Jordanred Bisiklet Forması, Bisiklet Taytı ve Bisiklet Giyimine Dair Her Şey

Sele borusu aşınma ve boyama hakkında

Gogitoğlu

Aktif Üye
Tepki
63
Merhabalar. Dün Kron XC 1000 aldım. Sele borusu konusunda bir sıkıntım var. Eve gelip seleyi biraz daha yukarı çıkarmak için kilidini açtığımda çok tuhaf bir manzarayla karşılaştım. Borunun içeride kalan kısmı oldukça zedelenmişti. Bu durum beyaz bisikletlerde mukadderat mıdır? Öyle olsa bile 2. günden böyle bir görüntüyle karşılaşmak normal midir?

Scudo
boyası kötü yapıldıysa değil 2 günde bir kere takıp çıkartsanız aynı sorunla karşılaşırsınız. aşınma değildir boya çizilmesidir ve görselliğin bozulması dışında zarar vermez :in:

• Beğen
Tepkiler: Gogitoğlu
Boya ne kadar kaliteli olursa olsun çalışan metaller sürtünmeden dolayı boyasını çizdirir. Bundardır ki uzun yıllardır anodize (siyah yada gümüş görünümlü) edilerek dış yüzey korunmuştur. Ne zaman ki beyaz moda oldu, bu ürünlere boya girdi (ve mertlik bozuldu).

Tek çözüm, sele yüksekliğinin boya çizilmeden önce tam belirlenip bir daha asla sele borusunun yerini değiiştirmemek olurdu.

sele borusunun boyanmadan önce ölüçüsüne getirilip sonradan boyanmasından kaynaklanan bir durum bence işi bilen bir firma ve kaliteli bir boya + boya işçiliği ile sorun çıkartmaz, gerçi kadroda büyük etken ama takma ve çıkartma dışında çalışmıyor sonuçta sürakli sabit diye düşünüyorum.

• Beğen
sele borusu ne kadar iyi olursa olsun çizilme kaçınılmazdır.yada boyanın matlaşması diyelim.

• Beğen
Al bir tane beyaz renk sprey boya sele borusunun boyunu ayarla sonrada üstüne sık beyaz boyayı hiç bir şey olmaz ben yaptım süper :)

• Beğen
boya sökücüyle komple sök boyayı metalik bir görünüm oluştur daha düzgün olur çizik falan belli olmaz kötü görünür diyorsan eğer fırın boyadan başkası paklamaz o boruyu şimdiden kolay gelsin...
saygılarımla...

• Beğen
o da olmadı sana tavsiyem emaye boyaları var sprey hani bu buzdolaplarının veya çamaşır makinelerinin boyaları varya işte onlar çok sağlam oluyor 3 kat ince ince boya sağlam olacaktır kolay gelsin...

@zafer sidalTakma çıkartma benim "çalışma" olarak ifade ettiğimdir.

Kalınlık konusunda haklısın, uygunsuz işçilik sele borusu kalınlığını artırıyor ve çizilme kolaylaşıyor.

Benim ifade etmek istediğimin kalite ile alakası yok. Sele yüksekliğini bilip, sele borusu sıfır iken takıp, o sabit yüksekliği değiştirmemek çözüm olabilir. Bu durumda bisikleti tek kişinin kullanıyor olması esas. Mesela ben bisikletimi kimseye vermem ve sele borusu yüksekliğini de değiştirmem, değiştirilmesine de izin vermem. Hoş anodize yapılmış sele borusu tercih ettiğimden zaten çizilmeye de dayanıklı (benimki).

• Beğen
senin için çözümü buldum sendeki sele borusu % 100 alüminyum ve alüminyum görüntüsü vererek çözebiliriz ben kendi bisikletimede yaptım yani boyayı tamamen kaldıracağız sadece kendi metali kalacak ve metylan metal parlatıcıyla alüminyumu parlatacağız ve sana ışıl ışıl parlayacak.

@Buğra Elmacı

sen yaptın ama adam bisikletini yeni almış sprey boayla yaparsa karizma 0 a iner bsiklete kıyabilirmi :D

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
arkadaşlar sorunu çözdüm.
şu şekilde çözdüm, seleyi boyuma göre yükselttim.
alttan zarar görmüş doku meydana çıktı haliyle.
tam o noktaya kırmızı arka lambamı monte ettim.
böylece kötü görüntüyü gizlemiş oldum. :)

• Beğen
Tepkiler: Upper Architect
Sele borusunu dcfix ile kapla bir daha asla çizilmez. :)

• Beğen
kesinlikle en mantıklısı bikere ayarlayıp göz bebeğimiz bisikletlerimizi kimseye vermemek :) böylece ciçizlme vs olayını çözmüş oluruz

Merhaba bisikletforum müdavimleri,

Bisikletimin sele borusu rengi açıldı gümüş reng bir hal aldı bunu güzel bir şekilde boyama imkanım var mıdır? Yoksa yeni bir sele borusu almam daha mı iyi olur? Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler.

Dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    55,3 KB · Okunma: 85
  • Beğen
Tepkiler: Atasoy
@MossoM ben de bunu merak ediyordum bisikletimde çok çirkin duruyor zımpara atıp sprey boyayla boyasak sıkıntı olmaz herhalde

• Beğen
Tepkiler: Atasoy
@Alper Bolat

Forum genelde parasını verip almayı seviyor sanırım. Belki de mantıklı olan muadilini alıp takmak ya da duruma çok takılmamak:)

@MossoM muhtemelen yine çizilecek boyasak en temizi sele borusu yuvasına ince bir zımpara atıp yenisini takmak

Bence bırakın öyle kalsın boyadığınız zaman tekrar çizilecek çünkü eski boya altta kalırsa ve yeni boyanın katmanıda farklı olacağı için eski haline yine geri dönecektir.

• Beğen
Tepkiler: MossoM
Geri