Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Şehirlerarası otobüste bagaja bisiklet vermek

Bu konuda yasal mevzuat nedir tam olarak birlen var mı? Ulaştırma bakanlığı halk masayı aradığım zaman; eğer bisikletin ön tekeri sokulebiliyorsa ve bagaja girilecek boyuta geliyorsa bisiklette dahil yolcu beraberinde 30kg kadar yük taşıma hakkı var, şoför ekstra ücret talep edemez diyor. Her otobüs kullanacak olduğumda hep bu stresi yaşıyorum. Daha geçen gün İstanbul Turkcell Gran Fondo yarısına gelmek için İstanbul kalesi firmasını kullandım. Aşağıda şikayet vara yazdığım yorumu ekliyorum. Ayrıca cimere, kepez belediyesine, Kepez emniyet müdürlüğüne ve ulaştırma bakanlığına olmak üzere 4 ayrı resmi kuruma resmi şikayette bulundum.

İstanbul Kalesi Seyahatin Eşkiya Şoförleri

İstanbul Kalesi firmasının 23.06.2022 Perşembe akşami;
22:30 saatli 25 AAZ 942 plakalı Antalya-İstanbul seferi 13 numaralı koltuğun yolcusuydum. Bisikletimin tekerlerini söktükten sonra bagaja koyduk. Daha sonra şoför (kel kafali, karadeniz şiveli) ekstra 100₺ bisiklet için ödemem gerektiğini söyledi, kendisine her hafta sonu bisiklet yarışlarına gittgimi, daha önce Pamukkale, Metro Turizm ve Kamil Koç otobüslerinin hiç birinin ekstra ücret istemediğini söyledim. Kendisi vermedigim taktirde bisikleti bagajdan çıkaracağını ve beni goturmeyecegini söyledi. Bende Ulaştırma Bakanlığı halk masasıni aradım ve kendilerinden aldığım bilgi kadarı ile; yolcu beraberinde bagaja sığabilecek ölçülerde olursa bisiklette dahil 30kg yük taşıma hakkımın olduğunu soyledim. Şoför; uçak mi bu yok öyle birsey mazot olmuş 30 lira diye üstüme gelmeye başladı, yanındaki muavin ve diğer şoför ile birlikte 3 kişi etrafımi sararak bağırmaya başladılar. Bu benim hakkım, ulaştırma bakanlığı böyle söylüyor dediğimde ise onlar kim oluyormuş bu otobüsün şoförü benim gibi komik şeyler söyleme başladı. Agabi siz şoförler ulaştırma bakanlığına bağlısiniz, onların koyduğu kurala uymak zorundasınız dememe rağmen bisikletimi bagajdan çıkarıp yere attı ve seni goturmeyecegim dedi. Bisikletinin ayağı olmadığı içinde jantini çizdi. Daha sonra otogar içindeki polise gittim, böyle böyle durumu anlattım. O sırada güvenlik polisi aradı ve beni geri cagirdiklarini söyledi. Muhtemelen güvenlik arkadaş benim polise gittiğini gördü ve şoföre ceza yersiniz yapmayın dedi. Geri gittim, problem çıkmasın diye bisikletimi cizdiniz falan demedim artık. Otobüse bindim şuan İstanbul'a gidiyorum. Fakat iki şoför ve bir muavinin kollarımı tutarak beni itemelesini bisikletimi yere atmalarını , terbiyesiz adam birde ulaştırma bakanligini aramış demelerini hala unutamiyorum. Lütfen bu şoförlere bir çeki düzen verin artık. Ucuz diye İstanbul kalesinden bilet almıştım. Neden ucuz olduğu belli oldu. Bir daha tövbe .
Bu firma zamanında benden de ekstra bilet parası istemişti yazhanede bilet alırken.
Vermemiştim.
Gittim başka firmadan bilet aldım. Ön ve arka tekerleği söktüm. Çöp poşetiyle sardım bisikleti ve öyle bagaja koydum.

Benimki bir, bu iki ;hayatta bu firmaya bakmam.
Çok geçmiş olsun.

