Scudo Sports

Şehirlerarası kamplı tur için hazırlık

bende etimesguttayım şeker mahallesindeyim.karar verirsen özelden yaz görüşelim...

Scudo
bisikletli turlarda hafiflik ve bence daha da önemlisi taşıyacağın malzemenin paket hacmi çok önemli rol oynuyor. kaliteli, katlandığında yarım litrelik su kadar yer kaplayan bir şişme matı hem kolaylıkla çantana sığdırıyorsun, hem de dengeli bir sürüş yapmana yarıyor. Öteki türlü rulo mat kaza yapmana bile yol açabilir.. iyi sabitlemezsen çukurlarda acaba düştü mü diye durmadan arkana bakarsın dikkatin dağılır...
(link) daha çok klasik sırt çantalı kampçılık için yazılmış bir yazıya benziyor. fakat hafiflik ve hacim konusuna değinildiği için okumanı öneririm.

eğer çöl geçmeyecek, kervan geçmez yerlerde sürmeyeceksen çok da malzeme almanı önermem. altında bisikletin var ne de olsa... adım başı benzinci, market.

hafif bir çadır, hafif ve az yer kaplayan bir mat, bisikletin ile alakalı yedek parçalar ve bir de su ısıtıp yemek pişirmek için basit bir ocak sistemi.. budur olay.

• Beğen
Tepkiler: el_Aksa_1903
Ben de yavaş hazırlık yapmaya başladım.
Geçen yıl turlarda otel kullanmıştım.
Şimdi ise çadırlı, ocaklı falan olacak.

Geçen hafta ferrino nun iki kişilik yemek setini aldım.
Gelecek ay ön çanta da alacağım.
Kamp ocağına henüz karar vermedim. Muhtemelen kartuş ocak olacak.
Bir de çadırı en sona bırakacağım.
Baya bir seçenek var çünkü.

@Ahmetgitar

Ahmet guyitar bu konudaki deneyimlerinden yararlanmak isterim. Mesela ferrino yemek seti kaç parçadır, malzeme alü mü çelikmi (bisiklet tercihi gibi oldu) alü olanlar sağlığa zararlı deniliyor seni münevver, mürekkep yalamış bir adamsın senin bu konudaki düşünceni merak etmekteyim. Alacağın çadır uyku tulumu mat ve ocak konusundada tercihlerini paylaş. Birde kamp setinin fiyatını alabilirmiyiz.

• Beğen
Tepkiler: Groims
@Ahmetgitar
Kartuşlu ocak olarak ne tercih ettiniz?
Nurgazın bir çok modeli var. Troya Efes vb
Ben de kartuşlu ocağı düşünüyorum çünkü bana en kolayı gibi geliyor. Sizce de öyle mi?

@Hastateker

(link)

şu çok verimli bir ocağa benziyor.

@mehmetsunu sanırım alüminyum. Alüminyum vücutta metal birikimi yapar ancak bu kaplarla kısa sürede pişecek pratik yemekler yapacağım. Ayrıca yılda bir iki hafta kullanılacağı düşünülürse çok zararlı olacağını düşünmüyorum. Konunun uzmanları daha fazla bilgi verebilir. Bu arada 68 liraydı. Ben 55 liraya aldım.

@Hastateker ilk tercihim kartuşlu ocaktı dediğiniz gibi, fakat tencere aldığım yerde benzin ocağı gördüm. Satıcı daha ekonomik olduğunu söyledi kullanımda.
Fakat benzin ekonomik olsa da çevreci olmayacak.
O sebeple gerektiğinde çakmak gazı takviyesi yapacağım bir kartuşlu ocak iyi olacak.
Bu hafta bu işi çözeceğim.
Bilgi veririm.

@Amaninbow merhaba husky guty hakkında detaylı bi yorum yapabilir misin bisklet turu için alıcam :) doğru düzgün bi inceleme bulamadım

@mehmetsunu

Ben de bundan aldım, oldukça iyi ve az yer kaplıyor. Diğerlerinin kafası çok büyük ve hiç katlanmayınca çantada çok fazla yer kaplar.

Geri