Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

CUES'li olanların biri süspansiyonlu, biri düz maşalı. Başka farkları yok. Maşa tercihiniz nasılsa ona göre alabilirsiniz.

Sportive X bütçe içinde de bulunabilir:

e güzel, kadro yapısını beğendiyseniz. Bir tek bagajını çok güvenli bulmadım ama pratikte denemek lazım. Bu bağlantı olmadan öne-arkaya kayabilir gibi duruyor:
321250 dosyayı görüntüle
Gerekirse değiştirilebilir tabii.

Step-through kadrolar aslında günlük kullanımda kullanışlı ama kadro arası ikinci suluk, kadro arası çanta gibi aksesuarlar kullanılamıyor. Hatta çoğu step-through kadroda tek suluk için bile yer olmuyor ama bunda daha fazla boşluk olduğu için biraz daha iyi.

Bir de şehir kullanımı için hazırlanmış bir bisiklette aynakol üstü zincir koruması olmalıydı.
öne arkaya kaymaz, üc yerden camurluga bagli... merhaba ismim Ercan, yorum yazma sayisi topluyorum :) bu ilk yorum.

Scudo
Amortisör çok şahsi bir tercih. Tercih sizin.

Ben daha çok vites konusunda yorum yapacağım. 21 vites ile başladım, 7 vites 14-34 rubleyi ben çok kullanışlı bulmadım. Dişli sayısı 24'ten 34'e çıkıyor arada bir rakam yok. Arka vitesi tamamen değiştirdim sonra, 8 vites yaptım.

O yüzden 21 yerine doğrudan 24 vites düşünebilirsiniz.

Merhabalar,

Seneler sonra Bianchi folding vintage katlanır bisiklet alarak yeniden bu spora dahil oldum ve iki senedir fırsat buldukca da biniyorum. Ama artık gerçek bir bisiklet alma vakti geldi sanırım.

Bisikleti genelde kışın Ankara Harikalar diyarı parkında yazın da bulabildiğim her alanda kullanmak istiyorum. Mosso Legarda Pro x21 yeni bir model ve f/p olarak fena gözükmüyor. ama bu konuda deneyimsiz olduğum için sizin önerilerinize ihtiyacım var.

MSM almak istememde ki sebep parkta ki yola paralel ufak çukurlar. Sizce gerekli mi, yoksa MDM bir bisiklet mi almalıyım.

Teşekkür ederim şimdiden.

324723 dosyayı görüntüle

Arkadaşlar Merhaba,

Konuya en yakın başlık olarak burayı bulabildim. Konuyla ilgili başlık varsa kusura bakmayın. Sizden tavsiye ve fiyat almak için geldim. Yardımcı olursanız şimdiden teşekkür ederim.

2017 yılında arkadaşımın gazına gelip bisiklet aldım. Tahmini olarak 150 km kadar bile kullanmamışımdır. Sonrasında da iş hayatı falan biraz yoğun geçiyor binemiyorum. Bisikleti satmak istiyorum ama internette fiyat araştırması yapayım dedim. Benim bisikletle alakalı ne 0 ne ikinci el bir fiyat bulamadım. Sizlere sorayım istedim. Hem malımın değerinden azına satılmasını istemem hem de kimsenin hakkı geçmesin isterim.

Bisiklet görseli ekte bulunmaktadır. Birebir aynısı. Özelliklerini de yine bu forumdan biri paylaşmış benim çok bilgim olmadığı için direk onu iletiyorum. Çünkü görsel olarak da bu görseli vermiş kendisi ve marka ve model de aynı isimdi.

MODEL: CROSS 100

KADRO: Cross 100 man al. 6061 beyaz V brake 28''

MAŞA: Suntour SF12-Nex 4110 V4

ÇATAL YATAĞI : CH-918TBW 1,1/8 Çelik/al. siyah yarı entegre

GİDON /GİDON BOĞAZI: Lapıerre SP235 al. ED siy.27,2*350 mm/ TDS-C217-8Ayar,28,6*100mm siy.

