Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehir Tur Bisikletini Cyclocross Bisiklete Çevirme

univega cr 7100 şehir tur bisikletime drop bar takmaya karar verdim STI olayı çok pahalıya geleceği için barend shift yapmaya karar verdim ancak vites sistemim 3x7. Yurtdışı sitelerden baktım bulamadım 2/3x8 var. Bunu alsam 3x7'de kullanabilir miyim acaba bir problem olur mu?

Scudo
@GÖRKEM.G
8 li vites koluyla ince ayar yapıp 7 li ruble çalıştırılıyor.
Şöyle de bir şey var, barend shifterlarda mekanizma iki şekilde çalışır. Her çıt bir vites şeklinde ya da eski bisikletlerdeki gibi sürtünme diye adlandırabileceğim şekilde çıt sesi gelmeden teli çekme yöntemiyle vites attırılabiliyor. Ön vites zaten hep bu şekilde çalışıyor.
Barend shifterlar da ucuz değil ayrıca fren kolu da almak zorundasınız, bu parçaların ikinci elini de bulabilmek pek mümkün değil, saten gören hiç görmedim. İkinci el 8 li sti koldan daha pahalıya gelecektir.

@Eser Sevinç

Kesinlikle haklısınız hocam, bende tam şu anda sti almak daha mantıklı olacak dedim kendi kendime.
Barend shifter düşünmemin sebebi 7li sti kol bulmanın biraz zor olacağı(hatta var mı onu bile bilmiyorum) birde aktarıcılarım vites sistemimle uyumlu olup olmayacağını kestiremememdi bu yüzden barend shift düşünmüştüm ama sti daha mantıklı gibi duruyor.
8li sti'a da ayar yapıp 3x7li sistemde kullanma şansımız olabilir mi?

Bildigim kadariyla 8li vites kolu ile 7li rublede vites ayarlanabiliyor. Aksini iddia eden olmazsa bildigim dogrudur :)

Nexus 4 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Gerçekten benim için çok yararlı oldu bu bilgiler hocam çok teşekürler. Şu bar end shifter için ne kadar bir maaliyet ödemeleyim bu arada benim bisikletim sedona 321 2013 ve gidonunu değiştirmek istiyorum sadece çok rahatsız oluyor ve çok da uzun benim gidona olur mu acaba. Hep road gidonları kullanmak istemişimdir tur biiketinde road gidonlar o kadar rahat ürerim ki yollarda turlarımı çok daha rahat yaparım.

Kudret Abinin aradığı ön aktarıcı bu mu acaba?
(link)

@GÖRKEM.G

@Eser Sevinç

Bir zamana kadar ben de 7'li STI kol yoktur diye düşünüyordum, çünkü forumdaki genel kanı bu idi. Bir kaç ay evvel mesai arkadaşım, forum üyesi, Ali Güven kardeşimin "Nereden biliyorsun 7'li STI olmadığını, hiç araştırma yaptın mı" sorusu beni araştırma yapmaya teşvik etti ve Shimano'nun (link) model numaralı 7x3 sistemli Tourney modeli bir STI kolu olduğunu öğrendim. Şu anda araştırma safhasındayım, nasipse bu ürün ile Dropbar'a geçiş yapabilirim ben de. :)

• Beğen
Tepkiler: Turan Babacan
selamlar sub20 yi cyclocrossa çevirme amacım var. frenler hidrolik ve vitesler 3-9. bu özelliklere uygun STI kol nerden bulabilirim önerisi olan var mı türk bisikletçilerde yok zaten. yabancılarda da göremedim

v frene karar versem nasıl bi jant takmalıyım? şehir jantı mı dağ bisikleti jantı mı?

konu acayip derecede ilgimi çekti barend shifter baktım epey ama hiç biyerde bulamadım stı kollar da çok pahalı vallahi şehir bisikleti almadığıma pişman oldum.

