Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehirlerarası asfalt yolda sürerken müzik dinlemek için müzik çalar önerisi

@can onur Hepimiz senin wanna-be ("özenti" olmaz. böyle ingiliççe yazacaksın ki havalı olsun) inmişiz. Gururlanmalısın :komik:

• Hahaha
Tepkiler: can onur
Scudo
"Wannabe" bu contextte zaten bir adjective. "Wanna-be'ciler" yerine "wannabeler" dersen grammatically doğru olur my man.
@portakallimon hocamin soylediklerine ek olarak, wannabeler yerine wannabes diyerek cogul ekini de ingilizce olarak koymak mumkun ama henuz 600k ( bin yerine k yazdim oyle de wannabe'yim bu arada ) km yapmadigimizdan bizim icin kusurlu hareketler kategorisine girmiyor bu. Genis genis takiliyoruz.

Bu arada Stucke kask takmadigi icin kask da gereksiz, adminler o basligi da silsin lutfen bosuna tartismisiz bunca yil!

Bir yanda basit bir FM radyoyla 600 bin km/55 yıl/200 ülke bisiklet sürmüş Heinz Stücke, diğer yanda 600 km bisiklet sürmüş wanna-be'cilerin güvenlik duyarlılığı... :D
Bak, ben ne yapıyorum? Ben seninle ilgili yazarken senden bahsediyorum. Sen wannabeci derken kimi kastettiğini yaz önce. Birkaç il dışında tüm Türkiye'yi, üzerine de 19 ülkeyi bisikletle gezmiş, dünyanın en zor, tehlikeli geçitlerinden geçmiş biri olarak yazıyorum. Sen ne olarak yazıyorsun? Bir de hangi dilde yazıyorsun? Bisiklet kullanırken hiç müzik dinlemedim mi zannediyorsun? Acaba neden müzik dinlenmemeli diyorum? Bi' düşün bakalım.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: everhard
Arkadaşlar uzun uzun yazmaya vaktim yok, birkaç gün daha olmayacak, şimdilik şunu söyleyeyim: Benim canım hepinizinkinden daha değerli benim gözümde. :D Hepinizden olmasa da birçoğunuzdan daha dikkatli (ve kurallı) sürdüğümden de eminim. Ama şehirlerarası arası demişim, 30 sn.-1 dk.'da 1-2 aracın geçtiği yol demişim, kulaklık istemem (çünkü tehlikeli buluyorum demeye getirmişim), müzik sesi ortam sesine karışırsa -müzik dinleme bakımından- en güvenlisi olacağının altını çizmişim, siz ne yapmışsınız, bakalım: yok şehir trafiği, yok bir karış yanımdan solladı, yok burası Türkiye, yok benim canım değersizse bari başkalarınınkini düşüneymişim... :D Arkadaşlar davarın biri üzerinize sürecekse trafik levhası gibi kurallı, trafik levlarıyla birlikte sürseniz de gene öleceksiniz.

• Beğen
Tepkiler: ugurus ve mazot
Arkadaşlar uzun uzun yazmaya vaktim yok, birkaç gün daha olmayacak, şimdilik şunu söyleyeyim: Benim canım hepinizinkinden daha değerli benim gözümde. :D Hepinizden olmasa da birçoğunuzdan daha dikkatli (ve kurallı) sürdüğümden de eminim. Ama şehirlerarası arası demişim, 30 sn.-1 dk.'da 1-2 aracın geçtiği yol demişim, kulaklık istemem (çünkü tehlikeli buluyorum demeye getirmişim), müzik sesi ortam sesine karışırsa -müzik dinleme bakımından- en güvenlisi olacağının altını çizmişim, siz ne yapmışsınız, bakalım: yok şehir trafiği, yok bir karış yanımdan solladı, yok burası Türkiye, yok benim canım değersizse bari başkalarınınkini düşüneymişim... :D Arkadaşlar davarın biri üzerinize sürecekse trafik levhası gibi kurallı, trafik levlarıyla birlikte sürseniz de gene öleceksiniz.
Bu kadar çok şeyi biliyorsanız, "yolda kesintisiz müzik" dinleyebileceğin, 500-600 TL aralığında bir müzik çaları da kendin seçebilirsin, bisikletforumda sormana gerek yok. İnsanların değerli vakitlerini de harcamamış olursunuz.

