Scudo Sports

Şehirlerarası kamplı tur için hazırlık

@celikzeki bir bisiklet turunun ruhuna aykırı olacak kadar fazla denebilir; ama ben zaten bu hesapla yola çıkmıştım.

• Beğen
Tepkiler: celikzeki
Scudo
@alinahit iki arkadaş yola çıkacağız, ekonomik olsun istiyoruz, zaman sıkıntısı yok, paramız yettiği kadar :) dönüş için bilet parası ayırıp paranın bittiği yerden döneceğiz, belki 1 hafta belki 1 ay, konaklama mümkün olduğu kadar kamp, arada bir otel, pansiyon dinlenme.

@celikzeki topic dışına çıkmak istemem; ama turda harcama konusu çok kişisel. paradan kısmanın sonu yok gibi. Hasan Söylemez'in hikayesine bir bak istersen. bedavaya Türkiye turu yaptı adam.

• Beğen
Tepkiler: celikzeki
Zannediyorumki Turdaki Parayla alakalı Olan durum tamamen olaya bakış açısına göre değişiyor.

kişi Tura Gezerken vücut, sabır, dayanıklılık, durumunu test etmek doğayla savaşarak zevk almak için çıkmışsa harcamalar ve gezi ona göre yol alıyor sanırım.
kişi tura pedallarım kendimi çok yormam gezerken pansiyonda kalırım dinlenirim yemekle uğraşamam kap kacak taşıyamam verir parasını yerim olarakda düşünülebiliyor sanırım ikisininde zevkli geçeceğğinden eminim. sadece bir yol diğerine göre insanın kendini daha çok sınamasını sağlayacaktır heralde...

• Beğen
Tepkiler: alinahit
merhabalar carraro crp 690 kullanicisiyim suan orduda öğrenciyim bu sene inşallah okul bitecek ankarada oturuyorum kampli tur yapmak istiyorum ama pek de güvenmiyorum kendime o kadar malzeme alıp elimde olmayan sebeplerden gidemezsem tek olmamda bu durumu etkiliyor. O kadar malzemeyi bir anda alma imkanimda yok mecbur parça parça almak zorundayım ama ya tura gidemezsem diye bi şüphe olunca biraz hevesimde kiriliyor sağlam arkadaşım olsa yapma olasiligim yüksek aile tarafından çok sıkıntı yok. sizce ne yapmalıyım malzemeleri almaya başlayayım mı bu yaza kadar bisiklet kullanamiyacagimi göz önüne alirsak(okul son sene diye bisikleti bu sene getirmedim orduya suan ankarada yatıyor) para biriktirip alma olayi olmuyor para birikmiyor parça parça almaktan baska çare yok bi yol gösterirseniz sevinirim

@sametakca bisikletin varmış zaten. Bagaj, çanta, çadır, yedek iç lastik vb. önemli yedek malzemelerinizi alın yavaş yavaş. Endişeleriniz çoksa fazla tenha olmayan bir rotadan başlayın. Ayarlayabilirseniz başlangıç ve bitiş noktalarınızın bildiğiniz bir yer olması iyi olur. Havalar düzelince 1-2 gece konaklamalı kısa bir tur yapın. Mesafe önemli değil, gece kamp atma konusunda tecrübe edinin. Yazın planladığınız asıl tur ile ilgili en iyi ipuçlarını böyle alırsınız.

Tek çıkmak istemiyorsanız ya arkadaş bulacaksınız ya da arkadaş arayan birisinin rotasına uyup onunla çıkacaksınız.

10-11 günlük turlarımda ihtiyaç duyduğum olmazsa olmazlar;

Çadır-heybe-termos
Kafa lambası-far-Çakar
İç lastik-yama Seti-zincir aparatı
Çoklu anahtar-çakı-plastik kelepçe

Bunlar dışında kıyafet vs. isteğe göre ayarlanabilir. Yemek olayını da inada bindirip A101 ve BİM'le geçiştirebiliriniz. Ocak vs almak istemezseniz. Barbunya pilaki iyi gidiyor. Ama sabah sessiz bir koyda çay demlemek ayrı bir tat. ilk yardım setiniz olsun ama siz hazırlayın bunu. Hijyen için gerekli malzemeleri saymıyorum zaten bunları alırsınız. Daha malzeme alınır ama ülke içinde kuş uçmaz kervan geçmez bir rotanız yoksa bir çoğunu almanız zaruri değil. Hele Ege Akdeniz gibi bir rota ise zaten tenhada kalmazsınız.

@S.Koca bilgiler için teşekkür ederim bende ilk basta yemek olayını bim ve a101 den halletmeyi düşünüyorm yaza kadar tur yapma imkanim yok yaz gelmeden bagaj çanta vs alamya baslasam mi bilemedim bi şüphe var içimde ya yapamazsam diye bide ilk kampli tura tek çıkamam gece tek bi korku olayi var bende onu asmam lazim tabi bunlar aşılabilir konular ama tur yapamazsam diye korkuyorm bu gune kadar yapmak istedigim seylere bi maniler geldi tur isininde böyle olmasından korkuyorum konuyu buraya açmamin sebebi bisiklette tur konularını konusacak birinin olmamasi formundaki arkadaslardan bilgi ve gaz almak

@sametakca çanta ve çadır olayını hallet bence. Çantalar için decathlonun çantalarını 2. El bulmaya bak. Zor olmaz bulursun. Ben öyle yaptım. Çadırda 80 TL lik model işini görür decathlonda satılan. Bunlar ziyan olacak malzemeler değil. Hiç birşey yapmasan günübirlik turlarda yine kullanırsın.

