Taygun Kon
Forum Demirbaşı
- Tepki
- 1.486
- İsim
- Taygun K.
- Başlangıç
- 2018—19
- Bisiklet
- Giant
- Bisiklet türü
- Şehir - Tur
Bu firma zamanında benden de ekstra bilet parası istemişti yazhanede bilet alırken.Bu konuda yasal mevzuat nedir tam olarak birlen var mı? Ulaştırma bakanlığı halk masayı aradığım zaman; eğer bisikletin ön tekeri sokulebiliyorsa ve bagaja girilecek boyuta geliyorsa bisiklette dahil yolcu beraberinde 30kg kadar yük taşıma hakkı var, şoför ekstra ücret talep edemez diyor. Her otobüs kullanacak olduğumda hep bu stresi yaşıyorum. Daha geçen gün İstanbul Turkcell Gran Fondo yarısına gelmek için İstanbul kalesi firmasını kullandım. Aşağıda şikayet vara yazdığım yorumu ekliyorum. Ayrıca cimere, kepez belediyesine, Kepez emniyet müdürlüğüne ve ulaştırma bakanlığına olmak üzere 4 ayrı resmi kuruma resmi şikayette bulundum.
İstanbul Kalesi Seyahatin Eşkiya Şoförleri
İstanbul Kalesi firmasının 23.06.2022 Perşembe akşami;
22:30 saatli 25 AAZ 942 plakalı Antalya-İstanbul seferi 13 numaralı koltuğun yolcusuydum. Bisikletimin tekerlerini söktükten sonra bagaja koyduk. Daha sonra şoför (kel kafali, karadeniz şiveli) ekstra 100₺ bisiklet için ödemem gerektiğini söyledi, kendisine her hafta sonu bisiklet yarışlarına gittgimi, daha önce Pamukkale, Metro Turizm ve Kamil Koç otobüslerinin hiç birinin ekstra ücret istemediğini söyledim. Kendisi vermedigim taktirde bisikleti bagajdan çıkaracağını ve beni goturmeyecegini söyledi. Bende Ulaştırma Bakanlığı halk masasıni aradım ve kendilerinden aldığım bilgi kadarı ile; yolcu beraberinde bagaja sığabilecek ölçülerde olursa bisiklette dahil 30kg yük taşıma hakkımın olduğunu soyledim. Şoför; uçak mi bu yok öyle birsey mazot olmuş 30 lira diye üstüme gelmeye başladı, yanındaki muavin ve diğer şoför ile birlikte 3 kişi etrafımi sararak bağırmaya başladılar. Bu benim hakkım, ulaştırma bakanlığı böyle söylüyor dediğimde ise onlar kim oluyormuş bu otobüsün şoförü benim gibi komik şeyler söyleme başladı. Agabi siz şoförler ulaştırma bakanlığına bağlısiniz, onların koyduğu kurala uymak zorundasınız dememe rağmen bisikletimi bagajdan çıkarıp yere attı ve seni goturmeyecegim dedi. Bisikletinin ayağı olmadığı içinde jantini çizdi. Daha sonra otogar içindeki polise gittim, böyle böyle durumu anlattım. O sırada güvenlik polisi aradı ve beni geri cagirdiklarini söyledi. Muhtemelen güvenlik arkadaş benim polise gittiğini gördü ve şoföre ceza yersiniz yapmayın dedi. Geri gittim, problem çıkmasın diye bisikletimi cizdiniz falan demedim artık. Otobüse bindim şuan İstanbul'a gidiyorum. Fakat iki şoför ve bir muavinin kollarımı tutarak beni itemelesini bisikletimi yere atmalarını , terbiyesiz adam birde ulaştırma bakanligini aramış demelerini hala unutamiyorum. Lütfen bu şoförlere bir çeki düzen verin artık. Ucuz diye İstanbul kalesinden bilet almıştım. Neden ucuz olduğu belli oldu. Bir daha tövbe .
Vermemiştim.
Gittim başka firmadan bilet aldım. Ön ve arka tekerleği söktüm. Çöp poşetiyle sardım bisikleti ve öyle bagaja koydum.
Benimki bir, bu iki ;hayatta bu firmaya bakmam.
Çok geçmiş olsun.