Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

I
@zxcvbnm
Iste o yuzden ikinci el dedim, merida speeder dedim . :D
Sahibindende vardi sanki 54-56 gbi kadrolari temiz

• Beğen
Tepkiler: meren12
Scudo
@-Aras iyi günler aradığınız bisiklet kesinlikle şehir/tur bisikleti
410 da iyidir 330 da iyidir 224 de iyidir 227 de iyidir burada önemli olan bütçenizi ve amacınızı doğru belirlemenizdir. Dersiniz ki benim bisikletim sağlam olsun gidondan kilitlenebilir maşası olsun veya patlamaya dirençli lastikleri olsun vb. kesenizin ağzını açmanız gerek. Fiyatları tam bilmediğimden bisiklet tavsiyesi veremiyorum ama kullanıcısı olduğum 330'u çok beğeniyorum isterseniz profilimde bir göz atın (çok üzücü ki kadrosu size uymuyor) :) Benim önerim rahatlığı düşünüyorsanız seçeneklerinizdeki seleleri karşılaştırın. Tamamen amaca ve paraya dayalı bu 2.el meselesi. Kargo konusunda iş satan kişinin tercihine kalıyor ama ikna edebilirseniz size gönderebilir. Letgo, sahibinden ve forum gibi 2.el bisiklet alabileceğiniz uygulamaları düzenli olarak takip edin.

Merhabalar bisiklette yeni sayılırım Salcano City Explorer 40 düşünüyorum yardım edebilecek var mı boyum 1.74

@thejfkrider anladığım kadarıyla bütçeniz 1000 TL. Bu fiyata alacağınız bisikletlerden çok şey beklemeyin. 1000 TL'ye güzel 2.el bisikletler bulabilirsiniz.

@meren12
@meren12

Çok şeyler beklemiyorum zaten. Amacım şehir içi ulaşım. Yine de nadir de olsa kamplarıma artık araba yerine bisikletle gitmek isterim. Sanırım bunu yapabilirler ?? Çok uzun yollar, ya da aşırı konfor, performans ya da yüksek hız zaten beklemiyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Selamlar elimde 1921 56 kadro mosso legarda var drop bar takmayı düşünüyorum ama aklıma da maşasının kilitli olması biraz düşündürüyor sizce ne yapmalıyım 800 tl civarı bi masrafım olucak bunu satıp yol almak daha mı mantıklı

@trz4545 merhaba

Nasipse ben de bu hafta Mosso Legarda 1921 MDM V fren alacağım.
Siz de yeni bisiklet almışsınız kazasız sürüşler :)
Bisiklet ile ilgili ilk izlenimlerinizi paylaşır mısınız.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Seyfettin alalı yaklaşık 2 ay oldu gayet memnunum tek sıkıntı sanırım arasına toz falan kaçtı sele den ve gidondan çıt çıt sesler geliyor ama temizleyince geçicek diye umuyorum

@utku84
ufak almışsın 46 veya 48 almalıydın

@emrecaliskan
Hocam selamlar;
O iş pek olmaz gibi. Duz maşa , dropbar derken astari yuzunu gecer. Satip ikinci el triban 520 tavsiye ederim.birde bir arkadasin trek yol bisikleti var arka ve önde sanirim bagaj delikleride mevcuddu . Ona bakabilirsin

@Seyfettin
O model uzmez sizi hocam. Ama sedona 410 bulursan kendi boyuna uygun onuda dusunebilirsin

@zxcvbnm
Ikinci el merida speeder v fren yada triban 520 bak hocam temizlerden

@Seyfettin
Bisiklet ile yaklaşık 1000 km sürüş yaptım.
3 defa orta göbek dağıldı gacur gucur ötüyor pedal çevirdikçe.Şuan hala o şekilde sürüyorum servisten haber bekliyorum.İlk aldığım zaman açılı gidon boğazı yalama olmuştu o değiştirildi.Malzeme kalitesi olarak bence düşük ben soğudum markadan.Kadro boyu olsaydı sedona 410 alacaktım mecbur bunu aldım herkeste bu tarz sorunlar olmayabilir ama bende hepsi üst üste geldi.

• Beğen
Tepkiler: Seyfettin
@trz4545

Hocam servis bu sıkıntılar için ne dedi sana? bisikletten kaynaklanan bir problem mi yoksa kullanıcı hatası mı dedi ? bayağı problem olmuş çünkü.

@mariokaldato

hocam ilk sedona yı kestirmiştim gözüme ama bütçe olarak biraz aştı beni. Çünkü bu işin sadece bisikleti yok ekipmanı da var o da bütçe istiyor araştırmalarımdan onu öğrendim :) onun için başlangıç olarak bu modeli seçtim. Biraz kilo verince iyi bi yol bisikletine geçmek istiyorum şuanlık hedef bu :)

Son düzenleme:
@Seyfettin
Açılı gidon boğazı ücretsiz değişim oldu.Orta göbek ilk bozulduğunda hareketli parça olduğu için garanti kapsamına girmiyor dendi 30 tl para aldı servis.2. defa bozulduğunda ücret alınmadı.Şuan 3. defa bozuldu servisten haber bekliyorum.

@trz4545

Her şey bi kenara bisikletten soğutmasa bare seni ona üzülürüm :) cevapların için teşekkürler ara sıra rahatsız ederim seni kusura bakma :) kazasız sürüşler.

@trz4545 peki niye sürekli bozulduğunu sordun mu hocam

Niye bozulduğunu sordum ama net bir cevap alamadım bisiklete fazla yükleniyorsun gibi bi yaklaşımı oldu tamircinin.Aslında servisinde pek umurunda değil bu durum ben bi fabrika ile görüşeyim dedi en son 1 haftadır bekliyorum.

Merhabalar, bisiklet konusunda cok bir tecrubem yok. Kendime bir sehir, tur bisikleti almayi dusunuyorum. Arada hafif patika yola geneldede asfaltta kullancagim bir bisiklet arayisindaydim. Bayide Merida crosway 20v kalmisti 1adet onu almaya niyetliydim ama sanirim satilmis. Sedona 410u dusundum onuda bayide bulamadim. Bu bisikletler yerine Carraro 227 onerdi bisikletci. Benim kullanimim icin onerir misiniz? Yada sedona 410 ve merida 20v yerine onereceginiz ne olur? 227ye karar kalirsam kadro boylari biraz farkli sanirim. 183cm 85 kiloyum. 227 icin kadro boyu olarak 51 uygun mudur, kucuk mu gelir?

@Hyrttn bahsettiğiniz bisiklet gayet güzel fakat evet küçük gelir. 53 ya da 54 kadro size daha iyi olur. Yoksa 55 kadro alın. Sonu tek sayı ile biten kadrolar her firma tarafından üretilmez seçiminizi dikkatli yapın

• Beğen
Tepkiler: Hyrttn
@meren12
Tesekkur ederim cevabiniz icin. Kadro boyu olarak bende 52 veya 54 kadronun iyi olabilecegini dusunmekteyim fakat 227 icin kendi sitesinde kadro boyu olarak 41 46 51 ve 56 boylarinin uretildigi gosterilmis. Bu yuzdem kafa karisikligi oldu. 51 kucuk, 56 buyuk gibi kararsiz kaldim bu yuzden

@Hyrttn Evet. Normal şartlarda size uygun kadro ölçüsü 53-54 tür. Performans odaklı bisikletler için (yol) bir beden küçük, gezi ve rahatlık için (mtb ve şehir) bir beden büyük kadro alınır. 56'nın büyük geleceğini düşünüyorum isterseniz farklı bir marka düşünün

Geri