Kamp konusuna gelirsek ilk turunu Ege veya Akdeniz düşünüyorsan bir sıkıntı yaşamazsın. Ama tedbir olarak şöyle birşey yap yine de; günün sonunda kamping olan yerlerde olacak şekilde planla turunu.

Yapabilir misin? Evet çok rahat yaparsın. Eğer sağlık sorununuz yoksa ortalama 70 km günlük mesafe ile sorunsuz gidersiniz. Sizi endişeye sevk edebilecek terslikler olur da imkanlarınız devam etmeye elvermezse otostopla en yakın otogara gider eve dönersiniz. Kendinizi frenlemeyin. Fren demişken fren pabucu da yedekleyin:)

• Beğen
Tepkiler: phoenix48
@S.Koca otobuse binip eve donmek guzel fikir ama sorun o tura baslamakta ama siz böyle güzel cevaplar vermeye devam ederseniz ben kesin başlarım :) arada kamp malzemelerine bakıyorm biraz fikrim var burda yazıları da okuyorum yemek yapma konusunda sıkıntım yok hazır almaktansa yapmaik tercih ederim. Aslinda bütün malzemelere kaba taslak baktım almaya baslama konusunda kararsızım sadece iste o şüphe olmasa...

@sametakca ben ilk turumu çok hayal ettim ama uygulamaya geçirmem çok ani oldu. Malzeme eksiğim falan da vardı. Kampingte kaldık genelde. Maliyet yüksek oldu haliyle. Sonra ben bu çadıra para vermeyim dedim çok ağrıma gitmişti. Son turumda 3 kişi olduk çadıra para vermedik, yemeği kendimiz yaptık. 5 TL ile bir gün geçirdiğim oldu. Yani sen başla turun getirisi zaten şimdiki endişelerini götürüp sana kazandıracağı tecrübe olacak. Denk gelirseniz yazın yolda karşılaşırız. Ben de bu sene Karadeniz tarafını ardından da Gürcistan ve İran düşünüyorum.

@S.Koca benim biskkletime uygun sadece sele borusuna baglantili bagajlar var ve onjn kadroya sabitleyen yan parcalari olani nette bi tek n11 de atak bisiklette var onuda gormeden alamıyorum orduda doğuş bisiklette dedigim bagajdan var ve baya saglam ve kaliteli duruyor suan almaya gidesim geldi cevaplarinkz icin çok tesekkur ederim ben yavastan almaya başlayım mi eninde sonunda bu yaz olmasa bidahaki yaz yaparmiyim bilmiyorum ama dediğiniz gibi tecrübe olur en azindan

@sametakca yaza var epey. 2. El bakın önce. Biraz araştırma ile düşük maliyetle halledersiniz bunları. Sonra tur olmasa bile kullanabileceğiniz malzemeler. Çadırı da en son alırsınız. Zaten beraber gidecek birilerini bulursunuz. Asıl önemli olan turu sevecekmisiniz. Bu hoşunuza giderse sonraki malzemeleri ona göre daha kaliteli alırsınız.

@S.Koca bilgiler icin ilgilendiğiniz icin tesekkurller yavaştan baskamak kafama yatti bagaj haric 2. el seri sonu indirim falan bakayım benim arada gaza ihtiyaçm var onun için sizden ve sizin gibibilerden yardim almalıyım :)

slm.. Samet kardeş inşallah herşey istediğin gibi olur.Bende 1 sene bisikleti alalı ufaktan başladım 200-300 km lik turlara bu sene inşaallah biraz uzun bi tur düşünüyorum bakalım fazla kendimi yormadan..

@sametakca Estağfirullah. Bakarsınız yolda karşılaşırız :) yardımcı olduysam ne güzel. Biz de böyle cesaretlendik.

@sametakca gözünde çokta büyütme tur işini benimde yapamassam yolda yorulur kalırsam gibi korkularım vardı. bir iki günlük kısa turlar yaptım. şimdi yazı iple çekiyorum sen ufaktan ufaktan ayarla malzemeleri fazla abartmadan öyle çok pahalı şeyler almanada gerek yok. eğer istersen bu yaz şöyle 4-5 günlük tur yapacam sen de gelebilirsin sorun olmaz hem sanada tecrübe ve cesaret olur..

@S.Koca muğla antalya arasında tur hayalim var karşılamak isterim
@bhr42 23 temmuzdan sonra tur icin müsaitim dgs ye hazirlaniyorm sinavdan sonra biseyler yapmaya calisacam denk gelirse beraber yaparız

@sametakca çok turladım o rotayı bir daha gidermiyim bilmem ama yol ile ilgili gün gün ücretsiz çadır kurabileceğin yerleri söylerim. Çok rahat yaparsın yanlız da kalmazsın yolda birilerine denk gelirsin. Bu rota gayet uygun senin için.

@sametakca tamam olur haberleşiriz. o dönem biraz sıcak olur ama olsun bolu tarafları olabilir.daha serin olur. sen hangi semttesin.

@S.Koca acemiliği attitan sonra ilk firsatta o rotayi yapacağım deneyimlerinizden faydalanmak isterim

@bhr42 etimesgutta oturuyorm

Geri