Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@HibritHastası
Sifir alacaksaniz, butcenize mosso legarda 1821 mdm v uygun.

Scudo
merhaba,

tur bisikletleri için altus ve üzeri setleri gönül rahatlığı ile tercih edebilirsiniz. hem akıcılıkta hem de yokuşta sorun yaşamazsınız. tabi yokuş olayı biraz da kondisyonunuza bağlı. sorun da çıkarmaz üstelik. gerisi size kalmış.

Arkadaşlar herkese merhaba.
Haftasonlarını kendimi sahile atmak için bir bisiklet arayışına girdim. Kendimi bildim bileli çok seviyorum bisiklet sürmeyi. İzmirde yaşıyorum artık bisim ile bir keyif alamıyorum çünkü çok ağır bisikletler. Deneyimli arkadaşlardan bisiklet önerisi rica ediyorum bütçem maksimum 1.000 TL
Hobi olarak güzel bir başlangıç olsun istiyorum ve önerilerinizi yapabilmeniz adına kendim adına birkaç bilgi paylaşıyorum;
1.60 boy, 61 kilo. Asfalt yolda süreceğim. Toplu taşıma vs içerisinde de kullanacağım.
Değerli önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyorum

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Merhaba,
"Toplu taşıma vs içerisinde de kullanacağım"
Bu cümle sizi katlanır bisiklete yönlendirir. Bunun için de "Katlanır bisiklet tavsiyeleri" başlığını okumanız yeterli.

• Beğen
Tepkiler: Hellomellochello
Lapierre Urban Shaper 400 vs Orbea Carpe 20

Hangisini tercih edersiniz?

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Lapierre tercihim

• Beğen
Tepkiler: Guanzo45
@QuickRhyMe
Selam arkadasim. Kondusyon vs gibi detaylara cok takilma
Minimumdaki biri bile rahat rahat hayal ettigi tura cikabilir. Sadece bisikletinin dayanikli, frenlerinin guvenilir ve ekipmanlarinin ( tamir gerecleri, aydinlatma sistemi, camurluk,bagaj , kisisel tur.kiyafetleri ) yeterli olmasi gerekir.

Birazda ufak tefek tamirden anlaman senin icin iyidir, en azindan.lastik patlayinca degisim yada tamiri yapabilmelisin.

Aradigin ozellliklere tam uyan bisiklet v frenli bir celik bisiklettir ama zamanimizda bu hem zor bulunan hemde lux sinifinda bir sey oldu malesef. Ben sana sedona 410 al derim direk hic baska bi model arama. Pahalı olanlardan sorarsanda butceni yukseltmen gerekir ama cok elzem degil bu.
Kolay gelsin

• Beğen
Tepkiler: MakRo
@Guanzo45 anladığım kadarıyla şehir bisikleti arayışındasınız. Bu açıdan kadrolara bakarsak Orbea daha amaca uygun. Ayrıca kendi kullanım deneyimime dayanarak şehir şürüşlerinde disk frenin avantaj olduğunu düşünüyorum.

şehir içinde kullanmak için ve hafta sonları 20-30 km civarı ufak turlar yapabileceğim bisiklet arıyorum. mosso legarda 1821 mdm yi begendim. alternatif fikri olan var mı. farklı görüş ve tavsiyelere açığım. (link)

( v fren ve düz maşa önceliğim hafif ve ekonomik olması bakımından )

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@kvnc52 2 hafta önce bahsettiğiniz bisikleti aldım ama havanın kötü olmasından dolayı daha 5km bile kullanmadım, evde duruyor. Eğer bütçeniz 1000-1500 arasındaysa alabileceğiniz en uygun bisiklet diyebilirim.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Disk fren almayın şehir bisikletinde sonrasinda panik freniyle asfalti opmeyin, v fren cok iyi durdurur sizi, oturus pozisyonu dag bisikletine benzeyen ama adina sehir bisikleti denen sacmaliga kanmayin kasada iteleyecekler, ayy bu celik kadro olmaz ayy bu soyle loy loy bu boyle demeyin toplamda 20 km menzili gecmeyeceginiz bisiklete bosuna fazla para odemeyin, lastiklerinizi kesinlikle patlamaya dayanikli lastikle degistirin paranizi boyle guzel seylere harcayin disk frende israrci saticilara kulak asmayin onlarin dusundugu sadece fazla para

merhaba arkadaşlar :)
amatörüm çok fazla bilgi ve deneyimim yok sadece bisiklet kiralayarak günübirlik aktiviteler yapabiliyorum 2019 ilkbahar geldiğimde kendime bisiklet alıcam heyecanlıyım ve kafam allak bullak bu konuda bana yardımcı olabilir misiniz çünki tekrar tekrar bisiklet alamam yanlış tercih yapmaktan korkuyorum içime sinsin istiyorum 2.500 lira bisiklet için bütçem var zorlayarak biraz daha çıkabilirim daha sonra aksesuarlara geçeceğim
160 boy ve 51 kiloyum arazi ve asfaltta kullanabileceğim bagaj yüklemesi yapabileceğim bisiklet arıyorum ilerleyen zamanlarda uzun yol ve kamp planlarım var sağlam olması lazım bir kere olsun tam olsun
bilgi ve deneyimlerinizden dolayı önerilerinizi benimle paylaşırsanız çok sevinirim

