Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@GoktugC

Dostum ilk başta bütçeni zorlama ben yerinde olsam. Ilk önce legarde 1824 lüğüne bakardım v firen olanına bir bak güzel gidiyor. Ucuz yollu olsun para kolay kazanılmıyor sonuçta.... Bisiklet sürmek hoşuna gitti model yükselt Kron tx150 bak. Eğer nakit param var dersen ikinci el bak. Yok kart ile çektircem dersen legarde ve kron bak derim tercihlerin ıyi anladığım kadarıyla 1800 lira bütçe ayırmışsın. Ikıncı el Giant 'a bak eğer düşürürsen scott da güzel donanım ıyi olsun dostum

• Beğen
Tepkiler: Kaymak ve MossoM
Scudo
@sağlıkçı44

Bisiklet sürmek zaten oldukça hoşuma gidiyor bu konuda sıkıntı yok. Fakat fiyat konusunda sanırım haklısın. Bu Arada 2. el düşünmüyorum aktarıcılardan çok çektim daha fazla uğraşmak istemiyorum. V fren demişsin ben hidrolik disk istiyordum V frenler işimi görür mü?

Bir de kron tx150 demişsin bu model düşürmek olmaz mı? :)

• Beğen
Tepkiler: sağlıkçı44
@GoktugC
Merida speeder 20-v, Carraro sportive 327, Salcano City Wind 40 diyebilirim.:srnsml:

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Salcano düşünmüyorum şu an zaten salcanonun amatör bir bisikletini kullanıyorum (Nova) fakat merida oldukça aklıma yattı. Normalde pahalı diye göz ucuyla bakmıştım Merida modellerine. Merida sıkıntı çıkarır mı acaba? İyimidir kullanan var mı daha önce.

• Beğen
@GoktugC
Kullanmadım ama hiç şikayetçi olan görmedim, duymadım. Arge çalışmalarının çok başarılı olduğu söyleniyor ki zaten bisikletlerin kadro geometrisi kalitesini dışa vuruyor. :komik:

• Beğen
Teşekkür ederim büyük ihtimal carraro 225 ya da merida speeder 20v alacağım.

• Beğen
Tepkiler: BugAdam
@GoktugC
Hocam yanlış anlaşılma olmasın illa Merida olsun diye demiyorum yalnız şehir içinde kullanacaksanız kesinlikle amortisörlü maşa gereksiz; 1,5 kg civarı ek ağırlık yapıyor ve gücü emiyor o yüzden sportive 225 önermem.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Herkese merhabalar.
Temmuz sonunda bir şehir/tur bisikleti almak istiyorum ve açıkçası kafam biraz karışık.
Öncelikle kadro boyuna değinmek istiyorum;
Boyum 1.94 iç bacak boyum ise 90 cm.(kadro boyu konusunda yardımcı olursanız sevinirim)
Ve aklımda birkaç model var

1.Whistle guipago 1724(açık ara en beğendiğim ve dibimin düştüğü model)

2.Merida speeder 20-v

3.Mosso legarda(ama kadro boyu konusunda stok bulamıyorum)

4.Salcano city wind 40

5.Carraro sportive 224 (sanırım)

Ve son olarak
Kron tx 450

Bu modellerin bir çoğunda 50 cm üstü kadrolarda stok sıkıntısı var.
Eğer bu modeller dışında hoşunuza giden kullanıpta beğendiğiniz modeller varsa onlarıda yazarsanız sevinirim.
Ve tabiki tavsiyelerinize açığım.

@demir77
Bizim bursa da yavuz bisiklet diye bi magazadan aldim dostum

• Beğen
Tepkiler: demir77
Öncelikle herkese merhabalar. :)
Ben bisiklet konusunda pek bilgisi olmayan biriyim. Okula giderken kullanacağım bir bisiklet almak istiyorum. Fakat tarz olarak kararsızlıklarım var. Forumda çokça önerilen Mosso Legarda 1821 hoşuma gitti onu alabilirim. Fakat bir de aklımda Carraro 804 Elite modeli var. Bu bu iki bisiklet hakkında bana ne söyleyebilirsiniz?:kötü:

Carraro modelinde dinamoya bağlı farlar ve bagaj beni cezbediyor. Fakat kullanım rahatlık, kalite açısından bilemedim hangisi iyi.

Bunlar dışında şiddetle tavsiye edeceğiniz bir model varsa onu da söyleyin lütfen.

Şimdiden ilgilenen herkese teşekkür ederim. :harika:

• Beğen
@FireAnt İkisi de güzel bisiklet. Ben de okula giderken eski 24'' jant Bianchi Spark dağ bisikletimi kullanıyorum çok rahat oluyor gitmesi :D:D. Çok hızlı gidilmiyor tabi çantayla ama duruş olarak Carraro 804 Elite'ye daha çok benziyor benim kullandığım. O tarz bisikletler genellikle rahat oluyordur diye düşünüyorum :koptum:.

