Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@mariokaldato Profilde Merida yazınca ondan öyle bahsetmiştim. Bisiklette pek güzel gözüküyor. Sulukta ayrı bir hava katmış bisiklete :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Merhaba.
Gezi ağırlıklı kullanacağım ama marketten alışveriş vb şeylerde de bisikleti kullanmak istiyorum.Yani hem günlük işleri halledeyim, hemde çevre gezilerinde beni yormasın ve zevkli bir kullanımı olsun istiyorum.

Carraro Sportive serisi gibi bir bisiklet alıp çamurluk,bagaj,sepet,ışık gibi aksuarları alıp takmak mı daha uygun, yoksa Salcano İstanbul 27 veya Carraro Elite 806 gibi zaten bu tür donanımlar üzerinde olan bir bisikletli almak mı daha iyi olur karar veremedim.

Anladığım kadarıyla üzerinde aksesuarlar takılı olan bisikletlerde vites vb donanımlar biraz daha düşük oluyor diğer türe göre.

Bu konuda tecrübesi önerisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim. Ayrıca 2 kategoride de yazdığım modellere alternatifler önerirsenizde memnun olurum. 1-2 model belirleyip hangisinde cazip bir fiyat yakalarsam almak istiyorum.

Not:2nci el düşünmüyorum.

Son düzenleme:
@BK2000
Sedona 410
İstanbul içi Sedona 410 satıyorum, tam ihtiyaçlarınıza yönelik.

• Beğen
İyi günler,aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.

Artık isbike kademesinin üstüne geçmek gerektiğini düşündüm :) .Şehir içi,sahil turu yani kısacası hobi amaçlı beni üzmeyecek bir bisiklet arayışındayım.Bütçe olarak 1300-1400 civarındayım.Tavsiyelerinize açığım

(link)

+şöyle bir ilan gördüm,aradığım kriterlerde mi acaba

Son düzenleme:
Yeni başlıyorum bu bisiklet işlerine. Uzun yol da yapabileceğim bir şehir bisikleti arıyorum.
Psikolojik sınırım 2 bin lira. Üstüne çıkmayı tercih etmiyorum ama ne kadar zorunda kaldığıma bağlı.

Parçaları yavaş yavaş iyileştiririm. Kadro sağlam ve hafif olsun yeter.
Çok Sedona 410 tavsiyesi aldım ama bulamıyorum. Internette 52 gördüm birkaç yerde. 186 boyum var. Bacak boyum yaklaşık 84cm. 56 al dediler ama kesinlikle yok gibi.

Normalde 2. ele çok karşı değilim ama bisiklet anladığım konu olmadığından ve garanti de pek işe yaramayacağından hiç bulaşasım yok. Bisikleti alıp Kıbrıs'a gideceğim çünkü. Orada çok pahalı bisikletler. Hazır Türkiye'deyken alayım diyordum. Dökülen bisikleti bir sudan geçirseler ben anlamam yani ne durumda falan. Garantiye de veremem. Zaten Antalya civarında kısa sürede 2. el bulmam zor.

Herhangi bir tavsiyeniz varsa çok iyi olur.

Carraro Sportive 224 hakkında iyi veya kötü bir düşüncesi olan var mıdır? Yakınımda 56cm kadrolu satanını buldum. Fiyatı da uygunumsu. 410'dan çok mu daha kötüdür bilemiyorum ama daha ağır sanırsam.

edit: İki mesajı arka arkaya girdim diye birleştirecek sandım. Hiç sevmem öyle iki tane art arda yazı göndermeyi. Muhtemelen kuralınız da vardır bu konuda. Silemiyorum galiba mesajı. Oldu bir kere. :agla:

@-Aras
Ikinci el bak kardes. Uygun fiyatlara guzel makinalar var

• Beğen
Tepkiler: -Aras
@mariokaldato

Cevap için çok teşekkürler.
Bilmediğimden soruyorum, ben şu an Antalya'dayım. İkinci el bisiklet bakacak olsam muhtemelen Antalya içinde pek satan yoktur. Bisiklet gibi büyük bir aletin ikinci el piyasası nasıl işliyor? Kargoyla gidip gelebiliyor mu? Dinamikleri anlamaya çalışıyorum. Forumun da zaten bir ikinci el bölümü var sanırsam.

Güzel bir gövde bulsam diğer kısımları yavaş yavaş dizerim aslında. ?

Merhabalar. Ben v fren kullanıcısıyım 6 yıla yakındır. Şimdi bir tane toptancıdan Kron TX 150 HD buldum. Sıfır. 1300 TL ye. 1000 TL ye de TX 100 var v fren. Hangisini almalıyım? tx 150 model olanın maşası iyi diyorlar. Hem de kilitlenebilir. Ama ben sabit maşa İstiyorum. tx 100 olan modelde de maşa var ama kitlenmiyor. Bu kilitlenebilir maşayı kitlediğimizde hiç yaylanma oluyor mu? Zaten çoğunlukla maşa kilitli olacak bu nedenle kilitli maşa ya da normal maşalı almaya gerek var mı? HD ye alışmam nasıl olur? Kolay alışabilir miyim? HD alırsam kullanmadan önce bir bisikletçiye götürüp bir baktırıcam viteslere frenlere falan baksın diye. Bunlar pahalı tutar mı? Bu masrafa HD almaya değer mi? Varsa başka öneriniz maksimum 1300 TL sabit maşa ya da kilitlenebilir 28 jant bisiklet alabilirim. Uzun oldu yardımcı olan herkese teşekkürler.

