Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@Anonim
Benim çekincem orada başlıyor işte. Şu anda da çift kat alüminyum jantlı bisikletim var dediğim gibi dağ bisikleti. Yeni denebilecek kondisyonda. Henüz 3 aylık. Açıkçası bisiklet çok kaliteli gelmedi bana. Gerek aynakol gerek ön aktarıcı gerek fren kolları. O yüzden gelecek sene bisikleti ya dediğim parçaları upgrade ederek geliştireceğim ya da yeni bir bisiklete geçeceğim. Dağ bisikletini bırakıp şehir bisikletine geçmek çok fark etmeyecekse lastikleri yol lastiğine çevireceğim. O yüzden ikileme düşüyorum. Dağ bisikleti alsam hantallığa devam edeceğim ama şehir bisikleti alsam çukurlardan daha da çok tırsacağım gibi geliyor. Dağa bayıra da çıkmam zaten tecrübem yok. Tecrübe edesim de yok :) Lastiklerimi her sürüşten önce optimum düzeye kadar şişiriyorum zaten yakınımdaki petrolden. Daha önce çok inik olduğu için yılan ısırığı yapıp patlatmıştım ön lastiği. Ondan sonra alışkanlık oldu. Ama akortlarıma hala güvenmiyorum.

Scudo
Peugeot T12 ile Carraro Sportive 227 arasındayım neyi seçsem karar veremedim

1000-1600 TL arası Şehir Tur Bisikleti Önerir Misiniz ?

@ExKyotoo
Disk frenli bir bisiklet alın, akort olayından daha az etkilenirsiniz. Ben yine de mtb tavsiye etmem, ama sizin tercihiniz tabi.

@Anonim
Bu sabah gittiğim rotadaki yol çalışması ve çukurları görünce dağ bisikleti kullandığıma şükrettim açıkçası :/ Ben en iyisi bir üst model dağ bisikletine geçmeyi düşüneyim şimdilik.

@emre9224 10 mesaj üstte birkaç öneri var. Onlara ekleme yapıyorum;

(link)

(link)

Arkadaslar bu sayfada yuzlerce, binlerce öneri görüş ve kullanici yorumlari var. Her arkadas kendine ozel yanit beklemesin. Tembelligi birakip sayfalari okuyun.
Tekrar soyluyorum Bin lira butceyle duzgun bir sey bulmaniz cok zor sifir olarak. Ikinci elde "Belki"

Bu sayfaları baya okudum, bol bol site, bol bol satış sayfası, tourney altus kıyas videoları, deli deli geçen 2 hafta düşünme süresi sonunda mosso 1927 aldım. iyi ki almışım canavar gibi bisikletmiş. 2 haftadır kullanıyorum tavsiyedir. 120 kg ağırlığımla düz yolda 45 km s hıza kadar pedal çevirebileceğimi düşünmezdim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
herkese merhaba tekrardan. uzun süredir araştırma yaptım ben de . Mosso legarda 1921 mdm ile Carraro sportive 220 arasında kaldım. ikisi de aynı fıyat. carraro amortisorlu. Sizce hangisi?

@Engink ben kesinlikle mosso derim. ağırlıkları aynı olmasına karşın donanımı daha iyi. şahsen rengi de hoş duruyor. tur bisikleti ile zorlu yollara girmeyeceğinizi de hesaba katarsak amortisör de gerekmiyor.

@flyinhawks hocam gerçekten alacağınız bisiklet çok düşük özellikli olur. Ç0nkü fiyatlar çok çok arttı. 750 liraya şuan sıfırı 1500 lira olan bisikletleri alabilirsiniz. Ürünü 2. El alırken nelere dikkat etmek gerektiğine de forumdan, youtubdan bakın. İnşallah sıkıntısız bir ürün alırsınız. Forumda su borusı diye tabir edilen çelik, hantal bisikletlerin sıfırı o para günümüzde malesef. Bana il, ilçe yazın biraz bakayım şehir bisikletlerine isterseniz

flyinhawks
(link)

(link)

@Engink
Amortisörlü olmayan, yani diğeri, sabit maşalı olan.

Düşük ve kısıtlı bütçeyle alınacak sıfır bir bisikletteki amortisör fazladan ağırlık demektir.

• Beğen
Tepkiler: Hidiman
@Son Selim cevabınız için teşekkür ederim. stabilize yollarda amortisörun daha konforlu olacağını düşünüyorum bir de carraro daha sağlam diye duydum. Yine de mossoya yakinim

Uzunca bir süre yaşadığım kararsızlıktan sonra son kararımı vererek yaklaşık 3 yıldır kullandığım bisikletimi tur bisikletine çevirmeye karar verdim. Ortalama bir altus acera setli bisiklet almak fena bir fikir değildi ama alacağım bisikletin göbeklerinden fren kollarına kadar alt seviye parçalarla dolu olacağı konusunda hiçbir şüphem yoktu.