@Anafory
Guipago görünüş olarak fena değil katılıyorum ama en azından bir Altus-Acera olmalı ideal bir bisiklette diye düşünüyorum. Merida Speeder 20v güzel bir seçenek olabilir. Salcano marka olarak tavsiye edilmiyor olsa da bu modeli gerçekten harika fiyatına göre. Diğerlerini city wind 40 ve merida speeder 20v kadar önermem bence düz maşa tercih etmelisiniz. :srnsml:

Merhaba ben de sizler gibi şehir içi kullanıma uygun benzer bisikletler bakıyorum. Henüz nasıl olduğuna dair bir bilgim yok fakat Peugeot 3008 bisikleti görme fırsatım oldu 1250 TL bir model donanım olarak yukarıda söylenenler kadar iyi değil ama kadro olarak bana çok hoş geldi kabloları da kadro içine sokmuşlar mesela. Bence Peugeot'lara da bakabilirsiniz. Bu söylediğim fiyat olarak en uygun modeli daha birkaç model daha var.

• Beğen
@mariokaldato
Teşekkür ederim önerin için :). Speeder 20v ye aklım yattı almayı düşünüyorum.

• Beğen
Merhabalar. Bende bugün yarın bisiklet alıcam, şehir içi kullanım için. Akşamları 1-2 saat binmeyi planlıyorum. 4 yaşında oğlum var. Onu da arkasına koltuk takıp arada bir gezdirmek istiyorum. Bütçe 2000civarında . Dün hepsiburada da kampanya vardı carraro sportive 230 da , 2450ye düşmüştü, bugün canlısını göreyim de öyle alayım diyordum. Ama ne yazıkki kaçırmışız indirimi. 3000lere yükselmiş tekrar. Bugün gittiğim bisikletçi kron tx 500 hd önerdi. Elinde 2017 modeli varmış. 1700tl ye taksit imkanı sundu. Hatta internet üzerinden alırsam 150tl de maxi puan kazanıyorum. Uygun gibi geldi. Bisiklet şekil olarak ta çok hoşuma gitti ama 2018modeli ile arasında ne fark var bilmediğim için bir araştırıp öyle karar vereyim dedim. Fakat farkları bulamadım. Sadece renk farkı mı var? Donanımda da farklılıklar var mı? Sadece renk farkıysa ve benim kullanımıma uygunsa almayı düşünüyorum.

Biraz uzun oldu ama yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

@ihancioglu
Hocam kanımca amortisörlü bir bisiklet gereksiz; 1.5 kgye yakın ağırlığa sahip ve uyguladığınız gücün bir kısmını emiyor. Rahatlığına lafım yok ama şehiriçi kullanımda olmasa da olur (tabi benim oturduğum yer gibi 'şehiriçi' olup da her yer çukur ve engebeliyse bilemem orası size kalmış). Hatta disk de bakım ve ağırlığından dolayı istemezdim şahsen. Sonuçta v-fren de sıktı mı basıyor güçsüz bulursan daha güçlü bir pabuçla değiştirip çözersin vs.. O bakımdan salcano city wind 40, carraro sportive 327, Merida speeder 20v önerebilirim. Amortisörlü olarak ise Mosso Legarda 1827 diyebilirim. :islik:

@ihancioglu

Merhaba,

Eğer illa amortisörlü bir şey düşünüyorsanız KTM Life One şu an indirimde Kaçkar’da. Tabii bütçenizi sarsar mı bilmiyorum ama 423 Euro.
(link)

Çok yokuşlu olmayan bir yerde oturuyor, biraz gezinti yapayım diyorsanız yani ağırlık ya da amortisör takıntınız yoksa kadrosu sağlam, şık görünümlü, çok bakım gerektirmeyen modellere yönelebilirsiniz.

Bütçeniz dahilinde ve bir tık yükseğinde Specialized Daily, LeGrand William ya da Creme Glider bu anlamda iyi seçenekler olabilir.

@BugAdam

Öncelikle teşekkür ederim ilgilendiğiniz için.

Salcano markasına nedense ısınamadım bir türlü. Düz maşa çok düşünmüyorum. Ağırlık vs dezavantajları var fakat , çok uzun yollar yapmayacağım için konforu biraz daha ön planda tutuyorum. Bir de ne bileyim, sanki düz maşalarda sıkıntılı bir durumda bisiklet hakimiyeti daha zor sağlanır gibi geliyor:). Mosso ya hiç bakmamıştım, inceleyeyim biraz.
Peki kron bu modellerden kötü mü acaba? Onunla ilgili bir yorum yapmayınca merak ettim?

@mcb

Sağolun hocam, bunlara da bakayım. Peki sizin kron tx500 hd ile ilgili yorumunuz nedir? 1550tl ye gelmiş gibi olacak puanla birlikte.

Geri