Merhabalar aranıza yeni katılmış bulunmaktayım.

Daha önce salcanonun city explorer 40 VR modelini 2-3 ay kadar kullanma fırsatım oldu. Maddi durum sıkışıklığı yüzünden satmak durumunda kaldım. Şimdi tekrar bisiklet almayı düşünüyorum.
Aklımda şuan için iki model var;
1. Daah önce kullanmış olduğum Salcano City Explorer 40VR
2. Kron TX 150.

Kronda kararsız kalmamım tek sebebi kilitli maşa olması. Çünkü o fiyat segmentinde kilitli maşalar pek kaliteli değil.

Kullanacağım alan izmiri belki bilenler vardır. Sahil şeridinden alsancak, urlaya gitme vs. Genellikle düz yolda kullanım sağlayacağım.

Yaş 30, kilo 96, Boy 1.87.

Bütçem başlangıç seviyesi olduğu için 1500 TL civarları. İlerde mutlaka model yükseltme gerçekleştirebilirim.

Tavsiye konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

@xRd

Bu fiyat civarında kilitli yada kilitsiz her türlü amartisörlü maşa fazladan 2 kilo taşımandan başka bir işe yaramayacaktır. Görüntüden ibaret olacak fakat işlevi olmayacaktır. Zaten şehiriçi kullanım yapacağın için düz maşa tercih etmen bu fiyat aralığında daha iyi olacaktır.Bütçeni 300 400 tl yükseltebilirsen sedona 410 almanı tavsiye ederim. Yok ben bisikletten anlarım diyorsanda 2. el temiz güzel bir bisiklet o fiyata bulursun.

• Beğen
@Tolga Özdemir

Öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Maşa konusunda sizinle aynı fikirdeyim. Kilitli maşa hem fazladan ağırlık yapacaktır hemde konfor namına her hangi bir fayda sağlamayacaktır.

Eğer ki kron modelinde karar kılarsam 6-12 ay içerisinde bisiklete upgrade yapmak durumunda kalacağım. arka ve ön vites attırıcı, düz maşa gibi... Kron TX peki bu değişimleri yapmak için değebilecek bir bisiklet mi ?

• Beğen
@xRd

Hocam şöyle söyleyim elindeki bisiklet en iyi bisiklettir.Kimsenin lafına kulak asma. ben sedona 410 aldım 2 bine , 3 bin lira masraf ettim üstüne oldu 5 bin. Şimdi diyebilirsin 5 bine de güzel bisikletler var neden almadın. Tabii var ama benim istediğim gibi yok. Benim istediğim olan özellikler 10 bin lira civarı satılıyor.Yani kıssadan hisse bu bütçe işidir.Sen keyifle sürdükten sonra gerisi boş. Toplama bilgisayar ile hazır satılan bilgisayar gibi düşün. Kullanım senaryona göre masraf edip etmeyeceğin sana kalıyor.

• Beğen
Arkadaşlar merhaba foruma yeni katıldım. Yakın zamanda tur bisikleti alacağım. Bütçem 2000 TL. Bisiklet önerilerinize açığım.

• Beğen
@-Aras
Selam
Sahibindenden aratirken sadece kendi sehrini isaretleyip oradaki makinalara bakmayla baslayabilirsin
Gider bakar, begenirsen alirsin o kadar basit.
Antalya'da br bisiklet saticisi arkadasim var elinde cok guzel makinalar mevcud. Istersen ozelden bana ulas seni yonlendireyim arkadasa

@zxcvbnm
Ikinci el merida speeder serileri isinizi gorur, sifir istersen Sedona 410 lar da iyidir :)

@mariokaldato

Kıbrıs'a döneceğim için acelem olduğundan almak zorunda kaldım. Sahibinden'e baktım ama ya çok uyduruk şeyler ya da 3.5-4 binden başlayan Trek'ler Merida'lar falan vardı. Aradığım skalada bir şey yoktu.
Carraro Sportive 224 aldım. Amortisörden dolayı biraz ağır(15kg) ama güzel gibi. Beni birkaç bin kilometre götürsün, orta üstü seviye bir yol bisikletine geçiş yapacağım. Özelden de ulaşayım. Zamanı geldiğinde muhtemelen Antalya'dan almam gerekecek. ?

@mariokaldato

Hocam ikinci ele pek sıcak baktığım söylenemez. Mosso legerda 1821-1824-1921-1924 önerildi ve düz maşa olmasından kaynaklı 1921'e yakınım ama dediğim gibi çok bir fikrim yok hocam.

• Beğen
@zxcvbnm
Hata edersin bence ikinci ele soğuk bakarak :)
Ama tercih senin. Mossodan ise kesinlikle sedona 410 al

@mariokaldato

sedona 410 kadro boyu 52 var benim boyum 190 büyük ihtimalle bana uygun olmaz. Başka bir öneriniz varsa seve seve dinlerim çünkü bisiklet konusunda yeni sayılırım ve farklı fikirlere ihtiyacım var.

Geri