Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

@specific düz maşaya geçersem kilo ve yola daha iyi hakimiyet verecek mi diyorsun.sadece malum anadolu yakası sahilinde bazen tırtıklı yollar var sadece oralarda biraz dişlerimiz titrer :) bu konuda hem fikir oldukmu ya da doğru mu anladım :)
Güzergahta karşılaşılan az miktardaki bozuk satıh için ağır ve kilitlenemeyen maşa yerine daha hafif düz maşayı tercih ederim. Zamanında kilitlenebilir maşa kullanıyordum, sürekli kilitleyerek sürmeye ve o maşanın gereksiz olduğuna inanmaya başladım. O zamandır düz maşalı bisiklet kullanıyorum.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
@specific peki benim bisiklete uygun düz maşa nereden bulurum Salcano City Fun 50HD 27.5 olması gerek ama lastiklerde 28 yazıyor.

@specific peki benim bisiklete uygun düz maşa nereden bulurum Salcano City Fun 50HD 27.5 olması gerek ama lastiklerde 28 yazıyor.
O konuda yardımcı olamam, forumda illa ki vardır bununla ilgili bir bilgi, ya da bir bisikletçiye göstermekte fayda var, oradan almasan bile en azından ölçüsünü öğrenebilirsin.

@specific bisikletciye sordum olmaz,olsa bile ön taraf alçalır dedi.Mantığım almadı çünkü benim bisikletin amörtisörsüz City Fun 60 ve 70 modelleri var.

@specific bisikletciye sordum olmaz,olsa bile ön taraf alçalır dedi.Mantığım almadı çünkü benim bisikletin amörtisörsüz City Fun 60 ve 70 modelleri var.
Doktorda olduğu gibi en az 3 bisikletçiye danış bence. ?
Kadroya uygun bir düz maşa bulunduktan sonra yüksekliği ayarlanabilir diye düşünüyorum.

@specific inşaAllah hallederim baya masraf ettik oda olsun bari de sadece kadro city fun 50 hd kalsın :)

Bugün 2 bisikletçiye uğradım ve amortisör maşa çıkarıp düz maşa takınca bisikletin önü tahmini 3-4 cm kısalacağını söyledi.Bu durum hakkında bilgisi olan varmı.

Bugün 2 bisikletçiye uğradım ve amortisör maşa çıkarıp düz maşa takınca bisikletin önü tahmini 3-4 cm kısalacağını söyledi.Bu durum hakkında bilgisi olan varmı.
Dostum niye boyle bir maceraya girdigini sorabilir miyim? Piyasada bi dolu duz maşali harika bisiklet varken

@mariokaldato bisikletimin rengi ve tipi çok daha hoşuma gidiyor ve ondan sebep 21 den 24 vitese çıkardım arka ve ön göbek değişerek ve memnumum tabiki işin aslına bakarsak eşşeğe altın semer durumu ortaya çıkabilir lakin ben bunu sadece sahilde tur diye aldım ama üstünden inemeyince üstünde değişiklik yapmaya karar verdim ön maşa ile düz maşa arasında kilo farkı var denildiği için sordurdum bugün ve dün foruma düz maşa ile ilgili aranma ilanı açtım ama 4 cm aşağıya düşüyormuş.umarım izah edebilmişimdir.

@mariokaldato bisikletimin rengi ve tipi çok daha hoşuma gidiyor ve ondan sebep 21 den 24 vitese çıkardım arka ve ön göbek değişerek ve memnumum tabiki işin aslına bakarsak eşşeğe altın semer durumu ortaya çıkabilir lakin ben bunu sadece sahilde tur diye aldım ama üstünden inemeyince üstünde değişiklik yapmaya karar verdim ön maşa ile düz maşa arasında kilo farkı var denildiği için sordurdum bugün ve dün foruma düz maşa ile ilgili aranma ilanı açtım ama 4 cm aşağıya düşüyormuş.umarım izah edebilmişimdir.
Maşalarin ölcülerine bakarak alabilirsiniz. Kendi maşanizin tam boyunu ölçun ona gore maşa alin

@mariokaldato bisikletimdeki maşa ile 28 kadro bisikletin düz maşasının arasında 3-4 cm arası fark var benim maşa 46,5 olması gerek ama alçakdıktan sonra herhangi bir espirisi kalmıyor :(

@mariokaldato bisikletimdeki maşa ile 28 kadro bisikletin düz maşasının arasında 3-4 cm arası fark var benim maşa 46,5 olması gerek ama alçakdıktan sonra herhangi bir espirisi kalmıyor :(

normal yol bisikleti maşası kullanamazsınız.
şunlara benzer maşa kullanmanız gerek.
(link)
(link)

@gezgin gezer o paralara maalesef çıkamam ki çıksam bile bisikletime baya fazla gelir bu şekilde kullanacağız sorun olduğunda kilitli maşa kullanırız,görünen o :)

@Psikopatizm
Buna uygun maşalar da var. Suspension corrected yazanlar rahatlıkla olur, diğerlerinde de ölçüye bakarak uygun maşayı bulabilirsiniz. Maşalar tek boy olmuyor. Maşanın şaft borusu ile tekerlek milleri arasındaki mesafeye göre alırsanız bisiklet aşağı düşmez.

normal yol bisikleti maşası kullanamazsınız.
şunlara benzer maşa kullanmanız gerek.
(link)
(link)
@Psikopatizm
Evet bu tip ölçülerde olan (470 mm gibi) maşaları kastetmiştim ben de. Bu maşalar biraz pahalı gerçi.

@gezgin gezer o paralara maalesef çıkamam ki çıksam bile bisikletime baya fazla gelir bu şekilde kullanacağız sorun olduğunda kilitli maşa kullanırız,görünen o :)
Eğer elinizdeki çok süper bir kadro değilse kilitlemek en iyi çözüm. Bu maşaların fiyatına düz maşa iyi bir bisiklet rahatlıkla alınır. Daha ucuz olanlar da var gerçi, AliExpress te aratıp bulabilirsiniz, ama çok beklersiniz.

Şaft borusu ile tekerlek mili arasındaki mesafeyi ölçsem bildiğim 46.5 galiba 1-2 cm daha kısada olabilir o zaman o cm uygun maşayı nasıl bulacağım ki internette disk uyumlu düz maşa yok :(

bu şekil bir maşa alır isek uyum sorunu olmaz diyorsun anladığım kadarıyla.
Ölçü sizinkine uyuyor gibi görünüyor, ama kendim denediğim kullandığım bir ürün olmadığı için garanti veremem tabi. Sonuçta 10 bin km uzakta birisi bunu sattığı ilana disk uyumlu ve 47 cm çatal uzunluğu var yazmış.

@Anonim burada bulup teker teker denemek gerekecek :)

Arkadaşlar, yeni başlıyorum.
(link)
Bu bisikleti almak istiyorum.Butcem en fazla 2000 TL.Bunun dışında hangi bisikletler alınabilir? Arkalıklı olup olmaması konusunda kararsızım.

@erhanmat bisikleti incelediğimde ön,arka göbek ve aynakol shimano tourney serisi aktarıcı ve dişli altus serisi tur bisikleti için ideal.Lastikler Rubena flash ama benim nacizane fikrim düz maşa bisiklet tercih etmenizdir.Amortisorlü maşalar kilo olarak ağır,bu bisiklette kilitli amörtisörlü maşa var.Tur bisiklerinin kullanım alanına bakıldığında amörtisor kilitli kullanılması gerek olduğundan düz maşa modellere bakılabilir düşüncesindeyim.

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
Geri