Montaj olduysa fotoğraflarını çok merak ettin hocam :))

Ben gidonumu yarış bisikleti gibi alttan sarkan gibi yapmak istiyorum frenleri komple değiştirmek mi gerekiyor yoksa ucundaki telleri yeni alacağımız fren koluna sabitlemekmi gerekiyor ? Ve vites geçici değişirmi yeni parça takılırmı. Maliyeti ne kadar olur

Arkadaşlar son zamanda acayip cyclocross merakı sardı bisikletim xl kadro olduğu için istediğim fiyatlara satamiyorum bende bunu cyclocross a çevirmek istiyorum maşa karbon ama disk uyumlu üstünde hidrolik disk var fren hariç komple alivio set.. sizce olur mu kadro da çok çaplı olmayınca uygun gibi geldi sanki.. dropbar istiyorum işe nereden nasıl başlamalıyım yardımcı olursanız çok sevinirim :)
Bide boyum 1.73 bacak boyum uzun oda 81 cm kadro boyu 58.5 xl kadro bacak olarak sıkıntı çekmiyorum Dropbar taksam nasıl olur?
IMG_20160806_183634.jpg

• Beğen
Tepkiler: eren konu
@eren konu
Hiç sevmediğim bi algı var etrafımda "bu bisiklet yaşına göre değil (20 yaş ) millet gazelle batavus vs ile karıştırıyor :D bende bi dropbar sistem atıp fuji touring gibi birşey yapayım diyorum gidon nedeniyle bide dik bir sürüş yapıyorum aerodinamik çok olmuyor..

Sti fren vites kolları oldukça pahalı diye biliyorum ayrıca alivio set ile verimli çalışır mı onu da öğrenmek lazım

selamlar. çok fazla teknik bilgim yok o yüzden soruyorum. bende carraro sportive 224 şehir/tur bisikleti var. aynakol 3 dişli ruble 8 dişli. acaba böyle bir işe girişsek kullanacağımız vites ve fren kolları resimdeki gibi mi ? yani bunları değiştirince vites sisteminin kalanını sorunsuz bir şekilde dropbarla kullanabiliyor muyuz ?
25e8b58d59d9dac5589c3e455ac0e10c.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

@ozankurt89
merhaba, bildiğim kadarıyla hayır, çünkü bu resimdeki gibi yani drop bar için olan fren-vites kolu ile düz gidon(sizin bisikletiniz gibi)da kullanılan aksamlar uyumsuz olabiliyor, bu uyum sorunu parçadan parçaya değişiyor, karmaşık bir iş.(mesela benimkinde fren-vites kolu ile arka aktarıcı sorun çıkarmazken ön aktarıcı uyumsuzdu, değiştirmem gerekti)

vites sistemini halletseniz bile fren mekanizması sorun çıkartıyor, bu fren,vites kolu ile sizin bisikletinizin v freni uyumsuz, yani siz frene asılsanız da bisikletiniz durmaz, şu anki freninizle bunun tel çekiş oranları farklı. freni değiştirmeniz gerekecek (ya da travel-agent diye bir aparat almanız lazım o ayrı mevzu) freni değiştirmek isteseniz yani kumpas fren vb. alıp takmak isteseniz bisikletinizin kadrosuna maşasına vb. uyması gerekecek.

asıl diyeceğim de, 224 amortisörlü bir bisiklet, drop bar gitmez bence bu bisiklete.

@trabzonlu ozan

edip beyin yaptığı başlığa da baktım, dediğiniz aparattab kullanmış o da. aslında maşayı da değiştirmeyi düşünmüştüm düz maşayla. düz maşa, frenler için dediğiniz aparat ve bu vites/fren kollarıyla hallolabilicek bir şeyse düşünülebilir aslında. tur bisikletlerinde drop barlı model bulmak zor bi kaç seçenek dışında. cyclocross bisikletlerin de fiyatları malum. o yüzden böyle bir şey düşündüm ama dediğim gibi teknik bilgim de çok olmadığı için sora sora anca :)

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Geri