Scudo Sports

Şehir/tur bisikleti seçim rehberi

Merhaba yazınızı okudum emeğinize sağlık şahsi olarak bir bisiklet tutkunu değilim kız kardeşime doğum günü hediyesi olarak almak istiyorum ve malesef özellikleri anlamıyorum. Kendisinin beğendiği bir model var fakat benim bütçemi aşıyor. İlla bu model marka olmalı mı yoksa yerine görüntüsü aynı markası farklı öneride bulunabilir misiniz? Ben adana da yaşıyorum kardeşim afyon IMG-20200427-WA0028.jpg

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
Scudo
Mosso legarda 2021 mdm V bisiklet şehir için nasıl bir tercih olur? f/p ürünü mü? 1600TL 12.20kg ağırlığında.

(link)

• Muhteşem
Tepkiler: Yunus EROL
@seko28 hocam sedona 720 borla hidrolik dix fren, kilitlenebilir maşa, 27 altus vites hem dağda hem çölde, çölde işimiz yok yahu kumsal işte :koptum: , aklınıza gelen her yerde sürebileceğiniz f/b ürünü bir bisiklet. 2.eli 1000. 1500 arası temizini bulabilirsiniz. Sedona kolay kolay üzmeyen bir marka. Sedona 840 markaları daha üstü. Araştırın derim.:harika:

• Beğen
Tepkiler: seko28
Carraro active 280 nasıldır kullanan var mı

İyi günler. Arkadaş için sabit maşalı şehir bisikleti arıyoruz. Bütçe maksimum 2500tl. Mosso 2021 MDM V , Mosso 2024 MSM V(kilitli maşa olduğu için emin değiliz) , Carraro Sportive 327 arasında kaldık. Başka tavsiyeniz varsa alabiliriz tabii. Sportive 327 için çok inceleme bulamadım. Biryerde 14 kg olduğunu okudum. Bende Sportive 227 var Disk ve Kilitli maşa olduğu halde neredeyse 327ile aynı kg eğer Sportive 327 14kg ise. Tavsiyelerinizi bekliyoruz
Sportive 224 ve Sportive 227 kullandığım için Carraro kalitesinden genel anlamda memnunum. Ama okuduğum kadarıyla bu fiyat bandında Mosso ön planda.2021 Mdm ile Sportive 327 arasında 900tl fark var değer mi?

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: furkan1zek
@Safiye Hepsiburada.com da alacağınız firmalara dikkat edin. Bazı indirimli ya da her bisiklet modelini çok seçenekle satan firmalar genelde sorunlu oluyor. Burada ben bir iki gun önce bir iki firmanın ismini yazdım. Forumlarda da var. Firmalarla ilgili şikayet var sitesine bakarsanız fikir verir. Ben iki hafta önce Ankabike Ankara firmasından ( hiçbir ticari bağım yok ilk kez siparişle alışveriş yaptım. Ankara ya ara ara gittiğim için daha sonra muhatabimi gorebilirim diye düşündüm) iki adet bayan bisiklet aldım kron ve carraro. Sizin baktığınız model orada da var. Firmada Özkan bey arayınca çok ilgili fiyatta da ayrıca yardımcı oldular. Fiyatta da ayrıca yardımcı oldular. Kargo çok özenli ve oldukça hızlı geldi. Pazartesi 16:00 verdiğim sipariş oldukça uzaktaki şehrimize iki aktarma olmasına rağmen Çarşamba sabah geldi. Bisikletforum da haklarında olumlu görüş vardı. Ben sadece internetten bisiklet almaya cekinenler için yeni aldığım için öneriyorum. Sizin baktığınız model ordada var. Şehir bisikleti ve bisiklet seçimi,özellik ve kadro boyuyla ilgili benim burda 111,112,113. Sayfalarda @mounsouki ve @ halo isimli üyelere yazdigim bilgiler var bakarsanız yararlı olur.
Bisikletin gövdesinin alüminyum olmasına dikkat edin 6061 yada 7000 kodlular. Bisiklet çelik bisikletlere göre 5 kg daha hafif olur. Bir bisikletin 14,5 kg. geçmemesi idealdir. Bianchi de de güzel modeller var. Delta bisiklette Geotech bayan bisikleti kategorisinde baktığınız modele benzer özellikli alüminyum kadro mavi ve altın rengi indirimli bisikletler var. Peugeot alüminyum bayan bisikletler de guzel.Tabii bisikletin üretim yılına da dikkat etmek lazım. Eski tarihli bisiklet sıfır ürün olsa da aslında durdukça eskimektedir. Çünkü yağı kuruyabilir aynı şekilde durustan zincir ve bilyalar yer belleyebilir, sarkabilir, teker lastiği ömrü dolabilir. Legrande şehir bisikletler Polonya menseili güzel modeller var bayan icin,kaliteli,bazı firmalarda indirimde,kendi sitesi daha pahali,Giant en hafif bisikletlerden, Merida, Schiwin, Canondale, Whistle,scoot bunlar üst sınıf pahalı bisikletler.Sizin baktığınız carraro güzel, Bianchi aynı firmada üretiliyor, kaliteleri iyi. ondan sonra Salcanoya bakabilirsiniz, Kron sonraki tercih olabilir, ümit bisikletin bazı modelleri, Bisan da güzel model var ama fazla tutmuyor. Legrande,Bianchi, Peugeot,carraro,Geotech,Salcano,kron,Bisan,ümit sırasıyla gidebilirsiniz,