Son düzenleme:
şehirlerarası arası demişim, 30 sn.-1 dk.'da 1-2 aracın geçtiği yol demişim, kulaklık istemem (çünkü tehlikeli buluyorum demeye getirmişim), müzik sesi ortam sesine karışırsa -
Yiğit Can İç Türkiye turunda videonun 10. dakikasında duyulduğu şekliyle bir hoparlör kullanmıştı. Marka modelini bilmiyorum ama sesi gayet yeterli gibi. Onda görüp ben de tura çıkarken yanıma alacaktım lakin ilk tur deneyimimde gereksiz ağırlıklar yüklenmek istemedim. Ama yolda sürerken hep bir müzik sesi duymak istedim, sonra kendim söylemeye başladım. :)

Diğer taraftan bakınca üyelerin belirttiği riskleri de göz önünde bulunduracağınıza eminim. Azami dikkat lütfen, algılarımızın hiç olmadığı kadar açık olması gerek bisiklet sürerken. Emniyetli ve keyifli sürüşler dilerim.

Şehirlerarası yollarda, özellikle yerleşim yeri içinde müzik dinlemeyi ben de doğru bulmuyorum. Bu tür yollarda algımız sürekli açık olmalı. Zaten trafiği takip etmekten dinlenen müzik hiç keyif vermez. Trafik sesine ek bir gürültüden öteye gitmez. Fakat tek tük aracın geçtiği, yoğun olmayan ilçeler, köyler arası yollarda, mesafe de uzunsa, müzik eşliğinde pedallamak gayet güzel bir aktivite. Bunun için 500 - 600 lira harcamaya bence hiç gerek yok. Tercih tabii saygı duyarım. Mfproduct 0149 biraz hacimli ve ağırdır ama şarjı hem uzun gider hem ses kalitesi yeterince iyidir.

Ezan örneğini vermiştim. İkisi de birbirini bastırmasın, birbirine karışsın, ikisi de duyulur olsun.

Ezan sesini başka hiçbir ses bastıramaz. Hatta öyle ki, Ay'a ilk ayak basan Ademoğlu olan Neil Armstrong, uzayda Ezan sesi duyduğunu açıklamıştı. Ses dalgalarının iletimi için gerekli olan havanın olmadığı uzay boşluğunda bile Ezan sesi duyulabiliyorsa, gezegenin her bir santimetrekaresinde Ezan sesi ilelebet duyulacak, bu sesi bastırmaya hiçkimsenin gücü yetmeyecektir.

Yiğit Can İç Türkiye turunda videonun 10. dakikasında duyulduğu şekliyle bir hoparlör kullanmıştı. Marka modelini bilmiyorum ama sesi gayet yeterli gibi. Onda görüp ben de tura çıkarken yanıma alacaktım lakin ilk tur deneyimimde gereksiz ağırlıklar yüklenmek istemedim. Ama yolda sürerken hep bir müzik sesi duymak istedim, sonra kendim söylemeye başladım. :)

Diğer taraftan bakınca üyelerin belirttiği riskleri de göz önünde bulunduracağınıza eminim. Azami dikkat lütfen, algılarımızın hiç olmadığı kadar açık olması gerek bisiklet sürerken. Emniyetli ve keyifli sürüşler dilerim.

JBL markasının bir (Flip, Charge veya Extreme) modeline benziyor; araçlar geçerken müzik sesinin bastırılmadığına dikkat ettiniz mi? Müzik kesintisiz duyuluyor, benim de istediğim böyle bir şey.
Az önce (link) sipariş ettim Amazon kom tere'den, şu anki fiyatı 440 TL'ye. Kendisinden 3 kat pahalı JBL Flip modeliyle karşılaştırmalar yapılmış. Tek endişem (ve sanırım benim için en büyük dezavantajı) %100 ses seviyesinde şarjının 1-2 saat kadar dayanması. İnsan daha uzun şarj süresi bekliyor fakat anladığım kadarıyla, bu sorun, markadan çok teknolojinin gelişme seviyesiyle ilgili (tabii bir de verilen para miktarıyla) zira Anker markasının aynı ligdeki bir hoparlörünün de son seste 1-2 saat dayandığına dair bildirimler var.

Neyse, ben üzerime düşeni yaptım, burada öneri ve deneyim istedim, pek faydalı şeyler de okuyamadım. Sipariş ettiğim hoparlör beklentimi karşılamaz, işimi görmezse hiçbirinizi affetmicem!

