Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehirlerarası asfalt yolda sürerken müzik dinlemek için müzik çalar önerisi

Jbl flip 4 Yada ayarında Karşılaştırmaları yapılan diğer cihazlara da bakabilirsiniz .

Son düzenleme:
Scudo
Şehirler arası yollarda bisiklet kullanırken müzik dinlemek intihardır. Arkanızdan gelen aracın ne yaptığını ancak dinleyerek anlayabilirsiniz. Türkiye yollarında ne profesyonel bisikletçiler öldü, sakat kaldı... Şehir içi yollarda da müzik dinlemek çok tehlikelidir. Kendinizi de başkalarını da tehlikeye atmayın.

@Burak Altaç İzolasyonsuz kulaklıklarda bir sorun olmuyor. Tabi volümü köklemiycen.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
Hem bu baslikta, hem de bundan once acilan benzeri basliklarda bu konu defalarca konusuldu ama israrla benzer basliklar acilmaya devam ediliyor.

Yine defalarca yazilmis, bir kez daha hatirlatmak da fayda var disarida surus yaparken muzik dinlemek bisikletli icin cok tehlikelidir.
Ha derseniz ki, ben kendimi tehlikeye atiyorum ve trafikte diger insanlar icin olusturdugum riski umursamiyorum o zaman barzo degilseniz tek seceneginiz kulaklik. Simdi buradaki barzo lafina alinan arkadaslar olacak ama politik dogruculuga gerek yok. Trafikte, sokakta siz istemdiginiz halde size kendi istedigi muzigi dinleten arkadaslar ile aranizda fark olmuyor.
Kulaklik meselesine gelirsek burada 2 kritik mesele var. Birincisi cevredeki seslerin muzik tarafindan izole edilmemesi. Bunun icin disaridaki sesleri alip kullaniciya ileten kulakliklar tercih edilmeli. Ambient sound vs. bir suru teknoloji var bunun icin.
Ikincisi ise kualkliklarin tere dayanikli olmasi. Derseniz ki ben geze geze gidip kendimi zorlamayacagim o zaman bunu es gecebilirsiniz.

Biraz önce bir yorum gördüm. Birisi yeni bisiklete başladım, 10 gündür katlanır kullanıyorum, falanca hoparlörü kullanıyorum falan demiş. 40 yıldır bisiklet kullanıyorum ve tahmin edemeyeceğiniz kadar olay yaşadım. Bisiklet kullanırken düşük ya da orta ya da yüksek volümlü müzik dinlemek çok tehlikelidir. Türkiye'de ise intihardır. Bunu önerenleri kesinlikle ciddiye almayın. Karlı bir akşamda Oran yolundan, emniyet şeridinin en sağ tarafından Bahçeli'ye doğru aşağı iniyorum, arkamdan bir araç zorla benim şeridime girip yolun ortasına çıkmama sebep oldu. Arkadan laflar, selektör yakmalar; klasik Türk sürücü profili... Kızılcahamam'dan dönüyordum, Kazan taraflarında bir tır, bir karış yanımdan solladı beni. Hemen hemen 1 karış; şaka değil! Bu ve bunun gibi nicelerini, tüm ortamın sesini dinleyerek ve olacakları tahmin ederek atlattım. Normalde bu ülkede bisiklet kullanmak çok tehlikeliyken müzik dinlemek intihar etmektir. 2020 Temmuz ayında Umut kardeşimiz için protesto sürüşü yapmıştık, geçen sene bir profesyonel kadın yarışçı trafikte öldürüldü. Kaza demiyorum, öldürüldü diyorum. Türkiye'deki sürücüler bisikletliyi bir insan olarak görmezler. Müzik dinlemek kesinlikle önerilemez!

Son düzenleme:
Baslik sahibi ustune alınmasın ama bisiklet surerken veya yuruken insanlarin disardan duyabilecegi sekilde muzik dinlemek bana pek uygun gelmiyor. Uskudar sahilde yururken yanimdan yukses ses ile pop muzik dinleyen bir bisiklecti gectiginde cok rahatsiz olmustum. Bu sekilde ozellikle insanlarin oldugu yerde bangir bangir muzik dinlemenin, geceyarisi yuksek ses ile sokak arasindan gecen arablardan pek bir farki yok.

Baslik sahibi ustune alınmasın ama bisiklet surerken veya yuruken insanlarin disardan duyabilecegi sekilde muzik dinlemek bana pek uygun gelmiyor. Uskudar sahilde yururken yanimdan yukses ses ile pop muzik dinleyen bir bisiklecti gectiginde cok rahatsiz olmustum. Bu sekilde ozellikle insanlarin oldugu yerde bangir bangir muzik dinlemenin, geceyarisi yuksek ses ile sokak arasindan gecen arablardan pek bir farki yok.
Haklısınız. Bir gün müzisyen bir arkadaşımla ormanda geziyorduk. Önümüze bir bisikletçi çıktı. Ormanda, kuş seslerinin arasında bangır bangır bir müzik... Düzgün görünümlü de bir insandı, bize selam verdi, sonra müziğiyle beraber çekti gitti... Bir müzisyen olarak çok net söyleyebilirim ki en iyi müzik doğanın kendisidir. Arkadaşla kendi kendimize, "senin o kuşları, hayvanları rahatsız etmeye ne hakkın var" dedik. Görünümü düzgündü ancak davranışı yanlıştı. Müzik dinlenilecekse çevreye saygı duymak gerekir. Şehirde de ormanda da bu böyle olmalıdır. Hoparlörle şehirde müzik dinleyen barzolar sevilmiyor ve kendilerine ana avrat küfür ediliyor. Kendimden biliyorum; çok sıkı sövüyorum😉

Son düzenleme:
O kadar tehlikeli ki bisiklet sürerken müzik dinlemek, tek kulaklık ile bu hazzı almak zor ama en azından o şekilde idare etmeli. Yaya iken bile çift kulaklığın takılmasını doğru bulmuyorum. Nice olaylarla karşılaşıyoruz çevremizde, kulaklıksızken bile seslere ve olası kazalara önlem alamazken, kulaklık takılıyken riski arttırmak sağlığınız açısından oldukça tehlikeli. Bu konuda herkesin dikkat etmesini öneririm.

