Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

1000 TL'ye sabit maşalı, en fazla 48 cm ölçüsünde, sabit maşalı ve maşasında bagaj bağlantı delikleri olan bir bisiklet bakıyorum; tur bisikleti yapacağım. Satan varsa haber verebilir.

Scudo
Herkese Merhabalar,
Bisiklet tercihi yapmayı ben kolay sanmıştım ama değilmiş. Lütfen yanlış anlamayın çocukluktan kalma ne olsa sürerdik aslında. Ben ve eşim Stuttgart'a taşınıyoruz. Burada da bol bol bisiklet kullanmayı planlıyoruz. Ben 186 boy 105 kilo(kilo veriyorum ama 90'lara ineceğim, lütfen gülmeyin :) ), Eşim de 161 boy 55 kilo. Marka model öneriniz olursa mutlaka değerlendirmek istiyorum.

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

@hamlet2006
Fiyatı dışında güzel tabi:)

@anilac

bu sedona'nın 340 V modeli. Bizim uyanık bisikletçiler üzerindeki amortisörlü maşayı söküp düz maşa takmışlar , normalde üzerinde schwalbe olan lastikler yerine başka lastik takıp sele ve 1 - 2 parçayı yine kendi kafalarına göre değiştirip ( iyisini kendine alıp kötüsünü takarak ) bunu 340 gibi satmaya çalışıyorlar.Bisiklet alacakken bisikletçiye 410 ver dedim o da 340 'ı gösterip abi bu özel üretim bundan 1000 tane yapıldı sana vereyim diye beni keklemeye çalıştı.Bende yemiş gibi yapıp , dur parayı getiriyom diyip çıktım gittim dükkandan.Bu yüzden aldığınız normal bisikleti bile kontrol etmelisiniz bence parçalarından sökülüp yerine alt model takılanlar var mı diye .

Arkadaşlar merhaba,

Çok uzun zamandır bisiklet yarışlarını takip ederim ve uzun zamandır bisiklet almak istemişimdir.
Şu aralar bu isteğimi gerçekleştirmeye karar verdim.
Ancak her ne kadar yarışları takip etsem de bisikletin komponentlerine, özelliklerine hakim değilim.
Bu spora yeni başlayan birisi için 500 - 750TL civarlarında alacağı en iyi bisiklet ne olur, tavsiyeniz var mı?
İkinci el almayı düşünmüyorum, sıfır almak istiyorum; evet sıfırlar için fiyat skalası biraz yüksek ama benim verdiğim aralıkta da bisiklet bulunabileceğine inanıyorum.
Bu arada boyum 165.

Yardımlarınız için teşekkür ederim,
Herkese iyi forumlar

@flyinhawks
Bütçenizi en azından 1500, 2000 civarına çıkarırsanız başlangıç seviyesi şehir/tur bisikleti alabilirsiniz. Yol bisikleti için de ise yarayacak ve 0 olacaksa 3000 civarı bir bütçe gerekecektir, 700, 800 liraya alacağınız 0 bisikletten maalesef zevk alamazsiniz.

@Kaancan

Peki, 1500TL civarında alınabilecek ve verim alınabilecek bisikletler nedir?
Bu fiyat aralığındaki bisikletlerde neye, hangi özelliklerine dikkat etmem gerekiyor?

@flyinhawks
Öncelikle bisikleti ne için kullanacağınız önemli eğer gezmek için veya ufak turlar yapmak için kullanacaksaniz 1500 TL ye carraro sportive 220 gibi tourney setli bisikletler düşünebilirsiniz 1800, 2000 TL civarına da sedona 410(tavsiyemdir) alabilirsiniz, on aktarici Tourney ama shifter lar ve arka aktarici altus ve düz masa olduğu için daha hafif bu sayede az da olsa performans surusleri yapılabilir. Eğer yol bisikleti arıyorsanız daha çok para harcamaniz gerekecek, o zaman işler çok değişiyor.

@Kaancan

Üniversite içerisinde ulaşımı sağlamak için bisiklet kullanacağım.
Yani tek binişte maksimum 3km'lik bir yol katedeceğim.
Günde de 2-3 kez kullanacağım.
Boyum 165cm, bahsettiğiniz bisikletlerin uzunluğu ne kadar olması gerekiyor, rahatça kullanabilmem için?

Öte yandan bir araştırma yaptım internette ve aslında 500TL civarı bisiklet buldum:
(link)
Sizin önerdiğiniz bisikletlerle bu bisiklet arasındaki fark nedir, fiyatı ya da performansını etkileyen?