• Beğen
Tepkiler: A.l.t...
Öncelikle dağ bisikleti mi şehir bisikleti mi ona karar verin bence. Arazide, toprak yolda daha çok kullanacaksanız dağ, yok eğer asfaltta daha fazla yol yapacaksanız şehir bisikleti alabilirsiniz. İkisine de bagaj monte edilir bu arada

• Beğen
Tepkiler: sekizce
@elric1982 eğer ağırlık bakımından farkı olmaz ise dağ bisikleti de düşünebilirim çoğunluk asfalt ve arazide kullanım yapabilecek bir bisiklet bakıyorum

@sekizce

Ben de fazlasiyla amatorum ama ben olsam Giant escape 2 city modeline bi bakardim. Butceyi o kadar zorlayamiyorsaniz Sedona 410.

(link)

(link)

@sekizce
n11.com'dan MERİDA BIG SEVEN 300 HD (47CM) 18,5'' DAĞ BİSİKLETİ_2016 seçtim! Alışverişin Uğurlu Adresi'nde fiyatlar harika!
(link)
İyi bir seçenek

• Beğen
Tepkiler: sekizce
@kvnc52
Ondan haric sedona 410 harikadir memnun kalirsiniz

• Beğen
Tepkiler: memphis ve kvnc52
@sekizce Öncelikle asfalt diyorsanız dağ bisikletlerinden uzaklaşın derim, turlarda toprak yola girmeniz gerekse bile nispeten kalın tekerli bir şehir bisikleti de idare eder. Ayrıca dağ bisikletleri genel olarak (1-1,5)daha ağır oluyorlar. Eğer ben 50 kilo olsaydım 500 gr ağırlık farkına bile dikkat ederdim. Düz yolda çok fark etmese de yokuşlarda ve bisikleti elde taşırken bir yere çıkartırken fark eder.

Bence düz maşa mı, amörtisörlü maşa mı olsun ona karar verin. Amortisörlü olacaksa mutlaka kilitlensin(sertlik ayarı değil).(Ki ben yine ağırlıktan dolayı düz maşayı tercih edin derim)

Bisiklet piyasası şu an belirsiz(yeni model ve fiyatlar net değil). Eğer baharda alacaksanız ve kararsız kalırsanız konuyu forumda baharda bir kez daha açın bence.

Bisiklet fiyatları şu an yüksek gidiyor ama kurlar marttan sonra artarsa yine piyasada bir belirsizlik olabilir. Çok küçük ve çok büyük kadrolu bisikletler satıcılar satamadığından özellikle bu aylarda indirime giriyor. İnternete iyice bir bakın derim.

Sizin için önemli olan kadro boyunun küçük olması (16"-18" ya da 40-45cm arası); bacak iç boyunuzu ölçerek daha net sonuç bulabilirsiniz.

Şunları buldum internetten(bazılarında açıklama yok).

(link)

(link)
(link)
(link)

(link)
(link)

(link)

(link)

(link)
(link)
(link)

(link)

arkaCube
Model Yılı2017
Kullanım AlanıŞEHİR
KadroAluminium Superlite Trekking Cross Double Butted
MateryalAliminyum
Kadro Boyu (Stok)58cm
Kadro Boyu (üretim)46,50,54,58
Jant Ebatı28"
Vites Sayısı24
Amortisör / MaşaSR Suntour Nex
Fren SistemiTektro Alu
Fren KollarıShimano STI Tourney ST-TX
Ayna KolShimano Tourney FC-T801, 48x38x28T, BB-UN100, 175mm, Chainguard
Vites KollarıShimano STI Tourney ST-TX
Arka AktarıcıShimano Tourney RD-TX800, 8-Speed
Ön AktarıcıShimano Tourney FD-TX800, Topswing, 31.8mm
RubleShimano CS-HG200, 12-32
ZincirKMC Z51
Jant Seti/ÇemberiCUBE SX24
Jant Ön GöbekShimano Altus HB-RM40
Jant Arka GöbekShimano Altus FH-RM30
Jant TelleriSapim
GidonLevel 9 Riser Bar, 660mm
Gidon BoğazıLevel 9, 31.8mm
ElcikCUBE Performance Grips
PedalCUBE Aluminium MTB
Sele BorusuLevel 9 Post, 27.2mm
Sele KelepçesiRFR Varioclose 31.8mm
Ön Dış LastikSchwalbe CX Comp, Active, 700*40
Arka Dış LastikSchwalbe CX Comp, Active, 700*40
Ağırlık12,85kg
bu bisiklet nasıl arkadaşlar sizce 2500 tl civarına

GT Traffıc 2.0 700C M Şehir/Tur Bisikleti nasıldır arkadaşlar buda 2000 tl civarında

Geri