• Beğen
Tepkiler: alper2508
Acemiliğim boyunca uzun süre kullanacağım ve daha sonra geliştirmeye gideceğim bir şehir bisikleti arıyorum. Şuanda Carraro 224, 225 ve Mosso Legarda 2021 msm h modelleri var karşımda. Sizce 2000₺ ye bunlar iyi midir yoksa başka modeller mi önerirsiniz ? Uzun süre kullandıktan sonra ve sök-tak parça değişimlerine aşina olduktan sonra bisikleti geliştirmeyi düşünüyorum.

Herkese merhaba, 1500 civarı sıfır bir tur bisikleti alma niyetim var. Araştırmalarım sonucu hem kitlenebilir maşa hem hidrolik fren olması sebebiyle CORELLI TRIVOR 7.0 almaya karar verdim. Bacak boyum 79 cm. 20 kadro almayı düşünüyorum. Sizce bu bisiklet nasıldır.
Merhaba mesajınızı yeni gördüm. Bisikleti aynısını yaklaşık iki yıldır 18000 km dir kullanıyorum. Yüklü olarak, toprak, çakıl, dere tepe dümdüz kullandım.İlk aldığım hafta zincir koptu, bir kaç defa yüklü iken akort koptu. Bir seferde ön maşa kilitli kaldı açılmadı.Garantiden değiştirdiler. Genel olarak bakarsak memnunum.

Arkadaşlar düz maşa mosso 2021 v kullanıyorum. Maşa hakkında çok soru var genel olarak cevap olsun merak edenlere. Çift amortisörlü ( sertte kullanıyordum ikisini de) kalın tekerli yaylı seleli oldukça konforlu bilinmeyen markalı bir bisikletten geçtim. Düz yolda giderken kasisler hariç konfor farkı yok artısı bi tık daha seri ufak bi tık ama iş performansta bitiyor. Asıl fark Arnavut kaldırımı gibi olan yollarda baya fark var yavaş gitmek zorunda kalıyorum bu yollarda fena titretiyor. Henüz toprak yola girmedim ama çok fark edeceğini sanmıyorum. Kısacası yaylı maşa hem boşuna ekstra para, bakım, tamir, ağırlık düz maşadan memnunum. Bir de YouTubedan kaliteli havalı yaylı falan maşaların videolarını izlerseniz giriş seviyesi olanlar daha da bi gereksiz geliyor. Bence şehir içi kullanımda düz maşa artı güzel bi sele en iyi çözüm.

- Mosso Legarda 2021 MSM 2021 H
- Carraro 224
- Carraro 225
- Carraro 227

Sizce hangisi arkadaşlar ?Çok uzun zaman sonra ilk defa bisiklet alacağım ( bayramdan sonra, malum sokağa çıkma yasakları vs var şuanda ) ve çok ustası değilim ama olmak istiyorum. Bunu bir hobi haline getirip birçok gün gezi yapmak istiyorum şehir içinde. Hatta biraz uzmanı olduktan sonra parça sök tak bile yapmak istiyorum ama ona daha var. Dolayısıyla bu 4 bisikletten hangisi veya başka bir bisiklet mi önerirsiniz ? Max bütçe 3000 ₺ ama mümkünse 2000 ₺ civarı bir para harcamak istiyorum. Çok inanılmaz değecekse 3000 de harcarım ama 2000 civarı bana daha uygun.

