OrhanOzkaya
Aktif Üye
- Tepki
- 286
- İsim
- Orhan ÖZKAYA
- Başlangıç
- 2016—17
- Bisiklet
- Carraro
- Bisiklet türü
- Yol bisikleti
Merhaba Egehan,Sele borum çok çizilmişti. Zımpara ile bir güzel temizledim, orijinal boyayı komple kazıdım. Sonra piyasadaki en kaliteli sprey boya ile 3 kat boyadım. İyice kuruttum (yaklaşık 27 saat). Yerine takınca görüntü güzel oldu. Fakat babam seleyi biraz aşağı indirdi kendi binecekken. Yine çizildi Boyayı kalıcı yapmanın yolu var mı? Sprey vernik sıksam korur mu? Ya da kaplama mı yapsam? Konunun başında 2010 yılında birisi dc fix ile kapla demiş. İş görür mü?
piyasaki 6 7 liralık ucuz boyalar ile boyayıp ayni türden vernik sprey atarsan olur. Her zaman pahalı ürün iyi olmuyor Alman malı sprey de kullandım yerli malı da, yerli malı olan sprey taş gibi ve çizilmiyor. unutmadan boyadan sonra bir gün beklet mümkünseSele borum çok çizilmişti. Zımpara ile bir güzel temizledim, orijinal boyayı komple kazıdım. Sonra piyasadaki en kaliteli sprey boya ile 3 kat boyadım. İyice kuruttum (yaklaşık 27 saat). Yerine takınca görüntü güzel oldu. Fakat babam seleyi biraz aşağı indirdi kendi binecekken. Yine çizildi Boyayı kalıcı yapmanın yolu var mı? Sprey vernik sıksam korur mu? Ya da kaplama mı yapsam? Konunun başında 2010 yılında birisi dc fix ile kapla demiş. İş görür mü?
Çok güzel anlatmış. Teşekkürler.Merhaba Egehan,
Seleborusu milimetrik oldugu icin malesef boyaninca cizilmesi normaldir. Boyayi sadece bir katta atmis olsan seleborusu girdigi yerden daha genis olacagi icin cizilecektir. Renkli gördügün Aluminyum seleborulari ise boyali degil eloksal yapilmistir.
Eloksal (Ingilizce anodize, Almanca Eloxal) Eloksal, alüminyum icin cok özel bir yüzey kaplamadır. Eloksal islemi yüzeyde yapay bir oksit tabakası olusturma islemidir ve bu islem elektrokimyasal bir prosestir. Aluminyum seleborusunu tek boyama yöntemi budur, eloxal yapan birisini bulursaniz hem yeni seleborusundan hemde boyadan daha ucuza gelir cünkü eloxal islemi ucuz yapilan ama saglam olan bir islemdir.