Scudo
Resmi makamlara yazdığım şikayetler arasında Kepez emniyet müdürlüğünde vardı, bu sabah aradılar, şikayetimi okuduklarını emniyete gidip resmiyete dökmek gerektiğini ve polis arkadaşların bilgilerinin olduğunu ve beni beklediklerini söylediler. Çok heyecanlandım, Hah dedim sonunda. Gittim deskte duran kır saçlı emekliliği gelmiş geçmiş ama hala orda olan polis arkadaşa dedim böyle böyle beni bekliyorlar. Olay neydi dedi, işte böyle böyle otobüs firması bisikletimi almadı beni goturmedi dedim. Koca bisikleti neden alsın adam zaten dedi. Orda benim film koptu, sen hakim misin, ulaştırma taşımacılık kurallarını biliyor musun, ağzıma ne geldiyse söyledim. Ben buraya şikayetçi olmaya geliyorum sen beni şikayetten vazgeçirmeye cisiyorsun dedim. Çıktık disari cimere bir şikayet daha, eve geldim o sinirle iki bira içtim. Bir saat sonra beni arayan polis aradı çok özrü dileriz, o arkadaşın haberi yoktu, kendiside çok mahcup olmuş gelin bı çayımızı için dediler. Yine gittim ifademi verdim, o agabi geldi, siniriniz gecti mi şimdi dedi, agabi sinir felan degil, senin beni ifade vereceğim polise yonlendirmen lazım, kim haklı kim haksız sen bilemezsin dedim. Haklısın ben bilmiyordum taşımacılık kurallarını dedi. Neyse dağ salim ifade verdim. Polis birşey çıkmaz bu işten ama gelsin p..zvnk uğraşsın buralarda dedi. Benim için o bile yeterli. En azından mimlenmis olur bir daha başka bir müşteri ile kavga edeceği zaman iki defa düşünür.

@nagoddogan Valla bu durumlara çok üzüldüm. Hele o bavulun yanına çuval koyan kişilerden de ücret alması da saçmalık. Yıllar önce üniversite giderken kullanıyordum otobüs. Okul açılınca yada kapanınca eşyaları taşırken 2 3 bavul kullanan arkadaslar olurdu hatta bagajda yer kalmaz sıkış sıkış koyar kalanıda içeriye konulurdu, hiç bu sekilde davranış yoktu. Beni yanlış anlamayın ama kişiye göre muamele var sanırım. Bunlar genç, bisikleti almış gezmeye mi yarışa mi nereye gidiyorsa gidiyor biraz sövüşleyeyim mantığı var galiba🤬🤬

@nagoddogan Valla bu durumlara çok üzüldüm. Hele o bavulun yanına çuval koyan kişilerden de ücret alması da saçmalık. Yıllar önce üniversite giderken kullanıyordum otobüs. Okul açılınca yada kapanınca eşyaları taşırken 2 3 bavul kullanan arkadaslar olurdu hatta bagajda yer kalmaz sıkış sıkış koyar kalanıda içeriye konulurdu, hiç bu sekilde davranış yoktu. Beni yanlış anlamayın ama kişiye göre muamele var sanırım. Bunlar genç, bisikleti almış gezmeye mi yarışa mi nereye gidiyorsa gidiyor biraz sövüşleyeyim mantığı var galiba🤬🤬
Kesinlikle öyle hocam, tamamen kişiye göre karar veriyorlar ne kadar isteyeceklerini yada isteyip istemeyeceklerini. Dürüst olmak gerekirse otobüs kullanan vatandaşın ekonomik durumu belli, dolayısı ile az çok sosyal çevresi ve yaptırım gücüde belli. Otobüs şoförünün altındaki otobüs en az milyonlar değerinde. Bu yüzden hakir görerek konusuyorlar müşteri ile.

• Beğen
Tepkiler: LastikOsman
İçim nasıl bi nefretle doldu biliyor musun.
Ya bunları vergi kaçırmaya teşebbüsten dolayı şikayet edemiyor muyuz. Nitekim para istedikleri zaman fiş, fatura vermiyorlar. Yukarıda da video paylaşan bi arkadaş vardı. Bunların delil olması gerek yaa.