@can muştu Ben Sportive 227 kullanıyorum dün arkadaşıma da Sportive 327 sipariş verdik daha gelmedi bekliyoruz. Sportive 227yi nakit alırsanız 2850civarına bulabilirsiniz. Sportive 327yi nakit 2250ye aldık. Aralarındaki fark 327 düz maşa ve V fren. Şehir içi asfaltta kullanacaksanız benim gibi boş yere maşayı taşımayın genelde kilitli konumda duruyor zaten. Yollar bozuksa 227 alabilirsiniz bisiklet gayet seri ve kullanışlı. Maşa gidondan kilitlemeli kilitleyip açacaginiz zaman gidondan(direksiyon) tuşla açıp kapatıyorsunuz. Bundan önce de sportive 224 kullandım onun maşası gidondan değil maşadan kilitlemeli kilitleyeceğiniz zaman inip ya da kadro ustunde one egilip maşadaki dugmeyi cevirerek kitliyorsunuz. Sportive 327-227 27 vites Deore-Altus sistem kullanılmış. 224de 24 vites Altus-Tourney. Bence almışken 227 ya da 327 alın. Yeni başlıyorsanız V fren daha iyi olabilir bi masraf açtığında çok canınız sıkılmamış olur :) Kaliteli pabuç ile kullanıldığında V frende güzel performans sağlıyor
Screenshot_2020-05-01-04-41-00.png
Buraya da 327yi bırakayım :)

@can muştu Ben Sportive 227 kullanıyorum dün arkadaşıma da Sportive 327 sipariş verdik daha gelmedi bekliyoruz. Sportive 227yi nakit alırsanız 2850civarına bulabilirsiniz. Sportive 327yi nakit 2250ye aldık. Aralarındaki fark 327 düz maşa ve V fren. Şehir içi asfaltta kullanacaksanız benim gibi boş yere maşayı taşımayın genelde kilitli konumda duruyor zaten. Yollar bozuksa 227 alabilirsiniz bisiklet gayet seri ve kullanışlı. Maşa gidondan kilitlemeli kilitleyip açacaginiz zaman gidondan(direksiyon) tuşla açıp kapatıyorsunuz. Bundan önce de sportive 224 kullandım onun maşası gidondan değil maşadan kilitlemeli kilitleyeceğiniz zaman inip ya da kadro ustunde one egilip maşadaki dugmeyi cevirerek kitliyorsunuz. Sportive 327-227 27 vites Deore-Altus sistem kullanılmış. 224de 24 vites Altus-Tourney. Bence almışken 227 ya da 327 alın. Yeni başlıyorsanız V fren daha iyi olabilir bi masraf açtığında çok canınız sıkılmamış olur :) Kaliteli pabuç ile kullanıldığında V frende güzel performans sağlıyor
224986 dosyayı görüntüle
Buraya da 327yi bırakayım :)
Öncelikle çok teşekkür ederim yardımınızdan dolayı. Daha önce maşasız kullanmıştım ama maşalı kullansam daha iyi olacak sanırım. Darbeleri emme açısından daha iyi. Daha önce zarar vermişliğim var çünkü. V fren'den ise emin değilim V mi HD mi alacağımdan. Bilemedim. Biraz da uğraşmak istiyorum açıkçası sök tak vs. Kurcalamak hoşuma gidiyor. HD alırım sanırım.

O zaman Sportive 227 size göre :) Ben hiç sabit maşa kullanmadım daha konforlu olur diye. Ama nereyi okusam sabit maşa öneriyorlar onun için sabit demiştim. Biraz ağır ölçmedim ama 14-15kg bir ağırlığı var. Sırtınıza almadığınız sürece bi sıkıntı olacağını sanmıyorum :D

Selamlar. Uygun fiyatlı hybrid bisiklet arıyorum. Daha çok yol odaklı. Hafiflik benim için çok önemli. Aklımda 2 model var, sizler de önerilerde bulunabilirsiniz. Disk fren ve amörtisörlü maşa düşünmüyorum.

(link)

(link)

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkürler forumdaşlar. :)

• Beğen
Tepkiler: furkan1zek
.

Son düzenleme:
@Tullpar mosso göbekleri acera-alivio, aynakol acera, arka aktarıcı ve ruble 9lu altus ön vitesi de altus olan legarda 2027'ye de bir bakın derim. Bagaj falan sonra da eklersiniz.

@Tullpar iki modelde shimano donanımlı yalnız aktarıcıların, göbeklerin, aynakol un, rublenin modelleri farklı. 2027 ile daha rahat yokuş çıkıp daha hızlı inebilirsiniz.

Merhaba Specialized Daily 3 modeli için Bilgi verebilecek olan var mı? 187 boyunda biriyim. L bedeni küçük mü gelir bana? Bu konuda bilgisi olan var mı?
Merhaba Specialized Daily 3 modeli için Bilgi verebilecek olan var mı? 187 boyunda biriyim. L bedeni küçük mü gelir bana? Bu konuda bilgisi olan var mı?

Son düzenleme:
Yeni bisiklet alacak arkadaslarin heyecanini anlayabiliyorumda buraya bisikletleri yigip karsilastirma istemelerine bir anlam veremiyorum. 1000 -2000 tl arasi bisikletlerde nasıl bir fark bekliyorsunuz blmiyorum ama begendiginizi alın. Hepsi ortalama yakin birbirine
Hocam başıma agrilar girdi. Nolur tek mesaja dusurun şunu yav

Geri