gibi :)
Bu haber üzdü. Ben de artık Carraro 327 veya 328 alacağım sanırım.

Scudo
Bu haber üzdü. Ben de artık Carraro 327 veya 328 alacağım sanırım.
Evet bende şuan hiç aklımda olmayan alternatiflere bakıyorum carraro nun o 2 modeli bnm de aklımda am 14kg olması canımı sıkıyor biraz 2. elde de pek bir şey yok açıkcası genelde hep balkonda bodrumda unutulmuş bisikletler hiçbirine güvenemiyorum. Carraro ve Mosso şuan bulanabilen 2 marka böyle oluncada insanın canı sıkılıyor ya :)

Normalde ben de o fiyatlara bir bisiklet bakıyordum fakat biraz yükseltip Bisan trx 8600 yada peugeot t11-28 e kaymıştım lakin bugün attığım maillere dönüş yapmışlar. Bisan bisikletin hala üretimde olduğunu ve satış için tarih veremediğini söyledi. Peugeot içinde keza veremediler tarih. Bende 2. ellere yöneldim 3.000 TL ye kadar bulacağım bir tane. Bisiklet yok olmuş piyasada tıpki diğer herşey gibi :)

Bisan TRX8600'ün maşasında bagaj montaj deliği varmı? Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla ön bagaj imkanı yok gibi duruyor. Bilginiz varmı bu konuda?

Bisan TRX8600'ün maşasında bagaj montaj deliği varmı? Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla ön bagaj imkanı yok gibi duruyor. Bilginiz varmı bu konuda?
Malesef ben daha bisiklet camiasına yeni girmeye başlıyorum o yüzden bisiklet aldıktan sonraki kısım ile alakalı hiçbir şey dikkatmi çekmiyor bile :) ama Bisan a sitesinden soru sorduğunuzda aşırı hızlı cevap veriyorlar bilginiz olsun

Malesef ben daha bisiklet camiasına yeni girmeye başlıyorum o yüzden bisiklet aldıktan sonraki kısım ile alakalı hiçbir şey dikkatmi çekmiyor bile :) ama Bisan a sitesinden soru sorduğunuzda aşırı hızlı cevap veriyorlar bilginiz olsun

Hoş geldiniz o zaman. Hayırlı olsun bisikletiniz. Bende 3 yıldır yol bisikleti kullanıcısıyım. Yolların durumu gün geçtikçe kötü hale geldiğinden yolun yanına konforlu bir bisiklet arayışına girdim. Sportive 227, TRX8600 ve CR-T World Tourer modellerine bakıyorum bu sıralar.

Bisan TRX8600 ben de bekliyorum, Haziran'da dağıtılacağı söylenmişti ama hareket yok herhalde hala.
Zaten en düşük 50 kadro ile boyuma uymama durumu da var, almadan soğudum biraz bisikletten.
O fiyata o özellikte daha iyi bisiklet yok gibi görebildiğim kadarıyla.
2.elde de bir sürü ilan var ama bilemiyorum valla.

Merhabalar ben carraro sportive 230 ve 227 modellerine bakıyorum. 2-3 sorum olacak Acaba bu modellerin tahmini ağırlıklarını bilen var mı ? 230 modelini önerir misiniz ? önceki yorumları okuyunca bisan trx 8600 modelini gördüm. Baya beğenen var 12.3 kg olduğu yazıyor sanırım ön amartisör olmamasından kaynaklı bu kilo da olabilmiş. Carraro modellerinin ikisinde de ön amartisör var ben şu an 224 modelini kullanıyorum onda da mevcut.Sizce çok büyük eksiklik mi olmaması ? Bisan modelinin görünüşü falan hoşuma gitti ama emin olamadım. 227 ve bisan , 230 modeline göre 1000 lira civarı daha ucuz sizce hangi modeli tercih etmeliyim ?

57 kadro yada 22 inç kadrolu uygun fiyatlı hangi bisikletler var

Merhaba arkadaşlar.

Bir arkadaşa şehir bisikleti bakıyoruz. Şehir bisikleti konusunda bilgim pek yok. İnternette de şehir bisikleti kadro boyu hesaplama için site bulamadım. Yol, MTB tonla var ama şehir bisikleti için yok. 170 boy 76cm bacak boyu var arkadaşın. Kaç kadro boyu uygun olur. Şimdiden teşekkürler.

Merhaba arkadaşlar, aranıza yeni katıldım. Ara sıra ikinci el bisiklet alıp bir kaç ay süren birisiyim. İlk kez kendime sıfır bisiklet almak istiyorum. İnternette bisiklet araştırırken hem bu forum karşıma çıktığı için üye olmak istedim. Kısaca bisikleti ne amaçla kullanacağımdan bahsedeyim;
-Sahil şeridi olan bir yerde oturuyorum düzgün bisiklet yolları var,
-İşim kısa mesafede ve bisikletle gidip gelebiliyorum,
-Spor amaçlı sabahları veya akşamları bisiklet sürüyorum,
-Kısa mesafede gidilecek yerlere bisiklet ile gidip geliyorum,
-Boy 1,72 bacak boyum 100 cm iç bacak boyum 75 cm.
-Bütçe olarak ne kadar az o kadar iyi olur benim için, ancak hemen elimde kalacak kalitesizlikte bir bisiklet de istemiyorum tabi ki, araştırmalarımda kron, carraro, corelli gibi markaların bütçeme uygun olduğunu gördüm. Tavsitelerinize açığım, herkese iyi forumlar.