Sanirim herşey soforde bitiyor mide bulandirici bı iki olay bizde yaşadık yazihanede sıkıntı olmaz dediler şoför yolda para istemeye kalktı .pamukkale firması ile şimdiye kadar hiç bir sikinti yaşamadık,firmaya önce mail attiim durumu bildirdim bir sıkıntı olmaz dediler,Instagram'da bisikletci dostu pamukkaleturizim etiketi paylasimininda ihmal etmedik bisiklet otobus resimleri ile , mennuyeti her zaman paylaşmak lazim, cogu zaman sormadik bile bisiklet var diye ,on tekeri sokup normal bagaj gibi koyduk geçtik

Geçen ben de Kamil Koç'a bi koltuk parası bayıldım bisiklet için. Yalnız bisikletin bagajda baya yer kapladığını da gördüm yalan değil. Sığmadı bagaja arkadaş. Bence kaptanlarla muavinlerle kavga etmek yerine bisikleti bagaja sığacak hale nasıl getiririz onu konuşmak lazım. Ön tekeri söküp gidonu dik hale getirdikten sonra bisiklet çantasına koyarak bagaja vermek bence en doğru çözüm olacaktır.
Hocam bavul kadar yer kaplamiyor. Zaten halihazırda sığacak şekilde koyuyoruz bagaja. On tekeri sokup gidionu sola çevirip seleyi en aşağı kadar indirdikten sonra şehirler arası otobüslerde sigmadigini görmedim ben hiç.Ayrica şoförlerin para talepleri kapladığı yer için değil bisiklet olduğu için.

Hocam bavul kadar yer kaplamiyor. Zaten halihazırda sığacak şekilde koyuyoruz bagaja. On tekeri sokup gidionu sola çevirip seleyi en aşağı kadar indirdikten sonra şehirler arası otobüslerde sigmadigini görmedim ben hiç.Ayrica şoförlerin para talepleri kapladığı yer için değil bisiklet olduğu için.
Özcan Güler’de gördüydüm, çantaya koyuyordu bisikleti. Bisiklet çantası bu durumlar için sanırım. Arabanın bagajına sığar mı acaba merak ettim şimdi 🤔

İçim nasıl bi nefretle doldu biliyor musun.
Ya bunları vergi kaçırmaya teşebbüsten dolayı şikayet edemiyor muyuz. Nitekim para istedikleri zaman fiş, fatura vermiyorlar. Yukarıda da video paylaşan bi arkadaş vardı. Bunların delil olması gerek yaa.
valla hocam cimere şikatte bulundum gorselleride yolladım, beklıyorum bakalım

Sanirim herşey soforde bitiyor mide bulandirici bı iki olay bizde yaşadık yazihanede sıkıntı olmaz dediler şoför yolda para istemeye kalktı .pamukkale firması ile şimdiye kadar hiç bir sikinti yaşamadık,firmaya önce mail attiim durumu bildirdim bir sıkıntı olmaz dediler,Instagram'da bisikletci dostu pamukkaleturizim etiketi paylasimininda ihmal etmedik bisiklet otobus resimleri ile , mennuyeti her zaman paylaşmak lazim, cogu zaman sormadik bile bisiklet var diye ,on tekeri sokup normal bagaj gibi koyduk geçtik

Hocam Pamukkale hakıkaten oyle, benden de hiç sormadılar bile bugune kadar. Fakat Pamukkale 440 İstanbul kalesi 350 filandı en son bilet alırken, tasarruf yapayım derken sınır stres olduk tabi.

Kâmil koç bagajda taşınan paketli bisikletler için de para istiyor, bu yasal mı?
(link atamıyorum, internet sitelerinde yazıyor.)

Ben de ciddi oranda sinirlendim okuduklarımdan sonra.
Bisiklet forum üyeleri (sayıca kaçız bilmiyorum), toplanıp gidelim. Otogar'a gidip bu firmayı bulalım. Şoförü bulalım sonra da bir güzel ...
Belki şimdi yazacaklarım çok saçma ama ben de çok uzun zamandır hiç şehirler arası otobüs yolculuğu yapmadım. Aslında bisikletlerimizle birlikte topluca bu firmanın dibine kadar gidip, topluca bilet alıyor gibi yapıp, son anda almaktan vaz geçsek nasıl olurdu? Yazıhaneyi tamamen bisikletler ve bizler doldurup, başka hiç kimsenin bilet alamamasını sağlayıp, tam son anda vaz geçmek? Bir kuruş ödemeden orayı terk etmek? Şöyle bir gövde gösterisi yapsak? Sinir insana neler yazdırıyor değil mi! Şaka değil, yani yasal olarak topluca yapabileceğimiz şöyle göz korkutan, ses getirecek bir eylem yok mu yani?