SELE/SELE BORUSU: velo VL 1205 LP Desıng siy./Lapıerre MTB-152TP çelik ED25,4*620mm siy. (bunda bir sele daha var aldığım yer daha geniş bir sele vermişti. rahat olur diye ayrıyeten oda var)

ARKA DEĞİŞTİRİCİ:Shımano tourney TX35D 6/7 Vites

ÖN DEĞİŞTİRİCİ: Shımano FDTX51

VİTES KOLU: Shımano STEF40

FREN KOLU: V Brake set 837 al. siy.

ORTA MİL: CH52/ 68

KRANK TAKIMI: Shımano FCM131 48-38-28 Siy. zincir korumalı

FREN: V brake set

LASTİK:CST 700*40C 42-622 C-1446 siy.

JANT: Lapıerre D-wall al.36H

GÖBEK:Shımano HRM 30 Gümüş 36H QR

ARKA DİŞLİ : Shımano HG20 12*28 7 Vit.

Bildiğim ve hatırladığım kadarı ile yukarıda ki özellikler benim bisiklet ile örtüşüyor.

İlk aldığımda 1500 tl ye almıştım. Dolar o zaman 3,5 lira idi. O sıra satan arkadaş buna shimanonun daha iyi bir vites sistemini takarsan rahat 3500 falan satarsın demişti. Çok inanmamıştım. Sonra Bakırköy taraflarında bir bisikletçiye girdim. Lastik patladığı için aynı cümleyi birebir kendisi de kurmuştu.

Sizce bu özellikte bir bisikletin 2. el fiyatı ortalama olarak nedir?

Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler

Dosyalar

• lapierre-100-man-cross-z.jpg
    lapierre-100-man-cross-z.jpg
    44,6 KB · Okunma: 24
Sizce bu özellikte bir bisikletin 2. el fiyatı ortalama olarak nedir?

Kullanılan malzeme ve marka olarak şu bisiklet ile yakın:
(link)
(link)

Yani anlayacağın bu özelliklere sahip sıfır bisiklet 12-16 bin TL arasında, dolara olarak düşünürseniz yakın fiyat. İkinci el fiyatı da buna uygun olarak belirlemen gerekiyor, orası artık size kalmış.

Tourney aktarıcılı bisiklet için çok para verilmez, arkadaşınız doğru demiş ama vites sistemini yükseltmenin de bir sınırı var. C sınıfı arabaya 300hp motor takılmaz mesela, harcadığınız paranın karşılığını alamazsınız.

• Beğen
Tepkiler: bisikletoguzforum
Bilgilemdirme için teşekkür ederim. Peki vitesi değiştirmek istesem önerebileceğin bir model var mı? Birde fren sistemini değiştirmemi önerir misin? Yoksa fren sistemi yeterli midir?

Bilgilemdirme için teşekkür ederim. Peki vitesi değiştirmek istesem önerebileceğin bir model var mı? Birde fren sistemini değiştirmemi önerir misin? Yoksa fren sistemi yeterli midir?
Hiç bir şeyi değiştirme sat. Bisiklet üzerinde vites/fren vs yükseltme yapmak yurtdışından almıyorsan çok pahalı. Extra işçilik ve uyumsuzluk vs de cabası. Bakımını yaptıktan sonra satıp yeni bir bisiklet almak daha mantıklı. Günlük kullanım için üzerindeki parçalar yeter zaten. "Yükseltme" yapmak bu seviyedeki bi bisiklet için pek bir şey hissettirmez. Kaliteli lastik ve sele yapacağınız en iyi yükseltme olur kendiniz kullanacaksanız.

Son düzenleme:

Fren değiştirmek için göbekleri değiştirmen lazım, kadroda disk frenleri vidalama yeri de olmayabilir. Fren değiştirmeyi hiç düşünme.

Vites için arka göbek 8 vites ile uyumlu gözüküyor, aktarıcıların 7 vitese göre dizayn edilmiş. Teorik olarak 8 vites ile uyumlular. Rubleyi ve arka vites kolunu değiştirerek 8 vitese çıkartabilirsin ama uğraştığına değmez. 2 parça için 1500TL harcarsın ama bunu fiyata yansıtamazsın.

