@mariokaldato
Sağolasın hacı abi, arada böyle ilham geliyor.
Bu tarz gidonlarda görüntü benim pek hoşuma gitmiyor, yoksa oldukça konforlu görünüyorlar. Bu arada bu eski bisiklet toplama işi beni sarmadı.
@sağlıkçı44
Kesinlikle hocam, çünkü bisiklet tavsiyelerinde genellikle insanlar kullandıkları bisiklet türünü tavsiye ediyor. Bisiklete yeni başlayan kardeşlerimiz/abilerimiz en azından neye göre bisiklet seçiliyor?, hangi parça nerede avantajlıdır? Vb. şeylere bakıp kendileri karar verirler. Ayrıca teşekkür ederim hocam.
@ventiol
Teşekkür ederim hocam.
Gidon konusunda tecrübem düz gidonla sınırlı olduğu için bu başlıkta gidon tecrübelerimi aktaramazdım. Bu arada turcu diyince akla Gürkan abi geliyor, bir-iki kısım hariç yüzlerce sayfa yazısını okudum. Kendisi gerçekten çok iyi bir insan ve tecrübeleri benim için çok önemli çünkü onun yolunu takip etmek istiyorum.
@mcb
Hocam merhaba, yazımda daha çok uzun tur bisikletçiliğini ele aldığım için göbekten viteslilere pek değinmedim. Yüksek derecelerde sistemin içindek yağ akışkanlığını kaybediyormuş diye Gürkan abinin sayfasında okumuştum galiba, ayrıca herhangi bir bozulma durumunda dışarıdan müdahale şansımız yok maalesef. Ki kul yapımı sonuçta bozulmayacağınında garantisi yok. Normal şehir bisikleti kullanımlarında doğru düzgün ayarı yapıldıktan sonra bakım derdi olmadan çok güzel kullanılır orası başka.
@aydoge
Katlanır bisikletler hakkında maalesef pek bir tecrübem yok hocam, tecrübemde olmadığı için size tavsiyede bulunamam maalesef. Ama kabataslak 12-13 kilo ağırlığında, 1X8/1X9 vites, katlanınca daha az yer kaplayan ve kolay katlanan bir model alırsanız işinizi görür kesinlikle.
@mariokaldato
Hacı abi düşündüğüm şeyi tam olarak gerçekleştiremezsem bir sonraki bisikletim düz maşa olacak büyük ihtimal.
Benim dağ bisikletinin tekerlerini sınırlara yakın bir yere kadar şişirdim, konfor falan kalmadı ama bisikletimin tepkileri ciddi manada değişti. Eee madem lastikleri sonuna kadar şişirince konfor gidiyor o zaman ne diye amortisörlü maşayla uğraşayım değil mi?
Tabi maşa iyi bir havalı maşaysa orada herşey değişir bak.