Bu konuya sinirlerimin zıplamaması için uzun zamandır girmiyordum.
Okudukça eski günlerim aklıma geldi ve sinirlerim depreşti.

Kesin ve resmi çözüm olmasa da zaman içerisinde ben bu süreci en az sinir harbiyle geçirmenin bir yolunu bulmuştum: Sigara.

Muavine 1 paket sigara :)) Sigara içmeyen muavin görmedim. Zaten az kazanıyorlar ve hiç beklemedikleri bir hareket oluyor ve seviniyorlar ve böylece bisiklet sorun olmaktan çıkıyor.

Uygulamalı olarak:

1- Muavini gözünüze kestirin ve yanaşın.
2- Kolay gelsin kardeşim, sigara içer misin? Al sende kalsın.
3- Bisikleti ben koyarım ya sana zahmet olmasın (böylelikle içiniz rahat edecek şekilde bisikleti istediğiniz gibi yerleştirin).

Ben de ciddi oranda sinirlendim okuduklarımdan sonra.
Bisiklet forum üyeleri (sayıca kaçız bilmiyorum), toplanıp gidelim. Otogar'a gidip bu firmayı bulalım. Şoförü bulalım sonra da bir güzel ...
Belki şimdi yazacaklarım çok saçma ama ben de çok uzun zamandır hiç şehirler arası otobüs yolculuğu yapmadım. Aslında bisikletlerimizle birlikte topluca bu firmanın dibine kadar gidip, topluca bilet alıyor gibi yapıp, son anda almaktan vaz geçsek nasıl olurdu? Yazıhaneyi tamamen bisikletler ve bizler doldurup, başka hiç kimsenin bilet alamamasını sağlayıp, tam son anda vaz geçmek? Bir kuruş ödemeden orayı terk etmek? Şöyle bir gövde gösterisi yapsak? Sinir insana neler yazdırıyor değil mi! Şaka değil, yani yasal olarak topluca yapabileceğimiz şöyle göz korkutan, ses getirecek bir eylem yok mu yani?
Hocam ulkede kacyuz tane otogar var, hadı toplandık esenlere gittik orayı hallettik geri kalanlar ne olacak, tursab yada ulastırma bakanlığı onunde kadro kırmak lazım yada lastik patlatmak gerekıyor. Ordan aşağı yaptırım uygulanmadıkca baş edilemez bu durum

Öncelikle herkese iyi günler dilerim...

Otobüse Bisiklet Vermekte Çok korkmaya Gerek yok Fakat Korkmanız gereken Konular Şunlardır:

-1. Ürün İyi Paketlendi Mi ?
Yani İyi bir kutuya Depilmeden Koyulması

-2. Alıcı Eğer Kargoda Hasar çıkarsa Hazırlıklı mı?
Yani Kargo Faturası olmadığından işlemsiz olması

-3. Alıcı Ürünü Almaya Hazır mı (Otogarda VB.) ?
Yani Taşıtın Ulaşma Vaktini Bilip Orada Beklemesi

-3,5. Taşıt Otogara Girmediğinden Alan Biliyor mu?
Yani Bazen Taşıt Otogara Girmeyebilir ve Unutulut

Gibi Olaylar Yaşanabilir Bunlar Bence Önemli çok Yerler zaten Kargolama işlemini 9 sayfa içerisinde pek çok kere anlatıldı Tekrardan İyi Günler Dilerim.