• Hahaha
Tepkiler: Cemal Ç.
JBL markasının bir (Flip, Charge veya Extreme) modeline benziyor; araçlar geçerken müzik sesinin bastırılmadığına dikkat ettiniz mi? Müzik kesintisiz duyuluyor, benim de istediğim böyle bir şey.
Az önce (link) sipariş ettim Amazon kom tere'den, şu anki fiyatı 440 TL'ye. Kendisinden 3 kat pahalı JBL Flip modeliyle karşılaştırmalar yapılmış. Tek endişem (ve sanırım benim için en büyük dezavantajı) %100 ses seviyesinde şarjının 1-2 saat kadar dayanması. İnsan daha uzun şarj süresi bekliyor fakat anladığım kadarıyla, bu sorun, markadan çok teknolojinin gelişme seviyesiyle ilgili (tabii bir de verilen para miktarıyla) zira Anker markasının aynı ligdeki bir hoparlörünün de son seste 1-2 saat dayandığına dair bildirimler var.

Neyse, ben üzerime düşeni yaptım, burada öneri ve deneyim istedim, pek faydalı şeyler de okuyamadım. Sipariş ettiğim hoparlör beklentimi karşılamaz, işimi görmezse hiçbirinizi affetmicem!

Hayırlı olsun,
Ben aşağıda belirttiğim marka modeli kullanıyorum. Tavsiye ederim. Şarjı 5-6 saat kadar gidiyor. Kısık ses daha da uzun gidiyor.
Anker Soundcore Motion B Bluetooth Hoparlör, Siyah,

• Beğen
Tepkiler: Gezegen
Ezan sesini başka hiçbir ses bastıramaz. Hatta öyle ki, Ay'a ilk ayak basan Ademoğlu olan Neil Armstrong, uzayda Ezan sesi duyduğunu açıklamıştı. Ses dalgalarının iletimi için gerekli olan havanın olmadığı uzay boşluğunda bile Ezan sesi duyulabiliyorsa, gezegenin her bir santimetrekaresinde Ezan sesi ilelebet duyulacak, bu sesi bastırmaya hiçkimsenin gücü yetmeyecektir.

Ezan susmasın tabii ama verdiğiniz örnekteki iddia bizzat Armstrong tarafından yalanlandı.

Hayırlı olsun,
Ben aşağıda belirttiğim marka modeli kullanıyorum. Tavsiye ederim. Şarjı 5-6 saat kadar gidiyor. Kısık ses daha da uzun gidiyor.
Anker Soundcore Motion B Bluetooth Hoparlör, Siyah,

Teşekkürler. Üretici firma, %50 ses seviyesinde 13 saat dinlenir diyor sipariş ettiğim model için. 10-11 saat dinlediklerini belirten kullanıcılar var. Ama anladığım kadarıyla, şarj süresi, bu tür hoparlörlerin en zayıf halkası. Yeri gelmişken, şu pil/batarya/akü sektörü, en tembel sektör belli ki! Onyıllar geçti, kağnı hızında performans iyileştirmesi en iyi ihtimalle. Piller/bataryalar, diğer teknolojileri (mesela görüntü/ekran veya işlemci teknolojisini) belki de 50 yıl geriden takip ediyor. Son seste en çok 1 saat müzik dinlemek ne ya! En çok 3 saat laptopla çalışabilmek?!

Ben kulaklık vs kullanmam ama isteyenler için bu kulaklık olabilir belki.
Aftershokz Aeropex

Ben kulaklık vs kullanmam ama isteyenler için bu kulaklık olabilir belki.
Aftershokz Aeropex

Bisiklet sürerken kesinlikle dışarı ile iletişimi kesmemek için sol kulaklığı takmıyorum. Bu kemik iletişim kulaklığı, bisiklet sürmek için en uygunu. Fatih bey'in tanıttığı kulaklık güzel ancak fiyatı da güzel, bütçeye göre uygun fiyata olanlar da var, bende almayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
bisiklet sürerken kesinlikle dışarı ile iletişimi kesmemek için sol kulaklığı takmıyorum. Bu kemik iletişim kulaklığı, bisiklet sürmek için en uygunu. Fatih beyin tanıttığı kulaklık güzel ancak fiyatı da güzel, bütçeye göre uygun fiyata olanlar da var, bende almayı düşünüyorum.
Ben almayacağım ya da bir arayışta olmadığım için fiyatını hiç merak edip de bakmadım ama çok pahalıymış :)