Satabiliyorsan sat.

Çok sağolun yardımlarınız için 🫡

Merhabalar ,

Şuan kronxc100 sahibiyim ve bunu daha atik dolayısıyla da hafif ve mümkünse hidrolik frenli bir bisikletle değiştirmeyi düşünüyorum.
Birkaç bisiklete baktım ve şehir ve trekkingin bana uygun olduguna karar verdim ve seçeneklerimi araştırmak için buraya yazıyorum.
Kendi araştırarak buldugum Carraro 324 ve Kron TX450HD modeli var , hangisini önerirsiniz yada ekstra başka bir model öneriniz var mı ?
Bütçe kendi bisikletimi de satarsam 9-10 civarı , haliyle 2. el bakıyorum çünkü sıfırların fiyatı biraz cep yakıyor.

Son düzenleme:
Hafif, hızlı ve rahat bir bisiklet arıyorum. Hayatımda ilk defa bisiklet alacağım sürmeyi de o bisiklette öğreneceğim diyebilirim. Sahillerde ileriki safhalarda yollarda -sahilden eve gelirken- sürmek istiyorum. Bütçem 10.000₺ civarı bana ne önerebilirsiniz? Boyum 1.90 civarında

Hafif, hızlı ve rahat bir bisiklet arıyorum. Hayatımda ilk defa bisiklet alacağım sürmeyi de o bisiklette öğreneceğim diyebilirim. Sahillerde ileriki safhalarda yollarda -sahilden eve gelirken- sürmek istiyorum. Bütçem 10.000₺ civarı bana ne önerebilirsiniz? Boyum 1.90 civarında
O bütçe ile kriterlerinize göre bisiklet bulmak epey zor...

Selamlar. Mosso lagerda Pro x20 aldım. Bagaj takacaktım fakat üst kısımda delik varken alt kısımda göremedim.

Dosyalar

• 1000083765.jpg
    1000083765.jpg
    115,9 KB · Okunma: 36
Selamlar. Mosso lagerda Pro x20 aldım. Bagaj takacaktım fakat üst kısımda delik varken alt kısımda göremedim.
fotoğrafta iç tarafta diskin hemen üzerinde bir delik var o olmasın

fotoğrafta iç tarafta diskin hemen üzerinde bir delik var o olmasın
Bana çamurluk deliği gibi geldi onlar. Bagaj delikleri daha büyük olması lazım sanki vidaların girmesi için. Diğer bisiklere baktım bagaj delikleri hep dış kısımda ve büyük. Mosso' yu arayıp soracağım.

Merhaba her kese iyi bayramlar. Sarı sitede bir satıcıyla aramızda şu yazışma geçti ama bisikletin bana tam uygun olup olmadığını anlayamadım boyum 1,82 kilom 105 eğer tam uygun derseniz hafifliğinden dolayı almayı düşünüyorum

(link) iyi bayramlar ecape air modelimi
20 saat önce
İşlemler ▾

(link) evet üst boru 52 cm. dik boru 43 cm. dir
12 saat önce
İşlemler ▾

(link) evet dogru.

Merhaba her kese iyi bayramlar. Sarı sitede bir satıcıyla aramızda şu yazışma geçti ama bisikletin bana tam uygun olup olmadığını anlayamadım boyum 1,82 kilom 105 eğer tam uygun derseniz hafifliğinden dolayı almayı düşünüyorum

20 saat önce
İşlemler ▾

12 saat önce
İşlemler ▾

(link) evet dogru.
Bisikletin ilan numarasını yada linkini atın.

Sor

20 saat önce
İşlemler ▾

12 saat önce
İşlemler ▾

(link) evet dogru.
Dik boru 43 ise S beden

Son düzenleme:
Yakınlarınızdaysa gidip deneseniz iyi olur. Yani satıcı S boy diyorsa S boydur. Siz de kilonuza bakmaksınız 1.82 boyla S boy olamazsınız :) En azından M bir bisiklet gerekir. Yine de çok beğendiyseniz yakınlarınızdaysa gidip deneyebilirsiniz.

Geri