• Beğen
Tepkiler: suyunsesi
Güncelleme yapayım, geçtiğimiz hafta şu yolculukları yaptım ve tecrübelerim aşağıdaki gibidir.
İstanbul - Zonguldak Pamukkale Turizm: Firma bisikletleri ücretsiz taşıyor, hem çağrı merkezi hem de Dudullu terminaldeki görevliler bunun farkında. Otobüs geldiğinde bagajda boş yer yoktu ama bir şekilde tantana olmadan ücretsiz şekilde taşındı. Şoför bey sanırım bir ara bunu taşıyacağız dedi ama ben bisikleti yerleştirmekle meşguldüm.

Sinop-Bolaman (Ordu): Karadeniz Golden Turizm: Firma bu sene çok bisiklet taşıdıklarını belirtti, ilk durak olmanın getirdiği avantaj ile rahatça bisikleti yerleştirdim. İnstagram hesaplarından da ücretsiz taşıdıklarına dair yaptığım hikayeyi paylaştılar. Bir nevi kabul ettiler durumu :)

Ordu-İstanbul Fındıkkale Turizm: Stresliydim ancak bagaj bölümü boş olduğundan ücretsiz şekilde yine taşıdım, sıkıntı yaşanmadı.

Pamukkale turizmin güzergahı olan noktalarda ise asla risk almadan kullanırım.

Görende sanki sırtında taşıyorlar sanır, otobüs taşıyor ve buna rağmen firmalar tantana yapıyor. Acınası insanlar gerçekten bu tarz basit şeyleri büyük drama ya çeviren otobüs firmaları.

12 Ekim 2022 tarihinde Marmaris'ten - Tekirdağ'a üç arkadaş için pamukkale seyehat acentisinin sitesinden bilet aldık. Otobüs kalkış saati 6:30 du yarım saat öncesinden otogara gittik. Yazıhanede çalışan ve muavin arkadaş yanıma yaklaşarak üç bisikleti taşıyamayacaklarını biletlerinizi iptal etmek zorundayız dedi. Bunun üzerine daha öncede bu şekilde firmanızla seyahat ettiğimi böyle bir sıkıntı yaşamadığımı ilettim. Bunun üzerine daha önceden bilgi verilmesi gerektiği, bisikletleri aldığı takdirde bagajda yer kalmayacağını söyledi. Aynı sırada bir öğrenci arkadaşın nerdeyse evini otobüs bagajına yüklediklerini gördüm. Peki bu arkadaşın eşyaları ne diye sorduğumda daha önceden bilgileri olduklarını söyledi. Israrlarımız sonucu bir kapağın 3 te 1 ine yakın kısmına 3 bisikleti sığdırdık. Otobüse binerken başka bir sıkıntı daha çıktı, bagaj ücreti almak zorundayım dendi ve bisiklet başına 150 tl istendi. Bisiklet bagaj ücreti için makbuz kesin ödeyelim dedim. Makbuz kesemeyeceğini ödemediğiniz takdirde bisikleti bagajdan çıkartalım biletlerinizi iptal edelim diye yazıhanedeki çalışan arkadaş söyledi. O gün başka bir saatte otobüs bileti olmadığı için toplamda 450 tl bagaj ücreti ödedik. Yolda giderken pamukkale müşteri hizmetlerini aradım. Bisiklet için bagaj ücreti alıyor musunuz dediğimde 30 kg aşmıyorsa alınmaz dendi. Durumu anlattım ve benden hangi güzergahta, saat kaç otobüsü olduğu gibi bilgiler alınıp geri dönüş yapacaklarını söylediler. Otobüsün muavinine ulaşmışlar ve bizzat şoför tarafından özür dilenip para iadesi yapıldı. Burda firmalarda sıkıntı olmadığını kendilerine ek kazanç çıkarma yoluna giden muavin, şoför ve yazıhane çalışanlarında sıkıntı var hakkınızı arayın.