Bir çok yerde müzik dinlenebiliyor iken, bisiklet sürerken de eksik kalsın diyorum. Bisiklet sürerken, eğer trafik varsa; trafiğin sesini, trafik yoksa doğanın sesini dinlemek gerekir. Hatta bir seviye sonrası, iç sesinizi dinlemek olmalı.

Trafikte bisiklet sürülürken müzik dinlenmez!

Adil, beğendiğim nadide mesajlarından biri oldu bu. 🤣

İntihar etmek için başka yöntemler deneyiniz.
Mesela pompalı tüfeğin namlusuna 12'lik saçma sürüp namluyu çenenizin altına dayayıp tetiği çekiniz!
Hayatta kalma olasılığınız şehirlerarası yolda bisiklet sürerken müzik dinlemekten daha fazladır.

Adil, beğendiğim nadide mesajlarından biri oldu bu. 🤣

İntihar etmek için başka yöntemler deneyiniz.
Mesela pompalı tüfeğin namlusuna 12'lik saçma sürüp namluyu çenenizin altına dayayıp tetiği çekiniz!
Hayatta kalma olasılığınız şehirlerarası yolda bisiklet sürerken müzik dinlemekten daha fazladır.
Buna benzer bir şey yazayım dediydim, sonra intihara teşvik olur falan diye vazgeçtim😃 Pompalı silahtan ne olur ya? Mermi bile tırın altında kalmaktan bin kat daha tehlikesizdir. Momentumun şakası olmaz. Merminin gücüyle tırı, otobüsü, kamyonu kıyaslayamazsınız. Yaa bir keresinde Eskişehir yolunda gidiyordum, karşımdan bir jant kapağı geldi... Benim hızım artı onun hızı... Onunki 100 km/saat diyelim, benimki de 50 km/saat civarıydı. Toplamda 150 km/saat hızla size gelen keskin bir cisim bacağınızı ya da en azından bir kas kütlesini alır götürür. Kulağımda kulaklık olsaydı, şimdi sakattım. 5 duyudan biri eksikse denge bozulur. Kulakta sorun varsa 3 boyutlu ortamda kendinizi doğru konumlandırmazsınız. Bisiklette müzik DİNLENMEZ! Bunun tek kulağı, ortam sesini kulaklığa vereni, falanı, filanı olmaz.

Aylar sonra -parasal olarak da- fırsat bulup müzik çalar önerisi istedik, şu duruma bakın! Bunca sıkıcı insan, hepsi seçmece... Alam, ben nereye düştüm :D

Aylar sonra -parasal olarak da- fırsat bulup müzik çalar önerisi istedik, şu duruma bakın! Bunca sıkıcı insan, hepsi seçmece... Alam, ben nereye düştüm :D
Sıkıcı derken?

Mesajlarınızda kullandığınız dile dikkat ediniz!
"Forum kültürü bitti artık, gidicisiniz" demiştin. Zorlanmadan buldum o mesajı.
Haklısın, kalkmış burada neler söylüyorum? Kendimle çelişiyorum aslında! Yine de söylediklerimin doğru olduğunu biliyorum. Son demleriniz... :) Bisikletforum - bir varmış bir yokmuş, ha varmış ha yokmuş....
Gün be gün yok olan bir mecrada niye buradasın ki halen? Git bangır bangır milletin kafasını intihar et kardeşim. Biz seni niye intihar etmekten alıkoymaya çalışıyosak...

Kendini öldürmen beni zerre ilgilendirmez ama bu yazıları okuyacak deneyimsiz kişilerin hayatlarını da kimse riske atamaz.

• Beğen
Tepkiler: necmeddin
Başka insanlara karşı da sorumluluğumuz olmasa bu kadar insan bir olup laf anlatmaya çalışmazdı. Trafikte sadece siz yoksunuz.

Başka insanlara karşı da sorumluluğumuz olmasa bu kadar insan bir olup laf anlatmaya çalışmazdı. Trafikte sadece siz yoksunuz.
Ben momentum diyorum, 3 boyut diyorum, intihar diyorum, hayattan örnekler veriyorum, bu da garip bir Türkçeyle saçma şeyler yazıyor. Bir insan saygılıysa her yerde saygılıdır. Bu kişinin trafikte nasıl davrandığını da buradan görebiliriz.

Valla bence de bisiklet surerken muzik dinlenmek cok sikici. Ben hep podcast dinliyorum surerken, hadi bakalim.

Bir yanda basit bir FM radyoyla 600 bin km/55 yıl/200 ülke bisiklet sürmüş Heinz Stücke, diğer yanda 600 km bisiklet sürmüş wanna-be'cilerin güvenlik duyarlılığı... :D

Bir yanda basit bir FM radyoyla 600 bin km/55 yıl/200 ülke bisiklet sürmüş Heinz Stücke, diğer yanda 600 km bisiklet sürmüş wanna-be'cilerin güvenlik duyarlılığı... :D
"Wannabe" bu contextte zaten bir adjective. "Wanna-be'ciler" yerine "wannabeler" dersen grammatically doğru olur my man.

Geri