@flyinhawks
Eger sadece 3 km için kullanacaksaniz yürüyerek paradan tasarruf edin derim, linkini attığınız bisikletin benim dediğim bisiklet lerden farkı tahmin edilebileceği gibi kullanılan parçaların kalitesi, ne kadar kaliteli olursa alacağınız verim ve kullanacağınız süre artacaktır. Bu konuda Google da araştırma yaparsanız çok fazla bilgi bulabilirsiniz.

Merhaba. Resimdeki Salcano city sport 10 almak istiyorum. Değerli yorumlarınızı rica ediyorum Dostlarım. Selamlar.

Dosyalar

• IMG-20190824-WA0012.jpeg
    IMG-20190824-WA0012.jpeg
    1,2 MB · Okunma: 22
Yaklaşık 15 günlük hangi bisikleti alsam arayışı sonrası gecen hafta merida speeder 40d modelini aldım. @mariokaldato nun önerisiyle sedona 410 alma dusuncem vardı ama en yuksek kadro boyunun 52 olması ve internetten denemeden alacağım için bana kucuk gelebılır endişesiyle vazgeçtim. Peugeout t11e yöneldim fakat onuda stokta olan bi yer bulamadım. Son olarak gittiğim bisiklet bayi merida speeder 40d yi önerdi. Aradığım bisikletleri bulamamanın bıkkınlığı ve @mariokaldato'nun önerisiyle bütceyi biraz arttırıp meridayı aldım. Çok kullanma fırsatım olmadı yaklaşık bı 50km civarı sürebildim ama memnun kalıcam gibi :)

• Muhteşem
Tepkiler: mariokaldato
@Hyrttn
Hayirli olsun isabetli karar. Seleyi ve fren papuclarini daha iyisiyle degistimi uzun yillar dostluğunuz baki olacaktir

@Atakan54 @mariokaldato Merhaba dostum. Yardımcı olurmusun. Cevap alamadımda kimseden. Değerli görüşlerini bekliyorum. Çok teşekkür ederim.

@Atakan54
@mariokaldato

@mariokaldato
Fren papuçları mı yoksa elcikler mi demek istedin hocam? Elcik ve sele için (brooks kadar pahalı olmayacak düzeyde) bir önerin var mıdır?

• Beğen
@Hyrttn
Fren papuclarini baradine 3 renk al, sele isi biraz kisisel bir durum. Pelvis kemiklerinin genisligini oncelikle ölcerek basla ise. O genislige gore bakarsin. Elcikleride simdilik kullan , jelli eldivenle surersen rahat edersin

@Atakan54
Hic bir fikrim yok bu modeller hakkında. Kullananlar genel olarak memnunlar salcano city modellerinden. Onu diyebilirim en fazla

• Beğen
Tepkiler: Hyrttn
@trz4545
Uzun süre orta göbek ve arka göbek dağılma sorunlarıyla uğraşmış birisi olarak sorunun kaliteli malzemeye sahip göbeklerle düzeleceğini düşünüyorum. Muhtemelen bisikletçilerin taktığı göbekler de kaliteli değildir. Yanlış hatırlamıyorsam Shimano un-55 orta göbeği üst seviye denilebilecek bir sağlamlığı sahip idi ki hatta öyleydi.

Maalesef giriş seviyesi ya da orta seviye bisikletlerde (Yol bisikletini kısmen yok sayabiliriz bu kısımda) genellikle tüm göbekler, furç takımları, fren kolları, maşa gibi kısımlardan maliyeti düşürmek için çok ciddi derecede kaliteden kaybediliyor.

arkadaşlar merhaba, oğluma özenip bende yeniden başlamak istiyorum bisiklete. Amatör işi olsun diye (şimdilik sadece sahilde oğlum ile beraber takılmak için), Carraro Sportive 225 almayı düşünüyorum. lakin deneme şansım olmadı, çok temiz bir ikinci el de buldum, ama sormak istediğim (malum çoğu kişinin sorusu) boyum 185, kadro boyu kaç olmalı? farklı yerlerde farklı değerler görüyorum hep, lakin canlı örnekler varken önümde, burada şansımız denemek istedim. şimdiden çok teşekkür ederim

• Beğen
"Gezinti/ Tur Bisikleti - Trekking

Boy Kadro Boyu (cm)
155 - 165 47 - 50 cm
165 - 170 50 - 52 cm
170 - 175 52 - 55 cm
175 - 180 55 - 58 cm
180 - 185 58 - 61 cm
185 - 190 61 - 63 cm
190 - 195 63 - 66 cm
195 - 200 66 - 999 cm"

Delta Bisiklet'in sayfasından aldım. Ben kendi bisikletimi 62 cm aldım(mecburen), boyum 195 cm. Bisiklet küçük gelmiyor. Burda yazanlar biraz büyük sanki.

• Beğen
Geri