Arkadaşlar saygılar sevgiler hepinize ben 12 yıldır bisiklet kullanıyorum hayatımda hiç otobüste bisiklet götürmedim ama bu sene üniversiteye geçince mecburen bisikleti getirmek zorundayım bana otobüs ile bisiklet taşıma konusunda tüyolar verebilirmisiniz. Ayrıca Özkaymak ve kontur firmaları bu konularda nasıl daha önce deneyiminiz oldumu bu firmalar ile. Bir de benim bisiklet alındığından beri hiçbir vidası sökülmedi bundan dolayı somunlar çok sert daha önce denedim sokemedim zarar vermek istemediğim için zorlamadim. Bu bilgiler ışığında bana yardımcı olur musunuz bisikleti mersinden İzmir'e götüreceğim

Bende bu haftaki tecrübelerimi paylaşayım.
Eski bisikletimi Antalya dan bir arkadaş satın almak istedi.
Fakat daha önce kargo ile bisiklet göndermediğim için Bursa içinde bir tanıdığı varsa ona teslim etmek şartıyla satarım dedim.
Müsait bir arkadaşını bulamayınca; kargoda olabilecek tüm sıkıntılara razıyım diyerek bisikleti ısrarla almak istedi.
Lastikleri söküp 3 parça halinde koyman yeterli dedi ama ben yine de kadroyu çıt çıt havalı poşetle kapladım. Arka aktarıcıya zarar gelmesin diye köpük ve karton ile bir çözüm bulmaya çalıştım. Rotorları ve rubleyi havalı poşetle kapattım. Elimde büyük koli kartonlar vardı onlarla jantları kapatmak istedim fakat aşırı büyük ve kalın oldu. Kartonları iptal ederek aşağıda fotoğraflardaki gibi gönderimi yaptım.
1668325212300.jpg 1668325212313.jpg

Bisikleti alacak arkadaş sabah kargoyu alacak şekilde Bursa dan hareket eden Kamil Koç ve İstanbul Seyahat firmaları söylemişti. İlk önce Kamil Koç firmasına gidip şu saatteki Antalya otobüsüne bisiklet kargosu vermek istediğimi söyledim. Böyle bir hizmeti olmadıklarını, kargonun kayıp olabileceğini, otobüs personelinin işten çıkarılma risklerinin vs. olduğunu söyleyerek almadı. Bende İstanbul Seyahat firmasının yazıhanesine giderek aynı şeyleri söyledim ve 200TL ye götürebileceklerini söyledi. Otobüse kadar yardımcı oldular ve bisikleti uygun gördüğüm yere koydum. Yan tarafları boş kaldı ve muavin şimdi oraya valizler gelecek sıkıntı olmaz dedi. Otobüs hareket ettikten sonra keşke ip vb. bir şeyler ile sabitleseydim dedim ama herhangi bir sıkıntı olmadan ulaşmış.

1668325212272.jpg

Özlem Diyarbakıra almayın eğer yolunuz düşerse bu iğrenç firmaya. Anasına ebesine söversiniz bisikletinize zarar verdikleri için. Vites gösterge mi kırdılar ayrıca sizden 150 km yol için bile bisiklet bagaj ücreti talep ediyorlar.
Arkadaşlar saygılar sevgiler hepinize ben 12 yıldır bisiklet kullanıyorum hayatımda hiç otobüste bisiklet götürmedim ama bu sene üniversiteye geçince mecburen bisikleti getirmek zorundayım bana otobüs ile bisiklet taşıma konusunda tüyolar verebilirmisiniz. Ayrıca Özkaymak ve kontur firmaları bu konularda nasıl daha önce deneyiminiz oldumu bu firmalar ile. Bir de benim bisiklet alındığından beri hiçbir vidası sökülmedi bundan dolayı somunlar çok sert daha önce denedim sokemedim zarar vermek istemediğim için zorlamadim. Bu bilgiler ışığında bana yardımcı olur musunuz bisikleti mersinden İzmir'e götüreceğim
On lastiği sök
Bisikletin ön tekerleğin sökün maşaya zarar gelmemesi için plastik koruyucu takın jant göbeğinin oturduğu yere. Arka aktarıcı koruma demiri almanız lazım. Arka lastiği sökmeyin sakın. Ön lastiği iple kadroya bağlıyoruz.Bağlarken ön lastigin sağ tarafı duvara sol tarafı kadroya bakacak şekilde bağlayınız. Disk fren ise bisikletin sol tarafı her zaman duvar tarafına baksın. Orta tarafa koymayın bisiketli eşyalar arasında kalmasın muhakkak duvara yaslayın(bagaj duvarı yani)

Son düzenleme:
Geri