Aslında kafamdaki projeye daha önce başlamam gerekiyordu ama yoğun iş saatleri, kararsızlık vesaire derken bir türlü zaman bulamadım. Elimde olmayan çeşitli anahtarları ve ince ayar aletlerini sipariş vererek sonunda ilk adımlarımı attım.

Bütçem yaklaşık 2500₺, sadece kafamdaki bazı donanımlar yerine tam oturmadı ki bu yüzden sizden yardım istiyorum. Her neyse, kafamdaki parça listesi şu şekilde;
Arka Aktarıcı: shimano deore m6000 sgs, shimano alivio m4000 sgs
Ön Aktarıcı: shimano deore m6000
Zincir: shimano deore
Vites Kolları: shimano alivio m4000
Kaset Dişlisi: shimano alivio
Fren Kolları: shimano alivio
V Fren Seti: shimano alivio, shimano deore
Aynakol:shimano altus mt 210 hollowtech, shimano alivio m4000 octalink
Göbek Seti: shimano deore

Arkadaşlar bütçemin üzerine biraz daha çıkabilirim, sizce frenlerden vesaire kısıp aynakolu alivio hollowtech şeklinde almak mantıklı mı?

Eğer shimano deore frenlerin pek fazla bir getirisi olmayacaksa shimano alivio alıp diğer ekipmanları yükseltebilirim.

Hangi parçaları değiştirmek daha mantıklı geliyor size? Aslında shimano alivio konusunda şüphelerim var, shimano kendi sitesinde ağır yol şartları için en alt taban olarak shimano deore'yi tavsiye ediyordu diye hatırlıyorum. Birde sürekli ekipman değiştiren bir insan olmadığımı hesaba katarsak bisikleti en az 4-5 yıl kullanacağıma garanti gözüyle bakıyorum.

Genel olarak her mevsimde yağmur, çamur demeden bisiklet kullanıyorum. Beni yarı yolda bırakmayan bir bisiklete ihtiyacım var açıkçası, mantıklı önerilere açığım. Bu arada 3x9 gayet uygun bir seçim benim için.

Merhabalar, Ümit Velocity M 28, kullanan yada bisikleti tanıyanlara birkaç sorum olacak. Öncelikle kalitesi nasıldır? Ayrıca ruble ve aynakol değiştirilebilir mı? Ön ve arka değiştirici 12-32 ruble ve 48 aynakol ile uyumlu. Fakat göbekleri hakkında internette bilgi bulamadım. Göbekler 12-32 Ruble ve 48 Aynakol uyumlu mudur?

Linkler; (link), (link), (link)

Şimdiden teşekkürler.

@kadirgurbuz Bisikleti bilmiyorum ama özelliklerine baktığımda rublesinin MF-TZ500 olduğu yazılı. Vidalı ruble bu. Yani değiştirecekseniz yine bir vidalı ruble takmanız gerekecek. 14-34 dişli megarange rubleyi düşünebilirsiniz.

@Aybek Cihan peki Aynakol hakkında görüşleriniz nelerdir?

@kadirgurbuz Orijinal aynakolun dişli oranları yazmıyor Salcano sitesinde. Belki 48t'dir? Olmadığına emin misiniz? Ön aktarıcı TZ-510 48t'ye uygun bir aktarıcı çünkü..

Merhaba,
B'twin Riverside 900 hakkında bilgisi olan var mıdır? Önerir misiniz?
10 vitesli olması problem midir?

Merhabalar, Ümit Velocity M 28, kullanan yada bisikleti tanıyanlara birkaç sorum olacak. Öncelikle kalitesi nasıldır? Ayrıca ruble ve aynakol değiştirilebilir mı? Ön ve arka değiştirici 12-32 ruble ve 48 aynakol ile uyumlu. Fakat göbekleri hakkında internette bilgi bulamadım. Göbekler 12-32 Ruble ve 48 Aynakol uyumlu mudur?

Linkler; (link), (link), (link)

Şimdiden teşekkürler.
Geçen hafta metro avm den sıfır 700 tl ye aldık babam için. Bence gayet güzel. 15.5 kilo civarında. arka bagaj, zincir koruyucu, ön-arka pilli ışık, zil, denge ayağı var üzerinde. Bu fiyata bu devirde böyle bir bisiklet imkansız bulunmaz deyip aldık. Şuan için fena değil bence. Alüminyum kadro tourney set iş görür gibi şuan için.

• Beğen
Tepkiler: Son Selim
Geri