Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@mariokaldato
Malatyada yaşıyorum, bugun bayi ile görüştüm ellerinde hiç bir sedona modeli olmadığını belirttiler. İnternettede çok az yerde sedona bisiklet satışı var gibi. Sedonanın 2019 yılında üretim yapmadığını 2018 yılında kalan bisikletlerin satıldığını duydum böyle bişey var mı, bilginiz var mı?

Scudo
Merhaba, kısa vadede amacım düzenli bisiklet kullanmak ( şu an min 10-15km sürüyorum), uzun vadede ise triatlona katılmak:))
Şehirde kullanabileceğim (orman dahil olabilir bazen), kafama göre bi grup bulursam günübirlik turlara katılacağım bir başlangıç bisikleti arıyorum. Boyum 160cm. Bütçem 1000-1400max.
Araştırdıklarımdan öne çıkanlar Sedona markası ve Salcano city modelleri. Kron övenler de vardı:)
Başlangıç için 1400 bütçeye çıkmaya gerek yok diyen varsa onu da dinlemek isterim:) Ama bu bisikleti alırsam en az 2 yıl daha bisiklet alamam.
Başka ne detay verebilirim bilemedim, bunların ışığında önerileriniz neler olur?

@domuzcuk

Şu anki ekonomide 1400'e başlangıç seviye bile bulmak zor. 2 yıl daha alamayacaksanız 1400 altı bisiklete ziyan etmeyin parayı. Bütçeyi 1700 liraya çıkarmanızı tavsiye ederim.

@domuzcuk
corelli trivor 4.0 bakabilirsiniz
zaten bu bütçe ile alınacak bisikletlerin kalitesi az çok aynı çok da beklentiye girmemek lazım

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@domuzcuk
Sahibindende s yada xs beden bayan bisikletleri bakarsaniz o paraya guzel bir makina denk gelebilir

@Hyrttn
Boyle bir soylenti sizin bisiklet alma tercihlerinize nasil bir etki yapacak bilmiyorum ama cok tribe girmeye gerek yok, buldugunuzu size uygun beden boyuna dikkat edecek sekilde alin. Rahat olun 2018 model diye oldugu yerde titreyerek patlamiyor bisikletler

• Hahaha
Tepkiler: specific
@mariokaldato
Model yılıyla ilgili bir problemim yok, problemim bisikleti bulamamak. 52 kadro boyuna sahip sedona 410 internette dahil hiç bir yerde bulamıyorum. Biraz önce firma ilede görüştüm sedona 410 için olan tüm ürünler stoktakiler, bu sezon yeni ürün girişi olmıyacak dendi. Sedonadan vazgeçmem gerekecek sanırım, sedona 410 modeli yerine 2000TL bandında yerine ne önerirsiniz?

@mariokaldato
Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için, fakat malatyada yaşadığım için ikinci ellerde gidip bisikleti alıp getirme problemim doğacaktır. Ayrıca kredi kartına taksitli almayı düşünüyorum, bu yüzden yeni bisiklet alma taraftarıyım. Eğer farkı vermeye değecekse 2500 TL civarlarına çıkabilirim

• Beğen
@utku84
Benim boyum 1.81 iç bacak boyumu hatırlamıyorum ama 52 kadro biniyorum. 48 kadro uygun gibi size sanki.

@Hyrttn, o fiyatlara Peugeot t11 bakabilirsiniz yalnız 495 ve 535 mm olarak mevcut kadrosu. Nakit 2200-2250 civarında. Mosso 1924 yine bakabileceginiz bir model.

aldığım yer ile görüştüm , teknik ekibin hatası diyerek özür dileyip 46 ile değiştirdiler bisikleti, bu çok daha iyi oldu.
51 vardı, onu denedim büyük kaldı bana.

• Beğen
Merhabalar sedona 410 almaya niyetliydim ama bisikleti bulamadım. Bayiden yerine şu aşağıda aldığım fiyatları aldım. Bu fiyatlara hangisini almamı önerirsiniz?

Whistle guipago 1724 2500 TL
Merida Crossway 20 2500 TL
Carraro sportive 227 2600 TL
Carraro sportive 225 2250 TL

@turcudede
Hımm, peki bi şekilde 1700 çıkardım diyelim, öneriniz ne olur sizin?

@Desert Fox
Baktığım kadarıyla amotisörsüz bu model, sizce bunu önemsememeli miyim başlangıç için? Bir de bütçeden bağımsız benim beklentime yönelik bir başlangıç öneriniz olursa da dinlemek isterim :)

• Beğen
@Hyrttn tabiki merida crossway

@domuzcuk

Mosso legarda olabilir. Ben triban 100 kullanıyorum ama komponent güncellemesi gerekiyor minimum 1000 lira masrafı olacak, seneye güncelleyeceğim. 2 sene düşük seviye komponent ile idare edebilecekseniz kadrosu çok güzel, arkasında decathlon var.

Öte yandan, ikinci el düşünüyorsanız daha kaliteli bisiklet alabilirsiniz aynı paraya, temiz bulursanız.

@mariokaldato
Meridanın frenler v fren, ondan dolayı bir sorun yok hatta bakım kolaylığı açısından v freni tercih ederim fakat meridada sırasıyla tourney ve altus vitesi sistemi carraro 227de altus ve deore. Ayrıca carraroda kablolar kadro içerisindenden giderken meridada dışarda. Carraroda gidondan kitlenebilir amartisor sistemi merida da var mı emin değilim. Carraronun aynı fiyata kağıt üstünde böyle avantajları varken kadro ve marka kalitesi sebebiyle meridayı tercih etmek doğru olacak mıdır?

@Hyrttn
Ilk defa cevabi zaten verilmis bir soru ile karşı karsiyayim :D Begendigini al gec dostum. Cokta takilma tavsiyecilere, tavsiyelere . Begenmen onemli. Merida her türlü kalitesini dunya capinda ispatlamis global bir marka . Altus , torney bunlarin arasinda oyle aman aman asiri farklar zaten olmaz. Onemli oncelik kadro kalitesidir

• Beğen
Tepkiler: Hyrttn
@turcudede @mariokaldato Meridacılar bukadar baskın çıktığına göre tercihi crossway 20v den yana kullanıcam gözüküyor :D

@Hyrttn yok yav meridaci filan degilim, ama var meridam da cok sukur.
2018-02-18_17-04-10_HDR.jpg

Geri