@sah12kas hocam bütçenizi yazmamışsınız.Ben mosso 2021 çok keyif alarak kullanıyorum.Sadece şu gravel bisikletler beni çok tahrik ediyor bisikletten memnun olduğum halde satıp gravel al diyor şeytan.

Merhaba foruma yeni üye oldum. Bilenlere bir şey danışmak istiyorum. Kadın şehir/tur bisikleti almak istiyorum. Aklımdaki ilk model Kron Aria 4.0'dı ama üretimi yokmuş. 2.bir seçenek olarak Corelli Sandy 5.0'ı bulabildim. Model olarak biraz daha bana hitap ettiği için bunu seçtim. Ama bu modelin 4.0 ve 3.0 ı falan da var. Sormak istediğim sizce Corelli Sandy 5.0'ı almalı mıyım? Özelliklerini nasıl buluyorsunuz? Ya da 3.0 olanını alsam çok fark eder mi?(bütçe olarak 3.0 daha uygun bana) (sorduğum modelin fotoğraflarını ve özelliklerini yükleyemedim). Bu konudaki cahilliğimi mazur görerek bana yardımcı olursanız çok mutlu olacağım. 🤗 Sizin de yardımlarınızla kısa bir süre içerisinde alacağım...
Ek bilgiler:
Sepetli hanım kız bisikletlerinden istemiyorum 🤣
Bütçem en fazla 1200 tl

Son düzenleme:
Arkadaşlar Konya'da şehir içi binmek için nexus 7 göbekten vites bir kona buldum. Ön fren sitede hidrolik görünüyor ama mekanik disk takılı sizce nasıl?
(link)

@Bisikletcigil dağ taş gezmeyecekseniz düz maşa tercih edin bence
@ömerözeren görmeden yorum yapamam. Mesela kaç model bu bisiklet? Biraz bilgi verirseniz veya link paylaşırsanız daha faydalı olur.

@elric1982 Modellere bakmaktan kafayı yedim ama bulamıyorum... Ara sıra dağ taş da geziyorum çok engebeli olmamakla birlikte.

Diğer sorularım için başka cevapları da bekliyorum 😖

• Beğen
Tepkiler: Yldrm07
@undefined Mosso Legarda ve Ümit Magnetic bakın derim,

(link)

(link)

Merhabalar, birkaç aydır tur bisikleti almayı düşünüyorum bütçem ise 2500-3500 tl aralığında. İlk başlarda aklımda Carraro Sportive 327 modeli vardı fakat şu sıralar kafamda Bisan TRX8600 modeli yatıyor. Öncelikle arasındaki fiyat farkı nedeniyle 327 modelini düşünüyordum hem bayilere de gelmişken. Çünkü Bisan TRX8600 modeli için daha dün yetkili servisi aradığımda modelin bayilere gelişinin temmuza aksayacağını söylediler. Fakat Carraro Sportive 3xx serisi hakkında Carraro yetkili servisinden öğrendiğim kadarıyla bu seri bisikletleri yaklaşık 14kg ağırlığında ve bu seriye dair göbek donanımlarına da sitesinde erişemedim. Lakin duyduğum kadarıyla 330 serisinde bile göbeklerde tourney donanım kullanılıyor. Nihayet 330 modelini de baz alarak; TRX8600, Sportive 327 ve 330 modellerinin donanım ve fiyatlarını kıyaslamaya
çalıştım ve karşıma çıkan tablo ise şöyle oldu:

Adsız.png

Fiyat kıyaslamasını ancak vites sistemi ve kullanılan lastiklere göre yapabilsem de sonuç olarak TRX8600 modelinin donanımları satış fiyatına göre çok fiyat performans duruyor ve Bisan kendi sitesinde tüm donanımları ayrıntılı olarak tanıtmaktan çekinmemiş. Carraroda ise sitesinde ayrıntılı bilgiye erişmek çok zor. Fiyatları ise yaklaşık yuvarlama olarak çıkarabildim fakat yine de çıkan sonuç ortada gibi. Şimdi sonuç olarak baktığımda hedefim maşasız hafif bir şehir-tur bisikleti tercihinden yanaydı ve ucuzluk olarak Sportive 337 modeli öne çıksa da ağırlık konusunda Maşalı Legarda 2027 modeli bile şaşırtıcı derecede düz maşalı Carraro 3xx'lerden daha hafif. Peugeot T11 modeline baktığımda ise fiyatına göre kullanılan vites sistemi sanki TRX8600'ün bir iki gömlek altında kalmış. En nihayetinde Bisan TRX8600 modeli bana da fiyat performans olarak göz kırpmış durumda. Son olarak aklıma takılan ise acaba neden TRX8600 gibi f/p bir şehir-tur bisikletinin maşasında ön portbagaj deliği bulunmadığı hususunda oldu. Artık anlaşıldığı kadarıyla Bisan TRX8600 modeli için temmuz ayını kovalayacağız gibi duruyor. Herkese iyi forumlar dilerim.

Geri