• Beğen
Tepkiler: Salihyy66
Bisiklet sürerken tüm tehlikelere karşı dört duyunuz çok açık olmalıdır. Eğer bu dört duyunuz ile pür dikkat kesilmez iseniz beşinci duyunuz devreye girebilir.
Şöyle ki:
1.İyi görmelisiniz
2.İyi duymalısınız
3.İyi koklamalısınız(Yola dökülen benzin, mazot ve yağ vb kokusunu alabilmelisiniz.)
4.Temas hissiniz de iyi olmalıdır. (Ayağınızı yere temas ettirdiğinizde ya da yere ayağınızı sürttüğünüzde yerdeki kayganlığı hissedebilmelisiniz)
Eğer ki bunları bir anlık dahi eksik yaparsanız 5.duyunuz olan tatma duyunuz devreye girebilir, asfaltın tadına bakabilirsiniz.

Bisiklet sürerken tüm tehlikelere karşı dört duyunuz çok açık olmalıdır. Eğer bu dört duyunuz ile pür dikkat kesilmez iseniz beşinci duyunuz devreye girebilir.
Şöyle ki:
1.İyi görmelisiniz
2.İyi duymalısınız
3.İyi koklamalısınız(Yola dökülen benzin, mazot ve yağ vb kokusunu alabilmelisiniz.)
4.Temas hissiniz de iyi olmalıdır. (Ayağınızı yere temas ettirdiğinizde ya da yere ayağınızı sürttüğünüzde yerdeki kayganlığı hissedebilmelisiniz)
Eğer ki bunları bir anlık dahi eksik yaparsanız 5.duyunuz olan tatma duyunuz devreye girebilir, asfaltın tadına bakabilirsiniz.

Yukarıdaki tarife göre ideal bisiklet sürücüsü:
images (1).jpeg

Yukarıdaki tarife göre ideal bisiklet sürücüsü:
282537 dosyayı görüntüle
Şu ana fikir ile birlikte sürülmeli
"Trafikte herkes birer katil ve beni öldürmek istiyorlar"

1.2 ve 4. duyularımı kullanıyorum. 3. Duyu olan koklama duyusunu Kocaeli Gölcük'te etkin bir şekilde kullandım. Daha doğrusu burnumun oyununa geldim. Hemen anlatayım. Artvin Hopa'dan İzmir'e gittiğim turda Kocaeli Gölcük'e geldiğimde çok yoğun bir şekilde petrol kokusu almaya başladım. Körfezde PETKİM var, rafineri var. Bu petrol kokusu oradan geliyordur dedim. Ya da bir sürü tanker var, onlardan yere mazot felan dökülmüştür, kaymayayım diye yere bakarak gidiyorum. Mazot, petrol kokusu da hiç kesilmiyor. Ben gidiyorum koku benle devam ediyor. Tee Karamürsel'e yaldır yaldır süratli geldim. O koku hala var. Yuh dedim buraya kadar bu koku gelmemeliydi.
Neyse ondan sonra aklıma geldi. Sele yaralarım için Travazol ve vazalin sürmüştüm.Ulan dedim bu koku direkt bendeki vazalin kokusu, benden geliyor ve vazalin petrolden yapılan bir kimyasal:ssrtcbya::koptum:

Terazinin bir kefesine müziğin sunduğu keyfi, motivasyonu, enerjiyi diğer kefeye riski koyuyorum ve müzik tahtaravallinin bi ucuna 200 kiloluk obez diğer uca 30 kiloluk anoreksik oturmuş gibi ağır basıyor. Büyük kazançlar için küçük riskler göze alınır. Tabi her müzik için geçerli değil bu söylediğim, mesela şu işiten kulaklar için pekala yasal bir doping maddesi olabilir:

merhabalar sony nwz-ws serisi kolaklık kullanan var mı? havuzdan çıktıktan sonra problem yaşamaya başladım açılmıyor bilgisayara bağlayıp bişeyler attığımda tekrar takınca hepsi silinmiş oluyor. kulaklık açılmıyor benzer sorun yaşayan çözen var mı?

Geri